Verbinding met ons

Dierewelsyn

Oorskakeling na hokvrye boerdery as deel van die volhoubaarheidsoorgang kan winsgewend wees vir die omgewing en diere, vind nuwe denktenkverslag

DEEL:

gepubliseer

on

Die beëindiging van die hok van diere, as deel van 'n transformerende verandering in die landbou van diere, kan boerdery meer volhoubaar maak en beter werk op die platteland kan meebring, vind 'n nuwe verslag van 'n denktenk vir volhoubaarheid wat aan die EU-beleid werk.

In die  nuwe verslag wat vandag (13 Oktober) van stapel gestuur is, het die Instituut vir Europese omgewingsbeleid (IEEP) die voordele en voordele van die omgewing en die kompromieë ondersoek om die gebruik van hokke by die produksie van eierleggende henne, varke en konyne in die EU te beëindig.

As dit gepaard gaan met ambisieuse optrede om oormatige verbruik aan te spreek, proteïeninvoer te verminder en grootskaalse organiese omskakeling van diereboerdery te implementeer, kan 'n hokvrye boerdery-oorgang die broodnodige omgewings- en sosio-ekonomiese transformasie veroorsaak, lui die verslag.

advertensie

Die studie is in opdrag van Compassion in World Farming aangebied om 'n bewysgebaseerde assessering te gee en EU-beleidmakers in kennis te stel voor 'n belangrike besluit of die gebruik van hokke in diereboerdery beëindig moet word. Vroeër vandeesmaand het die Europese Kommissie 'n Europese burgerinisiatief ontvang wat deur 1.4 miljoen mense in Europa onderteken is en 'n uitfasering van die gebruik van hokke in die EU-boerdery onderteken het. Die Kommissie het ses maande om te reageer op die 'Beëindig die hok-era' inisiatief.

Olga Kikou, hoof van medelye in die wêreldboerdery-EU en een van die organiseerders van die inisiatief, het gesê: 'Fabrieksboerdery is een van die ergste oortreders vir die stelselmatige afbreek van ons enigste planeet. Die hok is nie net 'n simbool vir ons gebroke voedsel- en boerderystelsel nie, maar dit is een van die belangrikste pilare wat hierdie verouderde model lewendig hou. Ons het 'n voedsel- en boerderyrevolusie nodig. Kom ons begin deur die hokouderdom te beëindig! ”

Elisa Kollenda, beleidsontleder van die Instituut vir Europese omgewingsbeleid, het gesê: “Ons navorsing vind dat die bevordering van 'n oorgang na kooi-vrye boerdery as deel van 'n breër volhoubaarheidsoorgang 'n wen-wen vir sowel omgewingsvolhoubaarheid as welsyn van diere kan wees. Die onlangse Farm to Fork-strategie dui op die noodsaaklikheid om wetgewing oor welsyn oor plaasdiere te hersien en te verbeter, tesame met baie ander stappe om die volhoubaarheid van produksie en verbruik te verbeter. Die verband tussen die twee moet duideliker in die debat wees. ”

  1. Vir meer as 50 jaar, Barmhartigheid in World Farming het hom beywer vir die welsyn van plaasdiere en volhoubare voedsel en boerdery. Ons het meer as een miljoen ondersteuners en verteenwoordigers in 11 Europese lande, die VSA, China en Suid-Afrika.
  1. Die  Instituut vir Europese omgewingsbeleid (IEEP) is 'n denktenk vir volhoubaarheid met meer as 40 jaar ondervinding, toegewyd aan die bevordering van bewysgebaseerde en impakgedrewe volhoubaarheidsbeleid regoor die EU en die wêreld. IEEP werk saam met 'n reeks beleidmakers, van plaaslike tot Europese vlak, NRO's en die private sektor, om bewysgebaseerde beleidsnavorsing, -analise en -advies te bied. IEEP se werk is onafhanklik en ingelig deur 'n uiteenlopende siening, met die doel om kennis te bevorder en bewusmaking te gee; en die bevordering van bewysgebaseerde beleidsvorming vir groter volhoubaarheid in Europa.
  1. Vandag, op 13 Oktober 2020, het IEEP die "Oorgang na kooi-vrye boerdery in die EU" verslag te doen aan verteenwoordigers van die Europese Parlement en die Europese Kommissie tydens 'n webinar wat deur Compassion in World Farming gereël word.

IEEP het 'n onafhanklike studie gedoen, in opdrag van Compassion in World Farming, oor hoe 'n oorgang na kooi-vrye boerdery 'n volhoubaarheidsoorgang in die veeboerdery-sektor kan ondersteun terwyl dit wyer positiewe voordele vir die samelewing lewer. Die verslag bied 'n seleksie van beleidsinstrumente en aksies van belanghebbendes aan wat 'n oorgang na 'n kooi-vrye EU sal ondersteun, saamgestel deur konsultasies met belanghebbendes en 'n literatuuroorsig. Dit beskryf drie scenario's van hoe sowel die welvaart van plaasdiere as die volhoubaarheid van produksie en verbruik gelyktydig aangespreek kan word. Groter implikasies vir byna alle aspekte van volhoubaarheid kan verwag word as die hokvrye oorgang gepaard gaan met veranderinge in die omvang van verbruik en produksie van diereprodukte en as daar 'n wesenlike afwyking is van die huidige grootskaalse gebruik van gekonsentreerde voer, insluitend ingevoerde proteïene.

  1. Op 2 Oktober 2020 het die Europese Kommissie ontvang 'n Europese burgerinisiatief wat deur 1.4 miljoen mense in 28 Europese lande onderteken is, wat 'n beroep op die EU doen om die gebruik van hokke vir boerediere uit te faseer. "Beëindig die hok ouderdom'is slegs die sesde Europese burgerinisiatief wat die vereiste drempel van 1 miljoen handtekeninge bereik het sedert die eerste inisiatief meer as agt jaar gelede van stapel gestuur is. Dit is die heel eerste suksesvolle inisiatief vir boerediere.

Dierewelsyn

Die gebruik van antibiotika by diere neem af

gepubliseer

on

Die gebruik van antibiotika het afgeneem en is nou minder in voedselproduserende diere as by mense, sê die PDF ikoon jongste verslag gepubliseer deur die Europese Food Safety Authority (EFSA), die Europese Medisyne-agentskap (EMA) en die Europese Sentrum vir Siektevoorkoming en -beheer (ECDC).

In die verslag van die drie EU-agentskappe word 'n One Health-benadering gevolg, gegewens oor die gebruik van antibiotika en ontwikkeling van antimikrobiese weerstand (AMR) in Europa vir 2016-2018.

Die beduidende afname in die gebruik van antibiotika by voedselproduserende diere dui daarop dat die maatreëls wat op landsvlak getref word om die gebruik te verminder, effektief blyk te wees. Die gebruik van 'n klas antibiotika genaamd polymyksiene, wat kolistien insluit, was byna gehalveer tussen 2016 en 2018 in voedselproduserende diere. Dit is 'n positiewe ontwikkeling, aangesien polimyksiene ook in hospitale gebruik word om pasiënte wat met multiresistente bakterieë besmet is, te behandel.

advertensie

Die EU-prentjie is uiteenlopend - die situasie verskil aansienlik per land en volgens die antibiotikaklas. Aminopenicilliene, kefalosporiene van die derde en vierde generasie en kinolone (fluorokinolone en ander kinolone) word byvoorbeeld meer by mense gebruik as by voedselproduserende diere, terwyl polimyksiene (kolistien) en tetrasikliene meer by voedselproduserende diere gebruik word as by mense. .

Die verband tussen die gebruik van antibiotika en bakteriële weerstand

Die verslag toon dat die gebruik van karbapeneme, 3de en 4de generasie kefalosporiene en kinolone by mense geassosieer word met weerstand teen hierdie antibiotika in Escherichia coli infeksies by mense. Soortgelyke assosiasies is gevind vir diere wat voedsel produseer.

Die verslag identifiseer ook die verband tussen antimikrobiese verbruik by diere en AMR in bakterieë van voedselproduserende diere, wat weer gepaard gaan met AMR in bakterieë van mense. 'N Voorbeeld hiervan is Campylobacter spp. bakterieë, wat in voedselproduserende diere voorkom en voedselbesmettings by mense veroorsaak. Kenners het 'n verband gevind tussen weerstand by hierdie bakterieë by diere en weerstand by dieselfde bakterie by mense.

Bestryding van AMR deur samewerking

AMR is 'n beduidende wêreldwye probleem vir openbare gesondheid wat 'n ernstige ekonomiese las verteenwoordig. Die One Health-benadering wat deur die samewerking van EFSA, EMA en ECDC geïmplementeer word, en die resultate wat in hierdie verslag aangebied word, vra vir voortgesette pogings om AMR op nasionale, EU- en wêreldvlak in die gesondheidsektor aan te pak.

Meer inligting

Lees verder

Dierewelsyn

'End the Cage Age' - 'n historiese dag vir welsyn van diere

gepubliseer

on

Věra Jourová, vise-president vir waardes en deursigtigheid

Die Europese Kommissie het vandag (30 Junie) 'n wetgewende reaksie op die Europese burgerinisiatief 'End the Cage Age' (ECI) voorgestel, ondersteun deur meer as een miljoen Europeërs uit 18 verskillende state.

Die Kommissie sal teen 2023 'n wetlike voorstel aanvaar om hokke vir 'n aantal plaasdiere te verbied. Die voorstel sal die gebruik van hokstelsels vir alle diere wat in die inisiatief genoem word, uitfaseer en uiteindelik verbied. Dit sal diere insluit wat reeds deur wetgewing gedek word: lêhenne, sôe en kalwers; en ander genoemde diere, insluitend: hase, trekkers, laagtelers, braaikuiken, kwartels, eende en ganse. Vir hierdie diere het die Kommissie EFSA (Europese Voedselveiligheidsowerheid) reeds gevra om die bestaande wetenskaplike bewyse aan te vul om die voorwaardes vir die verbod op hokke te bepaal.

As deel van sy Farm to Fork-strategie, het die Kommissie reeds daartoe verbind om voor te stel dat die wetgewing oor dierewelsyn, insluitend vervoer en grootmaak, wat tans 'n fiksheidskontrole ondergaan, hersien word, wat teen die somer van 2022 afgehandel moet word.

Kommissaris vir gesondheid en voedselveiligheid, Stella Kyriakides, het gesê: “Vandag is 'n historiese dag vir welsyn van diere. Diere is lewende wesens en ons het 'n morele, maatskaplike verantwoordelikheid om toe te sien dat diere se omstandighede dit weerspieël. Ek is vasbeslote om te verseker dat die EU op die wêreldvlak aan die voorpunt bly van welsyn van diere en dat ons aan die maatskaplike verwagtinge voldoen. "

Parallel met die wetgewing, sal die Kommissie spesifieke ondersteuningsmaatreëls op sleutelbeleidsterreine soek. In die besonder sal die nuwe gemeenskaplike landboubeleid finansiële ondersteuning en aansporings bied - soos die nuwe instrument vir eko-skemas - om boere te help opgradeer na meer diervriendelike geriewe in ooreenstemming met die nuwe standaarde. Dit sal ook moontlik wees om die Just Transition Fund en die Recovery and Resilience Facility te gebruik om boere te ondersteun in die aanpassing aan hokvrye stelsels.

Lees verder

Animal vervoer

Help boere om die hokboerdery te beëindig

gepubliseer

on

“Ons ondersteun die Citizens 'Initiative' End the Cage Age 'vir plaasdiere. Saam met 1.4 miljoen Europeërs vra ons die Kommissie om die regte maatreëls voor te stel om die hokboerdery te beëindig, ”het Michaela Šojdrová, parlementslid van die EVP, gesê.

“Dierewelsyn kan die beste gewaarborg word as boere die regte aansporings daarvoor kry. Ons ondersteun 'n gladde oorgang van hokke na alternatiewe stelsels binne 'n voldoende oorgangstydperk wat spesifiek vir elke spesie oorweeg word, ”het Šojdrová bygevoeg.

Aangesien die Europese Kommissie in 2023 belowe het om nuwe welsynsdierwetgewing voor te stel, onderstreep Šojdrová dat 'n impakstudie voor 2022 gedoen moet word, met inbegrip van die koste van die vereiste transformasie op kort en lang termyn. "Aangesien verskillende soorte, lêhenne of konyne, verskillende toestande benodig, moet die voorstel hierdie verskille dek volgens spesies volgens spesies teen 2027. Boere benodig oorgangstydperke en 'n vergoeding van die hoër produksiekoste," het Šojdrová gesê.

advertensie

'Om die welsyn van diere te waarborg en om nie ons Europese boere te benadeel nie, het ons effektiewe beheer nodig as ingevoerde produkte volgens die EU se welsynstandaarde voldoen. Ingevoerde produkte moet aan Europese dierewelsynsstandaarde voldoen, sodat ons hoë gehalte produksie nie deur lae invoer vervang sal word nie, ”beklemtoon Šojdrová.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings