Presidente vra vir die opening van toetredingsgesprekke met #NorthMacedonia en #Albania

| Oktober 3, 2019

Pinwoners Tusk (Europese Raad), Sassoli (Europese parlement), Juncker (Europese Kommissie) en die verkose president von der Leyen skryf vandag (3 Oktober) aan regerings om 'n beroep op die EU-lidlande te doen om 'n duidelike en wesenlike besluit oor die opening te neem van toetredingsonderhandelinge met Noord-Macedonië en Albanië nie later nie as Oktober 2019. ”

In die brief voer hulle aan dat die Europese Unie staan ​​voor 'n strategiese keuse: "Of die EU nou besluit om toetredingsgesprekke met Noord-Macedonië en Albanië te open, is 'n toets van die vermoë van die Unie om sy beloftes na te kom en na die toekoms te kyk.

"Ons wêreld is vinnig besig om te verander. As die EU sy internasionale rol moet handhaaf en sy belange moet beskerm, sal dit 'n stap in die rigting van die integrasie van die Europese lande wees wat belangstelling uitgespreek het en aan die vereistes voldoen het om die toetredingsproses te begin.

"Noord-Macedonië en Albanië het gedoen wat ons hulle gevra het om te doen. Om dit te bereik het 'n aansienlike poging van hul burgers vereis, vir wie die Europese perspektief 'n groot bron van motivering en vasberadenheid was.

"Daar is geen waarborg vir sukses nie. Daar sal baie hard gewerk word aan hervormings langs die pad. Lidmaatskap sal nie oornag plaasvind nie. En albei lande is hiervan bewus. Parallel daaraan sal die samewerking van die EU moet verdiep om saam te werk met die uitbreiding, in die wedersydse belang van die burgers van die Europese lande en kandidaatlande.

"Ons glo dat dit nou die tyd is om toetredingsgesprekke met albei lande te open."

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Albanië, EU, EU, UK

Kommentaar gesluit.