Maak #EUFinancialMarketSupervision sterker en geskik vir #Brexit sê #EPP

| Januarie 11, 2019

Die Europese Parlement se ekonomiese en monetêre sake het by wyse van 'n groot meerderheidsparty 'n hervorming van die argitektuur van die Europese finansiële toesig oor die finansiële markte aangeneem. "Ons wil hê dat die Europese finansiële mark toesig sterker en meer doeltreffend moet wees en die uitdagings van Brexit, digitalisering en geldwassery moet hanteer," het mnr. Othmar Karas, parlementslid van die EPP-groep, mede-rapporteur van die wetsontwerp gesê.

Die hervorming verander die bevoegdhede, die struktuur, die bestuur en die finansiering van die Europese Bankowerheid (EBA), die Europese versekerings- en beroeps pensioenowerheid (EIOPA) en die Europese Owerheid vir Effekte en Markte (ESMA).

"Die doel van finansiële markte is om beleggings, werk en groei te skep. Die hervorming het ten doel om seker te maak dit gebeur regtig, "het Karas verduidelik. Besluitnemingsprosedures sal vaartbelyn wees, burokrasie en ontslag sal verminder word. Sekere grensoverschrijdende aktiwiteite sal direk op EU-vlak toesig gehou word en die owerhede sal aan die Europees Parlement aanspreeklik wees.

"Europese finansiële mark toesig sal ook sterker deursny regte ten opsigte van derde lande kry. Dit is nodig om seker te maak dat die Britte, sodra hulle uit is, nie dodgy besigheid in die EU met verswakte reëls begin doen nie. Ons sal verseker dat elkeen wat finansiële sake doen in die EU, ons streng reëls moet gehoorsaam, "het Karas onderstreep.

Die stryd teen geldwassery sal ook makliker wees met die nuwe reëls. "Onlangse kriminele sake soos Danske Bank in Estland toon dat Europese reëls nie oral toegepas word nie. Die totale hoeveelheid geld wat in Europa gewas word, is nou hoër as die EU-begroting. Daarom wil ons toesig en strafregte op die witwassen van geld by die Europese Bankowerheid in Parys bundel, "het Karas gesluit.

Gister se (10 Januarie) stem is die standpunt van die Parlement vir die komende onderhandel met lidlande.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, EU, Europees Parlement, UK, Britse EVP

Kommentaar gesluit.