EU gee € 621 miljoen aan wetenskaplikes in die vroeë loopbaan ten einde #Pioniersondernemingsondersoek te doen

| September 4, 2019

Die Europese Kommissie het die uitslae van die kompetisie vir die Europese Navorsingsraad (ERC) bekend gemaak Begin toelaes, wat deel uitmaak van die EU se navorsings- en innovasieprogram Horizon 2020.

Die toekennings, ter waarde van altesaam € 621 miljoen, is toegeken aan wetenskaplikes van die vroeë loopbaan van 408 om hulle te help om hul eie spanne te bou en baanbrekersnavorsing in 'n verskeidenheid dissiplines uit te voer, terselfdertyd om 'n geraamde 2,500-poste vir postdoktorale genote te skep, PhD-studente en ander personeel. Die navorsing sal verskillende onderwerpe dek, insluitend die bestudering van hoe boskos oplossings vir wêreldhonger kan bied; die intensiteit, frekwensie en verspreiding van ekstreme seevlakke in Europa te beoordeel; ondersoek na hoe tegnologiemaatskappye hul produkte bevorder en vertroue op die verbruiker soek; of die oorlewingsvaardighede van enkel-sel organismes te ontrafel.

Carlos Moedas, kommissaris vir navorsing, wetenskap en innovasie, het gesê: “Navorsers het vryheid en ondersteuning nodig om hul wetenskaplike nuuskierigheid te volg as ons antwoorde sal vind op die moeilikste uitdagings van ons tyd en ons toekoms. Dit is die sterkte van die toekennings wat die EU deur die Europese Navorsingsraad bied: 'n geleentheid vir uitstaande wetenskaplikes om hul gedugste idees na te streef. ”

Meer inligting is beskikbaar in die ERC persverklaring. ERC-aanvangstoelaes word toegeken aan navorsers van vroeë loopbane van enige nasionaliteit met twee tot sewe jaar ondervinding sedert die voltooiing van hul PhD (of 'n gelykwaardige graad) en 'n sterk wetenskaplike rekord. Vir elke skema word een keer per jaar oproepe om voorstelle gepubliseer.

Aansoekinligting en sperdatums, insluitend die 2020-rondte, kan gevind word hier afgelaai word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.