Verbinding met ons

Europese Buitelandse Aksiediens (EAAS)

Borrell skryf sy posbeskrywing

DEEL:

Gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die werk van die EU se hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake is nie maklik nie. Aan die een kant was Josip Borrell teen die vasberadenheid van lidlande om die bevoegdheid vir hulself te hou. Aan die ander kant is die Kommissie- en Raadspresidente albei gretig om in te tree en die eer te eis vir enige groot EU-prestasies in buitelandse beleid. Maar in wat waarskynlik 'n afkeurende boodskap is, het die hoë verteenwoordiger 'n blogpos geskryf waarin die wêreldwye uitdagings uiteengesit word wat die EU in die gesig staar - en hoe dit moet reageer.

My nuwe boek Europa tussen twee oorloë is uit. Dit stel opiniestukke, blogplasings en toesprake van 2023 saam. Hierdie boek maak dit moontlik om die lesse wat sedert vier jaar vir die EU se buitelandse en veiligheidsbeleid geleer is, op te neem, maar ook om vorentoe te kyk en die hoofwerkpunte vir die EU in komende maande te definieer. tyd wanneer die oorloë teen Oekraïne en in die Midde-Ooste sy toekoms bedreig.

In 2019, toe ek my werk as hoë verteenwoordiger begin het, het ek gesê dat "Europa moet leer om die taal van mag te praat". Ek was reeds oortuig dat veiligheid 'n groot prioriteit vir Europa moes word. Maar ek het op daardie stadium geen presiese idee gehad hoeveel Europa in die komende jare in gevaar sou wees nie.

Ons leef in 'n toenemend multipolêre wêreld waar multilateralisme besig is om te verval. Magspolitiek oorheers weer internasionale betrekkinge. Alle vorme van interaksies word gewapen, of dit handel, belegging, finansies, inligting of migrasie is. Dit impliseer 'n paradigmaskuif in die manier waarop ons oor Europese integrasie en ons verhoudings met die res van die wêreld dink. Konkreet vereis dit om beslissend op te tree op drie werkstringe:

1 Versterking van Europese ekonomiese veiligheid

Eerstens moet Europa se veiligheid in 'n breër sin verstaan ​​word. Tydens die COVID-19-pandemie het ons ontdek dat Europa nie meer mediese gesigmaskers of parasetamol vervaardig nie. En ons groot afhanklikheid van Russiese energie het Poetin se oortuiging versterk dat Europa nie op sy volskaalse inval in die Oekraïne sal kan reageer nie.

Ons oormatige afhanklikheid van 'n paar lande vir baie kritieke goedere plaas ons in gevaar. Vir te lank het ons, Europeërs, in die illusie geleef dat die doux handel moet genoeg wees om wêreldwyd vrede te bring. Ons het op die harde manier agtergekom dat die wêreld nie so werk nie.

advertensie

Dit is die rede waarom ons besluit het om ons ekonomie te 'derisk' deur buitensporige afhanklikhede te beperk en veral op te tree op grondstowwe en komponente wat krities is vir die groen en digitale oorgange.

Dit gaan oor 'de-risiko', nie 'ontkoppeling' nie. Die Europese Unie was nog altyd oop vir handel en belegging en wil so bly. Met de-risiko bedoel ons byvoorbeeld om handels- en beleggingsskakels met Latyns-Amerika of Afrika te versterk om ons voorsieningskettings te diversifiseer.

Wanneer dit kom by China, in die besonder, moet ons ons buitensporige afhanklikhede in spesifieke domeine verminder, veral dié in die hart van die groen en digitale oorgange, en ons moet ons handelsbetrekkinge herbalanseer. Hierdie herbalansering is dringend. Verlede jaar was ons handelstekort met China 'n verbysterende € 291 miljard, wat 1.7% van die EU-BBP uitmaak.

Net verlede maand het die Chinese regering planne onthul om massief in hoëtegnologie-vervaardiging te belê. Dit beteken dat ons tegnologiebedryf in die komende jare nog strawwer mededinging in die gesig gaan staar. Dit is van kardinale belang dat ons ons bedryf teen onregverdige mededinging beskerm. Ons het reeds begin om dit te doen vir ons elektriese voertuig, ons sonkragpaneel en ander netto-nul nywerhede.

Ons waardes en politieke stelsels verskil aansienlik en ons het opponerende sienings oor die universaliteit van menseregte, maar laat ons duidelik wees: ons wil nie teruggaan na 'n blok-tot-blok-konfrontasie nie. Daarvoor het ons te interafhanklik geword. En samewerking met China is noodsaaklik om die belangrikste globale uitdagings van ons tyd soos klimaatsverandering op te los.

2 Verskuiwing van verdediging na die hart van Europese beleide

Alhoewel sekuriteit meer is as verdediging, is daar geen twyfel dat verdediging die kern van enige sekuriteitstrategie bly en sal bly nie. Met die oorlog van aggressie wat Rusland teen die Oekraïne voer, het ons die terugkeer van territoriale wedywering en die gebruik van gewelddadige militêre mag in Europa gesien wat ons intellektueel verwerp het.

In 'n tyd dat Amerikaanse betrokkenheid in Europa minder seker word, hou hierdie oorlog 'n eksistensiële bedreiging vir die EU in. As Poetin daarin slaag om die onafhanklikheid van die Oekraïne te vernietig, sal hy nie daar stop nie. As hy seëvier – ondanks duidelike steun vir Oekraïne deur Europeërs en die Amerikaanse publiek – stuur dit 'n gevaarlike sein oor ons vermoë om op te staan ​​vir dit waarin ons glo.

Ons het 'n paradigmaskuif op Europese verdediging nodig. Ons Unie is gebou rondom die interne mark en die ekonomie. En dit het goed gewerk om vrede tussen die volke van die Unie te bring. Maar ons kan nie net op hierdie pad voortgaan nie. Ons het te lank ons ​​veiligheid aan die VSA gedelegeer en in die afgelope 30 jaar, na die val van die Berlynse muur, het ons 'n stille ontwapening toegelaat.

Ons moet ons strategiese verantwoordelikheid aanvaar en in staat wees om Europa self te verdedig deur 'n sterk Europese pilaar binne NAVO te bou. En ons moet hierdie sprong vorentoe maak in 'n baie kort tydperk. Nie omdat ons van plan is om oorlog toe te gaan nie. Inteendeel: ons wil dit voorkom deur die middele te hê om enige aggressor geloofwaardig af te skrik.

Dit beteken nie die skep van 'n Europese weermag nie. Verdediging is en sal vir 'n afsienbare toekoms 'n eksklusiewe bevoegdheid van ons lidlande bly. Dit gaan eerstens daaroor om meer op nasionale vlak te bestee. In 2023 het ons gemiddeld 1.7% van ons BBP aan verdediging bestee, hierdie persentasie moet tot meer as 2% styg.

Maar, selfs nog belangriker, dit gaan daaroor om saam te spandeer om gapings te vul, duplisering te vermy en interoperabiliteit te verhoog. Slegs 18% van toerusting-aankope deur ons leërs word tans koöperatief gedoen. Al het ons in 35 'n maatstaf van 2007% gestel.

Ons benodig ook dringend 'n sprong vorentoe vir ons verdedigingsbedryf. Sedert die begin van die oorlog teen die Oekraïne het Europese leërs 78% van nuwe toerusting van buite die EU gekoop. Ons het die afgelope maande belangrike vordering gemaak, maar ons het steeds probleme om genoeg ammunisie te stuur om Oekraïne te ondersteun. Boonop staan ​​ons voor aansienlike kwalitatiewe uitdagings in nuwe militêre tegnologieë soos hommeltuie of kunsmatige intelligensie.

Een groot les van die oorlog teen die Oekraïne is dat tegnologiese superioriteit die sleutel is. Veral wanneer 'n teëstander te staan ​​kom vir wie lewens goedkoop is. Ons moet 'n tuisgemaakte verdedigingsbedryf hê om in ons behoeftes te voorsien.

Om dit te bereik, moet ons massief belê. Die mees belowende maniere om hierdie doel te bereik is: eerstens, die verandering van die Europese Beleggingsbank-leenbeleid om dit in staat te stel om in die verdedigingsektor te belê, en tweedens om gemeenskaplike skuld uit te reik, net soos ons suksesvol gedoen het om die COVID-19-pandemie die hoof te bied. Hierdie besprekings is egter in hul vroeë stadiums onder ons lidlande, en dit is van kritieke belang om almal aan boord te kry.

Die sprong vorentoe in verdediging vereis ook 'n verskuiwing in ingesteldheid. Ek is deur wapenvervaardigers vertel dat hulle sukkel om die slimste ingenieurstalent te werf. Net so word private beleggers dikwels afgeskrik om in verdedigingsmaatskappye te belê. Elke Europeër moet verstaan ​​dat effektiewe verdediging 'n voorvereiste is vir die voortbestaan ​​van ons sosiale, omgewings- en demokratiese model. 

3 Werk om die "rus teen die Weste" te voorkom

Oekraïne is nie die enigste oorlog in ons onmiddellike omgewing nie. Hamas se wrede terreuraanval op Israel en Israel se buitensporige reaksie duur voort en loop die gevaar om oorlog in die hele Midde-Ooste-streek te versprei, soos ons gesien het met die Iranse aanval op Israel gedurende die laaste naweek. In hierdie konflik het ons reaksie twyfel gebring oor Europa se vermoë om 'n effektiewe geopolitieke akteur te wees. 

Op Oekraïne het ons bewys dat ons beslissend kan reageer omdat ons verenig was. Maar gekonfronteer met tienduisende dooies, hoofsaaklik vroue en kinders, en 2 miljoen mense wat honger ly, was ons tot nou toe nie in staat om die gevegte in Gasa te stop, 'n einde te maak aan die humanitêre ramp, die gyselaars te bevry en die twee effektief te begin implementeer nie. staatsoplossing, die enigste manier om 'n volhoubare vrede in die streek te bring. 

Ons beperkte invloed op hierdie konflik, wat so direk ons ​​toekoms beïnvloed, is nie te wyte aan 'n gebrek aan middele nie. Ons is Israel se voorste vennoot in handel, belegging en mense-uitruiling en ons assosiasie-ooreenkoms met hierdie land is die omvattendste van almal. Ons is ook die belangrikste internasionale finansiële ondersteuner van die Palestynse volk. 

Maar ons was tot nou toe nogal ondoeltreffend, want as 'n Unie - gebonde aan eenstemmigheid - was ons verdeeld. Ons gemeenskaplike standpunt was soms agter die een van die Verenigde State, byvoorbeeld oor die sanksionering van gewelddadige setlaars in die Wesoewer. Boonop het ons teenstrydige seine gestuur, byvoorbeeld oor ons ondersteuning aan UNRWA. 

Ons verdeeldheid het ons duur te staan ​​gekom in die Arabiese wêreld, maar ook in 'n groot aantal lande in Afrika, Latyns-Amerika en Asië. Die verskil in ons reaksies op oorloë in die Oekraïne en Palestina is wyd gebruik deur Russiese propaganda. En hierdie propaganda was redelik suksesvol, soos ons veral in die Sahel gesien het, omdat dit bo-op bestaande griewe gekom het, soos die ongelyke verspreiding van entstowwe tydens COVID-19, te beperkende migrasiebeleid, die gebrek aan finansiering om klimaatsverandering aan te pak of internasionale organisasies wat die wêreld van 1945 weerspieël en nie die een van vandag nie. 

Ons moet in die komende maande beslis optree om die konsolidasie van 'n alliansie van 'die res teen die Weste' te voorkom, ook as gevolg van die Midde-Ooste-konflik. Om hierdie bedreiging effektief teë te werk, moet ons getrou bly aan ons beginsels. Oral. Nie net in woorde nie, maar ook deur ons gereedskap te gebruik wanneer daardie beginsels oortree word. Die beslistheid wat ons oor Oekraïne getoon het, behoort ons in enige ander deel van die wêreld te lei. 

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings