Verbinding met ons

EU

Europese Sosiale Fonds: Bekamping van armoede en werkloosheid

gepubliseer

on

Die verbeterde Europese Sosiale Fonds + -program fokus op die bestryding van kinderarmoede en werkloosheid onder die jeug in Europa, Samelewing.

Op 8 Junie het die Europese Parlement nuwe reëls aanvaar om werkloosheid aan te pak en armoede in die EU na die pandemiekrisis. Die hernieude en vereenvoudigde Europese Sosiale Fonds, bekend as die Europese Sosiale Fonds +, fokus op kinders en jeugdiges.

Met 'n begroting van € 88 miljard vir 2021-2027, sal die fonds EU-lande help om toegang te gee tot gratis onderwys, ordentlike kos en huisvesting vir kinders. Dit sal ook beleggings in vakleerlingskappe en beroepsopleiding vir werklose jongmense.

Baie mense is bekommerd oor maatskaplike en indiensnemingskwessies. Die fonds sal sosiale insluiting vir diegene wat werkverliese en inkomstevermindering ly bevorder, en sal voedsel en basiese hulp bied aan die armstes. Wat is die Europese Sosiale Fonds?  

  • Dit is die oudste finansiële instrument van die EU om in mense te belê, werkgeleenthede vir werkers te verbeter en hul lewenspeil te verhoog.  
  • Befondsing word versprei na EU-lande en -streke om operasionele programme en werkverwante projekte te finansier, van help om werk te skep tot die oplossing van leemtes, armoede en sosiale insluiting.
  • Begunstigdes is gewoonlik mense, maar finansiering kan ook gebruik word om ondernemings en organisasies te help. 
Meer buigsaamheid, eenvoud en doeltreffendheid

Die opgedateerde Europese Sosiale Fonds Plus voeg 'n aantal bestaande fondse en programme saam en voeg hul bronne saam:

Dit bied meer geïntegreerde en geteikende ondersteuning. Mense wat deur armoede geraak word, sal byvoorbeeld baat vind by 'n beter mengsel van materiële hulp en omvattende maatskaplike ondersteuning.

As gevolg van hierdie buigsamer en eenvoudiger reëls, moet dit makliker wees vir mense en organisasies om voordeel te trek uit die fonds.

Prioriteite

Die Europese Sosiale Fonds + sal in drie hoofareas belê:

  • Onderwys, opleiding en lewenslange leer
  • Doeltreffendheid van arbeidsmarkte en gelyke toegang tot werk van goeie gehalte
  • Sosiale insluiting en bekamping van armoede

Die fonds ondersteun ook inisiatiewe wat mense in staat stel om beter werk te kry of in 'n ander EU-streek of land te werk. Dit sluit in die ontwikkeling van nuwe vaardighede vir nuwe soorte werksgeleenthede wat deur die groen en digitale oorgange.

Lees meer oor sosiale beleid 

Europese Sosiale Fonds +  

Brexit

Oud-EU Brexit-onderhandelaar Barnier: Britse reputasie op die spel in Brexit-ry

gepubliseer

on

By

Hoof van die Taakspan vir Betrekkinge met die Verenigde Koninkryk, Michel Barnier, woon die debat oor die EU-UK-handels- en samewerkingsooreenkoms by tydens die tweede dag van 'n plenêre sitting in die Europese Parlement in Brussel, België op 27 April 2021. Olivier Hoslet / Pool via REUTERS

Michel Barnier, die voormalige Brexit-onderhandelaar van die Europese Unie, het Maandag (14 Junie) gesê dat die reputasie van die Verenigde Koninkryk op die spel is rakende spanning oor Brexit.

EU-politici het die Britse premier Boris Johnson daarvan beskuldig dat hy nie die verbintenisse rakende die Brexit respekteer nie. Toenemende spanning tussen Brittanje en die EU het Sondag gedreig om die Groep van Sewe-beraad te oorskadu, terwyl Londen Frankryk van 'aanstootlike' opmerkings beskuldig dat Noord-Ierland nie deel van die Verenigde Koninkryk was nie. Lees meer

"Die Verenigde Koninkryk moet aandag gee aan sy reputasie," het Barnier aan France Info gesê. 'Ek wil hê dat mnr. Johnson sy handtekening moet respekteer,' het hy bygevoeg.

Lees verder

corona

Die president van die parlement vra vir 'n Europese soek- en reddingsending

gepubliseer

on

David Sassoli, president van die Europese Parlement (Foto) het 'n interparlementêre konferensie op hoë vlak oor die bestuur van migrasie en asiel in Europa geopen. Die konferensie het veral gefokus op die eksterne aspekte van migrasie. Die president het gesê: 'Ons het gekies om vandag die eksterne dimensie van migrasie- en asielbeleid te bespreek, omdat ons weet dat ons slegs die wortel kan aanspreek deur die onstabiliteit, krisisse, armoede en menseregteskendings wat buite ons grense voorkom, aan te pak. oorsake wat miljoene mense stoot om weg te gaan. Ons moet hierdie wêreldwye verskynsel op 'n menslike manier bestuur, en die mense wat elke dag met waardigheid en respek aan ons klop, verwelkom.
 
'Die COVID-19-pandemie het 'n groot invloed op migrasiepatrone plaaslik en wêreldwyd en het 'n vermenigvuldigingseffek op die gedwonge beweging van mense regoor die wêreld gehad, veral waar toegang tot behandeling en gesondheidsorg nie gewaarborg word nie. Die pandemie het migrasiewegte ontwrig, immigrasie geblokkeer, werk en inkomste vernietig, geldoorbetalings verminder en miljoene migrante en weerlose bevolking in armoede gedryf.
 
“Migrasie en asiel is reeds 'n integrale deel van die optrede van die Europese Unie. Maar hulle moet in die toekoms deel word van 'n sterker en meer samehangende buitelandse beleid.
 
'Ek glo dit is ons plig om lewens te red. Dit is nie meer aanvaarbaar om hierdie verantwoordelikheid slegs aan NGO's oor te laat nie, wat 'n plaasvervangende funksie in die Middellandse See verrig. Ons moet weer nadink oor gesamentlike optrede van die Europese Unie in die Middellandse See wat lewens red en handelaars die hoof bied. Ons het 'n Europese soek- en reddingsmeganisme op see nodig, wat die kundigheid van alle betrokkenes gebruik, van lidlande tot die burgerlike samelewing tot Europese agentskappe.
 
'Tweedens moet ons toesien dat mense wat beskerming benodig veilig en veilig na die Europese Unie kan kom sonder om hul lewens in gevaar te stel. Ons moet humanitêre kanale saam met die Verenigde Nasies se hoëkommissaris vir vlugtelinge definieer. Ons moet saamwerk aan 'n Europese hervestigingstelsel gebaseer op gemeenskaplike verantwoordelikheid. Ons praat oor mense wat danksy hul werk en hul vaardighede 'n belangrike bydrae kan lewer tot die herstel van ons samelewings wat deur die pandemie en demografiese agteruitgang geraak word.
 
'Ons moet ook 'n Europese beleid vir die ontvangs van migrasie instel. Saam moet ons die kriteria vir 'n enkele toelatings- en verblyfpermit definieer en die behoeftes van ons arbeidsmarkte op nasionale vlak beoordeel. Gedurende die pandemie het hele ekonomiese sektore tot stilstand gekom as gevolg van die afwesigheid van immigrantewerkers. Ons het gereguleerde immigrasie nodig vir die herstel van ons samelewings en vir die instandhouding van ons maatskaplike beskermingstelsels. ”

Lees verder

EU

Kommissarisse Schmit en Dalli neem deel aan die vergadering van ministers van werk en sosiale sake

gepubliseer

on

Kommissaris vir werk en sosiale regte, Nicolas Schmit, en Helena Dalli, kommissaris vir gelykheid (Foto) sal vandag (14 Junie) in Luxemburg aan die vergadering van ministers van werk en sosiale beleid deelneem. Die ministers sal 'n wye verskeidenheid kwessies bespreek, insluitend die opvolg van die Sosiale beraad in Porto en volgende stappe om die Europese pilaar van die sosiale regte. In die besonder word daar van ministers verwag om menings uit te ruil oor die opstel van nasionale teikens en maatskaplike teikens en die vordering van die Europese semesterproses. Die Raad sal na verwagting gevolgtrekkings oor die Strategie vir die regte van persone met gestremdhede 2021-2030. Die strategie is 'n gesamentlike hulpmiddel om die lewens van persone met gestremdhede te verbeter, en dek alle aspekte van die VN-konvensie oor die regte van persone met gestremdhede. Daar word ook van die Raad verwag om 'n aanbeveling aan te neem om 'n Europese kinderwaarborg, wat daarop gemik is om kinderarmoede en sosiale uitsluiting aan te pak. Dit beveel die lidstaten konkrete optrede aan om toegang tot 'n stel sleuteldienste vir kinders in nood te waarborg en om gelyke geleenthede te bevorder. Ministers sal ook die vordering van die Kommissie se voorstel vir voldoende minimum lone in die EU.

Verdere onderwerpe op die agenda sluit in koördinering van ekonomiese en sosiale beleid, langtermynversorging, pensioentoereikendheid, telewerk, sosiale dialoog, gesondheid en veiligheid by die werk en koördinering van sosiale sekerheid. Die Portugese voorsitterskap van die Raad van die EU sal ook die komende konferensie op hoë vlak op 21 Junie in Lissabon beklemtoon om die Europese platform vir die bestryding van dakloosheid te loods. Kommissaris Dalli sal by die vergadering aansluit om aan die ministers verslag te doen oor die vieringe van die Europese Diversiteitsmaand in Mei en die pad vorentoe rakende die LGBTIQ Gelykheidstrategie. Ander besprekingspunte is die Richtlijn oor bindende betalingsdeursigtigheidsmaatreëls en die sosio-ekonomiese impak van COVID-19 op geslagsgelykheid. Beide die oggend- en middagsessies word op die Raad se webwerf. Die vergadering word gevolg deur 'n perskonferensie met kommissarisse Schmit en Dalli wat uitgesaai word op EbS.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

advertensie

Neigings