Verbinding met ons

ekonomie

Europese padvragkoers-maatstaf Q4 2023: Kontrakmark hou stand, maar plekmark daal

DEEL:

Gepubliseer

on

Die Upply x Ti x IRU Europese padvragkoers-indeks toon dat die Q4 sigkoers-indeks jaar-tot-jaar met 14.8 punte laer was. Die kwartaal-tot-kwartaal-daling in die kontraktuele tariewe-indeks is egter beperk tot 0.9 punte, weens hoë koste en veral die tolverhogings in Q4 2023.Die kolindeks het met 4.5 punte kwartaal op kwartaal (QoQ) tot 123.8 punte gedaal.

Dit is nou 14.8 punte laer jaar-tot-jaar (YoY). Die kontrakindeks het vir die tweede opeenvolgende kwartaal gestyg, met 1.7 punte QoQ tot 129.4. Die jaar-op-jaar-daling was net 0.9 punte. Die Q4 2023 Europese Padvrag Spotkoers-maatstafindeks het op 123.8 gestaan, 4.5 punte laer as in Q3 2023 en 14.8 punte laer op jaarbasis. Die Q4 2023 Europese Padvragkontrakkoers-maatstafindeks het op 129.4 gestaan. punte hoër as in Q1.7 3 en 2023 punte laer as in Q0.9 4.

Tolprysstygings in Duitsland verlede Desember het gehelp om 'n verhoging van 8.3-punte in die Duitse binnelandse tariewe-indeks aan te dryf. In Duitsland raam IRU dat die bykomende koste van tolgeld 6,700 730 EUR per vragmotor per jaar sal wees, terwyl die koste van die nuwe tolgeld wat ingestel is wees EUR 2024 per vragmotor per jaar in Oostenryk.Lae vraag sal waarskynlik vragtariewe in XNUMX gedemp hou.

Die nuwe tolgeld wat bo en behalwe die hoë kostebasis ingestel word, sal egter opwaartse druk op tariewe in die eerste helfte van die jaar hou. Dit sal waarskynlik kontrakkoerse handhaaf en verdere dalings in sigkoersgroei beperk.Swak en dalende vraag na padvrag regoor Europa het lokokoerse afgetrek, terwyl kontrakkoerse hoog gebly het weens kostedruk.

Die lokoindeks is nou 5.5 punte onder die kontrakindeks, wat beteken dat sigkoerse nou nader aan hul basisvlak as kontrakkoerse is. 'n Kombinasie van spotdalings aangedryf deur dalende industriële vraag, benewens kontrakstygings wat veroorsaak word deur nuwe emissietolgelde en algemene kostegroei, het daartoe gelei dat kontrakpryse bo die lokokoerse geklim het van Duitse stede na Parys, Birmingham, Milaan, Lille, Madrid, Rotterdam, en Antwerpen.

 Sedert koerse in die eerste helfte van 2022 gestyg het, was dalende verbruik as gevolg van stygende pryse die primêre katalisator vir konsekwente sigkoersdalings. In 'n nuwe klimaat van verminderde inflasie het verbruik egter nou op laer vlakke gevestig, wat tot laer padvragvolumes gelei het.

Thomas Larrieu, Upply se uitvoerende hoof, sê: “Aan die begin van 2024 het versenders nou toegang tot sigkoerse wat laer is as kontraktuele tariewe. Vanjaar sal padvervoeroperateurs 'n daling in die Europese vraag moet hanteer, wat reeds vir 'n paar maande aan die gang is, en met die onvoorspelbaarheid van hul koste. Dit is nou die tyd om die aanvaarding van digitale gereedskap te versnel, wat sigbaarheid bied en inkomste-optimering moontlik maak.

“Koste het oor die vorige drie jaar oor die algemeen toegeneem. Arbeid (+28.2%), instandhouding en herstel (+20.4%), bande (+21.6%), onderdele (+13.5%) en versekering (+8.7%) het almal aansienlik toegeneem en bygedra tot 'n besonder opgeblase kostebasis . Dit is die gevolg van inflasie wat deur die stelsel beweeg, wat opwaartse druk by koerse voeg en koersdalings voorkom.

Duitsland se nuwe emissiegebaseerde tolgeld het op 1 Desember 2023 in werking getree, wat die tolgeld vir swaargoederevoertuie op Duitse paaie effektief met ongeveer 80% verhoog het. Volgens GVN, die Lower Saxony Carrier Association, sal hierdie verhoging 'n bykomende 300,000 8.3 EUR maandelikse uitgawe vir sommige van sy lede tot gevolg hê. Dit is meetbaar in Duitsland se binnelandse padvragkoers-indeks, wat getoon het dat tariewe in Desember met XNUMX punte gestyg het.

IRU skat dat die nuwe tolgeld 'n bykomende 6,700 60 EUR jaarlikse koste per vragmotor in Duitsland instel. Dit veronderstel dat Duitse vragmotors 55% van nasionale padvragbedrywighede op 'n tolpadnetwerk uitvoer, met die wete dat 30% van vragvolumes vervoer word deur geartikuleerde voertuie met meer as vyf asse en voldoen aan EURO VI-standaarde, en dat hierdie voertuie 1% verteenwoordig van die Duitse vloot. Terwyl die nuwe tolgeld in Oostenryk, wat op 2024 Januarie 730 ingestel is, die jaarlikse koste per vragmotor met EUR XNUMX sal verhoog.

Vincent Erard, IRU se senior direkteur vir strategie en ontwikkeling, voeg by: “Die Europese padvervoersektor staar dalende industriële vraag in die gesig, wat lokokoerse aftrek. Maar kontrakkoerse bly hoog as gevolg van kostedruk gedryf deur nuwe CO₂-tolbelasting en algemene kostestygings. Vervoermaatskappye pas by operasionele, finansiële en omgewingsuitdagings aan om in die toekomstige vervoervraag te voorsien. Hul pogings moet gerugsteun word deur finansiële ondersteuning vir die groen oorgang, die ontplooiing van laai- en brandstofinfrastruktuur, meer veilige en veilige parkeerareas, verbeterde werksomstandighede vir bestuurders, en 'n omvattende digitalisering van vervoerdokumente. Ons kan ook 'n groeiende vraag na bestuurders in die komende jare verwag, met 'n geraamde 745,000 2028 ongevulde vragmotorbestuurder-poste teen XNUMX, en dus moontlik hoër bestuurderskoste. Die onontbeerlike bydrae van die padvervoerbedryf tot die hele ekonomie en samelewing moet nie onderskat word nie.

"Michael Clover, Ti se hoof van kommersiële ontwikkeling, sê: “Padvragkoste-druk bly net kom, aangesien brandstof- en arbeidskosteverhogings nou bygevoeg word by nuwe tolgeld wat regoor Europa in werking tree. Soos die data vir Duitsland toon, kan ons verwag dat hierdie nuwe tolgeld sal lei tot werklike verhogings in transaksionele padvragtariewe soos wat dit in die loop van 2024 in verskillende lande geïmplementeer word, wat 'n nuwe prysbasislyn stel." lyk na verwagting die deflasionêre mantel van 'n nou-vereffende verbruikersvraag oor te neem. Dit sal waarskynlik verdere koersdalings veroorsaak, veral in die lokomark. Die uitbreiding van die nuwe emissie-gebaseerde tolstelsel na ander Europese lande sal egter 'n reeds verhoogde padvragkostebasis verder opblaas. Dit kan opwaartse druk op kontrakkoerse plaas terwyl prysdalings en marges in die lokomark beperk word.
Oor die Europese Padvragkoersmaatstaf
Die Europese Padvragtarief-benchmark-verslag is ontwerp om groter sigbaarheid van vragkoersontwikkeling regoor Europa te bied.Kliek hier om 'n kopie van die volledige maatstafverslag af te laai.Oor Transport Intelligence (Ti)
Ti is die wêreld se voorste bron van markintelligensie vir die logistieke en padvragbedryf, wat data en ontleding verskaf deur sy Europese Padvragvervoer-verslagreeks, Global Supply Chain Intelligence (GSCi) databasis en kundige konsultasiedienste.
www.ti-insight.com 

Oor Upply
Upply, tegnologiese platform wat vragvervoerpersoneel bedien, ontwerp en ontwikkel oplossings om versenders, vervoerders en expediteurs te help om die volle potensiaal van digitalisering te ontgin om hul besigheid te dien. Deur vervoerkundigheid en Data Science te kombineer, ontwikkel Upply sedert 2018 sy Smart-oplossing wat toegewy is aan maatstawwe, monitering en ontleding van vragtariewe. As die leier in benchmarking vir Europese padvrag, help Smart verskaffingskettingspelers om besluite te neem met volle kennis van die mark en om hul vervoerbeleggings te optimaliseer. Die maatskappy is in Parys gevestig en het tans meer as 60 werknemers wat toegewy is aan die ontwikkeling van sy unieke tegnologiese oplossings.
www.upply.comOor IRU
IRU is die wêreldpadvervoerorganisasie wat ekonomiese groei, welvaart en veiligheid bevorder deur die volhoubare mobiliteit van mense en goedere. As die stem van meer as 3.5 miljoen maatskappye wat mobiliteits- en logistieke dienste in alle wêreldstreke bedryf, lei IRU oplossings om die wêreld te help om beter te beweeg.
www.iru.org 

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings