Verbinding met ons

ekonomie

'Ons het 'n ekonomie nodig wat vir almal werk, wat rekening hou met die klimaatkrisis', sê Andresen, parlementslid

gepubliseer

on

Die EU heropen in die komende maande sy bespreking oor die reëls wat die nasionale fiskale en ekonomiese beleid koördineer. 'Fiskale aangeleentheids ', wat sosiale, omgewings-, burgerlike samelewing en akademici bymekaarbring, het kundiges en politici genooi om hul mening te gee oor watter veranderinge aan die huidige raamwerk nodig is. EU Reporter het met Rasmus Andresen MEP (DE) van die Groen -groep gesels oor hoe partye uit die verlede kan leer en 'n nuwe pad na die toekoms kan gee. 

EU -verslaggewer (ER): dink u dat ons geleer het uit die finansiële krisis en die reaksie van die EU op die pandemie?

RA: Daar is baie lesse wat ons moet leer. Vanuit ons perspektief, as setperke in die Europese Parlement, wil ons hervorming van die fiskale beleid en die fiskale reëls op Europese vlak sien. In die eerste plek was die fiskale reëls die rede waarom ekonomiese verdeeldheid die afgelope jare in die EU gegroei het. Ons sien nog steeds 'n hoë vlak van skuld en baie lande sien dieper sosiale en ekonomiese verdeeldheid, dit is iets wat ons moet aanspreek. Ons kan dieper verdeeldheid sien en ons benodig 'n ekonomiese raamwerk wat vir almal werk en wat ook in ag neem dat ons ander uitdagings het, soos die klimaatkrisis.

advertensie

ER: U is natuurlik 'n Duitse Groen -parlementslid en ons weet dat daar na federale verkiesings in Duitsland (26 September) waarskynlik 'n koalisieregering sal wees en dat die Groen Party deel sal wees van die koalisie. Dink u daar is 'n groot verandering in die ekonomiese benadering van 'n koalisieregering wat die Groen Party betrek?

RA: Ons moet dinge anders hê. Dit is waar, dit is nie maklik om in die onderhandelinge te tree nie, want ons weet dat ons met die huidige minister van finansies van Duitsland sal moet onderhandel. Maar ek dink ten minste dat, noudat die veldtogte verby is, ons eerlik kan praat oor die Europese fiskale beleid, die situasie in Europa en wat ons moet doen. Maar as Groenes sal ons veg vir 'n ander fiskale beleid en 'n nuwe Duitse posisie.

ER: Daar is gerugte dat die liberale 'n ekonomiese pos in die nuwe regering wil hê as deel van hul ooreenkoms om deel te wees van die koalisie. Is dit iets wat u in die Groen Party sou weerstaan? Of is dit belangriker om 'n ooreenkoms te hê oor die inhoud as deel van die koalisie eerder as ministeriële posisies in die administrasie?

advertensie

RA: ek bedoel, u kan nie die klimaatbeleid verander nie, u kan nie die sosiale beleid, Europese aangeleenthede verander sonder om 'n sterk rol in die ekonomiese beleid te speel nie. En ja, dit is een van die belangrikste konflikte wat ons sal ondervind met die liberale (FDP), wat 'n heel ander posisie het. In die Sosiaal -Demokratiese Party is daar baie steun vir groen beleid, maar met die liberale staan ​​hulle baie van ons idees teë. As u kyk hoe die koalisiegesprekke in Duitsland verloop en hoe suksesvol dit kan wees, moet u die ekonomiese beleid en die onderhandelinge hieroor van nader bekyk, want ek dink daar is die konflikte of die verskille op hierdie gebied is groter as in ander.

ER: Ekonomiekommissaris, Paolo Gentiloni, het voorgestel dat belegging wat verband hou met die nul -nul, moontlik uitgesluit kan word van die huidige bestedingsbeperkings. Dink u dat hierdie oplossing genoeg sou wees?

RA: Dit kan 'n goeie eerste stap wees, want die bestedingsbehoeftes wat verband hou met die klimaatsoorgang is enorm. Ons is nie hiervoor op Europese vlak voorbereid nie. Dit kan dus 'n oplossing uit baie ander wees, waar ons 'n paar stappe in die regte rigting kan sien. My hoop is dat die nuwe Duitse regering ten minste hiervoor oop sal wees, want ons weet dat ons ondersteuning nodig het van die lidlande, veral van sommige van die groter en ryker. 

ER: Vandag het u gepraat tydens 'n bespreking oor steun tussen partye vir 'n nuwe benadering. Dit sluit 'n bietjie in by wat u al gesê het oor die stigting van 'n koalisie en die benadering tot groen finansiering. Maar dink jy dat dit moontlik sal wees? Dink jy die atmosfeer het verander?

AR: Ja, in die Europese Parlement het ons vir die eerste keer in die geskiedenis van die Europese Parlement eintlik 'n verslag opgestel wat steun verleen aan die verandering van die fiskale reëls. Dit is 'n verslag waarin 'n meerderheid in die parlement gesê het dat ons die fiskale reëls moet verander en erken dat ons in 'n nuwe situasie is, wat eintlik goeie nuus is. En ons kan ook 'n paar nuwe ontwikkelings sien wat in die Europese Kommissie aan die gang is, wat u reeds genoem het. Ek voel dus dat daar 'n mate van druk van die kant van die Parlement en die Europese Kommissie sal wees, dat daar 'n paar nuwe verwikkelinge sal wees, en dan kan ons probeer om die lidlande te stoot sodat dit werklik kan gebeur.

Lees verder
advertensie

ekonomie

Finansiële stabiliteit: Kommissie wys vervangingskoerse vir EONIA en CHF LIBOR aan

gepubliseer

on

Die Kommissie het die vervangingskoerse genomineer vir twee rentekoersmaatstawwe, die Switserse Frank Londen Interbank Aanbodkoers (CHF LIBOR) en die Euro Oornag Indeks Gemiddeld (EONIA). Rentekoersmaatstawwe - ook bekend as verwysingskoerse, of maatstafkoerse - is publiek toeganklike rentekoerse. Hulle vorm 'n basis vir 'n reeks finansiële kontrakte soos verbande, bankoortrekkings en ander meer komplekse finansiële transaksies. Groot verwysingsrentekoerse speel 'n deurslaggewende rol in die globale finansiële stelsel. Twee verwysingskoerse – CHF LIBOR en EONIA – sal aan die einde van hierdie jaar nie meer gepubliseer word nie. Aangesien daar nog uitstaande kontrakte sal wees wat verwys na CHF LIBOR en EONIA, het die Kommissie stappe gedoen om finansiële stabiliteit te verseker, sowel as om sekerheid vir burgers en besighede te verskaf.

Sonder Kommissie-optrede op hierdie gebied sou dit nie meer moontlik wees om hierdie kontrakte uit te voer nie en baie sal individueel heronderhandel moet word. Dit is deel van 'n wêreldwye poging om 'n gladde oorgang na nuwe veiliger risikovrye tariewe te verseker. Vanaf 1 Januarie 2022 sal alle verwysings na CHF LIBOR en EONIA in kontrakte en finansiële instrumente outomaties vervang word met verwysings na nuwe risikovrye tariewe. Vir CHF LIBOR is die genomineerde vervangingskoers die nuwe Switserse Frank risikovrye koers SARON. EONIA verwysings sal vervang word deur verwysings na die euro risikovrye koers €STR. In beide gevalle word 'n aanpassingsverspreiding toegepas sodat onbehoorlike waarde-oordrag beperk word.

Die aanwysing volg op openbare konsultasies oor die kwessie en is in die belang van alle EU-burgers en maatskappye wat party tot sulke kontrakte is. Die statutêre vervanging sal outomaties vanaf 1 Januarie 2022 wees en kontrakte kan voortgaan sonder die behoefte vir ingryping van kontrakpartye. Partye kan egter steeds kies om kontrakte bilateraal te heronderhandel. Waar partye kies om dit te doen, is die statutêre vervanging nie van toepassing nie. Die twee besluite is vandag in die Amptelike Tydskrif van die EU gepubliseer. Vir die CHF LIBOR sien hier afgelaai word en vir EONIA sien hier afgelaai word. Die Kommissie moedig nasionale owerhede aan om met verbruikers, beleggers en besighede in gesprek te tree om die implikasies van sulke vervangings verder te verduidelik.

advertensie

Lees verder

Europese Kommissie

Europese Jeugjaar 2022: Idees en verwagtinge van jongmense gesoek!

gepubliseer

on

Na aanleiding van die aanvaarding van die formele voorstel om 2022 die Europese Jaar van Jeug 'n werklikheid te maak, doen die Kommissie nou 'n beroep op jongmense om hul verwagtinge, belangstellings en idees te deel van wat hulle wil hê die Jaar moet bereik en moet lyk. Die opname wat vandag bekendgestel is, sal help om die temas, tipe aktiwiteite sowel as die blywende nalatenskap wat jongmense van die Europese Jeugjaar wil sien, te verduidelik. Dit sal oop bly tot 17 November 2021. Europa het die visie, betrokkenheid en deelname van alle jongmense nodig om 'n beter toekoms te bou, dit is groener, meer inklusief en digitaal. Deur 'n Europese Jeugjaar te organiseer, streef Europa daarna om jongmense meer en beter geleenthede vir die toekoms te gee. Voorgestel deur president von der Leyen in haar staatsrede, sal die Jaar 'n reeks geleenthede en aktiwiteite vir jongmense insluit. Die idee is om die pogings van die EU, lidlande, streeks- en plaaslike owerhede 'n hupstoot te gee om die jeug se pogings tydens die pandemie te erken en jongmense te ondersteun en betrokke te raak soos ons daaruit kom. Verdere oproepe regdeur 2022 sal ons in staat stel om meer idees in te samel om in die proses in te sluit en die temperatuur te neem oor hoe die jaar vorder. Jongmense sal die proses voor en gedurende die Jaar lei sodat hulle ten volle by die Jaar kan baat.

advertensie

Lees verder

ekonomie

Die president van die Bundesbank, Jens Weidmann, bedank om persoonlike redes

gepubliseer

on

Die president van die Bundesbank, Jens Weidmann, het in 'n verklaring aangekondig dat hy die Bundesbank aan die einde van die jaar verlaat om persoonlike redes.

Weidmann het die bank sedert Mei 2011 gelei: "Ek het tot die gevolgtrekking gekom dat meer as tien jaar 'n goeie tyd is om 'n nuwe hoofstuk te begin - vir die Bundesbank, maar ook vir my persoonlik." 

Weidmann verberg nie sy meningsverskille met sy kollegas in die Raad van Bestuur van die Europese Sentrale Bank nie, met verwysing na die leierskap van Christine Lagarde, hoewel hy die besprekings beskryf as "oop en opbouend in die soms moeilike besprekings van die afgelope jare". Hy erken dat monetêre beleid 'n stabiliserende rol tydens die pandemie gehad het, en dat die strategiebespreking 'n belangrike mylpaal in die Europese monetêre beleid was. 

advertensie

Simmetrie moet nie eensydig wees nie

'' N Simmetriese, duideliker inflasieteiken is ooreengekom. Daar moet meer aandag gegee word aan newe -effekte en veral die risiko's van finansiële stabiliteit. 'N Doelbewuste oorskryding van die inflasiekoers is verwerp [...] Dit sal van kardinale belang wees, "het Weidmann gesê," om nie eensydig na deflasie-risiko's te kyk nie, maar ook nie om potensiële inflasierisiko's uit die oog te verloor nie ". 

Hy het gewaarsku teen 'n meer breë benadering wat 'vasgevang is in die fiskale beleid of die finansiële markte:' Dit bly my vaste persoonlike oortuiging, sowel as die groot belang van die onafhanklikheid van monetêre beleid. '

advertensie

Weidmann het al geruime tyd alarm gemaak oor inflasie, maar in September het hy gesê dat hoewel die meeste inflasie as gevolg van verbygaande faktore was, daar risiko's vir die prysvooruitsigte was: "Na my mening is die risiko's nou opwaarts gekantel," het hy gesê. het veral kommer uitgespreek dat besparings wat tydens die pandemie versamel is, kan lei tot 'n groter verbruik as wat verwag is. "En as hierdie verbygaande faktore lei tot hoër inflasieverwagtinge en versnelde loongroei, kan die inflasiekoers ook op lang termyn merkbaar styg."

Lagarde spreek spyt uit

In 'n verklaring het president van die Europese Sentrale Bank, Christine Lagarde, gesê: 'Ek respekteer Jens Weidmann se besluit [...], maar ek is ook baie spyt daaroor. Jens is 'n goeie persoonlike vriend op wie se lojaliteit ek altyd kon reken. As die lid van die Bestuursraad wat die langste dien, het hy ongeëwenaarde ervaring gehad wat hy altyd bereid was om te deel. 

'In die afgelope twee jaar het ons 'n baie sterk en produktiewe verhouding opgebou op grond van ons gesamentlike verbintenis tot die bevordering van die Europese eenheid, die vervulling van die mandaat van die prysstabiliteit van die ECB om die ekonomie van die eurogebied te help deur die ongekende krisis wat die koronavirus veroorsaak, en die stabilisering van die wêreldwye ekonomie deur die gevolge van die pandemie. ”

Wat volgende?

Die inkomende verkeersligkoalisie (Sosiaal -Demokrate, Groenes en Liberale), wat tans hul koalisie -ooreenkoms afhandel, sal waarskynlik die volgende kandidaat vir die Bundesbank -president kies. Die Duitse federale president sal dan die kandidaat aanstel wat 'n termyn van agt jaar het.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings