Verbinding met ons

Kopiereg wetgewing

Kopiereg: Kommissie loods openbare raadpleging

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

copyright_logo.pngDie Europese Kommissie het vandag 'n openbare konsultasie geloods as deel van sy voortgesette pogings om die kopieregreëls van die EU te hersien en te moderniseer. Die konsultasie nooi belanghebbendes om hul menings te deel oor gebiede wat in die Mededeling oor Inhoud op die digitale interne mark geïdentifiseer is (IP / 12 / 1394), Dit wil sê territorialiteit in die interne mark, harmonisering, beperkings en uitsonderings op kopiereg in die digitale era; fragmentering van die kopiereg mark EU, en hoe om die effektiwiteit en doeltreffendheid van die handhawing verbeter terwyl onderliggend sy legitimiteit in die breër konteks van die kopiereg hervorming.

Michel Barnier, kommissaris van die interne mark en dienste, het gesê: "My visie op outeursreg is 'n moderne en effektiewe instrument wat skepping en innovasie ondersteun, toegang tot gehalte-inhoud moontlik maak, ook oor grense heen, beleggings aanmoedig en kulturele diversiteit versterk. Ons EU-kopieregbeleid moet hou op met die tye. '

agtergrond

advertensie

In sy Kommunikasie oor die gehalte aan die Digitale interne markdie voltooiing van sy voortgesette pogings om te hersien en te moderniseer die EU kopiereg wetgewende raamwerk soos aangekondig in die Intellektuele Eiendom Strategie 'n gemeenskaplike mark vir Intellektuele Eiendomsregte (:, die Kommissie twee parallelle spore van aksie uiteengesitIP / 11 / 630), Terwyl die fasilitering van praktiese industrie gelei oplossings deur middel van die dialoog met belanghebbendes Lisensies vir Europa (IP / 13 / 1072) Om kwessies waarop vinnige vordering is nodig en moontlik geag.

Die lisensies vir Europa proses is nou afgehandel. Die Kommissie is verheug oor die praktiese belanghebbendes oplossings na vore in hierdie konteks te plaas en is van mening dat hierdie inisiatiewe 'n waardevolle bydrae tot die verbetering van die beskikbaarheid van kopiereg inhoud sal voorsien aanlyn in die EU. Besprekings en resultate van lisensies vir Europa sal in ag geneem word in die konteks van die hersiening van die wetgewende raamwerk.

Die konsultasie is oop tot 5 Februarie 2014. Vir meer inligting oor die proses en om jou bydrae te stuur, kliek hier.

advertensie

Vir meer inligting, kliek hier.

Kopiereg wetgewing

Die Kommissie doen 'n beroep op lidlande om aan die EU-reëls oor outeursreg in die digitale interne mark te voldoen

gepubliseer

on

Die Kommissie het Oostenryk, België, Bulgarye, Ciprus, Tsjeggië, Denemarke, Estland, Griekeland, Spanje, Finland, Frankryk, Kroasië, Ierland, Italië, Litaue, Luxemburg, Letland, Pole, Portugal, Roemenië, Swede, Slowenië en Slowakye versoek om te kommunikeer. inligting oor hoe die reëls vervat in die richtlijn oor outeursreg in die digitale interne mark (Richtlijn 2019 / 790 / EU) word in hul nasionale wetgewing verorden. Die Europese Kommissie het ook Oostenryk, België, Bulgarye, Ciprus, Tsjeggië, Estland, Griekeland, Spanje, Finland, Frankryk, Kroasië, Ierland, Italië, Litaue, Luxemburg, Letland, Pole, Portugal, Roemenië, Slowenië en Slowakye versoek om inligting oor die land te kommunikeer. hoe Richtlijn 2019/789 / EU op aanlyn-televisie en radioprogramme word in hul nasionale wetgewing verorden.

Aangesien die lidlande hierbo nie nasionale transponeringsmaatreëls gekommunikeer het nie, of dit slegs gedeeltelik gedoen het, het die Kommissie vandag besluit om inbreukprosedures te open deur formele kennisgewingbriewe te stuur. Die twee riglyne is daarop gemik om EU-kopieregreëls te moderniseer en om verbruikers en skeppers in staat te stel om die beste van die digitale wêreld te benut. Hulle versterk die posisie van kreatiewe bedrywe, maak meer digitale gebruik moontlik in kernareas van die samelewing, en vergemaklik die verspreiding van radio- en televisieprogramme oor die hele EU. Die sperdatum vir die omskakeling van hierdie riglyne in nasionale wetgewing was 7 Junie 2021. Hierdie lidlande het nou twee maande tyd om op die briewe te reageer en die nodige maatreëls te tref. By gebreke van bevredigende reaksie, kan die Kommissie besluit om beredeneerde opinies uit te reik.

advertensie

Lees verder

Kopiereg wetgewing

Nuwe EU-kopieregreëls wat skeppers, besighede en verbruikers sal bevoordeel, begin geld

gepubliseer

on

Vandag (7 Junie) is die sperdatum vir lidlande om die nuwe EU-outeursregreëls in nasionale wetgewing om te sit. Die nuwe Outeursreg beskerm kreatiwiteit in die digitale era, wat burgers, die kreatiewe sektore, die pers, navorsers, opvoeders en kulturele erfenisinstellings regdeur die EU konkrete voordele inhou. Terselfdertyd is die nuwe Richtlijn oor televisie- en radioprogramme sal dit vir Europese uitsaaiers makliker maak om sekere programme op hul aanlyn dienste oor die grense heen beskikbaar te stel. Verder het die Kommissie vandag sy leiding oor artikel 17 van die nuwe outeursregrichtlijn, wat voorsiening maak vir nuwe reëls op inhouddelingsplatforms. Die twee riglyne, wat in Junie 2019 in werking getree het, beoog om die EU-kopieregreëls te moderniseer en om verbruikers en skeppers in staat te stel om die beste te maak van die digitale wêreld, waar musiekstroomdienste, video-op-aanvraag-platforms, satelliet en IPTV, nuus versamelaars en platforme wat deur gebruikers opgelaai is, het die belangrikste toegangspoorte geword om toegang tot kreatiewe werke en persartikels te kry. Die nuwe reëls sal die skepping en verspreiding van meer waardevolle inhoud stimuleer en meer digitale gebruike in kerngebiede van die samelewing moontlik maak, terwyl vryheid van uitdrukking en ander fundamentele regte beskerm word. Met hul omskakeling op nasionale vlak, kan burgers van die EU en ondernemings daarby baat vind. A persverklaring, 'n Q & A oor die nuwe EU-kopieregreëls, en a Q & A oor die richtlijn oor televisie- en radioprogramme is aanlyn beskikbaar.

advertensie

Lees verder

Breëband

Tyd vir die #EuropeanUnion om langdurige # geslagsgapings te sluit

gepubliseer

on

Die Europese Unie het onlangs sy Europese Vaardigheidsagenda bekendgestel, 'n ambisieuse skema om die arbeidsmag van die blok op te gradeer en te herwin. Die reg op lewenslange leer, vasgelê in die Europese pilaar van sosiale regte, het in die nasleep van die koronavirus-pandemie nuwe belang gekry. Soos Nicolas Schmit, die kommissaris vir werk en sosiale regte, verduidelik: “Die vaardigheid van ons personeel is een van ons belangrikste reaksies op die herstel, en om mense die kans te bied om die vaardighede te bou wat hulle nodig het, is die sleutel tot voorbereiding op die groen en digitale oorgange ”.

Inderdaad, hoewel die Europese blok gereeld opslae gemaak het vir sy omgewingsinisiatiewe - veral die middelpunt van die Von der Leyen-kommissie, die Europese Green Deal - is dit moontlik dat digitalisering effens langs die pad kan val. Volgens een skatting benut Europa slegs 12% van sy digitale potensiaal. Om hierdie verwaarloosde gebied te benut, moet die EU eers aandag gee aan die digitale ongelykhede in die blok se 27 lidlande wat aangespreek word.

Die 2020 Digital Economy and Society Index (DESI), 'n jaarlikse saamgestelde assessering wat die digitale prestasie en mededingendheid van Europa saamvat, bevestig hierdie bewering. Die jongste DESI-verslag, wat in Junie uitgereik is, illustreer die wanbalanse wat die EU in die gesig gestaar het van 'n digitale digitale lapwerk. Die sterk verdeeldheid wat deur DESI se data geopenbaar word - verdeeldheid tussen een lidstaat en die volgende, tussen landelike en stedelike gebiede, tussen klein en groot ondernemings of tussen mans en vroue - maak dit baie duidelik dat sommige dele van die EU voorbereid is op die volgende generasie van tegnologie, is ander beduidend agter.

'N gapende digitale skeiding?

DESI evalueer vyf hoofkomponente van digitalisering - konnektiwiteit, menslike kapitaal, die gebruik van internetdienste, die integrasie van digitale tegnologie deur ondernemings en die beskikbaarheid van digitale openbare dienste. In hierdie vyf kategorieë word 'n duidelike skeuring geopen tussen die lande wat die beste presteer en die lande onderaan die punt. Finland, Malta, Ierland en Nederland presteer as sterpresteerders met uiters gevorderde digitale ekonomieë, terwyl Italië, Roemenië, Griekeland en Bulgarye baie grond moet uitmaak.

Hierdie geheelbeeld van 'n groter gaping in terme van digitalisering word bevestig deur die gedetailleerde afdelings van die verslag oor elk van hierdie vyf kategorieë. Aspekte soos breëbanddekking, internetsnelheid en toegangsvermoë van die volgende generasie, byvoorbeeld, is almal van kritieke belang vir persoonlike en professionele digitale gebruik - tog kom dele van Europa in hierdie gebiede kort.

Wild uiteenlopende toegang tot breëband

Breëbanddekking in landelike gebiede bly 'n besondere uitdaging — 10% van huishoudings in die landelike gebiede in Europa word steeds nie deur enige vaste netwerk gedek nie, terwyl 41% van landelike huise nie deur die volgende generasie toegangstegnologie gedek word nie. Dit is dus nie verbasend dat aansienlik minder Europeërs wat in landelike gebiede woon, die basiese digitale vaardighede het wat hulle benodig nie, vergeleke met hul landgenote in groter stede en dorpe.

Alhoewel hierdie verbindingsgapings in landelike gebiede kommerwekkend is, veral gegewe hoe belangrik digitale oplossings soos presisieboerdery sal wees om die Europese landbousektor meer volhoubaar te maak, is die probleme nie beperk tot landelike gebiede nie. Die EU het ten doel gestel dat ten minste 50% van die huishoudings teen die einde van 100 ultra vinnige breëband-abonnemente (2020 Mbps of vinniger) moet hê. Volgens die DESI-indeks van 2020 is die EU egter baie minder as die punt: slegs 26 % van Europese huishoudings het ingeteken op sulke vinnige breëbanddienste. Dit is 'n probleem met die gebruik eerder as met infrastruktuur - 66.5% van die Europese huishoudings word gedek deur 'n netwerk wat minstens 100 Mbps breëband kan lewer.

Weereens is daar 'n radikale divergensie tussen die voorlopers en die agterstande in die digitale kontinent van die vasteland. In Swede het meer as 60% van huishoudings ingeteken op ultra vinnige breëband — terwyl minder as 10% van huishoudings in Griekeland, Ciprus en Kroasië so vinnig diens doen.

KMO's val agter

'N Soortgelyke verhaal teister die klein en medium ondernemings van Europa (KMO's), wat 99% van alle ondernemings in die EU verteenwoordig. Slegs 17% van hierdie ondernemings gebruik wolkdienste en slegs 12% gebruik groot data-ontleding. Met so 'n lae aannemingskoers vir hierdie belangrike digitale instrumente, loop die Europese KMO's die risiko om nie net agter te bly by maatskappye in ander lande nie - 74% van die KMO's in Singapoer, byvoorbeeld, het wolkrekenaars geïdentifiseer as een van die beleggings met die mees meetbare impak op hul besigheid - maar verloor veld teen groter EU-ondernemings.

Groter ondernemings verdwyn KMO's oorweldigend oor hul integrasie van digitale tegnologie - ongeveer 38.5% van die groot ondernemings pluk al die vrugte van gevorderde wolkdienste, terwyl 32.7% vertrou op groot data-ontleding. Aangesien MKB as die ruggraat van die Europese ekonomie beskou word, is dit onmoontlik om 'n suksesvolle digitale oorgang in Europa voor te stel sonder dat kleiner ondernemings die pas verhoog.

Digitale skeiding tussen burgers

Alhoewel Europa daarin slaag om hierdie gapings in digitale infrastruktuur te sluit, beteken dit weinig
sonder die menslike kapitaal om dit te rugsteun. Sowat 61% van die Europeërs het ten minste basiese digitale vaardighede, hoewel hierdie syfer in sommige lidlande kommerwekkend laag daal - in Bulgarye, byvoorbeeld, het slegs 31% van die burgers selfs die mees basiese sagtewarevaardighede.

Die EU sukkel nog steeds om sy burgers toe te rus met bogenoemde basiese vaardighede wat al hoe meer 'n voorvereiste word vir 'n wye verskeidenheid werksrolle. Tans besit slegs 33% van die Europeërs meer gevorderde digitale vaardighede. Inligtings- en kommunikasietegnologie-spesialiste (IKT) vorm intussen 'n skamele 3.4% van die totale arbeidsmag van die EU - en slegs 1 uit 6 is vroue. Verbasend genoeg het dit probleme geskep vir KMO's wat sukkel om hierdie uiters gevraagde spesialiste te werf. Sowat 80% van die ondernemings in Roemenië en Tsjeggië het probleme gerapporteer om poste te vul vir IKT-spesialiste, 'n probleem wat die lande se digitale transformasies ongetwyfeld sal vertraag.

In die jongste DESI-verslag word die uiterste ongelykhede uiteengesit wat die digitale toekoms van Europa sal stuit totdat dit aangespreek word. Die Europese vaardigheidsagenda en ander programme wat bedoel is om die EU voor te berei op die digitale ontwikkeling daarvan, is welkome stappe in die regte rigting, maar Europese beleidmakers moet 'n omvattende skema opstel om die hele blok op dreef te bring. Hulle het ook die perfekte geleentheid om dit te doen - die herstelfonds van € 750 miljard wat voorgestel word om die Europese blok weer op die been te bring ná die pandemie in die coronavirus. Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, het reeds benadruk dat hierdie ongekende belegging bepalings vir die digitalisering van Europa moet insluit: die DESI-verslag het duidelik gemaak watter digitale leemtes eers aangespreek moet word.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings