Verklaring deur eerste vise-president, Frans Timmermans en Kommissaris Věra Jourová op 80th herdenking van #Kristallnacht (Nag van Gebreekte Glas)

| November 8, 2018

80 jaar gelede môre (9 November), het die lewens en geskiedenis van Jode in Europa vir ewig in die ruimte van een nag verander. Die staatsbeveiligde antisemitisme van die Nazi-regime het die moord op Jode, die verbranding van sinagoges en die plundering van besighede in Joodse besit en Joodse huise veroorsaak.

Ongeveer dertigduisend Joodse mense is gedeporteer tydens die 'Kristallnacht', 'n gebeurtenis wat die begin van die Holocaust en die uitwissing van ses miljoen Jode gemerk het. Vandag moet ons oor hierdie gebeure breek en reflekteer en onsself herinner aan hoekom ons alles in ons vermoë moet doen om te keer dat dit ooit weer gebeur.

Daar is rede om waaksaam te wees, ten spyte van die verskrikkinge van ons verlede, toon onlangse ontwikkelings dat antisemitisme steeds in ons samelewing teenwoordig is; Daar is nog steeds individue wat ontken dat hierdie gebeure selfs plaasgevind het. Joodse mense word steeds aangeval en bedreig in die strate van baie EU-lande; haatspraak bly versprei en daar is nog ruimte om geweld aan te moedig, nie die minste aanlyn nie. Haat het met woorde begin en in geweld geëindig. En ons sien die neiging weer deur die skokkende moorde in Toulouse, Brussel, Parys, en Kopenhagen, en veral in Pittsburgh in die Verenigde State.

Ons kan nie toelaat dat ons samelewing aan kollektiewe geheue ly nie. Ons is verplig om ons jong geslagte voortdurend hieroor te leer en hoe om Europa se innerlike demone te tem - sodat niemand vergeet nie. Daarom het ons toegewyde befondsing vir Europese herinnering, en waarom help die Kommissie om bewustheid te verhoog en mense oor die Holocaust op te voed.

Om antisemitisme beter te beveg, moet ons dit ook beter verstaan. Daarom steun die Commissie die lid-state en die civiele samelewing steeds meer om die verslag oor antisemitisme in die EU te verbeter. Ons het 'n Kommissie-koördineerder oor die bestryding van antisemitisme om met Joodse gemeenskappe te skakel en die samewerking met internasionale organisasies, owerhede en lidlande van die lidstaten te versterk. Die Horizon 2020-projek 'European Holocaust Research Infrastructure' is die grootste EU-befondsde navorsingsprogram oor die Holocaust, met 'n begroting van € 8 miljoen en 'n doel om die netwerk van Europese navorsing oor die Holocaust te versterk.

Joodse mense behoort nooit weer te vra of hulle of hul kinders 'n toekoms in die Europese Unie het nie. Hulle hoef nooit te bevraagteken of die owerhede aan hulle kant sal staan ​​om hul veiligheid te waarborg nie. Niemand moet ooit bang wees om na 'n sinagoge te gaan of 'n kippah in die Europese Unie te dra nie. Vandag, soos elke dag, staan ​​die Europese Kommissie stewig teen alle vorme van antisemitisme. Ons sal voortgaan om onvoorwaardelik die vooroordeel en stereotipes in Europa te bestry, ongeag wat dit betref, en ons sal altyd mense se reg beskerm om hul godsdiens te beoefen - wat ookal dit is - vry en sonder vrees.

agtergrond

Die Europese Kommissie het 'n reeks aksies ter bestryding van antisemitisme, soos die monitering van hoe die Europese wetgewing teen antisemitisme bestry word, en om die lidstaten te rig oor hoe om antisemitiese haatmisdaad en haatspraak aan te pak.

In 2015 het die eerste vise-president, Timmermans en commissaris Jourová, 'n Kommissie-koördineerder aangestel oor die bestryding van antisemitisme om met Joodse gemeenskappe te skakel en die samewerking met internasionale organisasies, owerhede van die lidstate en NRO's te versterk.

Vandag (8 November) sal die EU-agentskap vir fundamentele regte data van die lidstaten publiseer oor antisemitiese voorvalle. Dit toon dat die opname van sulke voorvalle nie altyd effektief of vergelykbaar is nie. Dit dra by tot die onderrapportage van die omvang, aard en eienskappe van antisemitisme wat vandag in die EU voorkom. Op 10 Desember 2018, sal die EU-grondregteagentskap die resultate van 'n groot opname voorlê oor die ervaring en persepsie van die Joodse gemeenskap van antisemitisme in die EU.

Op 8 en 9 November 2018 hou die Europese Kommissie ook sy jaarlikse opleidingsessie oor antisemitisme vir die personeel van die Kommissie, met die doel om bewus te maak van die stryd teen antisemitisme.

Meer in die algemeen om die verspreiding van haatspraak in Europa te bestry, het die Europese Kommissie die EU Gedragskode vir die aanpak van onwettige aanlyn haatspraak in Mei 2016, met Facebook, Twitter, YouTube en Microsoft.

Meer inligting

Bestryding van antisemitisme

Oorsig van data oor antisemitisme van die EU-agentskap vir grondregte (beskikbaar op Vrydag 9 November)

Tags: , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Anti-Semitisme, EU, Monument, Israel