Verbinding met ons

EU

#Romanië - Beter #DrinkWater in #Cluj en # Sălaj danksy die samehorigheidsbeleid

gepubliseer

on

Die Cohesiefonds belê € 275.7 miljoen vir beter drinkwatervoorsiening en opgegradeerde dienste vir die versameling en behandeling van afvalwater in die provinsies Cluj en Sălaj, Noordwes-Roemenië. Danksy hierdie projek wat deur die EU gefinansier word, sal byna 240,000 79 inwoners beter drinkwater geniet. Kommissaris van die omgewing, maritieme aangeleenthede en visserye, Karmenu Vella, het gesê: “Almal moet toegang hê tot goeie drinkwater. Met hierdie samehorigheidsprojek belê die EU vir die gesondheid en lewensgehalte van ons burgers, terwyl die omgewing beskerm word en waterverliese verminder word. Dit is 'n uitstekende voorbeeld van wat die EU vir u kan doen. 'Die projek verhoog die plaaslike watertoevoerverbinding van 95% tot 1,550%. Werke sal die aanbod van drinkwater vergroot deur middel van bronne wat mikrobiologies beheer word. Dit sluit ook opgraderings by die waterbehandelingsaanleg in Gilău in, die rehabilitasie van die ondergrondse waterbron Florești in Cluj en die oprigting of heropbou van bykans 2023 XNUMX km netwerke. Die projek moet in Julie XNUMX voltooi word. 

corona

Die Kommissie keur die Duitse skema goed om akkommodasieverskaffers op die gebied van kinder- en jeugonderrig te vergoed vir skade gely weens die uitbreking van die koronavirus

gepubliseer

on

Volgens die EU-reëls vir staatssteun het die Europese Kommissie 'n Duitse skema goedgekeur om akkommodasieverskaffers vir kinder- en jeugonderrig te vergoed vir die verlies aan inkomste as gevolg van die uitbraak van die koronavirus. Die openbare steun sal die vorm aanneem van direkte toelaes. Die skema sal tot 60% vergoed vir die verlies aan inkomste wat in aanmerking kom vir begunstigdes gedurende die periode tussen die begin van die uitsluiting (wat op verskillende datums in die streekstate begin het) en 31 Julie 2020 toe hul akkommodasiegeriewe moes sluit tot die beperkende maatreëls wat in Duitsland ingestel is.

By die berekening van die verlies aan inkomste, enige vermindering in die koste as gevolg van die inkomste wat gegenereer word tydens die toesluit en enige moontlike finansiële hulp wat deur die staat toegestaan ​​of werklik uitbetaal is (en veral toegestaan ​​volgens die skema SA.58464) of derdes om die gevolge van die uitbraak van die koronavirus die hoof te bied, sal afgetrek word. Op die sentrale regeringsvlak sal fasiliteite wat in aanmerking kom om aansoek te doen, 'n begroting van tot € 75 miljoen hê.

Hierdie fondse is egter nie uitsluitlik vir hierdie skema geoormerk nie. Daarbenewens het plaaslike owerhede (by Länder of plaaslike vlak) kan ook van die skema gebruik maak vanaf die plaaslike begrotings. In elk geval verseker die skema dat dieselfde in aanmerking komende koste nie twee keer deur verskillende administratiewe vlakke vergoed kan word nie. Die Kommissie beoordeel die maatreël onder Artikel 107 (2) (b) van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie, wat die Kommissie in staat stel om staatssteunmaatreëls wat deur lidlande toegestaan ​​word, goed te keur om spesifieke ondernemings of spesifieke sektore te vergoed vir die skade wat veroorsaak word deur buitengewone gebeure, soos die uitbraak van die koronavirus.

Die Kommissie het bevind dat die Duitse skema skadevergoeding sal vergoed wat direk met die koronavirus-uitbreking verband hou. Dit het ook bevind dat die maatstaf eweredig is, aangesien die beoogde vergoeding nie meer is as wat nodig is om die skade te vergoed nie. Die Kommissie het dus tot die gevolgtrekking gekom dat die skema in lyn is met die EU-reëls vir staatssteun.

Meer inligting oor die stappe wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronavirus-pandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.59228 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf.

Lees verder

EU

Kommissaris Gabriel neem deel aan European Researchers 'Night 2020

gepubliseer

on

Die 15th uitgawe van Europese navorsers 'Night, die grootste navorsingskommunikasie- en promosiegeleentheid in Europa, vind vanaand (27 November) plaas. Geleenthede word in 388 stede in 29 lande gereël, wat mense die kans bied om wetenskap op 'n prettige manier te ontdek. Dit sal fisies, feitlik of op 'n hibriede manier plaasvind, in ooreenstemming met nasionale maatreëls wat ingestel is in reaksie op die huidige pandemie.

Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, sal toesprake lewer by geleenthede in Sofia, Bulgarye en Perugia, Italië. Sy het voor die aand se verrigtinge gesê: 'Dit is belangrik om wetenskap en navorsing vir almal toeganklik te maak en die impak van wetenskap in die daaglikse lewe van die burgers aan te toon. Dit is die rede waarom die Europese navorsersaand so belangrik is: dit is 'n geleentheid wat vir almal toeganklik is, selfs vanjaar toeganklik vanaf die huis. Dit toon navorsingsprojekte en hul resultate op 'n vermaaklike manier en is 'n uitstekende geleentheid om werklike navorsers en kundiges in hul onderskeie vakgebiede te ontdek en daarby te skakel. '

European Researchers 'Night word befonds deur Marie Skłodowska-Curie aksies en in 2020 fokus projekte hoofsaaklik op omgewing, volhoubaarheid en klimaatsverandering.

Lees verder

Oostenryk

Die Kommissie keur Oostenrykse maatreëls goed om spoorvrag- en passasiersoperateurs te ondersteun wat geraak word deur die uitbreking van die coronavirus

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het onder die EU-reëls vir staatssteun goedgekeur twee Oostenrykse maatreëls wat die spoorvrag-sektor ondersteun en een maatreël wat die spoorwegpassasiersektor ondersteun in die konteks van die koronavirus-uitbreking. Die twee maatreëls wat die spoorvrag-sektor ondersteun, sal verhoogde openbare steun verseker om die verskuiwing van vragverkeer van pad na spoor verder aan te moedig, en die derde maatreël stel tydelike verligting in vir spooroperateurs wat passasiersdienste op kommersiële basis lewer.

Die Kommissie het bevind dat die maatreëls voordelig is vir die omgewing en mobiliteit, aangesien dit spoorvervoer ondersteun, wat minder besoedelend is as padvervoer, terwyl dit ook die opeenhoping van die pad verminder. Die Kommissie het ook bevind dat die maatreëls eweredig en noodsaaklik is om die nagestreefde doel te bereik, naamlik om die modale verskuiwing van pad na spoor te ondersteun, terwyl dit nie tot onnodige mededingingsversteurings lei nie. Laastens strook die kwytskelding van koste vir toegang tot infrastruktuur in die tweede en derde maatreëls hierbo beskryf met die onlangs aangenome Verordening (EU) 2020/1429.

Hierdie verordening laat lidlande toe en moedig dit aan om tydelik die verlaging, kwytskelding of uitstel van koste vir toegang tot spoorinfrastruktuur onder direkte koste te magtig. As gevolg hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreëls voldoen aan die EU-reëls vir staatssteun, veral die 2008-riglyne van die Kommissie vir staatssteun aan spoorwegondernemings (die Spoorwegriglyne).

Die uitvoerende visepresident Margrethe Vestager, in beheer van die mededingingsbeleid, het gesê: 'Die maatreëls wat vandag goedgekeur is, sal die Oostenrykse owerhede in staat stel om nie net spoorwegvervoerondernemings te ondersteun nie, maar ook kommersiële passasiersoperateurs in die konteks van die koronavirus-uitbreking. Dit sal bydra tot die behoud van hul mededingendheid in vergelyking met ander vervoermiddele, in ooreenstemming met die EU Green Deal-doelwit. Ons werk voort met alle lidlande om te verseker dat nasionale steunmaatreëls so vinnig en effektief moontlik ingestel kan word, in ooreenstemming met die EU-reëls. ”

Die volledige persverklaring is beskikbaar aanlyn

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings