Verbinding met ons

Frankryk

Frankryk aanvaar nuwe anti-kultuswet teen Senaat se opposisie

DEEL:

Gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die wet skep 'n nuwe misdaad van 'sielkundige onderwerping', beperk die moontlikheid om hooflyn mediese behandelings te kritiseer, en stel vryheid van godsdiens of geloof ernstig in gevaar. Deur Massimo Introvigne, 'n Italiaanse sosioloog van godsdienste, skryf vir Human Rights Without Frontiers (HRWF).

Op 9 April het Frankryk uiteindelik sy nuwe gewysigde anti-kultuswet aanvaar, ná maande se debatte waarin die regering nie daarin geslaag het om die Senaat te oorreed nie, wat op 2 April weer die teks in sy geheel verwerp het. Onder die eienaardige Franse stelsel, as die Senaat en die Huis egter onversoenbare standpunte oor 'n wetsontwerp uitspreek, seëvier die stem van die Huis. Terwyl die regering sterk op die parlementariërs beywer het ten gunste van die teks, was die opposisie beduidend selfs in die Huis, waar die wet goedgekeur is met 146 'ja' en 104 'nee'.

Tog is die wet nou aangeneem, alhoewel die aansienlike teenkanting wat dit teëgekom het dalk die toepassing daarvan kan beïnvloed. Die wet se naam verwys na 'versterking van die stryd teen kultiese afwykings'. Die rede wat aangebied word vir 'n nuwe onderdrukking van 'kultusse' is dat die aantal 'saisines' wat deur die regering teen-kultus-agentskap MIVILUDES ontvang word, toeneem. Soos Bitter Winter het gedokumenteerde 'saisines' is nie verslae van werklike voorvalle nie, sluit eenvoudige vrae in wat aan die MIVILUDES gestuur word, en kan maklik vals of gemanipuleer word.

Daar word ook beweer dat 'kultusse' tydens COVID gegroei het en sommige idees teen inenting versprei het. Gevolglik word 'n nuwe misdaad geskep van 'uitlokking om die nodige mediese of profilaktiese behandeling te laat vaar of nie te onderneem nie', algemeen aanbeveel deur die mediese gemeenskap, wat met 'n tronkstraf van een jaar plus 'n boete gestraf word. Uiteraard strek die implikasies veel verder as COVID en entstowwe.

Let daarop dat die Staatsraad, toe hy die konsepwet ondersoek het, aanbeveel het om hierdie artikel te laat vaar as gevaarlik vir vryheid van spraak en 'die vryheid van wetenskaplike debatte'. Die regering het egter die aanbeveling van die Staatsraad verwerp en die artikel behou. Die geveg in die Senaat het slegs gelei tot die bekendstelling van 'n nuwe paragraaf wat die 'fluitjieblasers' beskerm wat twyfelagtige praktyke van mediese maatskappye openbaar.

Die anti-kultus maatreëls word ook versterk deur die anti-kultus verenigings toe te laat om teenwoordig te wees in die hofsake teen 'kultusse' as siviele partye en deur regters en aanklaers aan te moedig om die mening van die MIVILUDES in te win oor groepe wat hulle oordeel of vervolg. Parlementêre wysigings het ook 'n nuwe en versterkte status aan die MIVILUDES gegee.

Die kern van die nuwe konsepwet is die skepping van 'n nuwe misdaad van 'sielkundige onderwerping'. Die wet bepaal dat 'Dit is strafbaar met drie jaar gevangenisstraf en 'n boete van € 375,000 XNUMX om persone in 'n toestand van sielkundige of fisiese onderwerping te plaas of te onderhou wat voortspruit uit die uitoefening van ernstige of herhaalde druk of tegnieke wat waarskynlik hul oordeel kan benadeel en die effek van ernstige agteruitgang van hul fisiese of geestelike gesondheid of daartoe lei dat hulle 'n daad pleeg of hulle daarvan weerhou om op te tree wat hulle ernstig benadeel'.

advertensie

Die straf sal egter 'vyf jaar gevangenisstraf en 'n boete van €750,000' wees wanneer die 'sielkundige onderwerping' 'n minderjarige of ''n persoon wie se besondere kwesbaarheid, weens ouderdom, siekte, swakheid, fisiese of geestelike gebrek of swangerskap, is aan die oortreder duidelik of bekend'. Dieselfde verhoogde straf word toegepas "wanneer die oortreding gepleeg word deur die de facto of de jure leier van 'n groep wat aktiwiteite beoefen met die doel of effek om die sielkundige of fisiese onderdanigheid van die persone wat aan hierdie aktiwiteite deelneem te skep, in stand te hou of uit te buit." (lees 'n 'kultus'-leier) of 'wanneer die oortreding gepleeg word deur die gebruik van 'n aanlyn openbare kommunikasiediens of deur 'n digitale of elektroniese medium' (teiken 'kultiese' propaganda deur webwerwe en sosiale media).

Strawwe word verder verhoog tot sewe jaar gevangenisstraf en 'n boete van een miljoen euro wanneer twee van die bogenoemde omstandighede saam voorkom of 'die misdryf as deel van 'n georganiseerde bende gepleeg word deur lede van 'n groep wat aktiwiteite beoefen met die doel of effek om te skep , die handhawing of uitbuiting van die sielkundige of fisiese onderdanigheid van persone wat aan hierdie aktiwiteite deelneem'. Vir anti-kultiste is 'kultusse' wat 'sielkundige onderwerping' beoefen per definisie 'georganiseerde bendes'.

Dit is belangrik om die verskil met die voorheen bestaande bepalings oor misbruik van swakheid (misbruik van swakheid) en waarom die regering glo dat die nuwe misdaad dit moontlik sal maak om 'kultiese afwykings' te kriminaliseer wat nie deur die vorige wet vasgelê is nie. Die misbruik van swakheid is gestraf wanneer 'n slagoffer in 'n 'swakheidssituasie' was en (na bewering) deur sielkundige tegnieke gelei is om iets skadeliks aan haarself te doen, byvoorbeeld om 'n groot skenking te maak of seksueel oor te gee aan die "kultus"-leier.

In die inleidende opmerking tot die nuwe wet het die regering beweer dat 'die About-Picard-wet [dws die anti-kultuswet van 2001] in sy huidige teks nie toelaat om die sielkundige of fisiese onderwerpingstatus wat deur operasies bepaal word, direk te inkrimineer. tegnieke wat daarop gemik is om die slagoffer onder beheer van die oortreder te plaas'.

Die nuwe misdaad is anders as die misbruik van swakheid in twee opsigte. Eerstens is dit nie nodig dat die slagoffer in 'n situasie van 'swakheid' is nie. Almal kan die slagoffer van 'sielkundige onderwerping' wees. Tweedens is die gebruik van 'of' eerder as 'en' in die sin wat die agteruitgang in die slagoffer se geestesgesondheid verbind en die feit dat die 'breinspoelings'-tegnieke die gemanipuleerde persoon kan lei om iets skadeliks vir haarself te doen, uiters belangrik. Soos dieselfde inleidende verslag verduidelik, laat hierdie 'of' toe om die 'sielkundige onderwerping' te straf, selfs wanneer dit nie bewys kan word dat die slagoffer tot 'n selfskadelike gedrag geïnduseer is nie. Dit sal genoeg wees om te argumenteer dat ''n verswakking van geestesgesondheid' plaasgevind het.

Die verslag spesifiseer dat, byna per definisie, die situasies van sielkundige onderwerping normaalweg 'n 'agteruitgang in die slagoffer se geestesgesondheid' veroorsaak. Die gebruik van die geheimsinnige 'tegnieke wat 'n situasie van sielkundige onderwerping skep' sal dus gestraf word selfs wanneer die slagoffer nie betrokke was by enige spesifieke gedrag wat as selfskadelik geklassifiseer kan word nie. Anti-kultiste hou immers vol dat om by 'n 'kultus' aan te sluit of te bly, op sigself 'n gevaar vir geestesgesondheid is. En onthou, die anti-kultusverenigings sal deel wees van die proewe om hierdie teorie te bevorder, en wanneer daar twyfel is, word die aanklaers en regters aangeraai om die mening van die MIVILUDES in te win.

Die meeste geleerdes van nuwe godsdienstige bewegings stem saam dat 'breinspoeling' nie bestaan ​​nie en dat die inkriminasie daarvan basies 'n bedrog is. Wanneer die normale proses van godsdienstige oortuiging as doel oortuigings en praktyke het wat die magte wat as 'normaal' beskou word, word aangevoer dat daar geen "breinspoeling" is nie. Wanneer die oortuigings en praktyke nie-konvensioneel of ongewild is, word dit aangebied as bewys dat slegs 'gebreinspoelde' slagoffers hulle kan omhels omdat hulle in 'n status van 'sielkundige onderwerping' geplaas is.Die Franse regering verkondig plegtig dat dit deur die nuwe wet nie oortuigings kriminaliseer nie, slegs die tegnieke waardeur sekere oortuigings bevorder word. Trouens, die bewys dat 'n oortuiging deur 'onwettige' tegnieke ingeskerp is, is dat die anti-kultiste, die MIVILUDES, die meerderheid van die samelewing, of die media dit as 'n 'kultiese afwyking' beskou. Frankryk se obsessie vir les sektes, soos opgemerk deur vooraanstaande internasionale geleerdes, gaan voort om die land een van die slegste plekke in die demokratiese wêreld te maak vir vryheid van godsdiens of geloof.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings