Verbinding met ons

digitale ekonomie

Lisensies vir Europa dialoog met belanghebbendes: Kwelvrae

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

 1. article_linking_lgWat is Lisensies vir Europa en waarom is dit van stapel gestuur?

Lisensies vir Europa is 'n dialoog met belanghebbendes in die gebied van digitale inhoud deur die Europese Kommissie in Februarie vanjaar van stapel gestuur na aanleiding van die Desember 2012 Kommunikasie oor die gehalte aan die Digitale interne mark (sien IP / 12 / 1394).

Die doel daarvan is om praktiese industrie gelei inisiatiewe te bevorder om meer kopiereg inhoud aanlyn te bring in die Digitale interne mark. Werk gefokus op vier gebiede waar vinnige vooruitgang nodig en moontlik:

(I) Cross-grens toegang en oordraagbaarheid van dienste;

advertensie

(Ii) gebruiker-gegenereerde inhoud en mikro-lisensie;

(Iii) oudiovisuele kulturele erfenis, en;

(Iv) die teks en data-ontginning.

advertensie

Die belanghebbendes wat aan die dialoog deelgeneem het, het gedurende drie vergaderings en meer as dertig werkgroepvergaderings oor 'n tydperk van tien maande vergader. Die resultate van die dialoog is tydens vandag se finale plenêre vergadering aangebied.

 1. Wie was die deelnemers in die belanghebbendes dialoog?

Deelnemers het ingesluit verteenwoordigers van belanghebbende partye soos verbruikers en digitale regte organisasies, IT en tegnologie maatskappye, internet diensverskaffers, film erfenis instellings, uitsaaiers, openbare biblioteke, skrywers, produsente, uitvoerders, en ander kopiereg rechthebbenden in die oudiovisuele, musiek, publishing en video game nywerhede.

Lyste van deelnemers aan die vier werkgroepe is beskikbaar op die lisensies vir Europa webwerf:

http://ec.europa.eu/licences-for-europe-dialogue/en/content/working-groups.

 1. Wat was die rol van die Kommissie se in hierdie dialoog met belanghebbendes?

Die Kommissie het 'n probleem-analise van die huidige lisensie probleme, en beklemtoon die behoefte aan 'n minder gepolariseerde debat, bemiddel die dialoog met belanghebbendes. Dit sluit in toneelspel as 'n fasiliteerder, die organisering van die vergaderings en die voorsitter van die vier werkgroepe en die volle sittings. Verantwoordelikheid vir en eienaarskap van die oplossings wat vandag nog met die verskillende rolspelers wat aan die dialoog.

 1. Wat is die belangrikste resultate van die dialoog?

Die mees tasbare resultate van lisensies vir Europa is 'n reeks industriële inisiatiewe, verpligtinge vir belanghebbendes en padkarte vir verdere optrede op al vier die gebiede wat tydens die finale plenaire vergadering bespreek word (sien aanhangsel).

Terwyl al die inisiatiewe is die gevolg van (of is direk gekoppel aan) werk in die vier werkgroepe, die aard en die omvang van belanghebbendes te teken op hulle is anders vir elke. Voorstelling van hierdie verpligtinge beteken nie dat alle partye in Lisensies vir Europa het ingestem om alle verpligtinge.

By wyse van illustrasie, 'n paar resultate bestaan ​​uit ooreenkomste tussen kopiereg rechthebbenden en gebruikers (byvoorbeeld oudiovisuele bedryf en film erfenis instellings te stem oor 'n gemeenskaplike beginsels vir die digitalisering van gekatalogiseer Europese films). Ander is bydraes deur verskillende verteenwoordigers van die industrie (soos die oudiovisuele bedryf verklaring grens port); sowel as konkrete bedryf bied soos mikro-lisensie meganismes vir musiek op webtuistes en 'n model klousule gerugsteun deur 'n web-gebaseerde mynbou sentrum vir teks en data-ontginning.

Besprekings in elke Lisensies vir Europa werkgroep het aan die lig gebring dat die nuwe dienste en lisensiëring oplossings word uitgerol op 'n toenemende tempo meer aanlyn-inhoud aan die Europese verbruikers en gebruikers te bring. Byvoorbeeld werk groepbesprekings het getoon dat kruis-grens port is reeds en toenemend 'n realiteit vir 'n paar musiek en e-boeke, koerant / tydskrif dienste, en dat die bedryf is om te versnel die ontwikkeling van "een-klik" lisensiëring oplossings vir klein-skaal gebruik en gebruikers.

Twee groepe - inhoud wat deur die gebruiker gegenereer is en die ontginning van teks en data - het nie eenstemmigheid bereik tussen belanghebbendes oor die probleme wat aangespreek moet word of die resultate nie. Die besprekings het egter nuttige insigte gelewer oor die kwessies wat ter sprake is en 'n mate van begrip van die posisies van verskillende belanghebbendes. Terselfdertyd word daar ook betonbeloftes, wat na verwagting 'n verskil in die lewe van aanlyngebruikers sal maak, aangebied.

 1. Waar kan ek meer inligting kry?

Alle relevante materiaal (agendas, gevolgtrekkings, aanbiedings van die vier werkgroepe en die voltallige vergaderings) is gepubliseer en is aanlyn beskikbaar op die Kommissie Lisensies vir Europa webwerf. Stawende dokumente op elk van die aangebied by die finale voltallige inisiatiewe word ook aanlyn gepubliseer op dieselfde webwerf.

 1. Wat is die volgende stappe op Lisensies vir Europa?

Die lisensie vir Europa-dialoog self het klaar met die finale plenaire vergadering. Die Kommissie beoog egter om die verpligtinge van belanghebbendes in die konteks van die dialoog te monitor. Die industrie is genooi om verslag te doen oor die stand van implementering van die oplossings wat in lisensies vir Europa geïdentifiseer is. Die Kommissie sal meer spesifiek op sommige van die inisiatiewe opvolg, soos die ooreenkoms om ad hoc-dialoog oor uitsaaiargiewe uit te voer waar verdere werk as gevolg van lisensies vir Europa uitgevoer moet word. In alle gevalle sal die Kommissie inligting verskaf oor die stand van implementering van die verskillende inisiatiewe (byvoorbeeld, die Kommissie beoog om gereeld aanlyn 'n lys aanlyn-dienste te publiseer wat grensoverschrijdende draagbaarheid bied).

 1. Wat is die volgende stappe op die kopiereg resensie?

Soos aangekondig in die 18 Desember 2012 Kommunikasie oor "inhoud in die digitale interne mark" (IP / 12 / 1394), Lisensies vir Europa was een van die twee parallelle spore van aksie die Kommissie het onderneem om te neem tot aan die einde van hierdie ampstermyn om te verseker dat kopiereg raamwerk EU bly geskik vir die doel in die digitale omgewing.

Daarom, in parallel met lisensies vir Europa, die Kommissie is die uitvoering van 'n hersiening van die wetlike raamwerk EU Kopiereg met die oog op 'n besluit of tafel wetgewende hervorming voorstelle in die lente 2014. Soos aangedui in die werksprogram Kommissie vir 2014 die Kommissie is besig met 'n Impakstudie en in hierdie konteks sal binnekort van stapel te stuur 'n openbare raadpleging oor die on-going hersiening. Die kennis wat tydens die Lisensies vir Europa dialoog vorm waardevolle insette.

ANNEX

Lisensies vir Europa

Tien beloftes om meer inhoud aanlyn te bring

Die belanghebbendes-dialoog "Lisensies vir Europa" is in Februarie vanjaar deur die Kommissie van stapel gestuur na sy mededeling van 18 Desember 2012 oor "Inhoud in die digitale interne mark". Die mededeling het twee parallelle spore uiteengesit: enersyds om die lopende poging om die wetgewende raamwerk van die EU-outeursreg te hersien en te moderniseer, te voltooi; andersyds, om praktiese oplossings vir die industrie te fasiliteer vir kwessies waarby vinnige vordering nodig en moontlik geag is. Die dialoog is onder die gesamentlike verantwoordelikheid van Michel Barnier, kommissaris vir die interne mark, en kommissaris vir digitale agenda Neelie Kroes en Onderwys, kultuur, meertaligheid gevoer. en jeugkommissaris Androulla Vassiliou. Dit is georganiseer in vier tematiese werkgroepe: grensoverschrijdende toegang en oordraagbaarheid van dienste; Gebruikergegenereerde inhoud en mikro-lisensiëring; Oudiovisuele erfenis; en teks- en data-ontginning.

Beloftes is in al vier werkgroepe beloof. Daar is óf ooreengekom deur houers van outeursregte in verskillende sektore, van geval tot geval, met verteenwoordigers van so uiteenlopende instansies soos filmerfenis, kleinhandelaars en omroepers; of dit vorm plurilaterale verpligtinge van 'n bedryfsektor. Dit dek verskillende musiek-, druk- en oudiovisuele sektore. Gesamentlik verwag die Kommissie dat hierdie beloftes 'n verdere stap is om die gebruikersomgewing in baie verskillende situasies makliker te maak.

Twee groepe - inhoud wat deur die gebruiker gegenereer is en die ontginning van teks en data - het nie eenstemmigheid bereik tussen belanghebbendes oor die probleme wat aangespreek moet word of die resultate nie. Die besprekings het egter nuttige insigte gelewer oor die kwessies wat ter sprake is en 'n mate van begrip van die posisies van verskillende belanghebbendes. Terselfdertyd word daar ook betonbeloftes, wat na verwagting 'n verskil in die lewe van aanlyngebruikers sal maak, aangebied.

Hierdie dokument bevat 'n samevatting van 'Tien beloftes om meer inhoud aanlyn te bring' wat die resultaat is van die dialoog met die belanghebbendes 'Lisensies vir Europa'. Hierdie beloftes doen geen afbreuk aan die moontlike behoefte aan openbare beleidsoptrede, insluitend wetgewende hervorming nie.

Die Kommissie sal die implementering van die "lisensies vir Europa" -beloftes monitor sodat dit praktiese toegevoegde waarde bied. Die Kommissie verwag dat die betrokke vennote hierdie beloftes volledig en sonder versuim moet implementeer.

Terselfdertyd sal die Kommissie teen die lente van 2014 die deurlopende hersiening van die EU-kopieregraamwerk voltooi met die oog op 'n besluit om wetgewende hervormingsvoorstelle in te dien. Die beloftes hierbo uiteengesit en die besprekings, ook in die gebiede waar geen konsensus tussen belanghebbendes ontstaan ​​het nie, sal bydra tot die hersieningsproses. In die nabye toekoms sal 'n openbare konsultasie van stapel gestuur word in die konteks van die hersiening. Dit sal 'n verdere geleentheid bied vir die verhoor van alle stemme in die debat, en help om die bespreking te fokus op die groter stel kwessies wat tydens die hersieningsproses aangespreek word.

1. Grens port van inskrywing dienste: gesamentlike verklaring deur die oudiovisuele bedryf.

Vandag, intekenaars op oudiovisuele dienste online, bv verbruikers fliek via 'n internet-diensverskaffer of web-winkel, is dikwels ontken toegang tot dienste wettig gekoop in hul eie land van die EU toe hulle steek nasionale grense.

Dit sal verander: Verteenwoordigers van die oudiovisuele sektor het 'n verklaring bevestig hul gewilligheid om voort te gaan om te werk aan die verdere ontwikkeling van die grensoverschrijdende port uitgereik. Verbruikers sal toenemend in staat wees om films, TV-programme en ander oudiovisuele inhoud waarvoor hulle ingeskryf is by die huis, wanneer hulle reis in die EU op besigheid of vakansie kyk. Dit is reeds grootliks die geval met musiek, e-boeke, tydskrifte en koerante.

 

[Ondertekenaars: Vereniging van Kommersiële Televisie (ACT), Europese Koördinering van Onafhanklike Produsente (CEPI), Europa Distribusie, EUROVOD, Federasie van Europese Filmregisseurs (FERA), Internasionale Federasie van Verenigings vir Filmverspreiders (FIAD), Internasionale Federasie van Verenigings vir Filmprodusente (FIAPF), Independent Film & Television Alliance (IFTA), International Video Federation (IVF), Motion Picture Association (MPA), Sports Rights Owners Coalition (SROC), Society of Audiovisual Authors (SAA)]

2. Verbeterde beskikbaarheid van e-boeke oor grense heen en oor verskillende toestelle: 'n padkaart deur die e-boeke-sektor.

Ten spyte van vooruitgang verbruikers is dikwels nog nie in staat was om hul e-boek inhoud van een toestel na 'n ander as gevolg van verskillende e-boek formate en ander beperkings. Ook kan hulle vind maklik aanlyn aanbiedings in die besonder uit kleiner spelers mark.

Dit sal verander: Uitgewers, boekwinkels en skrywers sal voortgaan bevordering grens toegang, interoperabiliteit en opspoorbaarheid van e-boeke deur verskeie inisiatiewe, soos ePub, 'n oop standaard formaat wat dit moontlik sal maak om e-boeke oor verskillende toestelle te lees. As gevolg hiervan, sal jy al hoe meer in staat wees om toegang te verkry tot jou e-boeke op enige plek aanlyn en van enige toestel, met dien verstande jou handelaar werk met tusenwerkbaar formate.
[Ondertekenaars: European Writers Council (EWC), European Booksellers Federation (EBF), International Association of Scientific, Technical & Medical Publishers (STM), Federation of European Publishers (FEP), European Publishers Council (EPC)]

3. Makliker lisensiëring vir musiek: verpligtinge deur die musiek sektor.

Die gebruik (en hergebruik) van musiek op groot platforms word grotendeels gedek deur lisensie-ooreenkomste tussen produsente, uitgewers, outeursverenigings en daardie platforms. Klein ondernemings of individue wat 'n lisensie wil hê vir byvoorbeeld die gebruik van agtergrondmusiek op hul webwerf, kan probleme ondervind om die nodige lisensies te bekom.

Dit sal verander: Rekord produsente bied 'n nuwe pan-Europese lisensie sodat agtergrondmusiek op webtuistes. Vir skrywers en uitgewers, het hul kollektiewe regte bestuur samelewings verbind tot die verspreiding van die beste praktyke op bestaande lisensie skemas. Dit sal kleinskaalse lisensies beskikbaar in al die EU-lande, byvoorbeeld, vir agtergrondmusiek op webtuistes en kleinskaalse web / podcasting maak.

[Inisiatiewe deur die Internasionale Federasie van die fonografisch Nywerheid (IFPI) en die Europese groepering van Verenigings van Skrywers en komponiste (GESAC)]

4. Makliker toegang tot druk en beelde: 'n hulpmiddel by die drukkerybedryf.

Vandag, gebruikers weet nie altyd wat hulle kan of nie kan doen met 'n teks of 'n foto, en of en hoe hulle 'n lisensie kan kry.

Dit sal verander: 'n verskeidenheid van nuwe lisensiëring oplossings sal toelaat dat alle gebruikers (van ondernemings om individue) om te weet wat hulle in staat is om te doen met die teks en beelde en toestemming te soek deur vaartbelynde lisensiëring oplossings indien nodig. Dit sluit in die identifisering van die regte houers, inligting aan die gebruikers oor die lisensiëring en lisensievoorwaardes, en maklik om betaal-per-gebruik-betaling stelsels.

[Ondertekenaars: European Publishers Council (EPC), European Visual Artists (EVA), European Writers 'Council (EWC), Federation of European Photographers (FEP), International Federation of Reproduction Rights Organisations (IFRRO), International Federation of Journalists (IFJ) , Internasionale Vereniging van Wetenskaplike, Tegniese en Mediese Uitgewers (STM)]

5. Sodat die identifikasie van jou werk en regte aanlyn: 'n bedryf padkaart.

Web self-uitgewers, soos skeppers plaas hul nuwe liedjies of video's aanlyn, word beskerm deur kopiereg. Tog, dikwels hulle kan nie (maklik) ID's vir hul werke, of lisensies te bekom vir hergebruik bestaande inhoud, die voorkoming van hulle uit monetisering hul werke of stop oortredings van hul regte as hulle wil.

Dit sal verander: skeppers - "self-uitgewers" - sal 'n masjienleesbare identifikasie aan hul inhoud kan heg om aansprake en erkenning van outeurskap en gepaardgaande regte te vergemaklik. Dit maak dit makliker om (en hergebruik) inhoud te gebruik. Deur middel van meer nasionale en regionale webwerwe, soos die nuwe Copyright Hub in die Verenigde Koninkryk, sal die bedryf die ontwikkeling van 'n doeltreffende mark versnel, wat gebruikers sal help om die lisensies te kry wat hulle benodig.

[Die Web Content Declaration (WCD) is ontwikkel uit die Linked Content Coalition (LCC) - 'n alliansie in die industrie wat daarop gemik is om lisensiëring te vergemaklik deur die verbeterde uitruil van regte-inligting (inligting oor die regte eienaar en die lisensievoorwaardes)]

6. Meer aktiewe leser betrokkenheid by die aanlyn pers: 'n verklaring oor die verbetering van die gebruikers ervaring.

In die digitale omgewing, 'n toenemende aantal van koerante en tydskrifte is bemoedigend dinamiese interaksie tussen gebruikers en druk uitgewers.

Dit sal verander: Press uitgewers sal betrokke raak by lesers om gebruikers se ervaring te verbeter, insluitend via die opname van gebruiker-gegenereerde inhoud (UGC) in hul aanlyn publikasies en dienste. Dit sluit in die verbetering van inligting oor wat gebruikers kan doen met pers uitgewers se inhoud en wat pers uitgewers kan doen met gebruikers se inhoud, insluitende oor hoe om beter te identifiseer en te beskerm inhoud, sowel as opvoeding, bewusmaking en die deel van beste praktyke oor die sektor.

[Ondertekenaars: European Magazine Media Association (EMMA), European Newspaper Publishers 'Association (ENPA), European Publishers Council (EPC)]

7. Meer erfenisfilms aanlyn: 'n ooreenkoms oor beginsels en prosedures.

Instansies vir rolprent-erfenis sukkel om die digitalisering van Europese erfenisfilms te befonds en om magtigings met regtehouers te skrap. Europese kinematografiese erfenis wat andersins vir die burgers toeganklik sou wees, word op die rak gelaat.

Dit sal verander: Film erfenis instellings en rolprentmakers het nou 'n duidelike ooreenkoms oor hoe om te gaan oor digitalisering, herstel en die beskikbaarstelling van Europese rolprent erfenis. Dit sluit benaderings vir die deel van die koste van digitalisering en vergoeding. Dit sal rolprent erfenis instellings in staat stel om vry te maak waardevolle Europese films gestoor in hul argiewe, terwyl die waarborg van die kopiereghouer n toepaslike deel van die beloning.

[Ondertekenaars: Vereniging van Cinemathèques Européennes (ACE), Federasie van Europese Filmregisseurs (FERA), Internasionale Federasie van Filmprodusenteverenigings (FIAPF), Vereniging van Oudiovisuele Skrywers (SAA)]

8. Bevordering van TV-argiewe deur middel van digitalisering: besprekings tussen openbare uitsaaiers en regtehouers.

Omroepers vir openbare dienste het argiewe wat miljoene ure se TV-opnames bevat. Die skoonmaak van die regte met die magdom regtehouers van vandag maak die gebruik van sulke materiaal duur en tydrowend.

Dit sal verander: Uitsaaiers en rechthebbenden het vir die eerste keer het ingestem om oplossings vir die digitalisering vind en die beskikbaarstelling van uitsaaiers 'TV beeldmateriaal argiewe.

[Ondertekenaars: Europese Uitsaaiingsunie (EBU), Vereniging van Oudiovisuele Skrywers (SAO) sluit nie die dialoog met ander relevante partye uit nie.]

9. Verbetering van identifikasie en ontdekbaarheid van oudiovisuele inhoud aanlyn: 'n verklaring deur die oudiovisuele industrie.

Sommige Europese oudiovisuele produsente is stadig om interoperabiliteit identifiseerders neem vir hul produksies het. Dit, en 'n gebrek aan interoperabiliteit tussen die beskikbare in die mark (ISAN en EIDR) standaarde, het regte bestuur gemaak, insluitend lisensiëring en vergoeding, moeilik. Dit plaas 'n rem op die beskikbaarheid van aanlyn-inhoud.

Dit sal verander: die verklaring verteenwoordig vir die eerste keer breë ondersteuning vir internasionale, standaard oudio-visuele werk-identifiseerders van 'n wye spektrum akteurs in die Europese sektor. Deur die huidige standaarde interoperabel te maak en wyd te gebruik, sal dit help om oudiovisuele werke uit die digitale 'swart gat' te haal en die verspreiding en ontdekbaarheid daarvan te stroomlyn.

[Ondertekenaars: Société civile pour l'Administration des Droits des Artistes et Musiciens Interprètes (Adami), British Film Institute (BFI), Europese koördinering van onafhanklike produsente (CEPI), European Association of Regional Film Funds (CineRegio), Register vir vermaaklikheidsidentifikasies ( EIDR), Eurocinema, Europese organisasie van samelewingsverenigings vir film- en televisieprodusente (EuroCopya), European Film Promotion (EFP), Federasie van Europese regisseurs (FERA), International Federation of Film Producers Associations (FIAPF), Institut National de l ' Audiovisuel (INA), ISAN International Agency (ISAN-IA), Society of Audiovisual Authors (SAA)]

10. Makliker teks en data-ontginning van intekeninggebaseerde materiaal vir nie-kommersiële navorsers: 'n verbintenis deur wetenskaplike uitgewers.

Navorsers is toenemend gretig om betrokke te raak by die ontginning van teks en data, dws die outomatiese 'skandering' van teks of datastelle op soek na nuwe beduidende korrelasies of herhalings. Selfs wanneer navorsers 'n intekening op wetenskaplike en ander publikasies het, is dit nie duidelik dat hulle dit sal kan ontgin in die afwesigheid van 'n spesifieke magtiging van uitgewers nie. Daarbenewens het navorsers soms tegniese probleme om teks of data te ontgin.

Dit sal verander: wetenskaplike uitgewers het 'n lisensie-klousule vir intekenaargebaseerde materiaal voorgestel as 'n oplossing, wat verder ondersteun word deur die nodige tegnologiese oplossings om mynbou moontlik te maak. Na verwagting kan navorsers tydskrifte wat deur hul universiteit of navorsingsinstelling ingeteken is, ontgin vir nie-kommersiële wetenskaplike navorsingsdoeleindes en sonder ekstra koste. Navorsers sal in staat wees om verbinding te maak met 'n webgebaseerde "mynportaal" waardeur hulle toegang kan verkry tot die bestaande infrastruktuur van die deelnemende uitgewers en mynpublikasies wat deur hul universiteit of navorsingsinstelling ingeteken is. 'N Deurklieklisensie vir individuele navorsers is ontwikkel.

[Ondertekenaars: Teen 11/11/2013 het die volgende uitgewers hierdie verbintenis aangegaan: American Chemical Society, British Medical Journal Publishing Group Ltd, Brill Publishers, Elsevier BV, Georg Thieme Verlag KG, Hogrefe Verlag GmbH & Co. KG, Institute of Physics / IOP Publishing Ltd, John Wiley & Sons Ltd, New England Journal of Medicine (Massachusetts Medical Society), Oxford University Press, Springer Science + Business Media Deutschland GmbH, Taylor and Francis Ltd, Wolters Kluwer Health (Medical Research) Ltd ]

digitale ekonomie

Die kommissie stel 'n pad na die digitale dekade voor om die digitale transformasie van die EU teen 2030 te bewerkstellig

gepubliseer

on

Op 15 September stel die Kommissie 'n pad na die digitale dekade voor, 'n konkrete plan om die digitale transformasie van ons samelewing en ekonomie teen 2030 te bereik. Die voorgestelde pad na die digitale dekade sal vertaal word die digitale ambisies van die EU vir 2030 in 'n konkrete afleweringsmeganisme. Dit sal 'n bestuursraamwerk opstel wat gebaseer is op 'n jaarlikse samewerkingsmeganisme met lidlande om die 2030 te bereik Digitale dekade -teikens op Unie -vlak op die gebied van digitale vaardighede, digitale infrastruktuur, digitalisering van besighede en openbare dienste. Dit het ook ten doel om grootskaalse digitale projekte wat die Kommissie en die lidlande betrek, te identifiseer en uit te voer. Die pandemie beklemtoon die sentrale rol wat digitale tegnologie speel in die bou van 'n volhoubare en voorspoedige toekoms. Die krisis het veral 'n skeiding blootgestel tussen digitaal geskikte ondernemings en diegene wat nog nie digitale oplossings wil aanneem nie, en het die gaping tussen stedelike, landelike en afgeleë gebiede met mekaar verbind. Digitalisering bied baie nuwe geleenthede op die Europese mark, waar meer as 500,000 2020 vakatures vir kuberveiligheids- en datakenners in XNUMX onvoltooid gebly het. In ooreenstemming met Europese waardes, moet die pad na die digitale dekade ons digitale leierskap versterk en mensgerigte en volhoubare digitale beleid bevorder. om burgers en besighede te bemagtig. Meer inligting is hierin beskikbaar persverklaring, Q & A en inligtingsblad. President von der Leyen se staatsrede is ook beskikbaar aanlyn.

advertensie

Lees verder

digitale ekonomie

Digitale euro: Kommissie verwelkom die bekendstelling van die digitale euro-projek deur die ECB

gepubliseer

on

Die Kommissie verwelkom die besluit wat die Beheerraad van die Europese Sentrale Bank (ECB) geneem het om die digitale euro-projek te loods en sy ondersoekfase te begin. In hierdie fase word gekyk na verskillende ontwerpopsies, gebruikersvereistes en hoe finansiële tussengangers dienste kan lewer wat voortbou op 'n digitale euro. Die digitale euro, 'n digitale vorm van sentrale bankgeld, bied 'n groter keuse aan verbruikers en ondernemings in situasies waar fisiese kontant nie gebruik kan word nie. Dit sal 'n goed geïntegreerde betalingsektor ondersteun om te reageer op nuwe betalingsbehoeftes in Europa.

Met inagneming van digitalisering, vinnige veranderings in die betalingslandskap en die opkoms van kripto-bates, sou die digitale euro 'n aanvulling wees op kontant, wat wyd beskikbaar en bruikbaar moet bly. Dit sal 'n aantal beleidsdoelstellings ondersteun soos uiteengesit in die breër Kommissie digitale finansies en kleinhandelbetalingsstrategieë, insluitend die digitalisering van die Europese ekonomie, verhoog die internasionale rol van die euro en ondersteun die EU se oop strategiese outonomie. Op grond van die tegniese samewerking met die ECB wat in Januarie begin is, sal die Kommissie voortgaan om nou saam te werk met die ECB en die EU-instellings gedurende die ondersoekfase om die verskillende ontwerpopsies te ontleed en te toets met die oog op beleidsdoelstellings.

advertensie

Lees verder

digitale ekonomie

Nuwe digitale hulpbron van stapel gestuur om gesondheid, maatskaplike sorg en nywerheidsinnovasie te ondersteun

gepubliseer

on

Innovasie te bereik is 'n nuwe hulpbron wat deur Life Sciences Hub Wales ontwikkel is om diegene wat werk oor innovasie in die industrie, gesondheid en maatskaplike sorg in te lig en te lei. Dit bevat 'n samevatting van sleutelnavorsing, bied kritiese insigte en lewer nuwe perspektiewe van sektorale denkleiers.

Hierdie nuwe digitale hulpbron beoordeel die rykdom van beskikbare kennis oor innovasie in gesondheids- en maatskaplike sorg om diegene wat dit benodig, toe te rus met die belangrikste en belangrikste inligting. Lewenswetenskappe Hub Wales het nou saamgewerk met bydraers wat gesondheid, nywerheid, akademie en maatskaplike sorg insluit.

Innovasie word deur baie belanghebbendes beskou as noodsaaklik om verandering in die hele stelsel te kataliseer en 'n verskil vir pasiënte en mense te maak. In 'n onlangse opname wat deur Life Sciences Hub Wales vir Beaufort Research gedoen is, is bevind dat 97% van die gesondheids- en maatskaplike sorg innovasie as baie belangrik beskou, tesame met 91% van die industrie.

advertensie

Hindernisse kan innovasie egter bemoeilik, insluitend 'n gebrek aan taalgebruik, hulpbronne en betrokkenheid by die sektor. Lewenswetenskappe Hub Wales het die hulpbron Achieving Innovation geskep om hierdie uitdagings die hoof te bied, en bewysgebaseerde oplossings en antwoorde te identifiseer om te help om die innovasie-ekosisteem te navigeer en ons gesondheids- en maatskaplike sorgstelsels te verseker.

Die hulpbron word gereeld met nuwe materiaal opgedateer en word bekendgestel met:

Cari-Anne Quinn, uitvoerende hoof van Life Sciences Hub Wales, het gesê: 'Hierdie nuwe bron kan 'n sleutelrol speel om belanghebbendes van alle agtergronde te help om die ekosisteme vir gesondheidsorg en maatskaplike sorg in Wallis en daarbuite te navigeer. Innoveerders is die sleutel tot grootskaalse transformasie van gesondheid, sorg en welstand in Wallis, en hierdie hulpbron sal hulle help om dit te bereik. ”

advertensie

Minister van Gesondheid en Maatskaplike Dienste, Eluned Morgan, het gesê: 'Innovasie speel 'n belangrike rol in die ondersteuning van ons gesondheids- en maatskaplike sorgsektor in Wallis om nuwe idees en tegnologieë in vennootskap met die industrie te lewer. Ek verwelkom die Life Sciences Hub Wales nuwe 'Achieving Innovation'-hulpbron as 'n belangrike hulpmiddel vir innoveerders wat werk om werklike uitdagings te oorkom en nuwe opwindende geleenthede aan te gryp. Toe ons Life Science Hub Wales gestig en befonds het, was innovasie die kern van sy etos - hierdie etos het 'n sleutelrol gespeel in ons herstel en reaksie op die impak van COVID-19. ”

Dr Chris Subbe, akute, respiratoriese en kritieke sorggeneeskundige konsultant by die Betsi Cadwaladr Universiteit se gesondheidsraad en senior kliniese dosent aan die Bangor Universiteit, het gesê: 'Ek was verheug om 'n bydrae te lewer tot die Achieving Innovation-bron deur die belangrikheid te ondersoek om innovasie 'n alledaagse gewoonte te maak.

