Verbinding met ons

Dierewelsyn

Kommissie stel nuwe reëls voor om dierewelsyn te verbeter

DEEL:

Gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Soos aangekondig deur die Farm to Fork-strategie, die Europese Green Deal se agenda vir volhoubare landbou en voedselproduksie, het die Kommissie vandag die grootste hervorming van die EU-dierewelsynsreëls tydens vervoer in 20 jaar voorgestel. Die Kommissie stel ook vir die eerste keer ooit nuwe EU-reëls voor oor die welsyn en naspeurbaarheid van honde en katte, wat as geselskapsdiere vir ekonomiese doeleindes geteel, aangehou en verhandel word.

Die pakket sluit 'n hersiening van die huidige EU-reëls vir diere in vervoer, wat sal verbeter die welstand van die 1.6 miljard diere word elke jaar in en van die EU vervoer. Die nuwe reëls weerspieël die jongste wetenskaplike bewyse en insigte sowel as tegnologiese ontwikkelings.

Die nuwe reëls oor die welsyn en naspeurbaarheid van honde en katte, sal vir die eerste keer eenvormige EU-standaarde vir die teel, behuising en hantering van honde en katte in teelondernemings en troeteldierwinkels sowel as skuilings daarstel. Die naspeurbaarheid van honde en katte sal ook versterk word deur verpligte identifikasie en registrasie in nasionale databasisse om onwettige handel te beveg en dierewelsynstoestande in die ondernemings beter te beheer.

Laastens stel die Kommissie verdere stappe voor om die European Citizens' Initiative (ECI) 'Fur Free Europe', wat 'n EU-verbod op pelsboerdery en op die verkoop van produkte wat sulke pels bevat in die interne mark vereis. Die Kommissie verwelkom die inisiatief en erken dat dierewelsyn 'n sterk bekommernis vir Europese burgers bly.

Beter reëls vir die vervoer van diere

Die bestaande EU-reëls vir diere in vervoer is 20 jaar oud. Hulle weerspieël nie meer huidige realiteite, jongste wetenskaplike insigte en advies, volhoubaarheidsdoelwitte of wettige bekommernisse van ons burgers wanneer dit by dierewelsyn kom nie. Vandag se voorstel fokus dus op sleutelareas, noodsaaklik om goeie dierewelsyn in vervoer te verseker:

  • Reistye sal verkort word en tydens lang reise moet diere afgelaai word vir periodes van rus, voer en natmaak. Spesiale reëls sal geld vir slagdiere, en vir kwesbare diere soos ongespeende kalwers en dragtige diere.
  • Toelaes om te verseker minimum spasie vir die verskillende diere sal vermeerder en by elke spesie aangepas word.
  • Vervoer in uiterste temperature sal onderhewig wees aan streng voorwaardes, insluitend die beperking van vervoer slegs tot nagtyd wanneer temperature 30 grade oorskry. Daarbenewens, wanneer temperature onder 0°C is, moet padvoertuie bedek word en lugsirkulasie in die dierekompartement beheer word, om diere te beskerm teen blootstelling aan windkoeling tydens die reis. As temperature tot onder -5°C daal, saam met die voorheen genoemde maatreëls, moet reisduur nie 9 uur oorskry nie.
  • Reëls vir die uitvoer van lewende diere uit die Unie verskerp sal word, insluitend beter beheermaatreëls in derde lande om aan gelykwaardige standaarde te voldoen as dié wat in die EU voorkom.
  • Ons sal die maksimum uit maak digitale hulpmiddels om die afdwinging te vergemaklik van vervoerreëls (bv. intydse posisionering van voertuie; sentrale databasis).

Beter welsyn vir honde en katte

advertensie

Ongeveer 44% van huishoudings in die EU het 'n troeteldier. handel in honde en katte het die afgelope jaar aansienlik gegroei, met 'n jaarlikse waarde van €1.3 miljard. Dierewelsynstandaarde vir professionele teel, aanhou en verkoop van honde en katte verskil egter baie tussen lidlande. Daar is ook uitgebreide bewyse van substandaard praktyke en misbruik.

Daarbenewens het die onwettige handel in honde en katte het die hoogte ingeskiet, versnel deur 'n groeiende aanlynmark wat nou verantwoordelik is vir 60% van alle honde- en katverkope in die EU. 'n Nuwe verslag wat vandag gepubliseer is, veroordeel die omvang van die onwettige handel in honde en katte, sowel as die huidige skuiwergate wat dit toelaat om te gebeur.

Vandag se voorstel bied nie nuwe regulasies vir burgers en troeteldiereienaars nie. Dit stel eenvormige EU-reëls vas vir die welsyn van honde en katte wat in teelondernemings, in troeteldierwinkels sowel as in skuilings geteel of aangehou word:

  • Vir die eerste keer ooit sal minimum standaarde van toepassing wees op die teling, behuising, versorging en behandeling van hierdie diere regoor die EU.
  • Streng naspeurbaarheidsvereistes, saam met outomatiese tjeks vir aanlynverkope, sal owerhede help om die teel en handel van honde en katte en kopers te beheer om seker te maak dat hul identifikasie en registrasie korrek is.
  • Lidstate sal moet aanbied opleiding aan dierehanteerders en enigiemand wat 'n hond of kat koop, sal oor die belangrikheid ingelig word van verantwoordelike eienaarskap.
  • Die invoer van honde en katte sal aan gelykwaardige welsynstandaarde moet voldoen.

Antwoord op die Europese burgerinisiatief 'Fur Free Europe'

Die Kommissie het ook vandag gereageer op a Europese burger Initiative. Die inisiatief "Fur Free Europe" doen 'n beroep op die Kommissie om stappe te doen om: (i) die aanhou en doodmaak van diere vir die uitsluitlike of hoofdoel van pelsproduksie en (ii) die plasing van boerdierpels, en produkte wat bevat sulke pels, op die EU-mark. Dit opper ook belangrike kwessies rakende die beskerming van menslike, diere- en omgewingsgesondheid, wat die Kommissie sal beoordeel na aanleiding van sy « Een gesondheidsbenadering », wat as kernbeginsel die erkenning het dat mens-, dier- en omgewingsgesondheid onlosmaaklik met mekaar verbind is.

Die Kommissie het EFSA opdrag gegee om 'n wetenskaplike mening te gee oor die welsyn van diere wat vir pels geboer word. Voortbou op hierdie wetenskaplike insette, en op 'n beoordeling van ekonomiese en sosiale impakte, sal die Kommissie dan kommunikeer oor die mees geskikte aksie.

Volgende stappe

Die twee wetsvoorstelle sal aan die Europese Parlement en die Raad voorgelê word. Op die Europese burgerinisiatief sal EFSA sy wetenskaplike beoordeling begin op grond van die versoek van die Kommissie en sy wetenskaplike mening teen Maart 2025 lewer.

Die Kommissie sal ook voortgaan met sy voorbereidende werk oor ander dierewelsynvoorstelle, soos aangekondig in die Plaas-tot-Vurk-strategie.

Meer inligting

Regulasie oor die welsyn van honde en katte en hul naspeurbaarheid

Regulasie oor die beskerming van diere tydens vervoer 

V&A Dierewelsyn in vervoer

V&A Welsyn van honde en katte

V&A Europese burgerinisiatief “Pelsvrye Europa”

Feiteblad Dierewelsyn in Vervoer

Feiteblad Welsyn van honde en katte

Openbare Gesondheid Europese Kommissie

Europese gesag vir voedselveiligheid

"Meer as 80% van EU-burgers wil beter beskerming van diere hê. Vandag neem ons 'n baie belangrike pakket reëls aan wat beter dierewelsyn tydens vervoer verseker. Reistye, reisruimte en reistemperature sal aangepas word om hul welstand te verbeter. Boonop stel ons vir die eerste keer reëls voor wat die behandeling deur telers en troeteldierwinkels van die mens se beste vriende: katte en honde sal verbeter. Die manier waarop ons die natuur behandel, insluitend diere, sê baie oor watter soort mense ons is en ek Ek is bly dat ons vandag vordering maak vir dierewelsyn." Maroš Šefčovič, Uitvoerende Vise-President vir Europese Groen-ooreenkoms, Interinstitusionele Betrekkinge en Vooruitskouing - 06/12/2023

"Dierewelsyn is 'n kwessie waaroor EU-burgers baie omgee en werk daaraan om dit te verbeter, was ons politieke prioriteit sedert dag een. Byna die helfte van Europa se huishoudings besit 'n hond of 'n kat, wat die betekenis van ons optrede vandag toon. Vandag, vir die eerste keer ooit, stel ons gemeenskaplike EU-reëls voor om die miljoene honde en katte wat in die EU geteel word beter te beskerm en om broodnodige sekerheid vir toekomstige troeteldiereienaars te bied. Ons is ook besig om die reëls oor dierevervoer vir die eerste keer in 20 jaar op te dateer, om hul welsyn te verbeter en die mishandeling van diere tydens vervoer te voorkom. Dierewelsyn is nie net noodsaaklik vir dieregesondheid en -welstand nie, maar ook vir 'n menslike, gesonde en volhoubare samelewing." Stella Kyriakides, Kommissaris vir Gesondheid en Voedselveiligheid - 06/12/2023

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings