Verbinding met ons

Onderwys

Taalkundige diversiteit: die kern van die DNA van Europa

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

androulla_vassiliouAndroulla Vassiliou, tydens die IAMLADP-jaarvergadering in Brussel, 24 Junie 2014.

"Ek is verheug om u vandag in Brussel te ontmoet vir hierdie sessie van die Internasionale Jaarvergadering oor Taalreëlings, Dokumentasie en Publikasies, georganiseer gesamentlik vanjaar deur die Europese instellings. Ek is trots om hier te wees en sê 'n paar woorde vir julle, wie is die promotors en praktisyns van veeltaligheid beide vir die publiek in die algemeen, maar in die eerste plek vir die liggame van die Verenigde Nasies, die Europese Unie en ander internasionale organisasies.

"U werk in die afgelope dekades was van onskatbare waarde: u samewerking het gelei tot 'n paar lofwaardige resultate, soos meer sigbaarheid vir die rol van taaldienste in internasionale organisasies en die moontlikheid om by mekaar te leer. Soos u weet, was die Europese Kommissie heg veel belang aan meertalige kommunikasie. Die EU floreer inderdaad op sy meertaligheid en tale is die kern van sy funksionering. Meertaligheid is noodsaaklik vir die sukses van die EU-demokratiese projek. Dit maak die EU en sy instellings meer toeganklik en deursigtig vir almal burgers van die Unie.

advertensie

"Maar meertalige kommunikasie gebeur nie soos deur 'n wonderwerk nie. Inteendeel - en ek hoef u nie hiervan te oortuig nie - dit verg harde werk deur toegewyde professionele persone. Dit word miskien nie altyd erken nie, maar dit maak dit nie minder waar nie. Respek vir taaldiversiteit is 'n vaste beginsel van ons politieke unie. Dit is een van ons kernwaardes. Die taalkundige verskeidenheid en kulturele diversiteit van Europa was nog altyd die wortels van sy lewenskrag en kulturele sterkte.

"Ons Europeërs is die erfgename van baie kulture. Ons is trots hierop. Ons hou hierby. En ons is gretig om hierdie string van ons DNA te bewaar. In die woorde van die antropoloog Robert Hanvey is ons nie 'opgesluit in die hok van een kultuur '. Hulle het 'n groot tapisserie verweef, elke byvoeging van hul aanraking, hul motiewe en hul kleure van die kollektiewe werk wat ons gedeel kultuur. Vertaling, in al sy vorme, is die loom waarop al hierdie stringe aanmekaar geweef. Inderdaad tale en veeltalige kommunikasie is ons daaglikse hulpmiddel in die vorming van die Europese politieke projek. Dit is die rede waarom dit belangrik is vir ons om betrokke te wees in die bevordering en ondersteuning van taalprofessies, ook op 'n globale vlak. En dit is die rede waarom die werk van verenigings en organisasies wat taalkundige beroepe bevorder is so belangrik vir die effektiewe funksionering van die internasionale organisasies.

"In die besonder, die aktiwiteit van die Internasionale Jaarvergadering oor Taalreëlings, Dokumentasie en Uitgewerswese is vir ons kosbaar, nie net omdat dit die uitruil van praktyke, opvolging van innovasie en samewerking in 'n gebied wat moontlik is, toelaat nie so belangrik vir die Europese Unie, maar ook omdat dit ons help om taalverskeidenheid en multikulturele dialoog in die hele wêreld te bevorder. En waar daar gelyke sprake is van veeltaligheid, is daar gelyke regte en wedersydse begrip, waardes wat die Europese Unie sterk koester en ondersteun oor die hele wêreld. Trouens, tale is ook 'n politieke instrument en ek is bly om te sien dat jou vennootskap bydra tot die bevordering van ander internasionale organisasies, wat tolkkursusse ondersteun, ook onlangs ook in Afrika-universiteite. Hoe meer state en regerings met mekaar praat, hoe meer sal daar vrede, gelykheid en voorspoed in ons wêreld wees.

advertensie

"Tolke en vertalers speel 'n deurslaggewende rol in ons organisasies. Hulle smeer die wiele van internasionale samewerking. Nie net maak hulle kommunikasie moontlik nie, maar met hul werk en hul teenwoordigheid in ons instellings, dra hulle by tot die ontwikkeling van 'n ware politieke kultuur wat veeltaligheid in die kern het en wat versprei na ons samelewings. Maar ons organisasies verander, en dus die vaardighede wat ons taalprofessionele benodig. Toenemende volumes en toenemende aanlyn-teenwoordigheid verander die manier waarop ons aan die veeltalige behoeftes van ons burgers. By die Europese Kommissie het ons verlede jaar 'n nuwe stelsel vir masjienvertaling, [e-pos beskerm], wat die bousteen sal wees vir 'n aantal veeltalige digitale dienste wat deur alle Europeërs gebruik kan word. Om tred te hou met die immer veranderende behoeftes van ons organisasies en hul gehore, moet die taalberoepe ontwikkel, om aan te pas by tegnologiese innovasie, om nuwe werksmetodes aan te neem, in 'n konstante uitdaging vir modernisering. Daar word van vertalers en tolke verwag om 'n groter portefeulje vaardighede te hê wat formeel en informeel aangeleer is.

"Die Europese Kommissie is veral gevorderd op hierdie gebied van professionele vereistes vir vertalers en tolke. Dit het die Europese meestersgraad in vertaling en die Europese meestersgraad in konferensie-tolking ontwikkel, wat die kernvaardighede wat deur vertalers en konferensietolke benodig word om toegang tot hul onderskeie beroepe, maar lewenslange leer in die kennisintensiewe beroepe van vertaling en interpretasie bly sentraal in, indien nie noodsaaklik nie, vir hul voortbestaan ​​en hul vermoë om voortdurende verandering te bestuur.

"Lewenslange leer is 'n moet.

"'N Vennootskap soos u dra presies by tot hierdie onophoudelike proses wat noodsaaklik is vir die funksionering van ons instellings. Samewerking en kennisuitwisseling tussen organisasies kan help om opkomende leerbehoeftes te identifiseer en vinnig daarop te reageer. Die rykdom aan kennis wat u as publiek taaldienste wat u tot hierdie beskikking het, is ongeëwenaard deur enigiets wat buite opleidingsinstitute of adviesbureaus kan bied, en ek kan u dus slegs aanmoedig om u pogings op die gebied van opleiding voort te sit.

"Ek was veral geïnteresseerd om van die Joint Training Ventures te hoor. Die saamvoeg van hulpbronne om ons taalkundiges se lewenslange leer te ondersteun, is 'n eenvoudige, doeltreffende en koste-effektiewe opleidingsinstrument. En as kommissaris vir onderwys weet ek dat samewerking met universiteite Dit is net so belangrik. Dit help ons om die vaardighede uit te lig wat die indiensneembaarheid van gegradueerdes kan verbeter. Dit kan praktiese erkenning gee vir die beroepsvaardighede, -kennis en -ontwikkeling wat ons taalkundiges op die grond verwerf het. En uiteindelik kan dit ons help om nuwe spesialiseringsareas te identifiseer ons sal taalprofessionals moet lok.

'Laat my afsluit deur u werk en die werk van IAMLADP toe te juig om die doeltreffendheid, kwaliteit en koste-effektiwiteit van die taaldienste van internasionale organisasies te verbeter. Deur bewustheid van algemene uitdagings te verhoog, stel u taalprofessies in staat om tot voordeel van die algemeen belang te bevorder. Ek loof u inisiatief in die formulering van 'n standpunt oor lewenslange leer, 'The Brussels Statement', wat ek hoop deur al die partye wat hier by hierdie byeenkoms verteenwoordig word, sal aanvaar en in die publieke domein beskikbaar sal wees. Tereg, aangesien ek vas oortuig is dat lewenslange leer is vir almal relevant.

'Ek wens u vrugbare besprekings toe en ek hoop dat die veeltalige gees wat u aan die brand steek, steeds in die wêreldwye samelewing sal versprei.'

Onderwys

Universiteitsranglys van 2021 toon dat Europese universiteite 'n sterk mate van samewerking het

gepubliseer

on

U-Multirank, geïnisieer deur die Kommissie en mede-befonds deur Erasmus+, het sy 8 gepubliseerth universiteitsranglys, met byna 2,000 universiteite uit 96 lande regoor die wêreld. Dit toon onder meer dat Europese universiteite meer intensief saamwerk in vergelyking met ander streke, veral op die gebiede van onderrig en leer, navorsing, kennisuitruiling en internasionalisering (personeel- en studentemobiliteit, gesamentlike diplomas en publikasies, ens.). Oor die algemeen vaar universiteite wat saamwerk met ander instellings, besighede en nywerhede, regerings, streeksorgane of oor grense heen oor die algemeen beter as dié wat minder gefokus is op samewerking. Sewe aspekte is in ag geneem vir die posisie: strategiese vennootskappe, internasionale gesamentlike grade, internskappe, internasionale mede-publikasies, medepublikasies met industriële vennote, streeks-medepublikasies en ko-patente met die industrie.

Elke jaar, U-Multirank vergelyk die prestasie van hoër onderwysinstellings op gebiede wat die meeste vir studente belangrik is, en bied die wêreld se grootste aanpasbare aanlynranglys. Universiteite kan U-Multirank-data gebruik om hul sterk- en swakpunte te beoordeel en maniere te vind om hul strategiese planne te skep of te versterk, insluitend aspekte oor samewerking. Die Europese Universiteite-inisiatief is een van die vlagskip -aksies wat die Kommissie in die rigting van die Europese onderwysgebied lei. Die doel is om transnasionale alliansies te sluit waar studente, personeel en navorsers naatlose mobiliteit kan geniet - fisies sowel as feitlik om te studeer, op te lei, te onderrig, navorsing te doen, te werk of dienste te deel in enige van die samewerkende vennootinstellings. Tot dusver is daar 41 sulke alliansies wat meer as 280 instellings vir hoër onderwys in Europa saambring. In totaal is 'n begroting van tot € 287 miljoen van Erasmus+ en Horizon Europe beskikbaar vir hierdie 41 Europese universiteite. Meer inligting is beskikbaar aanlyn.

advertensie

Lees verder

Onderwys

Verklaring deur kommissaris vir krisisbeheer, Janez Lenarčič, oor die internasionale dag om onderwys teen aanvalle te beskerm

gepubliseer

on

Ter geleentheid van die Internasionale Dag om Onderwys teen Aanvalle (9 September) te beskerm, herbevestig die EU sy verbintenis om die reg van elke kind om in 'n veilige omgewing te groei, toegang tot kwaliteitonderrig te bevorder en te beskerm en 'n beter en meer vreedsame toekoms, sê Janez Lenarčič (op die foto).

Aanvalle op skole, studente en onderwysers het 'n verwoestende invloed op toegang tot onderwys, onderwysstelsels en op maatskaplike ontwikkeling. Ongelukkig neem hul voorkoms in 'n onrusbarende tempo toe. Dit is maar al te duidelik uit die onlangse verwikkelinge in Afghanistan, en die krisisse in Ethiopië, Tsjaad, Afrika se Sahel -gebied, in Sirië, Jemen of Myanmar, onder vele ander. Die wêreldwye koalisie om onderwys teen aanvalle te beskerm, het in 2,400 meer as 2020 33 aanvalle op onderwysfasiliteite, studente en opvoeders geïdentifiseer, 'n styging van 2019 persent sedert XNUMX.

Aanvalle op onderwys vorm ook 'n skending van die Internasionale Humanitêre Reg, die stel reëls wat die gevolge van gewapende konflik wil beperk. Sulke oortredings neem toe, terwyl hul oortreders selde tot verantwoording geroep word. In hierdie siening stel ons die nakoming van die internasionale humanitêre reg konsekwent in die kern van die eksterne optrede van die EU. As een van die grootste humanitêre skenkers, sal die EU dus voortgaan om wêreldwye respek vir internasionale humanitêre reg te bevorder en te bepleit, beide deur state en nie-staatsgewapende groepe tydens 'n gewapende konflik.

advertensie

Behalwe die vernietiging van fasiliteite, lei aanvalle op onderwys tot langdurige opskorting van leer en onderrig, verhoog die risiko van skooluitval, lei tot dwangarbeid en werwing deur gewapende groepe en magte. Sluiting van skole versterk blootstelling aan alle vorme van geweld, insluitend seksuele en geslagsgebaseerde geweld of vroeë en gedwonge huwelike, waarvan die vlakke drasties toegeneem het tydens die COVID-19-pandemie.

Die COVID-19-pandemie het die kwesbaarheid van onderwys wêreldwyd blootgestel en vererger. Nou, meer as ooit, moet ons die ontwrigting van onderwysonderbrekings tot 'n minimum beperk en verseker dat kinders kan leer oor veiligheid en beskerming.

Onderwysveiligheid, insluitend verdere betrokkenheid by die Verklaring van veilige skole, is 'n integrale deel van ons pogings om die reg op onderwys vir elke meisie en seuntjie te beskerm en te bevorder.

advertensie

Om op aanvalle op skole te reageer en te voorkom, die beskermende aspekte van onderwys te ondersteun en studente en onderwysers te beskerm, verg 'n gekoördineerde en intersektorale benadering.

Deur EU-gefinansierde projekte in Onderwys in noodgevalle help ons om die risiko's van gewapende konflik te verminder en te verminder.

Die EU bly aan die voorpunt om onderwys in noodgevalle te ondersteun, en bestee 10% van sy begroting vir humanitêre hulp aan toegang, kwaliteit en beskerming van onderwys.

Meer inligting

Feiteblad - Onderwys in noodgevalle

Lees verder

Onderwys

Verslag van die Europese Kommissie oor volwasse onderwys en opleiding in Europa

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie s'n Eurydice netwerk het 'n verslag gepubliseer oor 'Volwasse -onderwys en -opleiding in Europa: die bou van inklusiewe paaie na vaardighede en kwalifikasies'. Die verslag ondersoek die huidige benaderings tot die bevordering van lewenslange leer, met 'n spesiale fokus op beleid en maatreëls wat die toegang van volwassenes met lae vaardighede en kwalifikasies tot leergeleenthede ondersteun. Dit kyk na 42 onderwys- en opleidingstelsels in 37 Europese lande.

Kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, Mariya Gabriel, het gesê: 'Hierdie pandemie het getoon dat baie volwassenes nie oor basiese vaardighede beskik nie. Dit het veral die groot digitale kloof onder die volwasse bevolking onthul. Dit is noodsaaklik om sistematiese leergeleenthede te skep waarmee mense hul basiese vaardighede op enige stadium van hul lewe kan verbeter. Ons moet ook die fragmentasie van die volwasse leersektor aanspreek, sodat volwassenes eenvoudige oorgange kan maak tussen verskillende tipes en vorme van onderwys. ”

Kommissaris vir werk en sosiale regte, Nicolas Schmit, het gesê: 'Om aan te pas by die vinnig veranderende werkswêreld, moet ons ons aandag en hulpbronne op lewenslange leer vestig. Teen 2030 wil ons hê dat minstens 60% van die volwassenes in die EU elke jaar aan opleiding moet deelneem. EU -leiers het hierdie ambisie verwelkom en hul nasionale herstel- en veerkragtigheidsplanne sluit groot beleggings in die opknapping en hervorming van volwassenes in. Saam met die maatskaplike vennote en alle belanghebbendes moet ons toegang tot leergeleenthede verseker, veral vir mense wat die meeste baat by die opgradering en hervaardiging. Hierdie aspek staan ​​sentraal in die Upskilling Pathways -inisiatief wat veral aandag gee aan die kwesbaarste. ”

advertensie

Benewens die ondersoek na hoe volwassenheidsopvoeding en opleidingsinisiatiewe op nasionale vlak gekoördineer word, bied hierdie verslag ook 'n unieke kartering van openbare befondsde en mede-befondsde programme vir volwasse onderwys en opleiding, en die bestaande leidings- en ondersteuningsmaatreëls vir die minste gekwalifiseerde. Die Eurydice-netwerk bestaan ​​uit nasionale eenhede in Europese lande en word gekoördineer deur die Onderwys, audiovisuele media en kultuur Uitvoerende Agency.

advertensie
Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings