Verbinding met ons

vervoer

Kry spoor 'op koers vir Europa'

DEEL:

Gepubliseer

on

Voor die EU-verkiesing hierdie Junie het die Gemeenskap van Europese Spoorweg- en Infrastruktuurmaatskappye (CER) sy 2024-29-manifes "On Track For Europe" bekendgestel by 'n hoëvlakgeleentheid wat deur MEP Dominique Riquet in die Europese Parlement aangebied is. Die manifes, wat stewig gemik is op die bereiking van die modale verskuiwing en modale aandeeldoelwitte van die EU-strategie vir volhoubare en slim mobiliteit, stel die Europese spoorsektor se visie vir goed funksionerende spoorpassasiers- en vragdienste in 'n hoëkapasiteit-spoorinfrastruktuurnetwerk uiteen, wat 'n sleutel moontlikmaker wees van Europa se groen en digitale oorgange.

Spoorweë het hoë ambisies vir die toekoms van volhoubare vervoer in Europa: hoëspoedverbindings tussen alle EU-hoofstede en groot stede, kwaliteit streekdienste vir almal, meer nagtreine en volhoubare toerisme-opsies, volledig digitale vragbedrywighede met spoor as die ruggraat van net -nul logistiek. Die belangrikheid van hierdie kwessies is ook beklemtoon in die voormalige Italiaanse premier Enrico Letta se hoëvlakverslag oor die toekoms van die interne mark, wat 'n beroep op die EU doen om hoëspoed-spoorverbindings tussen alle EU-hoofstede te bou om 'n "skreiende paradoks" op te los in EU-infrastruktuur.

Die manifes voer aan dat spoorweë, met sy unieke voordele in terme van emissiebesparings, energiedoeltreffendheid en opwekking van ekonomiese aktiwiteit, die middelpunt moet wees van alle beleidsinstrumente wat ontwerp is om Europa se volhoubaarheid, energie-onafhanklikheid en welvaart te bevorder. CER beklemtoon die behoefte aan 'n strategiese visie wat volhoubare vervoer insluit.

Ondersteuning van openbare en private beleggings in infrastruktuur is van kritieke belang om voort te gaan met die bevordering van spoorprojekte op die TEN-T pan-Europese vervoernetwerk, sowel as om die interne mark te verdiep deur 'n hoëspoedmeesterplan en interoperabiliteit te bevorder. Hierdie ontwikkeling gaan hand aan hand met die ontplooiing van digitale instaatstellers, wat veiliger en doeltreffender spoorwegbedrywighede in die EU moontlik maak. CER doen 'n beroep op lidlande om dit 'n prioriteit te maak in die volgende termyn van die Europese Kommissie en Parlement.  

Vier fundamentele pilare word geïdentifiseer om toekomstige beleidsoptrede te rig:

  • Billike mededinging tussen modusse – Ten spyte van vorige pogings, is die regulatoriese raamwerk vandag nie regverdig nie, met spoorweë wat baie kostes en verpligtinge dra wat nie op ander vervoermetodes opgelê word nie. Baie moet nog gedoen word om wanbalanse in toestande en pryse vir toegang tot infrastruktuur, energiebelasting, BTW-reëls en verskillende maatskaplike toestande reg te stel, wat veral maatskaplike stortingpraktyke in die padsektor toelaat.
  • Voldoende finansiering van spoorweë – Spoorweë benodig billike, langtermyn, omvattende finansiering. Om aan die groot infrastruktuurbeleggingsbehoeftes van die sektor te voldoen, sal 'n groter EU-vervoerbegrotingslyn in 'n opgeskaalde meerjarige finansiële raamwerk vereis, insluitend nuwe bronne van EU-finansiering soos geoormerkte inkomste uit die EU-emissiehandelstelsel.
  • Ontplooiing van spoor se sleutel digitale instaatstellers – Dit sluit die Europese Spoorverkeersbestuurstelsel (ERTMS) en Digitale Kapasiteitsbestuur (DCM) in vir geoptimaliseerde gebruik van die spoornetwerk, Digitale outomatiese koppeling (DAC) as 'n deurslaggewende stap na volledige digitale vragbedrywighede, en die oop verkope en verspreidingsmodel (OSDM) vir makliker internasionale kaartjies. Sulke digitale spelwisselaars verbeter nie net spoordienste vir sy eindgebruikers nie, maar verminder ook koste. Byvoorbeeld, die toename in spoorkapasiteit wat deur digitale middele met DCM bereik kan word, vereis net 5% van die begroting wat nodig sou wees om nuwe fisiese spoorinfrastruktuur te bou.
  • ’n Groener benadering tot mark- en mededingingsbeleide – Mededingingsbeleid moet die EU se klimaat- en omgewingsbeleide beter in ag neem en moet enige modale verskuiwing na meer besoedelende vervoermiddels vermy. Sekere spoormarksegmente soos Enkelwa is vandag dikwels nie ekonomies lewensvatbaar nie, maar verteenwoordig 'n volhoubare lewensvatbare vervoeroplossing om die klimaatkrisis te bekamp. Hulp aan sulke dienste kan nie beoordeel word op grond van reëls wat nie die EU se strategiese beleidsoriëntasies as 'n geheel in ag neem nie, insluitend EU Green Deal-doelwitte.

Tydens die bekendstellingsgeleentheid het CER die indrukke ingesamel van huidige beleidmakers sowel as eksterne belanghebbendes wat sake- en burgerlike gemeenskapgebruikers van spoordienste verteenwoordig, van wie baie bygedra het tot die 2023-opname wat in die finale manifes ingevoer is.

Dominique Riquet MEP het gesê dat “soos hierdie parlementêre termyn eindig, dit tyd is om voorraad op te neem oor ons prestasies. Ons het baie bereik met CEF II, die deurlopende spoorkapasiteitregulasie, of TEN-T-riglyne. Tog duur die stryd vir spoor voort. Ons moet nou besin oor toekomstige beleidsontwikkelings om dit die beste te gebruik en ons dekarboniseringsdoelwitte te bereik.”

advertensie

Hoofspreker, Belgiese adjunk-premier en minister van mobiliteit, Georges Gilkinet, het die sektor se inisiatief verwelkom en gesê: “treine moet die ruggraat van ons Europese mobiliteit word as ons ons ekonomieë wil ontgas. Modale verskuiwing na spoor, die mees volhoubare manier van vervoer, moet 'n politieke prioriteit vir die volgende EU-kommissie wees. Om dit te implementeer en alle Europeërs per spoor te verbind, moet ons massief in die sektor belê. Die CEF-program speel 'n deurslaggewende rol en ons moet in hierdie rigting voortgaan met 'n derde en goed gefinansierde CEF-oproep. ’n Langtermynvisie, gesonde finansiering en mense is die sleutel tot toekomsvaste Europese mobiliteit”.

Filip Alexandru Negreanu Arboreanu, kabinetshoof van die Europese vervoerkommissaris Adina Vălean, het ook tydens die bekendstellingsgeleentheid sy positiewe reaksie op die manifes gegee. “U ondersteuning vir 'n sterk befondsingsinstrument vir vervoerinfrastruktuur is uiters waardevol en word baie waardeer. En jy kan ook staatmaak op ons ondersteuning om spoor die gewenste vervoermodus van die toekoms te maak,” het hy gesê.

Alberto Mazzola, uitvoerende direkteur van CER, het gesê dat "in die CER-manifes, spoorweë verbind om voorsiening te maak vir die nuwe generasies Europeërs: beter passasiersdienste vir almal, insluitend hoëspoedverbindings tussen hoofstede en groot stede; digitale spoorvragbedrywighede geïntegreer met ander modusse, wat lei tot Europese logistiek met geen emissie; en betroubare, veilige, hoëspoed-infrastruktuur sowel as verbeterings aan die bestaande netwerk deur modernisering en digitalisering. Ons doen 'n beroep op die EU en lidlande vir 'n volhoubare beleggingsbeleid om voort te gaan om spoorweë te prioritiseer en te ondersteun." 

Met konkrete beleidsvoorstelle vir elk van sy vier pilare, toon die CER-manifes 2024-2029 wat nodig is om die spoor verder te laat ontwikkel en Europa om voordeel te trek uit die spoor se volle potensiaal.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings