Verbinding met ons

Bulgarye

5 ongemaklike vrae oor die eiendomskandaal rondom Asen Vasilev en Daniel Laurer

DEEL:

Gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Bulgaarse media SegaBg vandag berig dat leiersfigure in die "We continue the change"-party betrokke was by 'n eiendomskandaal, wat, in plaas van om te sterf, gegroei het. ’n Voëlondersoek lig gewerp het op, om dit sagkens te stel, vreemde eiendomstransaksies wat deur PP-LP en voormalige minister van innovasie Daniel Laurer en deur die maatskappy "STV Consulting" wat aan Asen Vasilev, minister van finansies gekoppel is, uitgevoer is. Die transaksies is gemaak onmiddellik voordat die maatskappy insolvensie verklaar het, en daar is beslag gelê op sy rekeninge op versoek van die Amerikaanse burger Sebastian Bretschneider. Bretschneider kon 'n beskermende bevel ten bedrae van BGN 730,602 in die hof verdedig, as deel van 'n toekomstige eis ten bedrae van BGN 5,013,317 in 'n regsgeding voor 'n arbitrasiehof in die VSA. Die beskermende bevel is gedateer 17.11.2023.

Twee maande vroeër - op 7 September 2023, het STV Consulting en Lorer 'n gebou in die middel van Sofia aan Stanislava Arnaudova verkoop. In die media is die dame voorgehou as die vignettekoningin vanweë die kommissies wat sy uit die verkoop van vignette ontvang het. Die maatskappy raak dus net betyds van sy eiendom ontslae voordat daar op sy rekeninge beslag gelê word. Beide Vassilev en Laurer sien niks problematies in hul optrede nie. Die feite laat egter 'n reeks ongemaklike vrae ontstaan.

1. Waarom is Daniel Laurer 'n bevoorregte koper?

Die gebou by "Chataldzha"straat 3, ook gebruik as die hoofkwartier van "We continue the change", is op 19 Junie 2019 deur "STV Consulting" gekoop. Op daardie stadium was die maatskappy 100% besit deur Asen Vassilev. Hy het sy aandeel daarin eers in Mei 2021, nadat hy die kantoor betree het, aan Mario Sotirov oorgedra.

Daar blyk geen probleme te wees in hierdie aanvanklike transaksie om die gebou te koop nie. Die eiendom is gekoop teen 'n prys van BGN 1,858,038.5 2,640,370.5 2021, en die geld is verseker deur 'n verband van Procredit Bank. Die hele lening is groter - BGN 2.9 XNUMX XNUMX, en die kontrak is vanaf die dag waarop die eiendom verkry is. Die verband is vinnig gekanselleer - in Julie XNUMX, na 'n nuwe verbandkontrak vir BGN XNUMX miljoen, hierdie keer met Eurobank Bulgarye. 

As Daniel Laurer s'n eiendomsverklaring vanaf die datum van sy inhuldiging as Minister van Innovasie is te glo, het hy 'n voorlopige kontrak aangegaan vir 'n vloer in dieselfde gebou so vroeg as 2020. Die kontrak is vir die aankoop van 'n kantoor plus drie ander klein persele - een ondergrondse en twee tegniese teen 'n totale prys van BGN 351,950. Die voorlopige kontrak tussen Laurer en "STV Consulting" word finaal op 6 April 2022. Om hierdie rede is die eiendom weer deur Laurer as in 2022 verkry teen dieselfde prys verklaar. 

advertensie

Laurer se eerste transaksie laat 'n reeks vrae ontstaan. Die prys van die voorlopige kontrak, wat as finaal bevestig is, is naby die prys per vierkante meter waarteen die hele eiendom oorspronklik verkry is. Maar dit is minstens twee keer laer as die pryse per vierkante meter in die gebied in daardie tyd. Dit weerspieël geensins die feit dat daar intussen ’n groot verbandlening aangegaan is vir die herstel van die gebou, waarvan ’n deel die woonstel is nie. Volgens Asen Vassilev self is 'n volledige rekonstruksie van die gebou uitgevoer, wat in 2021 eindig, dit wil sê voor die finale kontrak met Laurer. Dit blyk dus dat Vasilev se maatskappy nie net vir Laurer 'n kantoor- en diensperseel teen 'n lae prys verkoop het nie, maar ook die waarde van die groot herstelwerk aan hom "geskenk" het.

Uit Laurer se verklaring in die openbare register blyk dit nie dat hy onderneem het om op enige ander wyse geld aan “STV Consulting” terug te gee vir die herstel nie. Daar is geen beswarings in sy akte vir die eiendom aangeteken nie.

2. Hoekom is Daniel Laurer 'n superverkoper?

Benewens om baie winsgewend te koop, blyk Laurer ook 'n superverkoper te wees - hy kry dit reg om sy eiendomme in die gebou vir vyf keer die prys te verkoop! Op 7 September 2023 het hy die kantoor en perseel in die Stanislava Arnaudova-gebou verkoop. Op dieselfde datum - 7 September 2023, het "STV Consulting" die oorblywende deel van die gebou verkoop aan die maatskappy "Sea Trading 2016", enigste eiendom van dieselfde Stanislava Arnaudova.

Uit die data in die eiendomsregister is dit duidelik dat die prys waarteen "STV Consulting" sy deel van die eiendom verkoop BGN 3,096,730.18 3 414.51 is. Vir hierdie bedrag, 'n totaal van 199 kantore met 'n oppervlakte van 42.5 vk.m., motorhuise met 'n oppervlakte van 380 vk.m. en 'n gimnasium van 414.51 vk.m., plus die aangrensende eiendom - 7,470 vk.m. As ons net die oppervlakte van die kantore neem - XNUMX vk.m., en abstrak van die res, die gemiddelde prys per vk.m. van kantoor kom uit op BGN XNUMX.

Daniel Laurer het daarin geslaag om sy eie kantoor van 113.61 vk.m plus 'n solderruimte van 91 vkm en twee ander tegniese kamers van 29.3 vk.m - of 'n totaal van 234 vk.m, te verkoop vir die indrukwekkende bedrag van BGN 1,858,038.5 7,940 XNUMX Rowwe berekeninge wys dat dit BGN XNUMX per vierkante maak. D.w.s. hy kry baie meer vir sy eiendom, mits hy nie eers betaal het vir die herstelwerk wat voorheen deur Asen Vasilev se maatskappy gemaak is nie.

Daar is geen manier dat hierdie prys in ooreenstemming is met die prys van die ander kantore en kamers in die gebou nie. Dit is vergelykbaar met die prys van die kantore onder die eerste transaksie met "STV Consulting" per vierkante meter, maar sonder motorhuise, grondwaarde en gimnasium ingesluit. Dit blyk dus dat Stanislava Arnaudova ingestem het om baie meer vir Laurer se eiendom te betaal as die res van die gebou. Te oordeel aan die pryse van die motorhuise en persele is die bokant baie groot. Die vraag is hoekom Arnaudova ingestem het om haar te betaal.

3. Waarom het Stanislava Arnaudova op 'n kritieke oomblik te veel betaal vir "STV Consulting"?

Wie is die koper wat die maatskappy se gebou op 'n kritieke oomblik vir die maatskappy "STV Consulting" koop - dreigende negatief - is 'n sleutelvraag. Stanislava Arnaudova, koper van die gebou wat vir die party se hoofkwartier gebruik word, is die werklike eienaar van "Intelligente Traffic Systems", een van die drie tussengangersmaatskappye in die invordering van staatsgelde van swaargoedereverkeer. Die maatskappy ontvang 'n 7% kommissie vir die doel. 

Hierdie verhouding is hewig betwis met die argument dat die "Intelligente Traffic Systems"-kontrak uit die tyd van GERB dateer, en om meer oortuigend te wees, het PP-DB wetswysigings ingestel om die plafon van kommissies tot 3% te verminder. Die PP wys ook daarop dat 'n derde maatskappy tot die vignetmark by die Denkov-kantoor toegelaat is. 

Helaas, die bande met "Intelligente Traffic Systems" het nie gestop by kommissies van swaar verkeerskostes nie. In 'n publikasie vir Deutsche Welle, Emilia Milcheva het aan die lig gebring dat die maatskappy 'n paar maande voor die transaksie met die Ministerie van Finansies, onder leiding van Asen Vassilev, in kommunikasie gegaan het oor ongunstige veranderinge in die wet op openbare verkryging. Die veranderinge is in Junie 2023 vir openbare bespreking gepubliseer, en die konsep wat deur die Ministerie van Finansies voorberei is, maak voorsiening vir die uitskakeling van die bestaande uitsondering vir die API om kontrakte vir elektroniese padtol aan te gaan sonder om prosedures in ooreenstemming met die PPA uit te voer. Volgens die MoF moet hierdie uitsondering laat vaar word omdat dit 'n "casuistiese benadering" was en in stryd is met die toelaatbare uitsonderings onder die PLO.

Na hul mening het "Intelligente Traffic Systems" beswaar gemaak dat daar geen oortreding van die voorskrifte is nie en die PPA is ontoepasbaar op hierdie tipe diens, waarvoor Brussel 'n registrasieregime ingestel het. Die MoF het met die beswaar saamgestem met die argument dat die aktiwiteit nie werklik binne die bestek van die PPA val nie, maar dit moes nie verskyn het in die uitsonderings wat toelaatbaar is in gevalle wat uitdruklik deur die UK gespesifiseer is nie. Daarom het die MoF besluit om die teks tydelik te verlaat en die UK te vra wat om te doen.

Ons kan net raai of daar enige ander kommunikasie buite die amptelike een was, maar die sluiting van 'n eiendomstransaksie met "Intelligente Traffic Systems" slegs drie maande na die bevriesing van die gekookte verandering, wat Stanislava Arnaudova se maatskappy van sy bevoorregtes sou ontneem. posisie en die gevolglike miljoene inkomste , is twyfelagtig, om die minste te sê.

4. Het Asen Vasilev regtig niks te doen met "STV Consulting" tydens die eiendomstransaksies nie?

Die versekering van minister van finansies, Asen Vassilev, dat hy niks meer met die maatskappy "STV Consulting" te doen het nie omdat hy dit verlaat het, oortuig glad nie. In elk geval, Asen Vasilev is sterk verbind met die nuwe-ou eienaar van die maatskappy - Mario Sotirov. Oor die jare het hulle onderling eienaarskap van die maatskappy oorgedra teen die simboliese prys van BGN 99 – die bedrag van sy kapitaal toe dit in 2012 gestig is.

So, in Maart 2013, toe hy vir die eerste keer die Minister van Ekonomie, Energie en Toerisme in die tussentydse regering van Marin Raykov geword het, het Vassilev sy hele aandeelhouding in Mario Sotirov se maatskappy verkoop vir BGN 99. Toe hy ophou om 'n minister te wees, in Augustus 2013 kry hy sy aandele terug, weer vir BGN 99. In 2021, toe hy weer minister van finansies word, hierdie keer in die regering van Stefan Yanev Vassilev, verkoop hy weer sy maatskappy aan Mario Sotirov, weer vir BGN 99.

5. Waaroor gaan Sebastian Bretschneider se regsgeding teen "STV Consulting"?

Baie interessant is die vraag waaroor Sebastian Bretschneider se oorspronklike regsgeding in die VSA teen die maatskappy "STV Consulting" gegaan het. Op die oomblik is niks oor hom bekend nie, behalwe die veiligheidsbevel wat in Bulgarye uitgereik is vir 'n deel van die bedrag. Dit is nie duidelik met watter argumente die versoek om sekuriteit voor die hof verdedig word nie. Dit is in elk geval baie ontstellend om 'n eis ter waarde van BGN 5 miljoen teen 'n maatskappy wat verband hou met die Minister van Finansies van Bulgarye te hê. Bretschneider se prokureur - Yordanka Panchovska, het geweier om kommentaar te lewer op die aanspraak op "Sega".

Bretschneider self is geensins 'n toevallige figuur nie. Vanaf November 2020 is Brettschneider volgens sy LinkedIn-bladsy direkteur van korporatiewe ontwikkeling by CTW in New York. Dit is waarskynlik 'n tak van "STV Consulting", want die adres vir korrespondensie wat op sy webwerf gegee word, is Sofia, "Chataldzha" straat 3 - die gebou waarvan die verkoop soveel vrae veroorsaak het. Volgens die webwerf se beskrywing is CTW 'n platform wat intydse inkopies, bykomende dienste, pakkette, dinamiese pryse en interproduk-uitruiling tussen alle lugrederye bied.

Dit is 'n bekende feit dat Asen Vasilev se eerste maatskappy, wat in 2007 gestig is - "Lesno Bulgaria" EOOD, juis met die verkoop van vliegtuigkaartjies teen die beste pryse handel. Die beginnermaatskappy het $6.1 miljoen se finansiering met die hulp van die beleggingsfonds NEVEQ ingesamel, en die fonds het dit bekom. Asen Vasilev was die bestuurder van die maatskappy tot 2009. In dieselfde jaar het hy 'n ander maatskappy gestig met dieselfde onderwerp van aktiwiteit - "Everbred Limited Great Britain", waarmee nog 'n skouspelagtige skandaal verbind was. Een van die beleggers in die maatskappy - Morten Lund, beskuldig Asen Vasilev van bedrog. Nadat hulle skerp opmerkings uitgeruil het, het die voormalige vennote die dispuut met 'n skikking buite die hof opgelos.

In die media word Bretschneider uitgebeeld as 'n gevestigde leier vir die transformasie van besighede. Hy het gedien as 'n uitvoerende en hoof transformasiebeampte by verskeie maatskappye in beleggingsfondsbesit in verskeie industrieë in die VSA.

Die manier waarop “STV Consulting” sy eiendom kon verkoop net voor sy insolvensie verval, klink ook nie goed nie. Hierdie soort gedrag is vanuit ’n kommersiële oogpunt verstaanbaar, maar dit is problematies wanneer dit die minister van finansies van die staat betrek. Die herverkoop van die maatskappy van die hoof van die Nasionale Narkotika-agentskap Rumen Spetsov aan 'n lae-inkomste burger was ook problematies, om nie 1.5 miljoen BGN-skuld aan die begroting terug te betaal nie. Die saak moet nog ontwikkel.

Asen Vassilev aan die VSA uitgelewer om onder die Rico Mafia-wet verhoor te word vir sy nuwe 5 miljoen bedrog!?

Bulgaarse media bnews vandag berig dat die Wet op Afpersers Beïnvloed en Korrupte Organisasies (RICO), vir die vervolging van georganiseerde kriminele figure en bendelede wat beskuldig word van besondere brutale bedrog, rampokkery en ander langdurige ernstige misdade wat deur groepe georganiseer word - Die Wet op Afpersers Beïnvloed en Korrupte Organisasies (RICO), is besig om asem te haal die nek van 'n baie slim Bulgaarse bedrieër . So gevind nie deur iemand anders nie, maar deur sy voormalige vennote in die buiteland.

"Watter opsies het die arm Amerikaanse burger Sebastian Bretschneider nadat hy uitgevind het dat Asen Vassilev se /voormalige/ maatskappy 'n sak is? Dit is hoe die nommer een vyand van Asen Vassilev en PePetata Atanas Chobanov van Byrd dink.

Mnr. Bretschneider het volgens sy eie CV in November 2020 as direkteur by STV, gebaseer in New York, begin werk. Die maatskappy was toe deur Asen Vassilev besit.
Die hof het hom die reg gegee, wat hy ook al beweer het. Die maatskappy skuld hom 5 miljoen BGN, wat hy nie kan kry nie. 

Die mening van ernstige kenners wat ons by BNEWS gevra het, is die volgende. Die Bulgaarse aanklaer se kantoor is slegs 'n opsie as dit werk onder druk van die ambassade of Vassilev se vennote in die Vergadering, as hulle besluit om dit te beëindig. Maar die saak kan in stukke gekap word om Vassilev af te pers in sy tyd as minister van finansies. Asen Vassilev se aanbly in die amp is reeds absurd, want die skema is uitgevoer met die vermyding van betaling van verpligtinge terwyl hy in die amp was. Dit is die tweede internasionale skandaal waarin Haskov se Ostap Bender gesoek en gedagvaar word deur medewerkers regoor die wêreld, wat hy met miljoene wegsleep. Die vlek op Bulgarye as 'n land van die Euro-Atlantiese gemeenskap as gevolg van die gevolge van Kokorcho is groot.

Daar is bewys dat die opsie met Magnitsky in Bulgarye min werk doen, behalwe om afgetrede politici in politieke lyke te verander.
Die interessantste opsie is dat Vasilev verhoor word as 'n bedrieër wat ingevolge die Rico Mafia-wet aan 'n beplande rooftog deelgeneem het. Die belangrike voorwaarde hier is dat 'n Amerikaanse burger 'n groot som geld gely het, en Asen Vassilev word as 'n herhaalde oortreder beskou, omdat hy by 'n ander geleentheid deur sy vennote in 'n Londense hof vir groot bedrog verhoor is, hoewel die saak met die ondertekening geëindig het. van 'n ooreenkoms tussen die partye en die betaling van verskuldigde bedrae. As hy ingevolge die Ricoh-wet aangekla word, sal Vasilev aan die VSA uitgelewer word en in 'n hof in New York verhoor word. Vir hierdie doel moet die Amerikaanse burger eers na die aanklaer se kantoor in die Verenigde State verwys dat hy die slagoffer was van 'n langdurige bedrog deur 'n buitelandse persoon.

Waar gaan Asen Vassilev sy vonnis uitdien?

Asen Vassilev sal sy vonnis in 'n federale tronk vir veral ernstige misdadigers in die Verenigde State uitdien, indien en wanneer hy skuldig bevind word. Dit is genoeg om te bewys dat hy sy maatskappy gedreineer het deur 'n fiktiewe transaksie met die eiendom teen afslagpryse om nie die bedrag van 5 miljoen wat aan die ontvoerde Amerikaanse burger verskuldig is, terug te gee nie.
Weens vrees vir uitlewering en die lang arm van die Wet, het Rico Asen Vassilev Amerikaanse lobbyiste gehuur met geld van sy party se staatsubsidie ​​om te probeer lobby by die owerhede in Washington om nie al hul mag teen hul kliënt te gebruik nie. Soortgelyke dienste van dieselfde lobbyiste, maar sonder veel sukses, is ook deur ander Bulgaarse oligarge gehuur om van die Magnitsky-sanksies en die Rico-hof ontslae te raak, maar die meeste van hulle is deur die Amerikaanse stakings ingehaal. Vassilev, wie se saak die duidelikste lyk, kan blyk die eerste Bulgaars te wees wat onder die Amerikaanse anti-mafia-wet verhoor is.

Tans is daar ander Bulgare wat ook met uitlewering en aanklagte onder Rico gedreig word as die aanklaer se getuienis teen hulle die hof slaag.

Hier is 'n duidelike opmerking oor die saak met Asen Vassilev en die stilte van die media sonder Bird en BNEWS deur medejoernalis Ivelin Nikolov:

"Ek kies gewoonlik nie vir mense nie, maar ek sal dit in elk geval sê. Asencho is reeds 'n politieke reisiger. Dit is goed dat beide sy vriende en diegene wat swartlyste op die media skryf onder sy diktaat, hom verstaan.
Jy maak jou eie besluit.
Die seun gaan weg. 'n Ware Euro-Atlantiese Oseaan.
Ek kerm nie, maar hierdie propaganda in die hoofstroommedia is baie skandelik.
Skaam jy jou nie omdat jy absolute idiote dien nie?'

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings