Sassoli: 'Hierdie konferensie is 'n historiese geleentheid vir Europa, ons moet dit laat tel'

| 16 Januarie 2020

Na afloop van die stemming lewer president van die Europese Parlement, David Sassoli (uitgebeeld) het gesê: “Die grense van die huidige model van EU-bestuur is duidelik gemaak deur die krisisse wat die afgelope dekade Europa getref het. Ons moet 'n nuwe gedeelde visie vir die toekoms van die Europese projek vind en saam die hervormings wat nodig is om ons Unie te versterk, saam definieer. Ons moet beter in die belang van die Europeërs kan optree, die demokratiese legitimiteit van die EU, die deursigtigheid en doeltreffendheid daarvan van die EU moet bevorder, en 'n breë deelname van die burgerlike samelewing en die burgers aan hierdie debat moet verseker.

“Hierdie konferensie is 'n hoeksteen om die nuwe Europa te bou. Dit is 'n prioriteit vir ons in hierdie parlement, ons moet nou saamwerk met die ander EU-instellings, maar ook met die nasionale parlemente, plaaslike en streeksowerhede, die burgerlike samelewing, en die belangrikste met die burgers om dit 'n sukses te maak.

“Verskeie kwessies wat bespreek moet word, is reeds duidelik: die inisiatief van die Europese Parlement, om te verseker dat die Spitzenkandidaten-stelsel doeltreffend werk, transnasionale lyste en die hervorming van besluitneming in die Raad en 'n Europese kieswet. Dit moet egter nie vooraf bepaal word nie, ons moet oop wees vir nuwe idees en nuwe insette van mense van regoor Europa - om te verseker dat ons Unie die belange van almal die beste kan dien.

'As alle Europese instellings saamloop, sal ons suksesvol wees. Dit is 'n historiese geleentheid vir Europa - ons moet dit laat tel. ”

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europees Parlement, Plenaire

Kommentaar gesluit.