Verbinding met ons

omgewing

Europese Green Deal ongeskik vir doel

DEEL:

Gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Groen Deal is nie ontwerp om die buitengewone reeks oorvleuelende krisisse te hanteer wat die wêreld in die gesig gestaar het nie.

Dit is die siening van Marc-Antoine Eyl-Mazzega en Diana-Paula Gherasim. van die IFRI Sentrum vir Energie

Albei het 'n gesaghebbende verslag geskryf, "Hoe kan die Green Deal aanpas by 'n brutale wêreld?" wat "tien sleutelpunte identifiseer wat aangespreek moet word om die Green Deal by die nuwe realiteite aan te pas."

Eyl-Mazzega, Direkteur van die IFRI Sentrum vir Energie en Gherasim, 'n Navorsingsgenoot, sê die Europese Green Deal "is nie beplan vir die huidige buitengewoon verswakte interne en eksterne omgewing nie."

“Rusland se oorlog in die Oekraïne, hoër rentekoerse, inflasie, gespanne staatsfinansies, verswakte waardekettings en gebrek aan deurslaggewende vaardighede stel ongekende uitdagings,” sê hulle.

Die studie het tien sleutelpunte geïdentifiseer wat met prioriteit aangespreek moet word om die Green Deal aan te pas by wat hulle "'n brutale wêreld" genoem het.

Hulle sê ook dat "baie in die hande lê van regerings wat moet saamwerk om te implementeer wat besluit is."

advertensie

Van boerdery tot brandveiligheid blyk dit dat die EU se Green Deal vanuit verskillende hoeke aangeval word.

Die Europese Groen Deal is Europa se plan om teen 2050 'n klimaatneutrale kontinent te word.

Maar teenstand teen ten minste sommige aspekte van die wydlopende beleid is, mees onlangs, gesien met optrede deur Europa se boerderysektor. Boere regoor die vasteland het met hul trekkers na Brussel, die EU-hoofstad, gery om hul woede en frustrasie oor die vlagskip-omgewingsbeleid uit te spreek.

Sommige meen dat toenemende kommer oor die potensiële impak en implementering van hierdie veelvlakkige beleid die Green Deal erg gewond gelaat het.

Kritici wat steeds hoop koester dat veranderinge aan die beleid aangebring word, put inspirasie uit onlangse gebeure – en nie net raserige demonstrasies deur boere nie.

So onlangs as November het die Europese Parlement aspekte van die natuurherstelwet suksesvol verander.

Die oorspronklike doel van die wet, 'n sterk betwiste pilaar van die Europese Groen Deal, sou EU-lande gedwing het om ten minste 20% van die blok se land en see teen die einde van die dekade te herstel.

Kritici het gesê die oorspronklike plan was ideologies gedrewe, feitlik onuitvoerbaar en 'n ramp vir boere, boseienaars, vissers en plaaslike en streeksowerhede.

Veranderinge is egter aan die teks aangebring, en sommige hoop nou om dieselfde te doen met daardie ander elemente van die Green Deal wat hulle steeds raak.

Wat duidelik is, is dat sulke voorbehoude en vrese wel oor 'n reeks gebiede bestaan, wat wissel van die sakegemeenskap tot die brandweerdiens.

Entrepreneurs is byvoorbeeld bekommerd oor die implementering van die vlagskip-omgewingsbeleid, met Petri Salminen, president van SMEUnited, wat glo die Green Deal het regulatoriese druk op klein en medium ondernemings verhoog. Met die oog op die komende EU-verkiesing, wil hy hê dat die volgende Kommissie se mandaat "om wet te laat werk in plaas van om wet te maak."

"Entrepreneurs innoveer en belê om die klimaatdoelwitte te bereik, laat hulle toe," het Salminen gesê.

'n Bron van SMEunited het gesê dit beteken eerstens dat entrepreneurs tyd moet gee om hul sakemodelle en prosesse groen te maak eerder as om "administrasie in te vul." Ons moet ook die aanbod van tegniese bystand waarborg, soos byvoorbeeld deur die Verbond van Maatskappye vir Klimaat en Energie. Boonop moet toegang tot (groen) finansiering vir beleggings verseker word.”

Landbouwerkers sê intussen groen beleid en belasting vreet in hul winste en eis meer staatsubsidies. Hulle sê hulle sal die swaarste getref word deur omgewingshervormings en dat hulle meer staatsubsidies nodig het om dit te vergoed.

Boere sê owerhede se eko-oorgangsbeleid maak nasionale produsente onmededingend. Dit maak nie net plase onwinsgewend nie, dit dwing baie om voedselprodukte te koop van lande waar omgewingstandaarde swakker is, beweer hulle.

Maar selfs die brandweerdiens, 'n sektor wat nie juis bekend is vir militantheid nie, het 'n paar bedenkinge oor die Green Deal.

Fire Safety Europe, 'n liggaam wat bestaan ​​uit 18 organisasies wat die Europese brandveiligheidsektor verteenwoordig, sê daar is "brandrisiko's" verbonde aan die Green Deal.

Hierdie "nuwe brandrisiko's", sê dit, hou veral verband met die elektrifisering van geboue.

Innovasies soos sonpanele, laaistasies vir elektriese voertuie en hittepompe, hoewel noodsaaklik vir die vermindering van koolstofvrystellings, bring ook potensiële brandgevare in as gevolg van verhoogde elektriese vragte en instandhoudingsuitdagings, volgens Fire Safety Europe.

Bestaande brandrisiko's sal verder vererger word deur die Europese Green Deal se klem op die ontkoling van geboue deur gevorderde innovasies "as brandveiligheid nie oorweeg word nie."

Die ontplooiing van PV-panele, EV-laaipunte en hittepompe, hoewel dit belangrik is om koolstofvrystellings te verminder, stel nuwe ontstekingsrisiko's in as gevolg van verhoogde elektriese vragte of subpar installasie en instandhouding. Nuwe boumateriaal en nuwe konstruksiemetodes wat daarop gemik is om hoër energieprestasie of volhoubaarheid te bereik, het ook 'n impak op branddinamika.

In sy "EU-manifes 2024-29" sê dit dat die Europese Unie die opkomende veiligheidsrisiko's wat verband hou met elektrifiseringsoplossings en ander wysigings van die geboude omgewing "behoorlik" moet aanspreek.

Daar word ook aangevoer dat Green Deal-maatreëls verhoudings tussen EU-lidlande verder kan belemmer en/of burgers kan belas.

Die hoogs gerespekteerde Koninklike Instituut vir Internasionale Betrekkinge wys daarop dat die EU erken dat burgerdeelname aan die Europese Groen Deal van kardinale belang is om die legitimiteit van beleide en openbare inkoop vir klimaatsmaatreëls te verseker.

Maar die Instituut waarsku ook dat 'n "sleutel" kwessie wat nog aangespreek moet word, is om groepe te bereik wat andersins oor die hoof gesien kan word of "deur die krake val" - veral diegene met die meeste om te verloor in die (Groen) oorgang.

Ingevolge die Green Deal moet alle verpakking teen 2030 herbruikbaar of herwinbaar wees op 'n ekonomies haalbare manier.

Die richtlijn vir verpakking en verpakkingsafval (PPWD) het ten doel om die negatiewe omgewingsimpakte van verpakking en verpakkingsafval te verminder, maar die bedryf sê daar is sekere aspekte wat verdere uitwerking verg om effektiewe implementering te verseker.

Maar selfs onlangse wysigings tot op hede het kommer vir sekere rolspelers in die bedryf veroorsaak, van voorbehoude oor nuwe hergebruikteikens wat nie bestaande herwinningspogings aanvul nie, tot besware oor ontbrekende maatreëls rakende bioplastiek.

Die papierbedryf het gewaarsku teen “kollaterale skade” wat voortspruit uit sommige aspekte van die Green Deal, nie die minste wat hy as die oorhaastige implementering beskou nie.

Kollaterale skade word gedefinieer as 'n verlies van die Europese sektor se vervaardigingskapasiteit en vaardighede en verhoogde afhanklikheid van goedkoper invoer.

Elders het die regering van Vlaandere kommer uitgespreek oor 'n ander element van die Green Deal – hoe dit gefinansier sal word.

Daar is, sê dit, steeds baie vaagheid oor die befondsing van sy ambisies en daar is ook geen duidelikheid oor die manier waarop die Green Deal-doelwitte binne die Meerjarige Finansiële Raamwerk (MFF) sal inpas nie. "Die begrotingskomponent van die Green Deal blyk in die eerste plek die groter besoedelaars te bevoordeel," volgens 'n standpuntdokument.

As die maatreëls bekostigbaar moet bly, sal die Europese instellings die finansiële behoeftes en risiko's wat inherent is aan 'n oorgang in welvarende streke soos Vlaandere in ag moet neem, lui dit.

Die Europese Kommissie sê dat klimaatsverandering en omgewingsagteruitgang 'n eksistensiële bedreiging vir Europa en die wêreld is, en om hierdie uitdagings te oorkom, sal die Europese Groen Deal "die EU omskep in 'n moderne, hulpbrondoeltreffende en mededingende ekonomie."

Dit het die eerste keer sy voorstelle in Desember 2019 gepubliseer en op 6 Februarie het die uitvoerende vise-president van die EG Maroš Šefčovičwe gesê: "Ons bly die koers van die klimaatsoorgang soos ooreengekom deur EU-leiers, aangesien dit al hoe belangriker sal wees vir ons globale mededingendheid. . Dit kom op 'n deurslaggewende oomblik in die debat oor die toekomstige pad van Europa se groen oorgang.”

Maar terwyl die EU na sy Green Deal-doelwitte opmars, is dit duidelik dat kommer wel bestaan ​​en dat dit deur 'n verskeidenheid sektore gedeel word.

Vir sommige skep dit twyfel oor die toekoms van die Green Deal in sy huidige vorm.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings