Verbinding met ons

Antitrust

#Facebook Kan hê om van aangesig tot massiewe 1% van omset fyn

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

161221facebook12Die Europese Kommissie het 'n verklaring van besware aan Facebook gestuur (20 Desember) waarin beweer word dat die maatskappy verkeerde of misleidende inligting aan hom verskaf het tydens sy 2014-ondersoek na Facebook se beplande verkryging van WhatsApp..

Kommissaris Margrethe Vestager, in beheer van die mededingingsbeleid, het gesê: "Maatskappye is verplig om die Kommissie akkurate inligting te gee tydens samesmeltingsondersoeke. Hulle moet hierdie verpligting ernstig opneem. Ons tydige en effektiewe hersiening van samesmeltings hang af van die akkuraatheid van die inligting wat deur die betrokke maatskappye. In hierdie spesifieke geval is die Kommissie se voorlopige mening dat Facebook ons ​​verkeerde of misleidende inligting gegee het. '

In die huidige mededeling van besware maak die Kommissie sy kommer dat Facebook opsetlik of nalatig verkeerde of misleidende inligting ingedien het, in stryd met sy verpligtinge ingevolge die EU-samesmeltingsregulasie. In teenstelling met Facebook se verklaring, meen die Kommissie dat hulle alreeds bewus was van die tegniese moontlikheid om Facebook-gebruikers se ID's outomaties aan te pas met WhatsApp-gebruikers se ID's tydens die samesmelting.

advertensie

Aangesien die besluit van die Kommissie om die Facebook / WhatsApp-samesmelting te verwyder, gegrond is op 'n verskeidenheid faktore wat baie verder gaan as die moontlikheid om gebruikersrekeninge te laat ooreenstem, sal die huidige ondersoek nie 'n impak hê op die besluit om die samesmelting toe te laat nie, wat van krag bly. Die huidige ondersoek is beperk tot die beoordeling van oortredings van prosedurele reëls. As Facebook nie 'n oortuigende reaksie lewer nie, kan dit 'n boete van 1% van die omset kry.

advertensie

Antitrust

Die Kommissie beboet motorvervaardigers € 875 miljoen vir die beperking van mededinging in die skoonmaak van emissies vir nuwe dieselpassasiersmotors

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het bevind dat die Daimler-, BMW- en Volkswagen-groep (Volkswagen, Audi en Porsche) die EU-antitrustreëls oortree het deur saam te werk oor tegniese ontwikkeling op die gebied van skoonmaak van stikstofoksied. Die Kommissie het 'n boete van € 875,189,000 opgelê. Daimler is nie beboet nie, omdat dit die bestaan ​​van die kartel aan die Kommissie onthul het. Al die partye het hul betrokkenheid by die kartel erken en ooreengekom om die saak te besleg. Die motorvervaardigers het gereelde tegniese vergaderings gehou om die ontwikkeling van die selektiewe katalitiese reduksie (SCR) -tegnologie te bespreek wat skadelike stikstofoksied (NOx) -emissies van diesel-passasiersvoertuie deur die inspuiting van ureum (ook 'AdBlue' genoem) in die uitlaat uitskakel. gasstroom. Tydens hierdie vergaderings en meer as vyf jaar lank het die motorvervaardigers saamgespan om mededinging oor skoonmaak beter te vermy as wat deur die wet vereis word, ondanks die beskikbare tegnologie.

Dit beteken dat hulle die kompetisie op die produkkenmerke wat vir die klante relevant is, beperk. Daardie gedrag is 'n inbreuk op voorwerp in die vorm van 'n beperking van die tegniese ontwikkeling, 'n tipe inbreuk waaruit uitdruklik verwys word in artikel 101 (1) (b) van die Verdrag en artikel 53 (1) (b) van die Europese Ekonomiese Ruimte. (EER) -Ooreenkoms. Die optrede het tussen 25 Junie 2009 en 1 Oktober 2014 plaasgevind.

Margrethe Vestager, uitvoerende visepresident van die Kommissie, in beheer van die mededingingsbeleid, het gesê: 'Die vyf motorvervaardigers Daimler, BMW, Volkswagen, Audi en Porsche het die tegnologie om skadelike emissies te verminder as wat wettig volgens die EU-emissiestandaarde vereis word. Maar hulle het vermy om mee te ding om die volle potensiaal van hierdie tegnologie te gebruik om beter skoon te maak as wat deur die wet vereis word. Die besluit van vandag gaan dus oor hoe wettige tegniese samewerking verkeerd geloop het. En ons verdra dit nie as maatskappye saamwerk nie. Dit is onwettig onder die EU-antitrustreëls. Mededinging en innovasie oor die bestuur van motorbesoedeling is noodsaaklik vir Europa om ons ambisieuse Green Deal-doelwitte te bereik. En hierdie besluit toon dat ons nie sal huiwer om op te tree teen alle vorme van kartelgedrag wat hierdie doel in gevaar stel nie. ”

advertensie

'N Volledige persverklaring is beskikbaar aanlyn.

advertensie
Lees verder

Antitrust

#Antitrust - Kommissie verwelkom die aanneming van die Raad van die richtlijn oor antitrustvergoedingsaksies

gepubliseer

on

Mededingingskommissaris Margrethe Vestager het gesê: "Ons het 'n meer robuuste mededingingskultuur in Europa nodig. Ek is dus baie bly dat die Raad nou ook die richtlijn formeel goedgekeur het rakende antitrustvergoeding. Ek is baie bly dat dit vir die Europese burgers makliker sal wees en maatskappye om effektiewe vergoeding te ontvang vir skade wat deur antitrustoortredings veroorsaak word. '

Die EU Hof van Justisie het erken dat die reg vir die slagoffers van antitrust-oortredings vergoed word vir die skade wat gely is. Vanweë nasionale prosedurele struikelblokke en wettige onsekerheid, is daar egter slegs min slagoffers wat vergoeding kry. Boonop verskil die nasionale reëls oor Europa heen en gevolglik hang die kans van slagoffers om skadevergoeding te bekom grootliks af in watter lidstaat hulle toevallig woon.

Die belangrikste verbeterings wat deur die richtlijn ingestel is, sluit in:

  • Nasionale howe kan maatskappye gelas om getuienis te openbaar wanneer die slagoffers vergoeding eis. Die howe sal verseker dat sodanige openbaarmakingsbevele eweredig is en dat vertroulike inligting behoorlik beskerm word.
  • 'N Finale beslissing van 'n nasionale mededingingsowerheid om 'n oortreding te vind, sal outomaties 'n bewys van daardie inbreuk wees voor howe van dieselfde lidland waarin die inbreuk plaasgevind het.
  • Slagoffers sal ten minste een jaar beskadiging hê wanneer 'n inbreukbesluit deur 'n kompetisie-owerheid finaal geword het.
  • As 'n oortreding prysstygings veroorsaak het en dit in die verspreidingsketting 'deurgegee' is, is diegene wat uiteindelik skade gely het, geregtig op vergoeding.
  • Konsensuele nedersettings tussen slagoffers en inbreuk maatskappye sal makliker gemaak word deur hul wisselwerking verduidelik met hofsake. Dit sal 'n vinniger en goedkoper oplossing van dispute toelaat.

Private skadevergoedingsaksies voor howe en openbare toepassing van mededingingsreëls deur mededingingsowerhede is aanvullende instrumente. Die richtlijn poog om die wisselwerking tussen hulle fyner te maak en te verseker dat, hoewel die slagoffers ten volle vergoed word, die sleutelrol van mededingingsowerhede in die ondersoek na en oortreding van oortredings behoue ​​bly. In die besonder speel samewerking tussen maatskappye en mededingingsowerhede in die sogenaamde 'sagte' programme 'n sleutelrol in die opsporing van oortredings. Die richtlijn bevat dus voorsorgmaatreëls om te verseker dat die vergemakliking van skadevergoeding nie die aansporings van ondernemings om saam te werk met mededingingsowerhede verminder nie (sien MEMO / 14 / 310).

Volgende stappe

Die richtlijn sal na verwagting einde November formeel tydens die parlementêre sitting van die Parlement onderteken word. Dit sal dan in die EU-tydskrif gepubliseer word en in werking tree 20 dae na die publikasie daarvan. Lidlande het twee jaar om dit te implementeer.

Die Kommissie sal die lidstate proaktief bystaan ​​met hul implementeringspogings. Die Kommissie sal, soos vereis deur die richtlijn, en om nasionale howe en partye by te staan ​​om antitrust-skadevergoeding-aksies te help, riglyne opstel vir die deurgaan van te veel koste.

Die Kommissie sal die richtlijn hersien en binne ses jaar na die inwerkingtreding 'n verslag aan die Parlement en die Raad voorlê.

Die Kommissie se 2013 Aanbeveling oor kollektiewe regstelling het lidlande ook genooi om teen Julie 2015 kollektiewe aksies in te stel, insluitend skadevergoedingsaksies, in ooreenstemming met die beginsels wat in die aanbeveling uiteengesit is. Die beskikbaarheid van kollektiewe skadevergoedingsaksies is veral belangrik vir verbruikers wat deur antitrustskendings benadeel word. Aangesien die richtlijn van toepassing is op enige skadevergoedingsaksies in die antitrustveld, is dit ook van toepassing op kollektiewe aksies in die lidlande waar dit beskikbaar is.

agtergrond

Die richtlijn is gebaseer op 'n voorstel wat in Junie 2013 deur die Kommissie aan die Parlement en die Raad voorgelê is (sien IP / 13 / 525 en MEMO / 13 / 531).

Nadat beide medewetgewers die voorstel bespreek en wysigings voorgestel het, is informele vergaderings tussen die drie instellings (sogenaamde trilogues) in Februarie 2014 van stapel gestuur om 'n politieke kompromie te bereik. Verteenwoordigers van die Europese parlement en regerings van lidlande het einde Maart ooreengekom op 'n finale kompromieteks en die parlement het die teks in April goedgekeur (sien IP / 14 / 455 en MEMO / 14 / 310).

Alle taalweergawes van die richtlijn en ander toepaslike dokumente is hier beskikbaar.

Lees verder

Antitrust

Antitrust: die kommissie beboet etien-kopers € 260 miljoen aan kartelbesetting 

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het Orbia, Clariant en Celanese 'n bedrag van € 260 miljoen beboet vir die oortreding van die EU-antitrustreëls. Westlake is nie beboet nie omdat dit die kartel aan die Kommissie onthul het. Die ondernemings het aan 'n kartel deelgeneem oor aankope op die etileenmark. Hulle het saamgewerk om etileen teen die laagste moontlike prys te koop. Al vier die ondernemings het hul betrokkenheid by die kartel erken en ooreengekom om die saak af te handel.

Anders as in die meeste kartels waar maatskappye saamtrek om hul verkooppryse te verhoog, het die vier maatskappye saamgespan om die waarde van etileen te verlaag tot nadeel van etileenverkopers. In die besonder het die maatskappye hul prysonderhandelingsstrategieë gekoördineer voor en tydens die bilaterale “Maandelikse Kontrakprys” (MCP), 'skikkings'-onderhandelinge met etileenverkopers om die MCP tot hul voordeel te stoot. Hulle het ook prysverwante inligting uitgeruil. Hierdie praktyke word deur die EU-mededingingsreëls verbied.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, verantwoordelik vir die mededingingsbeleid, het gesê: "Hierdie kartel was daarop gemik om die pryse wat die ondernemings betaal het vir hul etileenkope te manipuleer. Etileen is 'n vlambare chemikalie wat gebruik word om materiale, soos PVC, te vervaardig wat baie produkte bevat. ons gebruik elke dag. Die vier maatskappye in die kartel het saamgespan en inligting oor die aankoop van pryse onwettig uitgeruil. Die Kommissie duld geen vorm van kartels nie. EU-antitrustreëls verbied nie net kartels wat verband hou met koördinering van verkooppryse nie, maar ook kartels wat verband hou met koördinering van aankooppryse. Dit beskerm die mededingende proses vir insette. "

Die volledige persverklaring is beskikbaar aanlyn. 

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings