Verbinding met ons

ekonomie

Waarom die LCIA meer as ooit nodig is

gepubliseer

on

Soveel as wat die Brexit-ooreenkoms op die laaste oomblik 'n sukses was om die onbeheerde ongevalle van die Verenigde Koninkryk uit die EU te voorkom, is die duiwel in die besonderhede, aangesien baie probleme net stadig is duidelik word oortyd. Die klousule in die ooreenkoms is dat Brussel tariewe op Londen kan oplê as wetgewers van die EU redelike rede het om te glo dat die Verenigde Koninkryk sy ondernemings 'n onregverdige voordeel gee. Terwyl Boris Johnson die ooreenkoms as 'n borg vir Britse soewereiniteit geprys het, sal die feit dat Londen gedwing word om Europese reëls na te kom of gevolge in die gesig staar waarskynlik in die toekoms 'n punt van genoeg wrywing wees, skryf Graham Paul.

Dit is onduidelik hoe lank die Verenigde Koninkryk bereid sal wees om hierdie gelyke speelveldbeginsel te handhaaf. Wat egter reeds duidelik is, is dat die geskille wat hieruit voortvloei, selfversekerde en betroubare internasionale arbitrasiemeganismes benodig wat deur die EU en die Verenigde Koninkryk aanvaar word. Terwyl Londen en Brussel die planne uiteengesit het om 'n aparte instansie op te stel om die Brexit-ooreenkoms af te dwing, kan oorgrensgeskille tussen private akteurs na forums soos die London Court of International Arbitration (LCIA) beweeg om te voorkom onsekerhede gekoppel aan wat die finale vorm van die handhawingsregime na die Brexit sal aanneem. Danksy sy onafhanklikheid van enige land se regstelsel of regering, sal internasionale arbitrasie waarskynlik in die komende jare met rasse skrede groei.

Ongelukkig het die LCIA die afgelope jare gebuk gegaan onder populistiese teenwinde wat daarop gemik is om sy gesag te ondermyn en sy internasionale posisie te benadeel. In 'n besonder ernstige saak word een van die uitsprake deur die regering van Djiboeti getrotseer in die twyfelagtige naam van nasionale soewereiniteit. Hoewel Djiboeti nie die eerste nasie is wat die drastiese stap neem om die gesag van die LCIA te bevraagteken nie - Rusland het beroemd geweier om die toekenning te erken in die polities belemmerde Yukos-saak, kan die feit dat 'n klein Afrika-land hiermee kan wegkom, baie goed aanmoedig. ander om hul voorbeeld te volg.

Die saak het in 2018 begin toe die regering van Djibouti beslag gelê het op die Doraleh Container Terminal SA - 'n gesamentlike onderneming in die Doraleh-hawe in Djibouti, tussen die wêreldwye haweoperateur DP World en Djibouti - en eensydig. beëindig DP World se kontrak om die terminale te bestuur. In reaksie daarop het DP World eise ingedien by die LCIA, wat kort daarna teen Djibouti beslis het, argument dat die beslaglegging op die hawe onwettig was en dat die konsessie van DP World nie eensydig kon beëindig word nie.

Alhoewel die beslissing die saak definitief moes beëindig, het Djibouti die uitspraak nooit erken nie en het hy sedertdien steeds geweier om dit te doen. Tot dusver het die LCIA beslis ses keer in DP World se guns, wat almal deur die president van Djibouti, Ismail Omar Guelleh, geïgnoreer is gronde dat die arbitrasietoekenning kwansuis “die reg van 'n soewereine staat as onwettig” kwalifiseer. In 'n soortgelyke trant is 'n LCIA-toekenning van Van $ 533 miljoen in vergoeding en onbetaalde tantième wat deur Djibouti aan DP World verskuldig is, is om dieselfde rede ongehoorsaam, met die land selfs vra sy eie Hooggeregshof om die LCIA-uitspraak te vernietig.

Sulke gedrag voorspel niks goeds vir die LCIA se vermoë om internasionale gewig te kry nie. Djibouti se handhawing van binnelandse reg oor gevestigde internasionale regsprosedures oor die dun regverdiging van nasionale soewereiniteit, skep 'n gevaarlike presedent.

As Djibouti se oortreding van die internasionale regspraktyk egter reeds 'n ernstige uitdaging vir internasionale arbitrasie inhou, het die LCIA onlangs 'n flater gemaak om die risiko's te hê om nog verder te bewapen deur ander regimes op soek na maklike verskonings om nie die uitsprake van die tribunaal te eerbiedig nie. Soos in Desember 2020 onthul, het die LCIA inderdaad 'n bisarre voorbeeld geword van 'n tribunaal wat erken het dat hy 'n fout begaan het in die berekening van 'n toekenning in 'n arbitrasiesaak, net om te weier om die uitslag van sy uitspraak te verander.

Die saak het betrekking op Mikhail Khabarov, 'n Russiese sakeman, wat in 2015 'n opsie gekry het om 30 persent in die Delovye Linii GK-beheermaatskappy vir $ 60 miljoen te verkry. Toe die ooreenkoms egter deurgeval het, het Khabarov 'n eis om skadevergoeding by die LCIA ingedien, wat die presiese bedrag van die skade wat die Rus gely het, moes bereken. gebaseer op die verskil tussen die werklike waarde van die maatskappy se aandeel van 30 persent en die opsieprys van $ 60 miljoen.

In Januarie 2020 het die LCIA 'n vergoeding van $ 58 miljoen aan Khabarov toegeken - dit blyk dat 'n groot oorwaardering as gevolg van 'n 'verkeerde berekening”Wat plaasgevind het toe die LCIA-paneel in beheer die waarde van historiese belastingverpligtinge toegevoeg het, eerder as om dit af te trek. Met die werklike waarde nader aan $ 4m, het die Engelse hooggeregshof die LCIA beveel om die skade reg te stel, wat die arbitrasiehof ten sterkste geweier het om te doen, met die argument dat die oorspronklike bedrag steeds strook met sy bedoeling om 'n billike vergoeding aan die eiser toe te ken.

Laasgenoemde saak het 'n aparte debat ontketen oor die modelle wat gebruik word om die betrokke skadevergoeding te bereken, alhoewel die uitgangspunt dat skadevergoeding betaal moet word - selfs na hierdie skryffout - nooit in twyfel getrek is nie. Dit word ook algemeen aanvaar dat foute soos hierdie 'n funksie van menslike feilbaarheid is in die lig van baie ingewikkelde prosedures. Terwyl regstellende maatreëls getref kan word, blyk dit egter dat min gedoen kan word as 'n hele land weier om 'n LCIA-besluit in te stel.

In die sin bestaan ​​daar min twyfel dat Djibouti se totale miskenning van die LCIA 'n veel groter bedreiging vir sy geloofwaardigheid is. In 'n normgebaseerde internasionale omgewing is die verwerping van genoemde norme die eerste stap om hul ineenstorting te veroorsaak. As die invloed van die LCIA bewaar moet word, moet 'n mens hoop dat geen ander land hierdie weg volg nie. In sulke tye is 'n instelling soos die LCIA nodig soos nog nooit tevore nie.

EU

'Reg om te ontkoppel' moet 'n fundamentele reg vir die hele EU wees, sê parlementslede 

gepubliseer

on

Altyd 'kultuur hou ernstige risiko's in, sê parlementslede © Deagreez / Adobe Stock  

Die Europese Parlement vra vir 'n EU-wet wat werkers die reg verleen om hulself digitaal van die werk te ontkoppel sonder om negatiewe gevolge te hê. In hul wetgewende inisiatief wat met 472 stemme, 126 teen en 83 onthoudings aanvaar is, doen lede 'n beroep op die Kommissie om 'n wet voor te stel wat diegene wat digitaal werk in staat stel om buite hul werksure te ontkoppel. Dit moet ook minimum vereistes vir werk op afstand vasstel en die werksomstandighede, ure en rusperiodes duidelik maak.

Die toename in digitale hulpbronne wat vir werksdoeleindes gebruik word, het gelei tot 'n 'altyd aan'-kultuur, wat 'n negatiewe uitwerking op die balans tussen werk en privaatheid van werknemers het, sê MEP's. Alhoewel die werk van die huis 'n belangrike rol gespeel het in die beskerming van werk en besigheid tydens die COVID-19-krisis, lei die kombinasie van lang werksure en hoër eise ook tot meer gevalle van angs, depressie, uitbranding en ander geestelike en fisiese gesondheidskwessies.

Parlementslede oorweeg dit die reg om te ontkoppel 'n fundamentele reg wat werkers in staat stel om hulself van werkstake - soos telefoonoproepe, e-pos en ander digitale kommunikasie - buite werksure te verhoed. Dit sluit vakansies en ander vorme van verlof in. Lidlande word aangemoedig om alle nodige maatreëls te tref om werkers toe te laat om hierdie reg uit te oefen, onder meer via kollektiewe ooreenkomste tussen maatskaplike vennote. Hulle moet toesien dat werkers nie onderwerp word aan diskriminasie, kritiek, afdanking of ander ongunstige optrede deur werkgewers nie.

'Ons kan nie miljoene Europese werkers laat vaar wat uitgeput is deur die druk om altyd' aan 'en te lang werksure te wees nie. Dit is nou die oomblik om aan hul sy te staan ​​en hulle te gee wat hulle verdien: die reg om te ontkoppel. Dit is noodsaaklik vir ons geestelike en fisiese gesondheid. Dit is tyd om werkersregte by te werk sodat dit ooreenstem met die nuwe realiteite van die digitale era, ”het rapporteur gesê Alex Agius Saliba (S&D, MT) ná die stemming gesê.

agtergrond

Sedert die uitbreek van die COVID-19-pandemie het werk van huis met byna 30% toegeneem. Na verwagting sal hierdie syfer hoog bly of selfs toeneem. Navorsing deur Eurofound toon dat mense wat gereeld van die huis af werk, meer as twee keer meer kans het om die maksimum 48 werksure per week te oortref, vergeleke met diegene wat op hul werkgewer se perseel werk. Byna 30% van diegene wat tuis werk, meld dat hulle elke dag of 'n paar keer per week in hul vrye tyd werk, vergeleke met minder as 5% van die kantoorwerkers.

Meer inligting 

Lees verder

Brexit

Die Skotse regering het kommentaar gelewer oor pogings om in Erasmus te bly

gepubliseer

on

Ministers het die steun van ongeveer 150 parlementslede verwelkom wat die Europese Kommissie gevra het om te ondersoek hoe Skotland kan voortgaan om deel te neem aan die gewilde Erasmus-uitruilprogram. Die stap volg 'n week nadat Richard Lochhead, minister van verdere en hoër onderwys, produktiewe gesprekke gevoer het met Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, om die idee te ondersoek. Tot verlede jaar het meer as 2,000 Skotse studente, personeel en leerders jaarliks ​​aan die skema deelgeneem, met Skotland wat proporsioneel meer Erasmus-deelnemers van regoor Europa gelok het - en meer in die ander rigting gestuur het - as enige ander land in die Verenigde Koninkryk.

Lochhead het gesê: "Die verlies van Erasmus is 'n groot slag vir die duisende Skotse studente, gemeenskapsgroepe en volwasse leerders - uit alle demografiese agtergronde - wat nie meer in Europa kan woon, studeer of werk nie." Dit sluit ook die deur vir mense om na te kom. Skotland oor Erasmus om ons land en kultuur te ervaar, en dit is aangenaam om te sien dat die verlies aan geleenthede erken word deur die 145 parlementslede van regoor Europa wat wil hê dat Skotland se plek in Erasmus moet voortgaan. Ek is Terry Reintke en ander parlementslede dankbaar vir hul pogings en bedank hulle dat hulle die hand van vriendskap en solidariteit na die jongmense van Skotland uitgereik het. Ek hoop van harte dat ons kan slaag.

'Ek het al 'n virtuele vergadering met kommissaris Gabriel gehad. Ons het ooreengekom dat dit baie betreurenswaardig is om uit Erasmus te onttrek, en ons sal voortgaan om saam met die EU te ondersoek hoe om Skotland se voortgesette betrokkenheid by die program te maksimeer. Ek het ook met my Walliese eweknie gesels en ingestem om nou kontak te hou. ”

Kliek hier vir meer inligting.

Lees verder

ekonomie

Lagarde vra vir 'n vinnige bekragtiging van die Next Generation EU

gepubliseer

on

Christine Lagarde, president van die Europese Sentrale Bank, het die gevolgtrekkings van die maandelikse Euro-raad gedeel. Die Raad het besluit om sy 'baie akkommoderende' houding oor monetêre beleid te bevestig. Lagarde het gesê dat die hernieude toename in COVID die ekonomiese aktiwiteit, veral vir dienste, onderbreek het. 

Lagarde het die belangrikheid van die EU-pakket van die volgende generasie beklemtoon en benadruk dat dit sonder versuim in werking moet tree. Sy het lidlande versoek om dit so vinnig as moontlik te bekragtig.  

Die rentekoers op die hoofherfinansieringsbedrywighede en die rentekoerse op die marginale uitleenfasiliteit en die depositofasiliteit sal onveranderd bly op onderskeidelik 0.00%, 0.25% en -0.50%. Die Beheerraad verwag dat die belangrikste rentekoerse van die ECB op hul huidige of laer vlakke sal bly.

Die Beheerraad sal voortgaan met die aankope onder die noodkoopprogram vir pandemie (PEPP) met 'n totale koevert van € 1,850 2022 miljard. Die Beheerraad sal tot ten minste einde Maart 2023 netto bateaankope onder die PEPP doen en in elk geval totdat hy oordeel dat die koronavirus-krisisfase verby is. Dit sal ook voortgaan met die herbelegging van die hoofbetalings uit ryp sekuriteite wat ingevolge die PEPP aangekoop is, tot ten minste einde XNUMX. In elk geval sal die toekomstige implementering van die PEPP-portefeulje bestuur word om inmenging met die toepaslike monetêre beleid te vermy.

Derdens sal netto-aankope onder die bate-aankoopprogram (APP) maandeliks voortgaan met € 20 miljard. Die Beheerraad verwag steeds dat die maandelikse netto bate-aankope onder die APP sal duur so lank as wat nodig is om die akkommoderende impak van sy beleidskoerse te versterk, en dat dit sal eindig voordat dit die belangrikste rentekoerse van die ECB begin verhoog.

Die Beheerraad is ook van plan om voort te gaan met die herbelegging van die hoofbetalings uit ryp sekuriteite wat ingevolge die APP gekoop is, vir 'n lang tydperk na die datum waarop dit die belangrikste rentekoerse van die ECB begin verhoog, en in elk geval so lank as wat nodig is. gunstige likiditeitsvoorwaardes en 'n ruim mate van geldelike akkommodasie te handhaaf.

Laastens sal die Beheerraad voortgaan om voldoende likiditeit te bied deur sy herfinansieringsbedrywighede. In die besonder bly die derde reeks geteikende herfinansieringsoperasies op lang termyn (TLTRO III) 'n aantreklike bron van finansiering vir banke, wat banklenings aan ondernemings en huishoudings ondersteun.

Die Beheerraad bly gereed om al sy instrumente aan te pas, soos toepaslik, om te verseker dat inflasie volgehou word in die rigting van sy doel, in ooreenstemming met sy verbintenis tot simmetrie.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings