Verbinding met ons

ekonomie

'Die stabiliteits- en groeipakket en fiskale kompak is werklik nie geskik vir die doel nie'

gepubliseer

on

As deel van 'Fiskale aangeleenthede, wat sosiale, omgewings-, burgerlike samelewing en akademici bymekaarbring om die toekoms van die fiskale beleid van Europa te bespreek, het Frances Coppola, finansiële ekonoom, skrywer en blogger gepraat oor die optimale fiskale en monetêre beleidsmengsel. Ons het haar ná die geleentheid ingehaal. 

EU -verslaggewer: Het ons op die oomblik die regte balans tussen monetêre en fiskale beleid?

FC: Op hierdie oomblik dink ek dat regerings en sentrale banke dit regkry wat monetêre en fiskale beleid betref; ons het as gevolg van die pandemie beland in 'n paradigma waar regerings alles doen wat nodig is om hul ekonomieë te ondersteun , net om mense aan die lewe te hou, om besighede in staat te stel om te oorleef. Sentrale banke doen twee dinge. In die eerste plek stop hulle markte wat woedend word. En tweedens ondersteun hulle regerings, sodat regerings alles kan doen wat nodig is. En ek dink dit is eintlik 'n goeie balans tussen fiskale owerhede en sentrale banke.

advertensie

EUR: In die verlede ondersteun u die idee van kwantitatiewe verligting (QE) vir mense. Is dit nodig as ons die regte soort fiskale stabiliseerders het en ondersteuning bied aan mense deur middel van hierdie meganisme, eerder as deur 'n monetêre reaksie?

FC: Wel, my siening is dat mense se QE altyd moet handel oor wat u in 'n krisis doen, en QE was nooit bedoel nie - selfs tradisionele QE - was nooit bedoel om iets te wees wat u jare lank gereeld gebruik nie. maar dit was nooit bedoel om iets te wees wat u gereeld doen nie, maar iets wat u gebruik as u dit nodig het, deel van u gereedskapstel. Dus moet sentrale banke hul regerings kan weerstaan, as dit destyds nodig is, moet regerings alles kan doen om mense, besighede en die ekonomie in 'n krisis te ondersteun. Maar ons het hopelik nie heeltyd krisisse nie. 

Ons het ook fiskale stabiliseerders nodig, soos byvoorbeeld werkloosheidsvoordele en miskien universele basiese inkomste. Hierdie soort dinge, ons het dit ook nodig vir die gewone swaai van die ekonomie, wat nie krisisse is nie, maar net skommelinge. Ons kan diegene verweer sonder om uitstaande hulpmiddels, soos helikoptergeld, te gebruik.

advertensie

EUR: Moet ons ons bekommer oor dinge soos inflasie en baie lae, selfs negatiewe rentekoerse?

FC: My siening is dat ons inflasie gaan ondervind. Ek het hieroor geskryf en gesê dat die punt van mense se QE is om inflasie te verhoog, dat u wil hê dat inflasie 'n bietjie moet opkom, want as u uit die krisis kom, herstel u vraagkant altyd voor u aanbodkant. Hierdie krisis was 300 jaar in die diepste resessie, die vraagkant herstel vinniger as die aanbodkant. U sou dus verwag dat daar 'n mate van inflasie sou wees, maar as u aan die vraagkant stempel, sal u u aanbodkant seermaak, want u aanbodkant moet ooreenstem met die vraag. Wat u dus moet doen, is om 'n vriendelike beleid aan die kant te bied en inflasie vir 'n rukkie te verdra. Die vraag is hoe lank u dit verdra, en al hierdie vrae oor wat die produksievermoë van u ekonomie werklik is, speel ook 'n rol, en ook die rol van belegging.

Belegging gaan nie net oor die openbare sektor nie, ons het ook die private sektor nodig. Ons het ontsettend baie onproduktiewe geld wat beter kan ontplooi op dinge soos die groen transformasie wat so dringend nodig is om die netto nul te bereik.

EUR: Wat sou u graag wou sien dat die Europese Kommissie sy konsultasie oor die toekoms van die EU se stabiliteits- en groeipakt heropen? 

FC: Ek het altyd gedink dat die fiskale reëls, die stabiliteits- en groeipakket (SGP) nie net ondoeltreffend is nie, omdat dit gereeld gebreek word, maar teenproduktief is. Dit was buitengewoon moeilik vir die Suidelike periferie om te herstel as gevolg van die SGP. Ek dink dit is ook die rede waarom die ECB baie lank moes voortgaan met buitengewone monetêre verligting. Die SGP en fiskale kompak is regtig nie geskik vir die doel nie. Ons moet hieroor herbesin. Ons moet meer ruimte vir regerings hê om hul eie besluite te neem oor hoe hulle hul ekonomieë ondersteun en hoe hulle dit aan die gang sit. Hoe hulle die welvaart genereer wat die hele bevolking van die eurosone wil hê.

Lees verder
advertensie

ekonomie

Finansiële stabiliteit: Kommissie wys vervangingskoerse vir EONIA en CHF LIBOR aan

gepubliseer

on

Die Kommissie het die vervangingskoerse genomineer vir twee rentekoersmaatstawwe, die Switserse Frank Londen Interbank Aanbodkoers (CHF LIBOR) en die Euro Oornag Indeks Gemiddeld (EONIA). Rentekoersmaatstawwe - ook bekend as verwysingskoerse, of maatstafkoerse - is publiek toeganklike rentekoerse. Hulle vorm 'n basis vir 'n reeks finansiële kontrakte soos verbande, bankoortrekkings en ander meer komplekse finansiële transaksies. Groot verwysingsrentekoerse speel 'n deurslaggewende rol in die globale finansiële stelsel. Twee verwysingskoerse – CHF LIBOR en EONIA – sal aan die einde van hierdie jaar nie meer gepubliseer word nie. Aangesien daar nog uitstaande kontrakte sal wees wat verwys na CHF LIBOR en EONIA, het die Kommissie stappe gedoen om finansiële stabiliteit te verseker, sowel as om sekerheid vir burgers en besighede te verskaf.

Sonder Kommissie-optrede op hierdie gebied sou dit nie meer moontlik wees om hierdie kontrakte uit te voer nie en baie sal individueel heronderhandel moet word. Dit is deel van 'n wêreldwye poging om 'n gladde oorgang na nuwe veiliger risikovrye tariewe te verseker. Vanaf 1 Januarie 2022 sal alle verwysings na CHF LIBOR en EONIA in kontrakte en finansiële instrumente outomaties vervang word met verwysings na nuwe risikovrye tariewe. Vir CHF LIBOR is die genomineerde vervangingskoers die nuwe Switserse Frank risikovrye koers SARON. EONIA verwysings sal vervang word deur verwysings na die euro risikovrye koers €STR. In beide gevalle word 'n aanpassingsverspreiding toegepas sodat onbehoorlike waarde-oordrag beperk word.

Die aanwysing volg op openbare konsultasies oor die kwessie en is in die belang van alle EU-burgers en maatskappye wat party tot sulke kontrakte is. Die statutêre vervanging sal outomaties vanaf 1 Januarie 2022 wees en kontrakte kan voortgaan sonder die behoefte vir ingryping van kontrakpartye. Partye kan egter steeds kies om kontrakte bilateraal te heronderhandel. Waar partye kies om dit te doen, is die statutêre vervanging nie van toepassing nie. Die twee besluite is vandag in die Amptelike Tydskrif van die EU gepubliseer. Vir die CHF LIBOR sien hier afgelaai word en vir EONIA sien hier afgelaai word. Die Kommissie moedig nasionale owerhede aan om met verbruikers, beleggers en besighede in gesprek te tree om die implikasies van sulke vervangings verder te verduidelik.

advertensie

Lees verder

Europese Kommissie

Europese Jeugjaar 2022: Idees en verwagtinge van jongmense gesoek!

gepubliseer

on

Na aanleiding van die aanvaarding van die formele voorstel om 2022 die Europese Jaar van Jeug 'n werklikheid te maak, doen die Kommissie nou 'n beroep op jongmense om hul verwagtinge, belangstellings en idees te deel van wat hulle wil hê die Jaar moet bereik en moet lyk. Die opname wat vandag bekendgestel is, sal help om die temas, tipe aktiwiteite sowel as die blywende nalatenskap wat jongmense van die Europese Jeugjaar wil sien, te verduidelik. Dit sal oop bly tot 17 November 2021. Europa het die visie, betrokkenheid en deelname van alle jongmense nodig om 'n beter toekoms te bou, dit is groener, meer inklusief en digitaal. Deur 'n Europese Jeugjaar te organiseer, streef Europa daarna om jongmense meer en beter geleenthede vir die toekoms te gee. Voorgestel deur president von der Leyen in haar staatsrede, sal die Jaar 'n reeks geleenthede en aktiwiteite vir jongmense insluit. Die idee is om die pogings van die EU, lidlande, streeks- en plaaslike owerhede 'n hupstoot te gee om die jeug se pogings tydens die pandemie te erken en jongmense te ondersteun en betrokke te raak soos ons daaruit kom. Verdere oproepe regdeur 2022 sal ons in staat stel om meer idees in te samel om in die proses in te sluit en die temperatuur te neem oor hoe die jaar vorder. Jongmense sal die proses voor en gedurende die Jaar lei sodat hulle ten volle by die Jaar kan baat.

advertensie

Lees verder

ekonomie

Die president van die Bundesbank, Jens Weidmann, bedank om persoonlike redes

gepubliseer

on

Die president van die Bundesbank, Jens Weidmann, het in 'n verklaring aangekondig dat hy die Bundesbank aan die einde van die jaar verlaat om persoonlike redes.

Weidmann het die bank sedert Mei 2011 gelei: "Ek het tot die gevolgtrekking gekom dat meer as tien jaar 'n goeie tyd is om 'n nuwe hoofstuk te begin - vir die Bundesbank, maar ook vir my persoonlik." 

Weidmann verberg nie sy meningsverskille met sy kollegas in die Raad van Bestuur van die Europese Sentrale Bank nie, met verwysing na die leierskap van Christine Lagarde, hoewel hy die besprekings beskryf as "oop en opbouend in die soms moeilike besprekings van die afgelope jare". Hy erken dat monetêre beleid 'n stabiliserende rol tydens die pandemie gehad het, en dat die strategiebespreking 'n belangrike mylpaal in die Europese monetêre beleid was. 

advertensie

Simmetrie moet nie eensydig wees nie

'' N Simmetriese, duideliker inflasieteiken is ooreengekom. Daar moet meer aandag gegee word aan newe -effekte en veral die risiko's van finansiële stabiliteit. 'N Doelbewuste oorskryding van die inflasiekoers is verwerp [...] Dit sal van kardinale belang wees, "het Weidmann gesê," om nie eensydig na deflasie-risiko's te kyk nie, maar ook nie om potensiële inflasierisiko's uit die oog te verloor nie ". 

Hy het gewaarsku teen 'n meer breë benadering wat 'vasgevang is in die fiskale beleid of die finansiële markte:' Dit bly my vaste persoonlike oortuiging, sowel as die groot belang van die onafhanklikheid van monetêre beleid. '

advertensie

Weidmann het al geruime tyd alarm gemaak oor inflasie, maar in September het hy gesê dat hoewel die meeste inflasie as gevolg van verbygaande faktore was, daar risiko's vir die prysvooruitsigte was: "Na my mening is die risiko's nou opwaarts gekantel," het hy gesê. het veral kommer uitgespreek dat besparings wat tydens die pandemie versamel is, kan lei tot 'n groter verbruik as wat verwag is. "En as hierdie verbygaande faktore lei tot hoër inflasieverwagtinge en versnelde loongroei, kan die inflasiekoers ook op lang termyn merkbaar styg."

Lagarde spreek spyt uit

In 'n verklaring het president van die Europese Sentrale Bank, Christine Lagarde, gesê: 'Ek respekteer Jens Weidmann se besluit [...], maar ek is ook baie spyt daaroor. Jens is 'n goeie persoonlike vriend op wie se lojaliteit ek altyd kon reken. As die lid van die Bestuursraad wat die langste dien, het hy ongeëwenaarde ervaring gehad wat hy altyd bereid was om te deel. 

'In die afgelope twee jaar het ons 'n baie sterk en produktiewe verhouding opgebou op grond van ons gesamentlike verbintenis tot die bevordering van die Europese eenheid, die vervulling van die mandaat van die prysstabiliteit van die ECB om die ekonomie van die eurogebied te help deur die ongekende krisis wat die koronavirus veroorsaak, en die stabilisering van die wêreldwye ekonomie deur die gevolge van die pandemie. ”

Wat volgende?

Die inkomende verkeersligkoalisie (Sosiaal -Demokrate, Groenes en Liberale), wat tans hul koalisie -ooreenkoms afhandel, sal waarskynlik die volgende kandidaat vir die Bundesbank -president kies. Die Duitse federale president sal dan die kandidaat aanstel wat 'n termyn van agt jaar het.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings