Verbinding met ons

Tabak

Die oorskakeling van sigarette: hoe die stryd om rookvry te word gewen word

DEEL:

Gepubliseer

on

Die enigste sigaretvervaardiger wat duidelik daartoe verbind is om sy tradisionele produk agter te laat, het aangekondig dat die meeste van sy inkomste teen volgende jaar uit die vervaardiging van rookvrye alternatiewe sal kom. PMI het nou 'n nuwe ambisie om sigarette teen die einde van die dekade die bron van nie meer as 'n derde van sy inkomste te maak nie, skryf Nick Powell.

Die strategiese ambisie om PMI 'n rookvrye maatskappy te maak gaan terug na 2008, toe die maatskappy erken het dat dit beide 'n plig en 'n vermoë het om rokers te help om op te hou. Produkte wat rokers se drang na nikotien bevredig, maar die rook wat die meeste sigaretverwante siektes veroorsaak, uitskakel, is verreweg die doeltreffendste manier om die openbare gesondheidsuitdaging van tabak aan te spreek.

'n Nuwe reeks produkte is in 2016 deur PMI bekendgestel, met 'n belofte om uiteindelik die sigaretproduksie heeltemal te verlaat. Dit was natuurlik inkomste uit sigarette wat die navorsing en ontwikkeling van die nuwe alternatiewe gefinansier het. Rokers sou eenvoudig na ander handelsmerke sigarette oorgeskakel het as PMI hul produksie dadelik gestaak het.

Die benadering was om die gesondheidsimpak van sigarette te erken en dat, soos met baie sosiale probleme, besigheid 'n noodsaaklike rol as deel van die oplossing het. Dit was nie 'n liefdadigheidshandeling nie, maar eerder 'n geval van 'n maatskappy wat sy verpligtinge teenoor al sy belanghebbendes erken het.

Trouens, dit is 'n etos wat strek tot die impak van hoe die maatskappy sy produkte vervaardig sowel as die impak van wat dit produseer. 30% van bestuurders se vergoeding word bepaal deur PMI se volhoubaarheidsprestasie.

By 'n aanbieding in Parys van sy geïntegreerde verslag oor sy prestasie verlede jaar, het Miguel Coleta, PMI se Globale Direkteur Volhoubaarheid, daarop gewys dat dit 'n EU-vereiste is vir 'n maatskappy om sy impak op die samelewing te evalueer.

In Europa het dit maatreëls beteken wat wissel van terugneemprogramme vir die einde van die lewe vir rookvrye produkte, en 100% eko-ontwerpsertifisering tot positiewe stappe om die aantal vroue in senior rolle tot meer as 'n derde van die totaal te verhoog. .

advertensie

Wêreldwyd is daar 'n klem op die verbetering van die lewenskwaliteit van mense in die voorsieningsketting. Daar is 10 menseregte-impakbeoordelings sedert 2018 uitgevoer, met bevindings aangespreek. PMI vereis geen gebruik van kinderarbeid deur sy gekontrakteerde tabakboere - en dat 100% van die boere 'n lewende inkomste ontvang.

Die vermindering van koolstofvrystellings tot nul is ook 'n prioriteit, asook die vermindering van waterverbruik deur tabakplase. 100% van die aangekoopte tabak hou geen risiko van ontbossing van bestuurde natuurlike bosveld in nie en geen omskakeling van natuurlike ekosisteme nie. 

Miguel Coleta was egter duidelik dat PMI nie twyfel dat die maatskappy se grootste eksternaliteit die gesondheidsimpak van sy produkte is nie, wat al hoe meer positief is.

Tommaso Di Giovanni, PMI se vise-president Internasionale Kommunikasie, is al meer as 20 jaar by die maatskappy en van die begin af betrokke by die transformasie daarvan. Hy het vir my gesê dat met sy teiken dat sigarette die bron van minder as die helfte van sy inkomste teen volgende jaar sal word, “kyk ons ​​selfs al verby 2025, na 2030, want ons kom vinnig daar.

“Ons sien dat ons volgens ons plan vorder, so ons het besluit om die doelpale te skuif sodat ons teen 2030 twee derdes van ons inkomste wil hê, nie 50% nie maar twee derdes van ons inkomste, afkomstig van rook- gratis produkte. En ons wil ten minste 60 markte hê waarin inkomste uit daardie produkte ten minste 50% verteenwoordig”.

Massiewe belegging in produksie-ontwikkeling en bemarking was deurslaggewend, het hy verduidelik. “Vir ons was die grootste en baanbrekende belegging sedert die begin Iqos, ons verhitte tabakproduk. Ons het onlangs die nuutste iterasie, die beste ooit, Iqos Iluma, bekendgestel met nuwe tegnologie wat die verhitting van die tabakstokkie van buite moontlik maak, wat ons Terea noem, eerder as van binne. Die produk se nuwe ontwerp, wat verbruikers se insette aan boord neem, verbeter die algehele verbruikerservaring, wat ons glo uiters belangrik is om te verhoed dat verhitte tabakgebruikers teruggaan na rook.

“Met Iqos is ons reeds by die punt waar 28 miljoen rokers dit aangeneem het en 73% van hulle het sigarette laat vaar, so vordering is groot. Maar onlangs het ons nog twee rookvrye produkte by ons portefeulje gevoeg toe ons Swedish Match verkry het. 

“Ons het reeds e-sigarette gehad en nou het ons snus en sakkies. Sakkies, veral met 'n toonaangewende produk genaamd Zyn, vaar uitstekend in die VSA. Zyn verteenwoordig 60% van die nikotienmark, die sakkemark, in die VSA en Swedish Match 60% van daardie mark wêreldwyd.

Tommaso Di Giovanni het beklemtoon hoe belangrik dit is om die produkte reguit op sigaretrokers te rig om hulle in staat te stel om op te hou en nie as 'n manier om jongmense aan nikotien bekend te stel nie. Hy het gewys op die bevindings van die Amerikaanse agentskap vir openbare gesondheid, die Centers for Disease Control and Prevention.

“Een ding wat ons ook regtig aanmoedig, is om die jongste data te sien wat deur die CDC, in die VSA uitgereik is, wat aandui dat die persentasie van die jeuggebruik so laag as ongeveer 1.5% is, omdat ons nie wil hê dat die jeug moet rook nie, of enigsins tabak gebruik”.

Alhoewel PMI se uitbreidingsplanne hoofsaaklik rondom Iqos en Zyn gebaseer is, beoog die maatskappy om 'n volledige portefeulje in die rookvrye arena te hê. Dit is belangrik om verbruikers 'n uiteenlopende pad weg van sigarette te bied, sodat rokers die een kan kies wat vir hulle werk. Ek het Tommaso Di Giovanni gevra oor vaping, wat nie 'n groot beleggingsgebied vir PMI was nie. 

“Dit is nie so 'n groot belegging nie ... maar dit is deel van ons agenda. Ons glo in e-sigarette omdat e-sigarette 'n beter alternatief as sigarette is en daar is verbruikers regoor die wêreld wat e-sigarette bo ander produkte verkies.

“In die VK het die oorgrote meerderheid van diegene wat sigarette laat vaar het dit danksy e-sigarette gedoen omdat daar 'n voorkeur in daardie land vir e-sigarette is. So duidelik bied ons e-sigarette aan daardie rokers as jy hulle wil oortuig om op te hou met sigarette”.

Dit is natuurlik 'n mark wat deur openbare gesondheidsregulering geraak word. In sommige EU-lande was daar 'n uiterste siening dat alle rookvrye alternatiewe verbied moet word, of dat hul regulatoriese raamwerk gelykgestel moet word aan dié van sigarette. Ander lande maak staat op hoë belasting om rokers te dwing om op te hou sigarette, hoewel so 'n benadering in die praktyk sekerlik 'n florerende swart mark in onwettige sigarette sal skep.

Tommaso Di Giovanni voorsien nie dat die Europese Kommissie op daardie pad gaan nie. “Ek hoop nie, want dit sal 'n fout wees, want daardie alternatiewe is almal baie beter as sigarette vir die gesondheid van mense wat rook. 

"Die Europese owerhede het eintlik 'n positiewe, baanbrekerspresedent geskep met die TPD2-richtlijn ... om e-sigarette en nuwe tabakprodukte, soos hulle dit noem, te reguleer, wat selfs lidlande toelaat om 'n magtigingsprosedure in te stel.

“Ek hoop hulle sal voortbou op die goeie basis van die 2014-richtlijn en ons kan die openbare gesondheidspotensiaal van die nuwe produkte vir openbare gesondheid benut onder die sowat 100 miljoen Europese volwassenes wat regoor die lidlande rook. Terselfdertyd moet ons voortgaan om te verseker dat nie-rokers beperkte toegang tot daardie produkte het omdat hulle dit nie moet gebruik nie”.

Hy glo vas dat PMI die argument wen oor hoe om na die uiteindelike doelwit van 'n wêreld sonder sigarette te beweeg. “Daardie groep mense wat op ideologie gebaseer is, gebaseer op skeptisisme, nie in dialoog betrokke raak nie, neem mettertyd af. As ek terugkyk na die heel begin van ons reis, voordat ons ons rookvrye ambisies aangepak het, sou die oorgrote meerderheid van openbare gesondheid eenvoudig nie met ons betrokke raak nie.

“Op die oomblik sou ek sê die wêreld is ten minste verdeeld. Daar is 'n groeiende aantal voorstanders van openbare gesondheid, kundiges in openbare gesondheid, lede van die besluitnemingsproses, wat eintlik met ons inskakel omdat hulle wel die waarde sien van wat ons doen. 

“Dit is ’n neiging wat in die regte rigting gaan, bloot deur te kyk na die lande wat ou wetgewing omvergewerp het en nuwe wette geïmplementeer het om die gebruik van daardie produkte aan te moedig. Ons het basies met een begin, die VSA, nou kan ek seker twintig lande noem wat hul wetgewing in 'n progressiewe rigting verander het. 

“Dit is 'n neiging wat om een ​​eenvoudige rede sal voortduur, daardie alternatiewe is duidelik beter en uiteindelik moet rede seëvier”.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings