Die parlement steun #EuropeanGreenDeal en dring daarop aan om nog hoër ambisies te bewerkstellig

| 16 Januarie 2020
Windturbine word herstel, bygestaan ​​deur hyskraan en hysbakBelegging in hernubare energie om klimaatsneutraliteit te bewerkstellig, moet ook nuwe werkgeleenthede skep © Shutterstock.com / Jodi C

Parlementslede ondersteun die Europese Green Deal, maar beklemtoon uitdagings, insluitend die versekering van 'n regverdige en inklusiewe oorgang en die behoefte aan hoë tussentydse teikens.

Die parlement het Woensdag (15 Januarie) sy standpunt oor die Europese groenooreenkoms aanvaar, onthul deur die president van die Kommissie von der Leyen in 'n plenêre debat in Desember. Parlementslede verwelkom die Europese Green Deal en ondersteun 'n ambisieuse plan vir volhoubare beleggings om die beleggingsgaping te help besleg. Hulle vra ook vir 'n voldoende befondsde oorgangsmeganisme.

Versnel die vermindering van kweekhuisgasvrystellings

Die parlement wil hê dat die komende klimaatswet hoër ambisies moet insluit vir die EU se 2030-doelwit van vermindering van emissies (55% in 2030 vergeleke met 1990, in plaas van “ten minste 50% teenoor 55%"soos voorgestel deur die Kommissie). Die EU moet hierdie teikens goedkeur voor die VN-konferensie oor klimaatsverandering in November. Hulle wil ook 'n tussentydse teiken vir 2040 hê om te verseker dat die EU op koers is om klimaatsneutraliteit in 2050 te bereik.

Om te verhoed koolstof lekkasie as gevolg van verskille in klimaatsambisie wêreldwyd, versoek die Parlement 'n meganisme vir aanpassing van die koolstofgrens wat aan die WTO voldoen.

Parlementslede benadruk dat hulle enige wetgewende voorstelle sal wysig om die doelstellings van die Green Deal te bereik. Hoër teikens vir energiedoeltreffendheid en hernubare energie, met inbegrip van bindende nasionale teikens vir elke lidstaat vir laasgenoemde, en 'n hersiening van ander stukke EU-wetgewing op die gebied van klimaat en energie is teen Junie 2021 nodig.

Die resolusie is met 482 stemme voor, 136 teen en 95 onthoudings aanvaar.

“Die parlement het die Kommissie se voorstel oor die Green Deal oorweldigend ondersteun en verwelkom die feit dat daar konsekwentheid tussen al die Europese Unie se beleid en die doelstellings van die Green Deal sal wees. Landbou, handel en ekonomiese bestuur en ander beleidsterreine moet nou gesien en ontleed word in die konteks van die Green Deal, ”het gesê Pascal Canfin (RE, FR), voorsitter van die omgewingskomitee.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, omgewing, EU, Europees Parlement

Kommentaar gesluit.