Verbinding met ons

ekonomie

'As u die reëls in 2023 weer instel, is dit vir sommige state onmoontlik om die parke -parlementslid van Marques te bestee

gepubliseer

on

EU verslaggewer het met die parlementslid van Margarida Marques (S&D, PT), die rapporteur van die Europese Parlement oor die hersiening van die Europese raamwerk vir ekonomiese bestuur, gesels.

Marques was een van die sprekers tydens 'n reeks debatte oor 'Fiskale aangeleenthede', wat sosiale, omgewings-, burgerlike samelewing, kundiges en politici bymekaarbring om hul sienings te deel oor watter veranderinge aan die huidige ekonomiese raamwerk nodig is.

EU-verslaggewer: U is die rapporteur van die parlement se eie inisiatiefverslag oor die hersiening van die ekonomiese bestuur wat vroeg in 2020 van stapel gestuur is en dan tot stilstand gekom het weens die COVID-krisis. Wat het ons geleer oor ekonomiese bestuur uit die pandemie?

advertensie

MM: Ek dink dat die belangrikste element om u vraag te beantwoord, is dat die Europese Kommissie besluit het om die algemene ontsnappingsklousule tydens die pandemie te aktiveer, omdat dit duidelik was dat lidlande nie kon oorleef met die huidige reëls nie. Maar soos u opgemerk het, het die Kommissie die debat reeds in Februarie 2020 begin. Dit was duidelik, selfs voor die pandemie, dat die reëls nie op ekonomiese en sosiale eise reageer nie, en dat dit ook baie, baie kompleks is. Dit is moeilik vir burgers, selfs politici, om die reëls te verstaan. Dit is nie net as gevolg van die pandemie nie, maar dit het die reëls op die tafel gelê.

ER: Noudat ons hopelik uit die pandemie kom, wil u graag hê dat die algemene ontsnappingsklousule verleng moet word? En indien wel, vir hoe lank? En miskien, as u iets kan sê oor die ander instrumente wat ingestel is, insluitend die uitreiking van gesamentlike effekte, is dit 'n tydelike bydrae. Sou u wou sien dat dit in die toekoms gebruik word?

MM: Ja, die algemene ontsnappingsklousule sal tot einde 2022 geaktiveer word, maar dit is duidelik dat dit onmoontlik is om terug te keer na die reëls presies soos dit vandag bestaan. In die eerste plek is die eerste probleem dat ons nou nuwe instrumente het en die Europese Unie besluit het om innoverende instrumente te skep, soos SURE, wat werk in lidlande ondersteun, en die EU van die volgende generasie om Europese ekonomiese herstel te ondersteun. 

advertensie

Lidlande moet hierdie fondse teen die einde van 2026 bestee. As u die reëls op 1 Januarie 2023 instel, is dit vir sommige state onmoontlik om die geld uit te gee. Die beste scenario is dus dat die algemene ontsnappingsklousule gedeaktiveer word wanneer nuwe reëls ingestel word, dat daar 'n oorgangsfase is. Ek is baie pragmaties; ons moet 'n oorgangsfase hê voor die nuwe reëls. Ek weet baie goed hoe ingewikkeld en hoeveel tyd besluite neem. 

ER: U het 'n sosiaal-demokratiese regering in Portugal. Is u bly dat Duitsland waarskynlik 'n koalisie onder leiding van SPD sal hê? 

MM: Die parlement kan my eie inisiatiefverslag tydens die plenum aanvaar. Dit geniet breë ondersteuning. Ons het die regse partye wat daarvoor stem, die sosialistiese groep is daarvoor. Ons het met verskillende posisies begin, maar ons het gemeenskaplike posisies gevind. Ek is baie bly, want dit is met 'n groot meerderheid aangeneem en dit is 'n ambisieuse verslag. Dit is belangrik, want dit is die standpunt van die Europese Parlement. As die Europese Kommissie die openbare debat oor die hersiening van die fiskale reëls heropen, sal dit deur die Europese Parlement ondersteun word. 

Ek is baie pligsgetrou dat dit nie maklik is om konsensus in die Ministerraad te vind nie. Die posisie van Scholz in die veldtog was dat dit nie nodig was om die reëls te verander nie; ons kan al die bestaande buigsaamheid gebruik. Van my kant af is dit nie genoeg nie, want aan die einde van die dag het ons reëls nodig wat kompleksiteit verminder, die huidige reëls is nie deursigtig nie en is dit nie demokraties genoeg nie. 

Buigsaamheid is baie belangrik. Dit was byvoorbeeld baie belangrik vir die situasie in Portugal in 2015-2016, die sosialistiese regering kon hul doelwitte bereik oor sosiale regte, pensioene en salarisse, omdat ons al die buigsaamheid gebruik het, aangesien die Europese Kommissie oop was om hierdie buigsaamheid te gebruik . Dit beteken egter dat as die Kommissie nie oop was vir hierdie buigsaamheid nie, rentekoerse sou styg. 

Ons moet reëls hê wat verband hou met wat ons in die toekoms wil doen vir belegging in die digitale en omgewingsoorgang. Ons moet in ooreenstemming wees met Europese politieke prioriteite. Reëls is nodig. Dit is dus my beginpunt. Ek sê nie dat elke lidstaat presies kan doen wat hulle wil nie. Nee, ons het reëls nodig, want as ons volhoubaarheid nodig het, het ons stabiliteit nodig - natuurlik. Ons het 'n gemeenskaplike geldeenheid, daarom het ons reëls nodig. 

Lees verder
advertensie

ekonomie

Finansiële stabiliteit: Kommissie wys vervangingskoerse vir EONIA en CHF LIBOR aan

gepubliseer

on

Die Kommissie het die vervangingskoerse genomineer vir twee rentekoersmaatstawwe, die Switserse Frank Londen Interbank Aanbodkoers (CHF LIBOR) en die Euro Oornag Indeks Gemiddeld (EONIA). Rentekoersmaatstawwe - ook bekend as verwysingskoerse, of maatstafkoerse - is publiek toeganklike rentekoerse. Hulle vorm 'n basis vir 'n reeks finansiële kontrakte soos verbande, bankoortrekkings en ander meer komplekse finansiële transaksies. Groot verwysingsrentekoerse speel 'n deurslaggewende rol in die globale finansiële stelsel. Twee verwysingskoerse – CHF LIBOR en EONIA – sal aan die einde van hierdie jaar nie meer gepubliseer word nie. Aangesien daar nog uitstaande kontrakte sal wees wat verwys na CHF LIBOR en EONIA, het die Kommissie stappe gedoen om finansiële stabiliteit te verseker, sowel as om sekerheid vir burgers en besighede te verskaf.

Sonder Kommissie-optrede op hierdie gebied sou dit nie meer moontlik wees om hierdie kontrakte uit te voer nie en baie sal individueel heronderhandel moet word. Dit is deel van 'n wêreldwye poging om 'n gladde oorgang na nuwe veiliger risikovrye tariewe te verseker. Vanaf 1 Januarie 2022 sal alle verwysings na CHF LIBOR en EONIA in kontrakte en finansiële instrumente outomaties vervang word met verwysings na nuwe risikovrye tariewe. Vir CHF LIBOR is die genomineerde vervangingskoers die nuwe Switserse Frank risikovrye koers SARON. EONIA verwysings sal vervang word deur verwysings na die euro risikovrye koers €STR. In beide gevalle word 'n aanpassingsverspreiding toegepas sodat onbehoorlike waarde-oordrag beperk word.

Die aanwysing volg op openbare konsultasies oor die kwessie en is in die belang van alle EU-burgers en maatskappye wat party tot sulke kontrakte is. Die statutêre vervanging sal outomaties vanaf 1 Januarie 2022 wees en kontrakte kan voortgaan sonder die behoefte vir ingryping van kontrakpartye. Partye kan egter steeds kies om kontrakte bilateraal te heronderhandel. Waar partye kies om dit te doen, is die statutêre vervanging nie van toepassing nie. Die twee besluite is vandag in die Amptelike Tydskrif van die EU gepubliseer. Vir die CHF LIBOR sien hier afgelaai word en vir EONIA sien hier afgelaai word. Die Kommissie moedig nasionale owerhede aan om met verbruikers, beleggers en besighede in gesprek te tree om die implikasies van sulke vervangings verder te verduidelik.

advertensie

Lees verder

Europese Kommissie

Europese Jeugjaar 2022: Idees en verwagtinge van jongmense gesoek!

gepubliseer

on

Na aanleiding van die aanvaarding van die formele voorstel om 2022 die Europese Jaar van Jeug 'n werklikheid te maak, doen die Kommissie nou 'n beroep op jongmense om hul verwagtinge, belangstellings en idees te deel van wat hulle wil hê die Jaar moet bereik en moet lyk. Die opname wat vandag bekendgestel is, sal help om die temas, tipe aktiwiteite sowel as die blywende nalatenskap wat jongmense van die Europese Jeugjaar wil sien, te verduidelik. Dit sal oop bly tot 17 November 2021. Europa het die visie, betrokkenheid en deelname van alle jongmense nodig om 'n beter toekoms te bou, dit is groener, meer inklusief en digitaal. Deur 'n Europese Jeugjaar te organiseer, streef Europa daarna om jongmense meer en beter geleenthede vir die toekoms te gee. Voorgestel deur president von der Leyen in haar staatsrede, sal die Jaar 'n reeks geleenthede en aktiwiteite vir jongmense insluit. Die idee is om die pogings van die EU, lidlande, streeks- en plaaslike owerhede 'n hupstoot te gee om die jeug se pogings tydens die pandemie te erken en jongmense te ondersteun en betrokke te raak soos ons daaruit kom. Verdere oproepe regdeur 2022 sal ons in staat stel om meer idees in te samel om in die proses in te sluit en die temperatuur te neem oor hoe die jaar vorder. Jongmense sal die proses voor en gedurende die Jaar lei sodat hulle ten volle by die Jaar kan baat.

advertensie

Lees verder

ekonomie

Die president van die Bundesbank, Jens Weidmann, bedank om persoonlike redes

gepubliseer

on

Die president van die Bundesbank, Jens Weidmann, het in 'n verklaring aangekondig dat hy die Bundesbank aan die einde van die jaar verlaat om persoonlike redes.

Weidmann het die bank sedert Mei 2011 gelei: "Ek het tot die gevolgtrekking gekom dat meer as tien jaar 'n goeie tyd is om 'n nuwe hoofstuk te begin - vir die Bundesbank, maar ook vir my persoonlik." 

Weidmann verberg nie sy meningsverskille met sy kollegas in die Raad van Bestuur van die Europese Sentrale Bank nie, met verwysing na die leierskap van Christine Lagarde, hoewel hy die besprekings beskryf as "oop en opbouend in die soms moeilike besprekings van die afgelope jare". Hy erken dat monetêre beleid 'n stabiliserende rol tydens die pandemie gehad het, en dat die strategiebespreking 'n belangrike mylpaal in die Europese monetêre beleid was. 

advertensie

Simmetrie moet nie eensydig wees nie

'' N Simmetriese, duideliker inflasieteiken is ooreengekom. Daar moet meer aandag gegee word aan newe -effekte en veral die risiko's van finansiële stabiliteit. 'N Doelbewuste oorskryding van die inflasiekoers is verwerp [...] Dit sal van kardinale belang wees, "het Weidmann gesê," om nie eensydig na deflasie-risiko's te kyk nie, maar ook nie om potensiële inflasierisiko's uit die oog te verloor nie ". 

Hy het gewaarsku teen 'n meer breë benadering wat 'vasgevang is in die fiskale beleid of die finansiële markte:' Dit bly my vaste persoonlike oortuiging, sowel as die groot belang van die onafhanklikheid van monetêre beleid. '

advertensie

Weidmann het al geruime tyd alarm gemaak oor inflasie, maar in September het hy gesê dat hoewel die meeste inflasie as gevolg van verbygaande faktore was, daar risiko's vir die prysvooruitsigte was: "Na my mening is die risiko's nou opwaarts gekantel," het hy gesê. het veral kommer uitgespreek dat besparings wat tydens die pandemie versamel is, kan lei tot 'n groter verbruik as wat verwag is. "En as hierdie verbygaande faktore lei tot hoër inflasieverwagtinge en versnelde loongroei, kan die inflasiekoers ook op lang termyn merkbaar styg."

Lagarde spreek spyt uit

In 'n verklaring het president van die Europese Sentrale Bank, Christine Lagarde, gesê: 'Ek respekteer Jens Weidmann se besluit [...], maar ek is ook baie spyt daaroor. Jens is 'n goeie persoonlike vriend op wie se lojaliteit ek altyd kon reken. As die lid van die Bestuursraad wat die langste dien, het hy ongeëwenaarde ervaring gehad wat hy altyd bereid was om te deel. 

'In die afgelope twee jaar het ons 'n baie sterk en produktiewe verhouding opgebou op grond van ons gesamentlike verbintenis tot die bevordering van die Europese eenheid, die vervulling van die mandaat van die prysstabiliteit van die ECB om die ekonomie van die eurogebied te help deur die ongekende krisis wat die koronavirus veroorsaak, en die stabilisering van die wêreldwye ekonomie deur die gevolge van die pandemie. ”

Wat volgende?

Die inkomende verkeersligkoalisie (Sosiaal -Demokrate, Groenes en Liberale), wat tans hul koalisie -ooreenkoms afhandel, sal waarskynlik die volgende kandidaat vir die Bundesbank -president kies. Die Duitse federale president sal dan die kandidaat aanstel wat 'n termyn van agt jaar het.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings