Verbinding met ons

Dierewelsyn

Kommissie stel nuwe reëls voor om dierewelsyn te verbeter

DEEL:

Gepubliseer

on

As announced by the Farm to Fork Strategy, the European Green Deal’s agenda for sustainable agriculture and food production, the Commission has today proposed the biggest reform of EU animal welfare rules during transport in 20 years. The Commission is also proposing, for the first time ever, new EU rules on the welfare and traceability of dogs and cats, which are bred, kept and traded, as companion animals, for economic purposes.

Die pakket sluit 'n hersiening van die huidige EU-reëls vir diere in vervoer, wat sal verbeter die welstand van die 1.6 miljard diere word elke jaar in en van die EU vervoer. Die nuwe reëls weerspieël die jongste wetenskaplike bewyse en insigte sowel as tegnologiese ontwikkelings.

Die nuwe reëls oor die welsyn en naspeurbaarheid van honde en katte, sal vir die eerste keer eenvormige EU-standaarde vir die teel, behuising en hantering van honde en katte in teelondernemings en troeteldierwinkels sowel as skuilings daarstel. Die naspeurbaarheid van honde en katte sal ook versterk word deur verpligte identifikasie en registrasie in nasionale databasisse om onwettige handel te beveg en dierewelsynstoestande in die ondernemings beter te beheer.

Laastens stel die Kommissie verdere stappe voor om die European Citizens’ Initiative (ECI) ‘Fur Free Europe’, wat 'n EU-verbod op pelsboerdery en op die verkoop van produkte wat sulke pels bevat in die interne mark vereis. Die Kommissie verwelkom die inisiatief en erken dat dierewelsyn 'n sterk bekommernis vir Europese burgers bly.

Beter reëls vir die vervoer van diere

The existing EU rules for animals in transport are 20 years old. They no longer reflect current realities, latest scientific insights and advice, sustainability goals or legitimate concerns of our citizens when it comes to animal welfare. Today’s proposal therefore focusses on key areas, vital to ensure good animal welfare in transport:

  • Reistye sal verkort word en tydens lang reise moet diere afgelaai word vir periodes van rus, voer en natmaak. Spesiale reëls sal geld vir slagdiere, en vir kwesbare diere soos ongespeende kalwers en dragtige diere.
  • Toelaes om te verseker minimum spasie vir die verskillende diere sal vermeerder en by elke spesie aangepas word.
  • Vervoer in uiterste temperature sal onderhewig wees aan streng voorwaardes, insluitend die beperking van vervoer slegs tot nagtyd wanneer temperature 30 grade oorskry. Daarbenewens, wanneer temperature onder 0°C is, moet padvoertuie bedek word en lugsirkulasie in die dierekompartement beheer word, om diere te beskerm teen blootstelling aan windkoeling tydens die reis. As temperature tot onder -5°C daal, saam met die voorheen genoemde maatreëls, moet reisduur nie 9 uur oorskry nie.
  • Reëls vir die uitvoer van lewende diere uit die Unie verskerp sal word, insluitend beter beheermaatreëls in derde lande om aan gelykwaardige standaarde te voldoen as dié wat in die EU voorkom.
  • Ons sal die maksimum uit maak digitale hulpmiddels om die afdwinging te vergemaklik van vervoerreëls (bv. intydse posisionering van voertuie; sentrale databasis).

Beter welsyn vir honde en katte

advertensie

Ongeveer 44% van huishoudings in die EU het 'n troeteldier. handel in honde en katte het die afgelope jaar aansienlik gegroei, met 'n jaarlikse waarde van €1.3 miljard. Dierewelsynstandaarde vir professionele teel, aanhou en verkoop van honde en katte verskil egter baie tussen lidlande. Daar is ook uitgebreide bewyse van substandaard praktyke en misbruik.

Daarbenewens het die onwettige handel in honde en katte het die hoogte ingeskiet, versnel deur 'n groeiende aanlynmark wat nou verantwoordelik is vir 60% van alle honde- en katverkope in die EU. 'n Nuwe verslag wat vandag gepubliseer is, veroordeel die omvang van die onwettige handel in honde en katte, sowel as die huidige skuiwergate wat dit toelaat om te gebeur.

Today’s proposal does not present new regulations for citizens and pet owners. It establishes uniform EU rules for the welfare of dogs and cats that are bred or kept in breeding establishments, in pet shops as well as in shelters:

  • Vir die eerste keer ooit sal minimum standaarde van toepassing wees op die teling, behuising, versorging en behandeling van hierdie diere regoor die EU.
  • Streng naspeurbaarheidsvereistes, saam met outomatiese tjeks vir aanlynverkope, sal owerhede help om die teel en handel van honde en katte en kopers te beheer om seker te maak dat hul identifikasie en registrasie korrek is.
  • Lidstate sal moet aanbied opleiding aan dierehanteerders en enigiemand wat 'n hond of kat koop, sal oor die belangrikheid ingelig word van verantwoordelike eienaarskap.
  • Die invoer van honde en katte sal aan gelykwaardige welsynstandaarde moet voldoen.

Reply to the European citizens’ initiative ‘Fur Free Europe’

Die Kommissie het ook vandag gereageer op a Europese burgerinisiatief. The initiative “Fur Free Europe” calls on the Commission to take action to prohibit: (i) the keeping and killing of animals for the sole or main purpose of fur production and (ii) the placement of farmed animal fur, and products containing such fur, on the EU market. It also raises important issues regarding the protection of human, animal and environmental health, which the Commission will assess following its « Een gesondheidsbenadering », wat as kernbeginsel die erkenning het dat mens-, dier- en omgewingsgesondheid onlosmaaklik met mekaar verbind is.

Die Kommissie het EFSA opdrag gegee om 'n wetenskaplike mening te gee oor die welsyn van diere wat vir pels geboer word. Voortbou op hierdie wetenskaplike insette, en op 'n beoordeling van ekonomiese en sosiale impakte, sal die Kommissie dan kommunikeer oor die mees geskikte aksie.

Volgende stappe

The two legislative proposals will be submitted to the European Parliament and the Council. On the European Citizens’ Initiative, EFSA will begin its scientific assessment on the basis of the Commission’s request and deliver its scientific opinion by March 2025.

Die Kommissie sal ook voortgaan met sy voorbereidende werk oor ander dierewelsynvoorstelle, soos aangekondig in die Plaas-tot-Vurk-strategie.

Meer inligting

Regulasie oor die welsyn van honde en katte en hul naspeurbaarheid

Regulasie oor die beskerming van diere tydens vervoer 

V&A Dierewelsyn in vervoer

V&A Welsyn van honde en katte

Q&A European Citizens’ Initiative “Fur Free Europe”

Feiteblad Dierewelsyn in Vervoer

Feiteblad Welsyn van honde en katte

Openbare Gesondheid Europese Kommissie

Europese gesag vir voedselveiligheid

“More than 80% of EU citizens want better protection of animals. Today we are adopting a very important package of rules that ensure better animal welfare during transport. Travel times, travel space and travel temperatures will be adapted to improve their well-being. In addition, we present for the first time rules that will improve the treatment by breeders and pet shops of human’s best friends: cats and dogs. The way we treat nature, including animals, says a lot about what kind of humans we are and I am pleased that today we are making progress for animal welfare.” Maroš Šefčovič, Executive Vice-President for European Green deal, Interinstitutional Relations and Foresight – 06/12/2023

“Animal welfare is an issue which EU citizens care deeply about and working to improve it has been our political priority since day one. Nearly half of Europe’s households own a dog or a cat, which shows the significance of our actions today. Today, for the first time ever, we propose common EU rules to better protect the millions of dogs and cats bred in the EU and provide much needed certainty for future pet owners. We are also updating the rules on animal transport for the first time in 20 years, to improve their welfare and prevent the mistreatment of animals during transport. Animal welfare is not only essential for animal health and wellbeing but also for a humane, healthy and sustainable society.” Stella Kyriakides, Commissioner for Health and Food Safety – 06/12/2023

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings