Die stemming van die Europees Parlement stel die toekoms van die Middellandse See-vissery op die lyn, sê #Oceana

| Januarie 11, 2019

Die Europees Parlement het gestemd die eerste jaarlikse meerjarige plan vir die vissery in die Wes-Middellandse See te aanvaar, maar het die nodige bewaringsmaatreëls verwerp wat die streek se oorbevissingskrisis sal regkry, waar meer as 80% van die aandele oorbenut word en dat sommige in gevaar is. Vandag se uitkoms beteken MEPs in die Europees Parlement Komitee vissery (PECH) het hul plig verontagsaam om die oorbewing deur 2020 te beëindig, wat hulle in 2013 onder die wetlik bindende Gemeenskaplike Visserybeleid (GVB) onderskryf het.

In reaksie hierop het Lasse Gustavsson, uitvoerende direkteur van Oceana Europe, die volgende verklaring uitgereik: "Lede van die Europees Parlement ondermyn nie net die wet nie, maar ook die toekoms van die vissery in die Wes-Middellandse See in gevaar. Met die plan soos dit nou staan, sal daar minder mediterrane vis op die tafels in Frankryk, Italië en Spanje wees, minder werksgeleenthede in die visbedryf en vernietigende vismetodes sal die oseane en seelewe verder vernietig. As die Europese Parlement die wet wil handhaaf, sal hulle binnekort geen ander opsie hê as om die visserye te sluit om 'n onomkeerbare ineenstorting van visbestande te voorkom nie. Hoe sal hulle dit vir hul burgers verduidelik? "

Agt uit tien visbestande in die westelike deelgebied van die Middellandse See word oorvol, insluitende belangrike spesies soos heek, mulletjies en garnale. Behalwe dat daar in die Middellandse See sterk oorbevolking toegelaat word, was die volgende belangrike maatreëls ook verwerp:

  • Beperking van bodem treilery, die vernietigende visvangstegniek, deur die trawlvrye sone dwarsdeur die jaar te verhoog vanaf 'n diepte van 50-meter tot minstens 100-meter, waar jong visgetalle en sensitiewe mariene habitats gevind word. Die EP-lede het gestem op uitsonderings op hierdie bepalings, wat ekosisteme swak beskadig het, wat vir sake-soos-gewone gebruik kan word vir industriële bodem-treilers en om 'n lae impak te maak.
  • Stel visvangspan in ooreenstemming met wetenskaplike advies ten einde visbestande op volhoubare vlakke te herstel en in stand te hou. MEP's is slegs bereid om die hoeveelheid visvangspoging in die Wes-Middellandse See tot net 10% tot 'n jaar te verminder, ten spyte van sekere aandele soos stokvis, wat 'n vermindering van 90% as gevolg van sy kritieke toestand vereis. Terselfdertyd het die maksimum aantal toegelate visvangstye per dag toegeneem (van 12 tot 18 uur), waardeur die visvangdruk verhoog word in plaas daarvan om dit te vergemaklik.
  • Die invoering van 'n catch limit stelsel as toekomstige beskerming in die geval van die bestuur van vissery bestuursreëls versuim om die voorraad te herbou na volhoubare vlakke en as wetenskaplikes beveel dit te doen.
  • Toepassing van die voorsorgbeginsel en versagtende vissery byvangs, MEP's verwerp voorsiening om toevallige vangs van beskermde spesies aan te pak en verwyderde bewaringsmaatreëls vir visbestande waarvoor swak of geen data bestaan ​​nie.

Oceana is ook sterk bekommerd dat die meerjarige plan van die Wes-Mediterreense Middellandse See in die komende weke met die Raad van die EU regstreeks onderhandel sal word - in 'n ondemokratiese proses bekend as 'trilogues' - en sonder 'n stem in die plenaire vergadering in die Europees Parlement, wat 'n omstrede afwyking van normale prosedure.

Hier is meer: Wes-Middellandse See. Oorbevissingskrisis: Doen nou of verloor dit vir ewig

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, Konferensie van Perifere Maritieme Streke van Europa (CPMR), EU, onwettige visvang, Oceana, oorbevissing

Kommentaar gesluit.