Verbinding met ons

vervoer

Aangenomen voorstelle van die vervoerkomitee oor spoorwegkapasiteit 'n groot stap vorentoe vir spoorvrag

DEEL:

Gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Parlement se TRAN (Vervoer- en Toerismekomitee) het vandag eenparig sy standpunt oor die gebruik van spoorweginfrastruktuur in die Enkele Europese Spoorweggebied aanvaar. Die voorgestelde Regulasie poog om spoorwegkapasiteit te verhoog en betroubaarheid te verbeter deur 'n internasionale, digitale en buigsame stelsel te skep vir die bestuur en toewysing van skrikspoorkapasiteit. Alhoewel die konsepvoorstel van die Europese Kommissie oor die algemeen positief ontvang is, is leemtes geïdentifiseer, veral met betrekking tot gebruikerskonsultasie en regulatoriese toesig. Die Parlement het in 'n positiewe rigting beweeg om hierdie oop bekommernisse aan te spreek.

Eerstens word die voorgestelde skepping van ERP (European Railway Undertaking Platform) hoogs verwelkom. Dit is nie moontlik vir infrastruktuurbestuurders om kapasiteitsvoorsieningsplanne te skep wat aan die behoeftes van gebruikers, spesifieke vraggebruikers, waar die vraag nie staties is nie en voortdurend ontwikkel, te skep, sonder deurlopende konsultasie met spoorwegondernemings. Die skepping van die Europese Spoorwegondernemingsplatform sal verseker dat ENIM (Europese netwerk van infrastruktuurbestuurders) 'n duidelike eweknie sal hê om mee te werk deur die beplanningsproses.

Tweedens sal die verbetering van die rol van ENRRB (Europese Netwerk van Regulerende Liggame) groter regulatoriese toesig oor ENIM verskaf en verseker dat daar voldoende kontrole en balanse in plek is. Dit is veral belangrik dat ENRRB die magte kry om, voor aanvaarding, die Europese raamwerke vir kapasiteitsbestuur, verkeersbestuur en prestasie-oorsig te assesseer.

Derdens, ingevolge die voorstel van die Kommissie, sal die meeste van die bepalings van hierdie Regulasie eers aan die einde van 2029 in werking tree, wat beteken dat die Regulasie 'n weglaatbare impak op 2030-modale verskuiwingdoelwitte sal hê. Deur die implementeringsdatums vorentoe te bring, verseker die Europese Parlement dat die Regulasie goed geplaas is om reeds in hierdie dekade 'n rol te speel.

Ten slotte moet sorg gegee word om te verseker dat enige nuwe bepalings wat deur die Europese Parlement by die Regulasie gevoeg is, soos die skepping van "sistematiese treinpaaie" deur infrastruktuurbestuurders, onderhewig is aan ENRRB-toesig en in oorleg met ERP geskep word.

ERFA President, Dirk Stahl, verklaar, “meer as 50% van Europese spoorvrag oorsteek vandag ten minste een nasionale grens. Gegewe dat kapasiteitsbestuur vandag 'n grootliks nasionale fokus het, probeer hierdie hoofspoorvrag affektief om 'n internasionale diens deur 'n lappieskombers van nasionale netwerke te bedryf. As ons spoorvrag in 'n posisie wil plaas om te groei, is dit noodsaaklik dat ons wegbeweeg van 'n stelsel wat nasionaal, handmatig en rigied is na een wat internasionaal, digitaal en buigsaam is. Die werk van die Europese Parlement en die rapporteur, Tilly Metz, is baie welkom.”

ERFA sekretaris-generaal, Conor Feighan, afgesluit, "die eenparige aanvaarding van die verslag deur die TRAN-komitee beteken dit is hoogs waarskynlik dat ons die voorstel gedurende hierdie Europese Parlement se leeftyd sal aanvaar. Dit is belangrik dat werk ook in die Raad voortgaan om te verseker dat 'n vinnige aanvaarding van die Regulasie om te verseker dat die voordele van hierdie voorstel so gou as moontlik deur die bedryf gevoel kan word.

advertensie

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings