Verbinding met ons

Toekomstige EU-beleid

Konferensie oor die toekoms van Europa: die parlement se afvaardiging stel ambisieuse prioriteite uiteen

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Tydens die eerste sessie Saterdag in Straatsburg het die parlementslede die toon aangegee vir die volksdebatte van die konferensie.

Tydens sy openingsverklaring het die mede-voorsitter van die Uitvoerende raad, Guy Verhofstadt, het gesê: “Ek sien die konferensie as 'n afloswedloop. Burgers wat aan panele deelneem, sal dit begin deur hul wense en aanbevelings te definieer. Dan sal hulle die aflosstokkie oor verskeie plenêre sessies oorhandig en ons sal konkrete voorstelle vir hervorming formuleer op grond van hul aanbevelings. Die laaste fase van hierdie wedloop is om hierdie hervormings deur ons demokratiese instellings goed te keur en toe te pas. ”

Kyk na die verklaring deur Guy Verhofstadt of laai die video af met al drie medevoorsitters van die Uitvoerende Raad.

advertensie

Die toespraak van die parlement se afvaardiging het 'n wye verskeidenheid prioriteite uiteengesit. Die meeste EP-lede het gepraat oor die potensiaal vir hervorming van die konferensie, en baie het voorstelle vir verdraagsverandering aangebied. Sommige twyfel of die konferensie in die regte rigting gaan - sommige beskou dit as te ambisieus, ander meen dat dit nie ambisieus genoeg is nie. Nietemin het feitlik almal saamgestem dat die EU moet verander om beter op krisisse te reageer en interne en eksterne uitdagings die hoof te bied, en dat die uitreik na alle burgers en die vorming van hul idees in konkrete voorstelle 'n topprioriteit is.

U kan uittreksels uit die toesprake van die parlementslede hieronder vind en dele van die debat in die multimedia pakket. 'N Geredigeerde video met uittreksels is ook beskikbaar. Die hele sessie is beskikbaar hier afgelaai word.

Lees die persverklaring vir meer inligting oor die dagprogram en die volgende stappe hier afgelaai word.

advertensie

Manfred Weber (EPP, DE), het gesê: “Ons moet bespreek hoe ons Europa struktureel geskik kan maak vir die doel. Ek twyfel of ons buitelandse beleid byvoorbeeld sterk genoeg is om hierdie uitdaging die hoof te bied. Daar is die vraag na identiteit - diversiteit is moontlik giftig as ons dit teen mekaar gebruik. [...] Die kontinent se Christelike aard is ook vir my belangrik, en hoe ons Europa demokraties kan vorm."

Iratxe García Peres (S&D, ES) het gesê: “Ons het 'n transnasionale gemeenskap gebaseer op solidariteit, welvaart en waardes. Ons het Erasmus-studente en vakbonde, allerhande verskillende groepe. Ons moet na alle stemme luister, en veral na diegene na wie ons gewoonlik nie luister nie. [...] As die Unie nie burgers se probleme kan oplos nie, het dit geen rede om te bestaan ​​nie. ”

'As ons die beskermers van die EU-waardes moet wees, soos die oppergesag van die reg en individuele vryhede, moet ons dit regtig verdedig. Ons wil hê dat Europa al die krisisse wat effektief en vinnig is, moet aanspreek. 'N Kragtige, soewereine Europa wat deur sy vennote gerespekteer word en gevrees word deur sy teëstanders. [...] Ons moet nuwe vaardighede en vaardighede vir die Unie soek. [...] Dit is tyd om weg te beweeg van veto’s en eenparigheidsreëls, ”het daarop gewys Pascal Durand (Vernuwe, FR).

Daniel Freund (Greens / EFA, DE) het alarm gemaak oor die opkoms van illiberalisme in Europa en 'n beroep op die EU gedoen om 'die grootste uitdagings van ons tyd aan te bied: klimaatsverandering, belasting op groot ondernemings, die verdediging van ons belange in die wêreld en ons waardes by huis. Die rede waarom die EU dit nie lewer nie, is 'n ontwerpfout, en dit is eenstemmigheid. '

Hélène Laporte (ID, FR) het gesê: “Ons burgers glo dat ons Unie nie baie demokraties is nie. Die lede van die panele moet dus regverdig gekies word, wat politieke veelheid verteenwoordig, en hul idees moet aanvaar word. [..] Ons wil 'n Europa van samewerking hê [...] met respek vir die soewereiniteit van lidlande op sleutelgebiede soos gesondheid en sosiale regte. Die kwessie van immigrasie moet nie vermy word nie. ”

Zdzisław Krasnodębski (ECR, PL) sê: “Die idee is om 'n verdere stap te neem, om die lidlande te verenig, sommige beleidsrigtings te sentraliseer en besluite saam te neem - miskien die beginsel van samehorigheid ondermyn. [...] Dikwels kan u vanuit Brussel of Straatsburg nie regtig die ware Europa sien met al sy verskillende kulturele, ekonomiese en sosiale aspekte nie. ”

'Ons moet organiseer teen vryhandelsooreenkomste en mededinging, teen die instelling van soberheid in plaas daarvan om mense toe te laat om hierdie groen oorgang 'n sosiale rewolusie te maak, en ons moet ons openbare dienste beskerm. Hiervoor het ons verdragshervorming nodig, maar as die Raad reeds daarteen is, wat is die punt daarvan om hierdie gesprek te voer? " gewonder Manon Aubry (Links, FR).

"Met die Next Generation EU het ons moed getoon, maar dit is nog nie genoeg nie. Ons moet die verouderde fiskale kompakte oorkom, ons gemeenskaplike skuld permanent maak, 'n einde aan eenstemmigheid maak en 'n konsekwente federale begroting opstel om teen ons onaanvaarbare ongelykhede te veg." verklaar Fabio Massimo Castaldo (NI, IT).

Meer inligting 

Europees Parlement

EYE2021 aanlyn: Neem deel en vorm die toekoms

gepubliseer

on

As u tussen 16 en 30 jaar oud is en die toekoms van Europa wil vorm, neem deel aan die EYE2021 aanlyn en laat u stem hoor, EU sake.

Gedurende die eerste week van Oktober neem duisende jongmense uit die EU die parlement in Straatsburg oor vir die Europese Jeug Event (EYE), om idees te bespreek en te deel oor hoe u die toekoms van Europa kan vorm.

Hulle sal die geleentheid kry om deel te neem aan paneeldebatte, werkswinkels, sportaktiwiteite, stands en artistieke optredes, asook om idees uit te ruil met kundiges, aktiviste, beïnvloeders en besluitnemers.

advertensie

Neem deel aan 'n virtuele ervaring

U hoef egter nie in Straatsburg te wees om deel te neem nie: EYE2021 bevat ook tonne aanlynaktiwiteite.

Verbind met die aanlyn platform via enige toestel of deur die toegewyde app af te laai. Neem intyds deel en ruil idees uit of haal later in.

advertensie

Om die meeste uit die ervaring te put, registreer u op die platform, sodat u:

 • Netwerk met ander deelnemers, sprekers, organisasies: stuur boodskappe aan ander deelnemers en deel u sienings met die sprekers/organisasie
 • Ontdek jeugorganisasies en leer meer oor hul werk
 • Bespreek die aktiwiteite waarin u belangstel
 • Stel vrae, deel kommentaar, beantwoord meningspeilings en gesels regstreeks met ander deelnemers
 • Neem deel aan aanlynkompetisies en wen pryse


Aanlyn aktiwiteite begin 4 Oktober. U kan dit op sosiale media volg met die hutsmerk #EYE2021.

Die toekoms is joune en ons s'n

EYE2021 sal ook die hoogtepunt wees van die jeugkonsultasieproses van die Europese Parlement vir die Konferensie oor die toekoms van Europa. Deel u idees voor 9 Oktober.

EYE2021 -deelnemers sal die idees in werkswinkels ondersoek en dan daaroor stem. Die resultate gaan in 'n verslag wat aan lede van die konferensie voorgelê word en in die politieke debat gevoer word.

EYE2021 

Lees verder

Europees Parlement

Toekoms van Europa: Burgerspanele neem die woord

gepubliseer

on

Burgers se panele vergader die komende maande om die toekoms van die EU te bespreek en aanbevelings te maak. Vind meer uit, EU sake.

Die konferensie oor die toekoms van Europa plaas mense in die middel van die bespreking oor hoe die EU moet ontwikkel om toekomstige uitdagings die hoof te bied. Burgerspanele speel 'n belangrike rol: hulle bespreek idees uit gebeure in die hele EU en voorstelle wat deur die Konferensie platform en sal aanbevelings maak om met EU -instellings en ander belanghebbendes bespreek te word.

Wie neem deel?

advertensie

Daar is vier panele van Europese burgers, elk met 200 burgers. Paneellede is lukraak gekies, maar op 'n manier wat die diversiteit van die EU weerspieël. Byvoorbeeld, daar sal 'n gelyke aantal mans en vroue in elke paneel wees, sowel as 'n proporsionele verteenwoordiging van Europeërs uit stedelike en landelike gebiede. Jongmense tussen 16 en 25 sal een derde van die lede uitmaak.

Wat sal bespreek word?

Elke paneel behandel sommige van die onderwerpe waaroor mense genooi is om idees voor te stel:

advertensie
 • Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk/opvoeding, kultuur, jeug, sport/digitale transformasie;
 • Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid;
 • klimaatsverandering, omgewing/gesondheid, en;
 • die EU in die wêreld/migrasie.

Paneellede sal bykomende kwessies kan opper. Onafhanklike kundiges sal by die vergaderings beskikbaar wees om advies te gee.

Wanneer vergader die panele van die burgers?

Elkeen van die panele vergader drie keer. Die eerste sittings vind tussen 17 September en 17 Oktober oor vier naweke in die parlement se perseel in Straatsburg plaas. Die tweede sessies vind in November aanlyn plaas en die derde sessies sal in Desember en Januarie in stede regoor die EU gehou word, indien die gesondheidstoestand dit toelaat.

Die skedule vir die vier burgerpanele

PaneelonderwerpeEerste sessieTweede sessieDerde sessie
1Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk /opvoeding, kultuur, jeug, sport /digitale transformasie17-19 September5-7 November3-5 Desember (Dublin)
2Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid24-26 September12-14 November10-12 Desember (Florence)
3Klimaatsverandering, omgewing/ gesondheid1-3 Oktober19-21 November7-9 Januarie (Warskou)
4Die EU in die wêreld/migrasie15-17 Oktober26-28 November14-16 Januarie (Maastricht)

Wat sal die uitkoms wees?

Panele sal aanbevelings formuleer, wat bespreek sal word tydens die plenum van die konferensie, wat burgers, verteenwoordigers van EU -instellings en nasionale parlemente asook ander belanghebbendes byeenbring. Twintig verteenwoordigers van elke paneel sal aan die plenêre vergaderings deelneem en die uitslag van die paneel se werk voorlê.

Die aanbevelings van die panele sal deel uitmaak van die finale konferensieverslag, wat in die lente van 2022 deur die uitvoerende raad van die konferensie opgestel sal word. Die raad bestaan ​​uit verteenwoordigers van die Europese Parlement, die Raad en die Kommissie - die instellings wat die gevolgtrekkings sal moet opvolg - asook waarnemers van alle belanghebbendes van die konferensie. Die verslag word opgestel in volledige samewerking met die konferensieplenum en moet goedkeuring ontvang.

Hoe om die werk van panele te volg?

Panelsessies waar alle lede vergader, word aanlyn gestroom. U sal meer inligting hieroor op die Conference -platform kan vind.

Lees verder

EU

Konferensie oor die toekoms van Europa: eerste plenaire vergadering, burgerbyeenkoms in Junie

gepubliseer

on

Die Uitvoerende Raad het die kalender van plenêre vergaderings en Europese burgerpanele goedgekeur, met die reeks gebeure wat volgende maand begin. AFCO 

Die eerste konferensie-plenaire vergadering vind plaas op 19 Junie 2021 in Straatsburg, met afstandelike en fisieke deelname, ten volle in ooreenstemming met die gesondheidsituasie, en sal aanbiedings insluit oor die Europese burgerpanele en op die meertalige digitale platform.

Daarvoor word 'n Europese burgerbyeenkoms, ook in die raamwerk van die konferensie, op 17 Junie 2021 in Lissabon, Portugal, gehou en aanlyn lewendstroom. Dit sal bestaan ​​uit 27 verteenwoordigers van nasionale burgerpanele of nasionale byeenkomste (een per lidstaat), sowel as die president van die Europese Jeugforum en 'n aantal burgers wat reeds gekies is vir die Europese burgerpanele. Die geleentheid, wat ook in hibriede formaat georganiseer word, gee deelnemers die geleentheid om hul verwagtinge van die konferensie met die drie medevoorsitters te bespreek. Hierdie deelnemers sal ook die intreerede in Straasburg bywoon.

advertensie

Die Uitvoerende Raad het ook kennis geneem van die finale praktiese modaliteite vir die vier beplande Europese burgerpanele, waaronder die onderwerpe wat aan elkeen toegewys is:

 • Waardes, regte, oppergesag van die reg, demokrasie, veiligheid;
 • klimaatsverandering, omgewing / gesondheid;
 • sterker ekonomie, sosiale geregtigheid, werk / onderwys, jeug, kultuur, sport / digitale transformasie, en;
 • EU in die wêreld / migrasie.

Daarbenewens is leiding voorberei om lidlande en ander te help wat burgerspanele en ander geleenthede op nasionale, streeks- of plaaslike vlak wil organiseer, onder die sambreel van die konferensie.

Die mede-voorsitter van die parlement, parlementslid Guy Verhofstadt, het gesê: “Ons moet die proses heeltemal regkry. Die legitimiteit van die konferensie hang grootliks daarvan af. Ons werk daaraan om die platform te bevorder, die panele te orden en die plenaire vergadering op te stel om met die produksie van albei te werk. Ek neem kennis van 'n groot belangstelling in die konferensie ook van nasionale parlemente, vennote van die burgerlike samelewing en burgers. Ons taak is nou om al die entoesiasme en energie in die konferensie self te trek. ”

advertensie

Die Portugese staatsekretaris van EU-aangeleenthede, en medevoorsitter van die voorsitterskap van die Raad van die EU, Ana Paula Zacarias, het gesê: 'Ons is bly om volgende maand 'n eerste burgerbyeenkoms in Lissabon te organiseer, voor die eerste konferensie-plenaire vergadering. . Burgers sal altyd die kern van hierdie belangrike Europese oefening wees en ons wil hulle die geleentheid bied om werklik deel te neem en deel te neem. Ons gemeenskaplike toekoms is in hul hande.

Visevoorsitter van die Kommissie vir Demokrasie en Demografie, en medevoorsitter Dubravka Šuica, het gesê: “Ons bereik nou die hart van die konferensie oor die toekoms van Europa: ons burgers. As die grootste dryfveer vir hierdie unieke proses, is hul bydraes, idees, hoop en drome noodsaaklik as ons die visie vir ons unie vorm. Die konferensie bied 'n broodnodige ruimte vir hulle om onderling te beraadslaag en met gelyke grondslag met verkose verteenwoordigers. ”

agtergrond

Die konferensie-plenaire vergadering sal bestaan ​​uit 108 verteenwoordigers van die Europese Parlement, 54 van die Raad (twee per lidstaat) en 3 van die Europese Kommissie, asook 108 verteenwoordigers van alle nasionale parlemente op gelyke voet en burgers. 108 burgers sal deelneem om idees uit die Citizens 'Panels en die Multilingual Digital Platform te bespreek, saam met die president van die European Youth Forum.

Daar sal vier Europese burgerpanele wees, wat elk 200 burgers bevat en sorg dat minstens een vroulike en een manlike burger per lidstaat ingesluit word. Burgers sal lukraak gekies word om te verseker dat hulle verteenwoordigend is van die EU se diversiteit, wat geografiese oorsprong, geslag, ouderdom, sosio-ekonomiese agtergrond en vlak van onderwys betref. Jong mense tussen 16 en 25 jaar sal een derde van elke paneel uitmaak.

Mettertyd sal die plenêre vergadering sy voorstelle aan die dagbestuur voorlê, wat 'n verslag sal opstel in volle samewerking en volle deursigtigheid met die plenaire vergadering, en wat op die Multilingual Digital Platform gepubliseer sal word. Die meertalige digitale platform is die enkele plek waar insette van alle konferensie-verwante geleenthede versamel, ontleed en gepubliseer kan word.

Verdere inligting 

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings