#EUBudgetgeveg, #Poland standoff, #Vietnam handel

| 14 Februarie 2020

Die Europese Parlement het die volgende langtermynbegrotingsplan van die EU bespreek, met lede van die EPP-groep wat die EU-lidlande waarsku om besluite te neem sonder om die standpunt van die Parlement te oorweeg.

Die EVP-groep het die Europese Kommissie versoek om die Europese Hof van Justisie te vra om 'n Poolse wet te blokkeer wat daarop gemik is om dissidente regters krities oor die beleid van die nasionalistiese regering af te vuur.

Die parlement het 'n handelsooreenkoms met Viëtnam goedgekeur. Dit is die eerste sodanige EU-ooreenkoms waarby 'n ontwikkelende land betrokke is. Parlementslede van die EPP-groep verklaar dat die ooreenkoms Vietnam sal help om te moderniseer en dat die regering daar sal voortgaan om menseregte te respekteer.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, EU-begroting, Europees Parlement, Pole, Viëtnam

Kommentaar gesluit.