Verbinding met ons

Turkye

Meer as 100 kerklede geslaan en gearresteer by die Turkse grens

DEEL:

Gepubliseer

on

KAPIKULE, TURKIE, 24 Mei, 9:00 GMT]- Meer as 100 lede van The Ahmadi Religion of Peace and Light, 'n vervolgde godsdienstige minderheid, wat hulself vanoggend by die Turks-Bulgaarse grens aangebied het en asiel eis, is pas toegang geweier, gewelddadig geslaan, teruggestoot en na Edirne se openbare veiligheidskantoor geneem. Daar is op hulle geskiet, hulle is gedreig en hul besittings is weggegooi.

Die groep sluit vroue, kinders en bejaardes in. Die 103 individue is onderworpe aan uiterste en sistematiese vorme van godsdienstige vervolging regoor Moslem-meerderheid lande as gevolg van hul geloof. Hulle is in lande soos Iran, Irak, Algerië, Egipte, Marokko, Azerbeidjan en Thailand geslaan, gevange geneem, ontvoer, verneder en geterroriseer.

Hulle het in Turkye bymekaargekom en was op pad na die Turks-Bulgaarse grens om hul mensereg te aanvaar om asiel direk van die Bulgaarse Grenspolisie te versoek, in ooreenstemming met artikel 58(4) van die Wet op Asiel en Vlugtelinge (LAR), wat bepaal dat daar om asiel aansoek gedoen kan word met 'n mondelinge verklaring wat ingedien word voor die grenspolisie.

Dit kom nadat alle pogings om 'n visum op humanitêre gronde te bekom onsuksesvol was. Artikel 18 van die EU Handves van Fundamentele Regte, die Geneefse Konvensie van 1951 met betrekking tot die status van vlugtelinge en artikel 14 van die Universele Verklaring van Menseregte bepaal dat vlugtelinge die reg het op asiel en op 'n volledige en regverdige geïndividualiseerde assessering met die reg om appélleer. Die lede van hierdie godsdienstige minderheid het wetlike prosedures gevolg om asiel te soek volgens internasionaal ooreengekome menseregtewette.

Boonop is 'n ope brief deur die European Border Violence Monitoring Network (BVMN) gestuur op Dinsdag, 23 Mei 2023, met menseregte-organisasies wat hulle onderteken het.
endossement, dring aan op die beskerming van die groep en hul reg om asiel te eis by die
grens gehandhaaf word, in ooreenstemming met internasionale reg.

Vir Turkye om op hierdie humanitêre vlugtelingkrisis op hierdie manier te reageer, is 'n verbreking van
internasionaal ooreengekom oor menseregtewette.
Hierdie verbreking van menseregtewette deur die Turkse regering is 'n verontwaardiging en absoluut
bedrog van geregtigheid.
Die Ahmadi Religion of Peace and Light is 'n 501c3 VSA-gebaseerde nie-winsgewende organisasie met
Kerkstatus.
Ons eis dat ons onskuldige lede van hierdie geregistreerde godsdiens hul mensereg op asiel en heiligdom gegun word, dat hulle as wettige burgers behandel word en dat hulle onmiddellik uit hul aanhouding vrygelaat word.

advertensie

Deel hierdie artikel:

Neigings