Verbinding met ons

energie mark

Om 'n einde te maak aan manipulasies op energiemarkte sal die rekeninge afbring

DEEL:

Gepubliseer

on

Die Sosialiste en Demokrate het vandeesweek ten gunste van die hersiene Regulasie oor Groothandel-energiemarkintegriteit en deursigtigheid (REMIT) gestem. Die regulasie wat vandag in die plenaire vergadering aangeneem is, is die laaste stap om 'n verbeterde EU-wetgewing in plek te stel wat 'n einde maak aan manipulasies op die energiemark. Die Sosialiste en Demokrate is oortuig daarvan dat dit beide huishoudings en nywerhede sal help en sodoende hul veldtog sal lewer.Bring the Bills Down'.
 

Patrizia Toia, S&D MEP en onderhandelaar oor REMIT in die Europese Parlement se komitee oor energie, navorsing en nywerheid, het gesê:
 
“Die kwessies op die energiemark het begin lank voor die Russiese inval teen Oekraïne, en die S&D-groep was die eerste een wat die Europese Kommissie gevra het om die probleem aan te spreek. Die oorlog het die probleme net na hul huidige akute fase gebring waar al hoe meer mense en besighede sukkel om hul rekeninge te betaal, veral kwesbare gesinne en klein en medium ondernemings. Een van die hoofoorsake vir hierdie onaanvaarbare situasie was die manipulasies op die energiemark binne ons Unie. Ons is bly dat die Kommissie die oproepe van die Sosialiste en Demokrate in die Europese Parlement gehoor het en in ruil daarvoor 'n opdatering aan REMIT voorgestel het.
 
'Om REMIT sy doelwitte te bereik, het ons die toesighoudende rol van die Agentskap vir die Samewerking van Energiereguleerders (ACER) versterk. Voortaan sal die agentskap die mag hê om oorgrenssake wat ten minste twee lidlande raak, te ondersoek en om besluite te neem oor inspeksies, versoeke om inligting en magtigings van sekere markdeelnemers. ACER sal ook periodieke boetes kan oplê indien markdeelnemers versuim om die gevraagde inligting te verskaf.
 
“Dit is 'n aansienlike verbetering van die huidige stand van sake waar te veel gevalle van duidelike markmanipulasies op nasionale vlak onbehandel bly. Die periodieke boetebetalings, opgelê deur ACER, sal 3 % van die gemiddelde daaglikse omset in die voorafgaande besigheidsjaar wees of, in die geval van natuurlike persone, 2 % van die gemiddelde daaglikse inkomste in die voorafgaande kalenderjaar.
 
"Die Sosialiste en Demokrate het ook 'n progressiewe meerderheid opgebou wanneer dit kom by spelers op die EU-energiemark wat uit derde lande kom. Hulle sal 'n verteenwoordiger moet aanstel in 'n lidstaat waarin hulle aktief is op die groothandel-energiemark. Op hierdie manier sal ACER en die nasionale reguleerders weet na wie om te verwys vir inligting in gevalle van twyfel oor manipulasies op die EU-groothandelenergiemark.
 
"Ons het meer deursigtigheid en 'n sterker EU-toesig oor groothandel-energiemarkte gelewer en dit sal 'n regverdiger mark vir huishoudings en besighede verseker."
 
Dan Nica, S&D MEP en woordvoerder in die Europese Parlement se komitee oor energie, navorsing en nywerheid, het gesê:
 
“Ten slotte, met REMIT kry die manipulasie van energiepryse 'n sterk antwoord, wat verwag word deur almal wat die slagoffers geword het van hierdie praktyke, wat misleidend en onwettig is. Onder hierdie slagoffers is maatskappye, veral klein en medium ondernemings wat onregverdig hoë rekeninge moes betaal, met sommige van hulle wat bankrot gegaan het. As gevolg hiervan het baie mense hul werk in die hele EU verloor. Baie van ons burgers het hul ander behoeftes laat vaar om hul energierekening te kan betaal en moes in die wintertyd kies tussen eet en verhit. Mense moet weet dat almal wat hulle bedrieg het, almal wat die energiemark gemanipuleer het, gestraf sal word as 'n uitkoms van die onderhandelinge wat deur die S&D-groep oor hierdie EU-wetgewing gedoen is en danksy die stemming van ons groep vandag in die plenaire vergadering. In terme van getalle beteken dit 15% van die omset vir die maatskappye wat betrokke was by sulke onwettige manipulerende praktyke en 5 miljoen euro in boetes vir die bestuurders van hierdie maatskappye.
 
“Die versterking van ACER is noodsaaklik vir die sukses van die EU-wetgewing wat ons vandag aangeneem het. Hierdie EU-reguleerder het 379 sake hangende, insluitend baie ondersoeke wat nog nie begin het nie. ACER het onmiddellik behoorlike befondsing nodig, aangesien ons groot verwagtinge van sy werk het. ACER moet die nodige maatreëls tref teen hierdie maatskappye wat 'n beduidende deel van die EU se ekonomie verwoes het en gevolglik soveel lewens en die welstand van Europese burgers verwoes het.
 
“Ek wil die eerste hoofbestuurder van 'n energiemaatskappy sien om hierdie 5 miljoen euro aan boetes te betaal. Eers dan sal hulle hul les leer en ophou om die Europese Unie en sy burgers te steel, te lieg en te bedrieg!”

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings