#Brexit - Die stuurgroep van die Europese Parlement sê die Britse voorstelle bied nie die voorsorgmaatreëls wat die EU en Ierland nodig het nie

| Oktober 3, 2019

Op Woensdag (Oktober 2) het Michel Barnier die Brexit Steering Group (BSG) van die Europese Parlement oor die jongste voorstelle van die Britse regering uiteengesit. Na 'n meningswisseling het lede van die Parlementslede saamgestem oor die volgende verklaring:

“Die BSG vind dit nie last minute voorstelle van die Britse regering van 2 Oktober, in hul huidige vorm, vorm 'n basis vir 'n ooreenkoms waartoe die Europese Parlement toestemming kon verleen. Die voorstelle behandel nie die werklike probleme wat opgelos moet word nie, naamlik die ekonomie van die hele eiland, die volle respek van die Goeie Vrydag-ooreenkoms en die integriteit van die interne mark.

Alhoewel ons oop is vir werkbare, wettig-uitvoerbare en ernstige oplossings, val die voorstelle van die UK nie 'n belangrike beweging weg van gesamentlike verbintenisse en doelstellings nie.

In veral daar is kommer oor drie aspekte van die voorstelle.

Eerstens maak die UK-voorstelle oor doeane en regulatoriese aspekte uitdruklik voorsiening vir infrastruktuur, beheermaatreëls en kontroles, maar dit is onduidelik oor presies waar en hoe dit uitgevoer sou word. Enige vorm van kontroles en kontroles in en om die grens sou die einde van wrywinglose handel beteken, en as sodanig sou dit die ekonomie van die hele eiland benadeel en 'n ernstige gevaar vir die vrede inhou proses, en kan 'n ernstige risiko vir verbruikers en ondernemings inhou. Die voorstelle wat deur die Britse regering ingedien is, oortree dus 'n aantal fundamentele beginsels en rooi lyne wat in die resolusies van hierdie huis aanvaar is. Terselfdertyd sou sulke kontroles nie wees nie voldoende om die beskerming van EU-verbruikers en -ondernemings in alle omstandighede te waarborg en sodoende die EU moontlik 'n belangrike gat in sy interne mark te laat.

Tweedens sou die UK-voorstelle operasioneel slegs in detail uitgewerk word deur die EU en die UK, of eensydig in die Verenigde Koninkryk, gedurende die oorgangsperiode van veertien maande. Dit verskaf nie die nodige sekerheid of voldoen aan die ooreengekome beginsels in die onttrekkingsooreenkoms nie. Dit sou beteken dat die Europese Parlement toestemming moet gee tot die protokol sonder om die volle implikasies daarvan te ken, en ook geen waarborg sou hê rakende die wettige werking daarvan nie. Dit is onaanvaarbaar.

Derdens, die toestemmingsreg wat aan die Noord-Ierse Vergadering aangebied word, maak 'n ooreenkoms effektief, onseker, voorlopig en eensydig, in plaas van die veiligheidsnet wat deur die agtergrond voorsien word. Verder het die Noord-Ierse Vergadering bykans drie jaar nie gesit nie, en dit kan betwyfel word of dit weer in staat sou wees om weer te vergader en die verantwoordelikheid vir 'n internasionale verdrag van hierdie aard te aanvaar.

Samevattend is die BSG, soos voorgelê, ernstige kommer oor die Britse voorstel. Die beveiliging van vrede en stabiliteit op die eiland Ierland, die beskerming van die burgers en die EU-regsorde moet die hooffokus van enige transaksie wees. Die Britse voorstelle stem nie eens ooreen met wat ooreengekom is as 'n nie voldoende kompromie op die agtergrond.

Die Europese Parlement bly oop om alle voorstelle te ondersoek, maar dit moet geloofwaardig wees, wettiglik uitgevoer kan word praktyk het dieselfde effek as die kompromieë wat in die onttrekkingsooreenkoms voorkom. ”

Die Europese Parlement ondersteun steeds 'n 'ordelike Brexit' gebaseer op die reeds onderhandelde onttrekkingsooreenkoms, en parlementslede het weer bevestig in die resolusie op 18 September met 'n groot meerderheid aangeneem. Enige onttrekkingsooreenkoms en toekomstige assosiasie of internasionale ooreenkoms met die UK sal deur die Europese Parlement goedgekeur moet word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, EU, EU, Europese Kommissie, Europees Parlement, UK

Kommentaar gesluit.