Verbinding met ons

UK

Coveney sê voorstelle van die kommissie oor die Noord -Ierland -protokol oortref verwagtinge

DEEL:

Gepubliseer

on

By die huidige minister van buitelandse sake in Luxemburg (18 Oktober), het die Ierse minister van buitelandse sake, Simon Coveney, gesê dat die pakket van die kommissie 'n baie duidelike sein na Noord -Ierland stuur dat die EU luister en werklik probeer om die maksimum buigsaamheid binne die grense van die protokol om probleme op te los.

Coveney erken die groot stap wat die Europese Kommissie gemaak het om probleme rondom die Noord -Ierland -protokol op te los. Hy het gesê dat die pakket maatreëls wat deur vise -president Maroš Šefčovič voorgestel is, hartlik verwelkom is deur die sakegemeenskap in Noord -Ierland en dat dit 'n werklike en werklike poging was om praktiese kwessies ter plaatse op te los. 

Hy het gesê dat die pakket die verwagtinge van baie mense te bowe gaan om te reageer op werklike onderbrekings in die handel in goedere wat van Groot -Brittanje na Noord -Ierland kom, die kontrole op voedselprodukte met 80%verminder en die doeane -kontrole met 50%, benewens 'n nuwe struktuur in plek om dialoog en kommunikasie te verbeter om te verseker dat Noord -Ierland baie betrokke is by planne vir die toekoms en hoe die protokol funksioneer. 

'Ongelukkig was die verklarings van die Britse regering in die eerste helfte van verlede week voor die Šefčovič -aankondiging regtig nie nuttig nie. [Die Britse regering] wou die politieke uitdaging wegbeweeg van die oplossing van praktiese probleme op die terrein na 'n nuwe probleem rakende die ECJ. Die kwessie van die toesig van die Europese Hof oor die interne mark van goedere wat Noord -Ierland steeds geniet, is eers onlangs by die Kommissie ter sprake gebring. Die onlangse vraag het die integriteit van die Verenigde Koninkryk in twyfel getrek. 

Coveney het gesê dat die Britse regering onder internasionale reg verpligtinge het om te voldoen aan die verdrag wat hulle self ontwerp, bekragtig en nou moet uitvoer. 

Op Vrydag (15 Oktober) het Maroš Šefčovič, vise-president van die Europese Kommissie, gasheer vir Lord David Frost in Brussel gehou. Šefčovič het verwelkom dat beide partye ingestem het om intensief en konstruktief betrokke te raak op kundige sowel as politieke vlak, met 'n reeks vergaderings wat hierdie week in Brussel met die Britse span beplan is. Die EU wil fokus op die gebiede wat die meeste vir Noord -Ierse mense en besighede van belang is, en waar gemeenskaplike oplossings moontlik is. Hy het gesê: 'Vinnige gesamentlike oplossings bring die stabiliteit, sekerheid en voorspelbaarheid wat Noord -Ierland verdien, en beskerm uiteindelik die Goeie Vrydag -ooreenkoms (Belfast) in al sy dimensies.'

Lord Frost het 'n verklaring uitgereik waarin hy erkenning gee aan die pogings van vise -president Šefčovič en onderstreep dat hy dit konstruktief en in 'n positiewe gees sal bespreek. Frost bly egter aanvoer dat die onttrekkingsooreenkoms wat hy aan die einde van 2019 onderhandel het, verander moet word om die nuwe kwessies van die VK te weerspieël.

advertensie

Deel hierdie artikel:

Neigings