Die Italiaanse senaat stem om #Salvini-immuniteit teen trekboot op te hef

| 14 Februarie 2020
Italiaanse senatore het Woensdag (12 Februarie) gestem om die immuniteit vir Matteo Salvini, regsleier, op te hef (Foto), die weg oopgemaak vir 'n moontlike loopbaanaanslag oor beskuldigings wat hy verlede jaar onwettig op die see aangehou het, skryf Angelo Amante.

Die uitslag van die stemming sal waarskynlik omstreeks 1800 GMT aangekondig word, maar 'n Reuters-getal van die tel het 'n meerderheid ten gunste van die opheffing van die regsbeskerming van Salvini as voormalige minister.

Die beslissing gee aan landdroste in Sisilië die vooruitsig om klagtes op te stel oor sy besluit om 131 geredde migrante wat in Julie verlede jaar ses maande aan boord van 'n kuswagterskip geblokkeer is, te wagte te hou, terwyl hy op ander lande van die Europese Unie gewag het om in te neem.

Salvini, die hoof van die Italië-party wat destyds as minister van binnelandse sake gedien het, kan uiteindelik tot vyftien jaar tronkstraf opgelê word as hy skuldig bevind word aan die einde van die pynlike regsproses in Italië. Oortuiging kan hom ook uit die politieke amp onthef en sy ambisies om 'n toekomstige regering te lei, verminder.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Italië

Kommentaar gesluit.