VN vra vir volgehoue ​​ondersteuning aan #Syria en die streek voor die konferensie van Brussel

| Maart 15, 2019

Drie VN-prinsipale het gewaarsku dat die Sirië-krisis nog nie verby is nie en dring aan op volgehoue ​​en grootskaalse ondersteuning aan kwetsbare Siriërs, vlugtelinge en die gemeenskappe wat hulle aanbied.

Namate die krisis sy negende jaar betree, bly humanitêre behoeftes in Sirië op rekordvlakke met 11.7 miljoen mense wat behoefte het aan een of ander vorm van humanitêre hulp en beskerming. Sommige 6.2 miljoen mense is intern verplaas en meer as 2 miljoen seuns en meisies is buite skool in Sirië. 'N Geskatte 83% van die Siriërs leef onder die armoedegrens en mense word toenemend kwesbaar weens die verlies of gebrek aan volgehoue ​​lewensbestaan.

"Sonder 'n onmiddellike en aansienlike inspuiting van fondse sal lewensreddende bepalings van voedsel-, water-, gesondheids-, skuiling- en beskermingsdienste waarskynlik onderbreek word," het mnr. Mark Lowcock, die humanitêre hoof van die VN, gesê. "Dit is noodsaaklik dat die internasionale gemeenskap aan die kant van elke vrou, man, meisie en seun in Sirië bly, wat ons hulp benodig om aan die baie basiese vereistes van 'n waardige lewe te voldoen. As donateurs die befondsing verskaf, kan ons die planne implementeer om dit te help. "

Die situasie is ook die grootste vlugtelinge krisis in die wêreld. Daar is meer as 5.6 miljoen Siriese vlugtelinge en tot 3.9 miljoen lede van gasheergemeenskappe in die naburige lande.

Die VN is dus dringend op soek na groter befondsing om mense in nood te help deur middel van 'n US $ 3.3-biljoen vir die antwoord in Sirië, en 'n $ 5.5bn-vlugtelinge en veerkragtigheidsplan vir die buurlande.

"Nadat ek net Sirië en Siriese vlugtelinge in Libanon besoek het, is ek baie bekommerd oor die toenemende gaping tussen hul massiewe behoeftes en die ondersteuning wat beskikbaar gestel word vir die internasionale vlugtelinge-reaksie. Agt jaar in die grootste vlugtelinge-krisis in dekades leef ongeveer 70 persent van die Siriese vlugtelinge 'n skeermeswêreld onder die armoedegrens, "het die VN-hoëkommissaris vir vlugtelinge, Filippo Grandi, gesê. "Verlaagde hulp as gevolg van befondsingsbesnoeiings beteken dat vlugtelinge elke dag kwaadwillige keuses moet maak, soos om kinders uit die skool te neem om te werk of om maaltye te verminder. Hulle is ook kwesbaar vir uitbuiting en misbruik.

"Dit is noodsaaklik dat die internasionale gemeenskap die kursus bly om die miljoene Siriese vlugtelinge wat in buurlande woon, te ondersteun en steeds beskerming en hulp nodig. Nie minder steun moet uitgebrei word na die plaaslike gasheergemeenskappe en regerings wat miljoene Siriese vlugtelinge die afgelope agt jaar skuil, "het Grandi bygevoeg.

"Hulp is ook nodig vir daardie vlugtelinge - en die veel groter aantal intern ontheemde mense - wat in baie moeilike omstandighede kies om terug te keer."

Die gasheerlande en hul gemeenskappe het voorspelbare finansiering nodig om vlugtelinge te ondersteun, om te verseker dat nasionale dienste beskikbaar is en om geleenthede vir vlugtelinge en burgers uit te brei. Hulle het vlugtelinge genoodsaak, asiel en beskerming aangebied, openbare dienste oopgemaak, wat meer en meer vlugtelinge moontlik maak om aan die plaaslike ekonomie deel te neem en die veerkragtigheid van vlugtelinge en gashere te bou.

"In Sirië is armoede stygend, basiese diensinfrastruktuur is beskadig of vernietig, en die sosiale struktuur word tot die uiterste beperk," het die administrateur van die UNDP, Achim Steiner, gesê. "Gasheerregerings en gemeenskappe in lande in Sirië het ons steun nodig om die kursus te bly om hul vrygewigheid aan vlugtelinge uit te brei, terwyl hulle terselfdertyd die momentum van hul eie ontwikkelingspad behou. Ons het die internasionale gemeenskap nodig om sy ondersteuning vir veerkragtigheid te versterk, beide in Sirië en in die naburige lande. "

Ten spyte van vrygewige befondsing deur donateurs in 2018, is slegs 65% van die $ 3.4 miljard wat verlede jaar vir die binneland-Sirië-plan benodig is, ontvang. Die streeksvlugtelinge- en veerkragtigheidsplan wat $ 5.6bn vir 2018 versoek, is 62% befonds. Die drie VN-hoofde doen gesamentlik 'n beroep op die internasionale skenkergemeenskap om môre tydens die hoëvlakkonferensie vryelik te beloof vir 2019.

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Sirië, Verenigde Nasies