In hierdie tyd van buitengewone druk op ons vermoë om sorg te bied, moet ons maniere vind om talent en idees te ontwikkel, waar dit ook al kom. Hierdie nuwe hulpbron moet multidissiplinêre innoveerders uit die bedryfs- en gesondheidsorgagtergrond bemagtig met die nodige inligting, konteks en taal. ”

Darren Hughes, direkteur van die Walliese NHS-konfederasie, het gesê: “Ons verwelkom die nuwe Achievable Innovation-hulpbron van Life Sciences Hub Wales, aangesien ons die impak van innovasie en transformasie van dienste gesien het in reaksie op die Covid-19-pandemie. Die hulpbron ondersteun 'n dieper begrip van innovasie en vul ons multi-agentskapsverslag op wat deur die Swansea Universiteit opgestel is. Die NHS Wallis COVID-19 Studieverslag oor innovasie en transformasie, wat gebruik maak van 'n uitgebreide bewysbasis van personeelervarings van regoor die NHS Wallis, en ondersoek waarom en hoe hulle innoveer en kyk na praktiese aanbevelings om hierdie agenda te bevorder.

“Aangesien ons begin met herstel, is dit noodsaaklik dat ons voordeel trek uit die geleentheid om dienslewering, doeltreffendheid, pasiëntuitkomste, personeel se welstand te verbeter en 'n kultuur aan te moedig om te leer en die beste praktyk oor organisatoriese grense te deel.

Die bron kom op 'n opwindende tyd vir innovasie in Wallis, met die bekendstelling van die Intensive Learning Academies vroeër in 2021. Die eerste van hul soort in die wêreld, hierdie wêreldleidende akademies lewer innovasiegerigte kursusse, navorsing en konsultasie op maat dienste, met Life Sciences Hub Wales wat relevante vennote ondersteun.

As u die hulpbron vir die bereiking van innovasie wil verken, kliek hier

Oor Lewenswetenskappe Hub Wales

Life Sciences Hub Wales het ten doel om Wallis die keuse te maak vir innoverende gesondheid, sorg en welstand. Ons help om innovasie te bevorder en sinvolle samewerking te skep tussen nywerheids-, gesondheids-, maatskaplike sorg-, regerings- en navorsingsorganisasies.

Ons wil help om die gesondheid en ekonomiese welstand van die land te transformeer:

 • Versnel die ontwikkeling en aanvaarding van innoverende oplossings wat die gesondheids- en maatskaplike sorgbehoeftes van Wallis ondersteun, en;
 • 'n vennootskap met die industrie om ekonomiese verbetering in die lewenswetenskaplike sektor te bevorder en om groei en werksgeleenthede in Wallis te bevorder.

Ons doen dit deur nou saam te werk met kollegas in die gesondheids- en maatskaplike sorg om die uitdagings en druk wat 'n organisasie ervaar te begryp. Nadat ons geïdentifiseer is, werk ons ​​dan saam met die industrie om die ontwikkeling van innoverende oplossings te help en te ondersteun om so vinnig op hierdie uitdagings te reageer.

Ons span bied advies, aanwysings en ondersteuning op maat om alle innovasiereise te bespoedig, hetsy 'n klinikus met 'n blink idee of 'n multinasionale organisasie vir lewenswetenskappe ondersteun.

Life Sciences Hub Wales help om veranderinge in die hele stelsel te kataliseer deur 'n sektorale innovasie-ekosisteem bymekaar te bring en te orkestreer. Hierdie verbindings stel ons in staat om waardevolle netwerk- en pasmaatsgeleenthede te skep.

Om meer uit te vind, kliek hier.

Oor die bron van bereiking van innovasie

Die hulpbron begin met:

 • Agt insigte vir die bereiking van innovasie- artikel insameling van belangrike insigte en temas van regoor die hulpbron.
 • Gids 'n opsomming van ondersteuning en organisasies wat in Wallis beskikbaar is.
 • A narratiewe oorsig van innovasiebewyse en literatuur.
 • A beleidsoorsig van die Walliese regering se benadering tot innovasie.
 • blogs geskryf deur leiers van gesondheids-, nywerheids- en maatskaplike sorg wat fokus op innovasie.
 • Podcasts waar denkleiers die uitdagings en geleenthede van innovasie bespreek.

Opname verwysing:

"In 'n onlangse opname wat in opdrag van Life Sciences Hub Wales vir Beaufort Research gedoen is, is bevind dat 97% van die gesondheids- en maatskaplike sorg innovasie as baie belangrik beskou, tesame met 91% van die industrie. '

Beaufort Research het in opdrag van Life Sciences Hub Wales vroeg in 2021 'n anonieme opname gedoen oor die persepsies van belanghebbendes rondom die organisasie en die breër lewenswetenskaplike sektor. Dit is onderneem om die toekomstige strategiese rigting van Life Sciences Hub Wales te help.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings