Verbinding met ons

vervoer

Toeristebusbestuurders: Raad en Parlement sluit 'n ooreenkoms om werksomstandighede te verbeter

DEEL:

Gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Om padveiligheid en werksomstandighede te verbeter vir bestuurders wat af en toe bus- en koetsdienste in Europa verskaf, het die Raadspresidentskap en die Europese Parlement se onderhandelaars 'n voorlopige ooreenkoms bereik oor die voorstel vir 'n hersiening van die 2006-reëls oor rytye en rustydperke in die af en toe passasiersvervoer sektor.

"Ons is trots om so 'n vinnige ooreenkoms met die Parlement oor hierdie belangrike lêer te bereik. Die nuwe reëls oor minimum pouses en ruskans sal beter werksomstandighede vir busbestuurders verseker en beter dienste vir toeristereise regoor Europa waarborg."
Georges Gilkinet, Belgiese minister vir mobiliteit

Hoofdoelwitte van die hersiene regulasie

Die hersiene wetgewing bestaan ​​uit geteikende wysigings aan die 2006-regulasie wat daarop gemik is om 'n sekere goed gedefinieerde buigsaamheid, by wyse van afwyking en na goeddunke van die bestuurder, in die bepalings oor pouses en rusperiodes vir professionele bestuurders wat by geleentheidspassasiersvervoer betrokke is, soos bv. toerbusse.

Die hersiene wet het dus ten doel om hierdie sektor beter by sy spesifieke ritme van werk en om 'n beter diens vir passasiers te verseker. Dit verander egter geensins die maksimum rytye of minimum rustydperke vir die betrokke professionele bestuurders nie.

Sleutelelemente van die voorlopige ooreenkoms

Die voorlopige ooreenkoms behou die hoofstrekking van die Kommissievoorstel. Die medewetgewers het egter sommige aspekte van die voorstel gewysig, hoofsaaklik verwant aan die omvang van spesifieke rusreëls, soos volg:

  • die buigsaamheid in hoe om die vereiste minimum rusperiode van 45 minute in te verdeel twee pouses versprei oor die 4.5 uur ryperiode
  • die buigsaamheid om stel die daaglikse rustydperk met 1 uur uit, met dien verstande dat die totale opgehoopte rytyd vir daardie dag nie 7 uur oorskry het nie, en dat hierdie opsie een keer uitgeoefen word tydens 'n reis met 'n duur van minstens 6 dae, of twee keer tydens 'n reis van minstens 8 dae
  • die buigsaamheid om die weeklikse rusperiode uitstel vir tot 12 opeenvolgende dae na 'n vorige gereelde weeklikse rusperiode
  • laasgenoemde opsie, wat reeds in internasionale dienste gebruik word, kan nou toegepas word huishoudelike dienste ook

Benewens hierdie, word padveiligheidstandaarde beveilig en verbeter deur die hersiene wet deur 'n verbeterde beheer raamwerk. 'n Pad na gebruikersvriendelik en beheerfasilitering digitale vorms is ook ooreengekom. Meer konkreet:

  • on beheerbepalings, bepaal die voorlopige ooreenkoms dat die vereiste dokumentasie vir die gebruik van die afwykings 'n enkele reisvorm aan boord is, wat vervang sal word deur 'n digitale vorm na voltooiing van 'n Kommissiestudie in hierdie verband
  • die dokumentasie aan boord strek tot vorige reise gedurende 'n sekere tydperk, waarvoor kopieë in papier of elektroniese vorm aan boord gedra moet word
  • beweeg na digitalisering word verder ondersteun deur die behoefte om die te wysig tachograaf spesifikasies op die laatste 18 maande nadat die regulasie in werking getree het, sodat die tipe passasiersvervoer vanaf die masjien gelees kan word en die vereiste om dokumente vir vorige ritte aan boord te dra, gestaak sal word wanneer die tachograaf in gebruik is
  • die hersiene regulasie verduidelik dit oortredings tachograafreëls wat op 'n ander lidstaat se grondgebied gepleeg is, kan in die lidstaat van opsporing vervolg word

Volgende stappe

Na vandag se voorlopige ooreenkoms, sal tegniese werk voortgaan met die oog op die voorlegging van 'n kompromieteks van die hersiene regulasie aan beide instellings vir goedkeuring in die komende weke. Van Raadskant af beoog die Belgiese presidensie om die teks so gou moontlik aan lidlande se verteenwoordigers (Coreper) voor te lê vir onderskrywing. Die teks sal dan aan 'n regs-/linguistiese oorsig voorgelê word voordat dit formeel deur die medewetgewers aanvaar word, gepubliseer in die EU se Amptelike Tydskrif, en in werking tree.

advertensie

Agtergrondinligting

Tydens die aanvaarding van 'Mobiliteitspakket I' in 2020 het die Europese Kommissie daartoe verbind om die toepaslikheid van die reëls oor rytye, pouses en rustydperke vir bestuurders wat betrokke is by af en toe padpassasiervervoer te evalueer (Regulasie (EG) No 561/2006). Ten spyte van die objektiewe verskille in die werksomgewing, maak die maatskaplike bepalings wat in 2020 aangeneem is, geen onderskeid tussen vrag- en passasiersvervoer nie, en ook nie tussen gereelde en geleentheidsdienste nie.

Reëls oor rytye, pouses en rustydperke in padvervoer is sedert 1969 'n onderwerp van debat. Spesifieke reëls vir passasiersdienste is in 1985 deur die Raad ingestel, maar is later in 2006 afgeskaf, en slegs gedeeltelik weer ingestel in 2009 ( vir internasionale geleentheidspassasiersdienste). Die omvang van hierdie voorstel, wat deur die Kommissie op 24 Mei 2023 ingedien is, is beperk tot nasionale en internasionale geleentheidspassasiersdienste, wat die mees relevante vir toerisme is. Die voorstel beoog om drie buigsaamheidselemente in die pouses en rustydreëls in te voer van bestuurders wat betrokke is by af en toe passasiersvervoer. Die voorstel het betrekking op ongeveer 3% van passasiersvervoer per bus op EU-vlak.

Hersiene regulasie oor pouses en rusplekke in geleentheidspassasiervervoerdienste, Raad se algemene benadering, 4 Desember 2023

Regulasie tot wysiging van regulasie (EG) No 561/2006 met betrekking tot pouses en rusplekke in af en toe passasiersvervoerdienste, Kommissie se voorstel, 24 Mei 2023

Foto deur Siddharth on Unsplash

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings