Verbinding met ons

politiek

EU-leiers verwerp die Frans-Duitse Russiese beraadplan

gepubliseer

on

In die vroeë oggendure van vandag (25 Junie) het die EU-leiers die eerste dag van die Europese Somerraad afgesluit. Die gesprekke oor Rusland is om twee die oggend beëindig na 'n lewendige woordewisseling. 

Dit was gisteroggend duidelik dat 'n voorstel vir 'n EU-Rusland-beraad wat deur die Franse en Duitsers voorgelê is, baie leiers ontstel het, veral diegene uit die Baltiese state. Met die aankoms op die beraad het die Letse premier, Arturs Krišjānis Karins, gesê: 'Die bekommernis wat ek as premier van Letland het, is dat as ons 'n dialoog as Europese leiers met Rusland wil open, moet ons ook sekere stappe van die Russiese kom rigting. Die dialoog het in 2014 uitmekaar geval, met die onwettige anneksasie van die Krim, is daar voortdurende oorlogvoering in die Donbass-gebied. Dit is die kwessies wat aangespreek moet word en dan kan ons met Rusland praat. ”

Hy het verder gesê dat die Kremlin die magspolitiek verstaan ​​en dat enige toegewings as swakheid gesien sal word: 'Europeërs moet met 'n sterk enkele stem praat.' Leiers wat 'n beraad gekant het, was egter ook oop vir bespreking, maar het gesê dat dit tot die herfs uitgestel moet word en dat daar dan enige werklike besluite geneem moet word.

advertensie

Na afloop van die vergadering het die Litouwse president, Gitanas Nauseda, gesê: "Daar sal geen vergaderings op leiersvlak van die Europese Unie met Rusland wees nie, ons sien dat die situasie van ons betrekkinge met Rusland versleg, ons sien nuwe aggressiewe vorme van gedrag van Rusland," het Nauseda het gesê dat die EU veral verantwoordelikheid dra ten opsigte van die Oosterse vennootlande van Europa. ”

Nauseda was bereid om die deur oop te hou vir enige toekomstige dialoog, maar het gesê dat hy geen radikale veranderinge in Poetin se gedrag gesien het nie, en gesê dat betrokkenheid slegs met voorwaardes en duidelike herlyne moet plaasvind. 

EUCO-gevolgtrekkings oor Rusland

advertensie

In ooreenstemming met sy gevolgtrekkings van 24-25 Mei 2021 het die Europese Raad die betrekkinge met Rusland bespreek, met inagneming van die verslag van die hoë verteenwoordiger en die kommissie.

Die Europese Unie is verbind tot 'n verenigde, langtermyn en strategiese Europese benadering gebaseer op die vyf leidende beginsels. Die Europese Raad nooi die Raad, die Kommissie en die hoë verteenwoordiger uit om voort te gaan met die implementering daarvan, met inagneming van die waardes, beginsels en belange van die Europese Unie.

Die Europese Raad verwag dat die Russiese leierskap 'n meer konstruktiewe betrokkenheid en politieke toewyding sal toon en optrede teen die EU en sy lidstaten, sowel as teen derde lande, sal staak.

Die Europese Raad doen 'n beroep op Rusland om sy verantwoordelikheid ten volle te aanvaar om die volledige implementering van die Minsk-ooreenkomste te verseker as die belangrikste voorwaarde vir enige wesenlike verandering in die standpunt van die EU.

Ten opsigte van die versterking van ons veerkragtigheid beklemtoon die Europese Raad die noodsaaklikheid van 'n ferme en gekoördineerde reaksie deur die EU en sy lidstaten op enige verdere kwaadaardige, onwettige en ontwrigtende aktiwiteit deur Rusland, wat ten volle gebruik maak van alle instrumente tot die EU se beskikking, en koördinasie met vennote te verseker. Vir hierdie doel nooi die Europese Raad ook die Kommissie en die hoë verteenwoordiger uit om opsies vir addisionele beperkende maatreëls aan te bied, insluitend ekonomiese sanksies.

Die Europese Raad beklemtoon die noodsaaklikheid om politieke, ekonomiese en mense-tot-mense-bande en samewerking met die Oosterse Vennote verder te verdiep en te verskerp met die doel om hul veerkragtigheid te verhoog. In hierdie konteks herinner dit aan die verklaring van die Oosterse Vennootskap 2017 wat die Europese aspirasies en Europese keuse van die betrokke Oosterse Vennote erken, soos uiteengesit in die Verenigingsooreenkomste, en in die konteks van hul inwerkingtreding. Dit beklemtoon ook sy verbintenis tot die verdieping van die betrekkinge met Sentraal-Asië.

Die Europese Raad herhaal die openbaring van die Europese Unie vir 'n selektiewe verbintenis met Rusland op gebiede van EU-belang. Dit nooi die Kommissie en die Hoë Verteenwoordiger uit om konkrete opsies te ontwikkel, insluitend voorwaardes en hefboomwerking in hierdie verband, met die oog op hul oorweging deur die Raad, oor onderwerpe soos klimaat en die omgewing, gesondheid, sowel as geselekteerde buitelandse en veiligheidskwessies. beleid en multilaterale kwessies soos die JCPoA, Sirië en Libië. In hierdie verband sal die Europese Raad formate en voorwaardes van dialoog met Rusland ondersoek.

32. Die Europese Raad veroordeel die beperkinge op fundamentele vryhede in Rusland en die krimpende ruimte vir die burgerlike samelewing. Dit beklemtoon die noodsaaklikheid van kontak tussen mense en voortgesette EU-steun aan die Russiese burgerlike samelewing, menseregte-organisasies en onafhanklike media. Dit versoek die Kommissie en die Hoë Verteenwoordiger om voorstelle in hierdie verband voor te lê.

33. Die Europese Raad herhaal sy volle steun vir alle pogings om waarheid, geregtigheid en aanspreeklikheid vir die slagoffers van die afsterwe van MH17 en hul naasbestaandes vas te stel en doen 'n beroep op alle state om ten volle saam te werk met die lopende regsgeding.

34. Die Europese Raad sal na hierdie kwessie terugkeer, die implementering beoordeel en verdere leiding gee as dit nodig is. '

Europese Kommissie

Die EU trek die kabel in die rommel

gepubliseer

on

IMCO, Verklaring deur die voorsitter van die parlement se interne mark en verbruikersbeskermingskomitee, Anna Cavazzini (Greens/EFA, DE), oor die algemene laaiervoorstel wat vandag deur die kommissie voorgelê is: 'Die Europese parlement het die afgelope dekade versoek dat die Kommissie 'n voorstel vir 'n gemeenskaplike laaier voorlê om e-afval aan te pak, die lewe makliker te maak vir verbruikers en hulle in staat te stel om volhoubare keuses te maak.

'Hierdie inisiatief bevat baie elemente wat vir ons komitee belangrik is, soos die harmonisering van die laaipunt om die interne mark glad te laat funksioneer, 'n hoë vlak van verbruikersbeskerming en die vermindering van elektroniese afval.

"Ons moet uiteindelik ontslae raak van die rommel in ons laaie; ons het genoeg gehad om die verkeerde laadkabel in ons rugsak te hê vir die toestel wat ons dra. Eenvormige laaikabels sal verbruikers help om geld te bespaar en die hulpbronne van die planeet te bespaar.

advertensie

"Elektriese en elektroniese toerusting is steeds een van die vinnigste groeiende afvalstrome in die EU. Dit is veral belangrik dat die voorgestelde reëls nie net geld vir slimfone nie, maar ook tablette en ander mobiele toestelle, soos deur die parlement versoek. Vinnige tegnologiese ontwikkelings moet in ag geneem word, veral omdat die kommissie reeds soveel tyd gemors het.

"Die parlement werk nou aan hierdie wetgewingsvoorstel. Ons sal ons uiterste bes doen om 'n gladde samewerking met die kommissie en die Raad te verseker om 'n ooreenkoms te bereik wat die Europese verbruikers sowel as die bedryf sal bevoordeel, met die doelwitte van die European Green Deal by die kern daarvan. ”

'Ons was almal in ons lewens in situasies toe my slimfoon se battery, byvoorbeeld op 'n trein, leeg is, sodat my buurman vir my 'n laaier wil leen. Maar dit werk nie, aangesien dit 'n ander aansluiting het, 'sê die EPO -groep se Róża Thun -parlementslid, wat verlede jaar die resolusie van die Europese Parlement daaroor voorgestel het.

advertensie

'Ons benodig 'n oplossing vir die laaie vol nuttelose laaiers. 'N Gemiddelde EU-burger produseer ongeveer 16 kg e-afval per jaar. Deur een laaier vir alle klein en middelslag elektroniese toestelle in te stel, kan ons hierdie dramatiese situasie probeer oplos, ”het Thun beklemtoon. "Daar is 'n groot voordeel vir Europese verbruikers met hierdie nuwe wet, wat dan nie verplig sou wees om 'n nuwe laaier te koop elke keer as hulle 'n nuwe toestel koop nie."

agtergrond

Die Europese Parlement en sy komitee vir die interne mark en verbruikersbeskerming (IMCO) dring al jare op 'n gemeenskaplike laaieroplossing aan en vra die kommissie voortdurend om op te tree deur middel van eie inisiatiefverslae, besluite en vrae wat aan die kommissarisse gerig is.

In 2014 het die Parlement sterk gepleit vir 'n gemeenskaplike laaier vir alle selfone tydens die onderhandelinge oor die richtlijn radiotoerusting (ROOI).

Sedertdien het verskeie ander parlement se inisiatiewe direk of indirek gevra dat selfoonlaaiers gestandaardiseer moet word, soos 'n resolusie aangeneem op 30 Januarie 2020 'n beroep op die kommissie om '' dringend '' 'n standaard vir 'n gemeenskaplike laaier in te stel.

Verder, in 'n onlangse besluit van 10 Februarie 2021 oor die nuwe aksieplan vir die sirkulêre ekonomie, het die parlementslede 'n beroep op die kommissie gedoen om dringend 'n gemeenskaplike laaier vir slimfone en soortgelyke toestelle in te stel om gestandaardiseerde, verenigbare en interoperabele laai -opsies die beste te verseker en het die kommissie gevra om 'n ontkoppelingstrategie vir laaiers en geharmoniseerde etikettering op te stel.

Kommissaris Thierry Breton, verantwoordelik vir die interne mark, het gesê: 'Laaiers voorsien al ons belangrikste elektroniese toestelle. Met meer en meer toestelle word meer en meer laaiers verkoop wat nie uitruilbaar is of nie nodig is nie. Ons maak 'n einde daaraan. Met ons voorstel kan Europese verbruikers 'n enkele laaier vir al hul draagbare elektronika gebruik - 'n belangrike stap om gemak te verhoog en afval te verminder.

Vandag (23 September) stel die Kommissie voor:

  • 'N Geharmoniseerde laaipoort vir elektroniese toestelle: USB-C is die algemene poort. Dit sal verbruikers in staat stel om hul toestelle met dieselfde USB-C-laaier te laai, ongeag die merk van die toestel.
  • Geharmoniseerde vinnige laai tegnologie sal help om te verhoed dat verskillende produsente die laaisnelheid onregmatig beperk en sal verseker dat die laaisnelheid dieselfde is wanneer 'n versoenbare laaier vir 'n toestel gebruik word.
  • Ontbondeling van die verkoop van 'n laaier uit die verkoop van die elektroniese toestel: verbruikers kan 'n nuwe elektroniese toestel sonder 'n nuwe laaier koop. Dit beperk die aantal ongewenste laaiers wat gekoop of ongebruik gelaat word. Na verwagting verminder die produksie en die wegdoening van nuwe laaiers die hoeveelheid elektroniese afval jaarliks ​​met byna duisend ton.
  • Verbeterde inligting vir verbruikers: produsente moet relevante inligting verskaf oor laai -prestasie, insluitend inligting oor die krag wat deur die toestel benodig word en as dit vinnig laai ondersteun. Dit sal dit vir verbruikers makliker maak om te sien of hul bestaande laaiers aan die vereistes van hul nuwe toestel voldoen, of om hulle te help om 'n versoenbare laaier te kies. Gekombineer met die ander maatreëls, sal dit verbruikers help om die aantal nuwe laaiers wat aangekoop word, te beperk en hulle te help om € 250 miljoen per jaar te bespaar op onnodige laaieraankope.

Die EU -laaier is van toepassing op die volgende toestelle: selfone, tablette, digitale kameras, koptelefoon, koptelefoon, draagbare luidsprekers en handheld -videokonsole.

Lees verder

Europees Parlement

EYE2021 aanlyn: Neem deel en vorm die toekoms

gepubliseer

on

As u tussen 16 en 30 jaar oud is en die toekoms van Europa wil vorm, neem deel aan die EYE2021 aanlyn en laat u stem hoor, EU sake.

Gedurende die eerste week van Oktober neem duisende jongmense uit die EU die parlement in Straatsburg oor vir die Europese Jeug Event (EYE), om idees te bespreek en te deel oor hoe u die toekoms van Europa kan vorm.

Hulle sal die geleentheid kry om deel te neem aan paneeldebatte, werkswinkels, sportaktiwiteite, stands en artistieke optredes, asook om idees uit te ruil met kundiges, aktiviste, beïnvloeders en besluitnemers.

advertensie

Neem deel aan 'n virtuele ervaring

U hoef egter nie in Straatsburg te wees om deel te neem nie: EYE2021 bevat ook tonne aanlynaktiwiteite.

Verbind met die aanlyn platform via enige toestel of deur die toegewyde app af te laai. Neem intyds deel en ruil idees uit of haal later in.

advertensie

Om die meeste uit die ervaring te put, registreer u op die platform, sodat u:

  • Netwerk met ander deelnemers, sprekers, organisasies: stuur boodskappe aan ander deelnemers en deel u sienings met die sprekers/organisasie
  • Ontdek jeugorganisasies en leer meer oor hul werk
  • Bespreek die aktiwiteite waarin u belangstel
  • Stel vrae, deel kommentaar, beantwoord meningspeilings en gesels regstreeks met ander deelnemers
  • Neem deel aan aanlynkompetisies en wen pryse


Aanlyn aktiwiteite begin 4 Oktober. U kan dit op sosiale media volg met die hutsmerk #EYE2021.

Die toekoms is joune en ons s'n

EYE2021 sal ook die hoogtepunt wees van die jeugkonsultasieproses van die Europese Parlement vir die Konferensie oor die toekoms van Europa. Deel u idees voor 9 Oktober.

EYE2021 -deelnemers sal die idees in werkswinkels ondersoek en dan daaroor stem. Die resultate gaan in 'n verslag wat aan lede van die konferensie voorgelê word en in die politieke debat gevoer word.

EYE2021 

Lees verder

Europese verkiesings

Die Duitse toekomstige koning is wettige cannabis, maar weinig anders met 'n SPD/Greens-alliansie

gepubliseer

on

By

'N Plakkaat van Christian Lindner, topkandidaat van die FDP van die Vrye Demokratiese Party, word op die raad geplaas vir die Duitse algemene verkiesing op 26 September in Bonn, Duitsland, 20 September 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Die wettiging van cannabis is omtrent die enigste ding wat Duitsland se Vrye Demokrate (FDP) maklik met die sentrum-linkse Sosiaal-Demokrate en Groenes kan saamstem, het die FDP-leier gesê, en dit klink koel oor die moontlikheid om 'n sogenaamde 'verkeerslig' -koalisie te stig, skryf Paul Carrel, Reuters.

Christian Lindner wil hê dat sy sakevriendelike FDP koning moet wees ná die nasionale verkiesing van Sondag in Duitsland, waarop die toekomstige verloop van die grootste ekonomie van Europa op die spel is na 16 jaar van bestendige, sentrum-regse leierskap onder Angela Merkel.

advertensie

Sedert 2005 aan die bewind, beplan sy om na die stemming uit te tree.

Meningspeilings toon dat 'n koalisie van die sosiaal-demokratiese sentrums (SPD) en groenes met die FDP 'n verkeersligalliansie genoem word vanweë hul partykleure van rooi, groen en geel, 'n werklike rekenkundige moontlikheid is na die verkiesing.

Maar toe die Augsburger Allgemeine -koerant hom in 'n onderhoud vra wat die FDP makliker sou kon bereik met die Sosiaal -Demokrate (SPD) en Groenes as met die konserwatiewes van Merkel, aan wie hy nader is, antwoord Lindner eenvoudig:

advertensie

"Die wettiging van cannabis."

Gevra om enige ander kwessies te noem, het hy geantwoord: 'Ek kan nie nou aan baie dink nie.'

Lindner, wie se party glo in belastingverlagings en die wettiging van cannabis, het gesê hy is onseker waarvoor die sosiaal -demokraat se kanselierkandidaat, Olaf Scholz, gestaan ​​het.

'Ek is nie seker wat sy eie politieke posisie is nie,' het hy gesê.

Scholz se SPD het dit gesien lei oor Merkel se konserwatiewes smal in 'n peiling wat Dinsdag (21 September) gepubliseer is, wat dui op 'n verskerpte wedloop net vyf dae voor die verkiesing.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings