Verbinding met ons

digitale ekonomie

Facebook-fluitjieblaser skets drie gebiede waar MEP's die Wet op Digitale Dienste moet vorm

DEEL:

gepubliseer

on

MEP's het met die fluitjieblaser en voormalige Facebook-werknemer Frances Haugen (8 November) vergader. Die verhoor het op 'n belangrike tyd gekom aangesien die onthullings 'n impak sal hê op die Wet op Digitale Dienste, wat binnekort deur die parlement aanvaar sal word. 

Haugen was opgewonde oor wat sy beskryf het as "Toxic Facebook" wat sy eie wins bo veiligheid en versterkte verdeling stel. Sy het die EU se voorgestelde Wet op Digitale Dienste verwelkom, maar versoek om versigtigheid.

Oor deursigtigheid het sy gesê: “Byna niemand buite Facebook weet wat binne Facebook gebeur nie. Die maatskappy se leierskap hou belangrike inligting van die publiek, die Amerikaanse regering, sy aandeelhouers en regerings regoor die wêreld. Die dokumente wat ek verskaf het bewys dat Facebook ons ​​herhaaldelik mislei het oor wat sy eie navorsing oor die veiligheid van kinders openbaar. Die rol daarvan in die verspreiding van haatlike en polariserende boodskappe, en soveel meer.” Haugen het gevra vir volle toegang tot data vir navorsing en meer kundiges om die data te bestudeer. Sy het gesê daar moet nie ’n breë vrystelling vir handelsgeheime wees nie, anders sal Facebook alles as ’n handelsgeheim klassifiseer. 

Tweedens, Haugen het betrokkenheid-gebaseerde rangstelsels as gevaarlik beskryf. Sy haal Marc Zuckerberg in 2018 aan wat sê dat dit gevaarlik was omdat mense meer aangetrokke is tot ekstreme inhoud as meer hooflyninhoud, wat dus 'n groter deel van die publieke platform tot die mees ekstreme gee. 

advertensie

Derdens het Haugen gewaarsku oor die gevare van skuiwergate en vrystellings. Sy het veral teen vrystellings vir nuusmedia-inhoud gewaarsku en gesê dat 'neutrale' reëls beteken dat niks uitgesonder word en niks vrygestel word nie: “Laat ek baie duidelik wees. Elke moderne disinformasieveldtog sal nuusmediakanale op digitale platforms ontgin deur die stelsel te speel. As die DSA dit onwettig maak vir platforms om hierdie kwessies aan te spreek, loop ons die risiko om die doeltreffendheid van die wet te ondermyn.” 

Deel hierdie artikel:

digitale ekonomie

Persoonlike advertensies van kardinale belang vir KMO's en ander klein organisasies

gepubliseer

on

As die vereniging vir data en bemarking, is DDMA vir meer as 15 jaar verbind tot die verantwoordelike gebruik van data. Saam met ons lede streef ons na 'n regverdige, veilige en deursigtige aanlyn advertensie-ekosisteem. Dit moet vir verbruikers duidelik wees wat met hul data gebeur en hoekom sekere advertensies gewys word. Organisasies moet nie persoonlike data insamel en gebruik as hulle nie die rede daarvoor aan die kliënt kan verduidelik nie. Ons verwelkom dus die Wet op Digitale Dienste, wat deursigtigheidsverpligtinge vir geteikende aanlynadvertensies instel. Slegs met meer deursigtigheid kan ons verbruikersvertroue herstel, skryf Diana Janssen.

Maar 'n verbod op of beperking op gepersonaliseerde advertensies is nie die pad vorentoe nie en is boonop skadelik vir KMO's, innoverende entrepreneurs en ander klein organisasies. Daar word dikwels vergeet dat hierdie kleiner organisasies ook deur 'n verbod geraak kan word. Hulle personaliseer advertensies om maklik hul huidige of potensiële kliënte te bereik, fondse in te samel en hulle in te lig. Op die oomblik is daar geen realistiese alternatief nie. In baie gevalle is hul finansiële kapasiteit beperk, wat die doeltreffendheid van aanlyn-advertensies noodsaaklik maak. Deur effektief te kan adverteer met 'n beperkte begroting, kan klein entrepreneurs tred hou met die internet wat deur groot partye oorheers word.

Juis weens die wye verskeidenheid sektore en entrepreneurs wat deur ’n verbod geraak kan word, is versigtigheid van kardinale belang. Klein organisasies moet die geleentheid behou om hul produkte, dienste en inligting onder die aandag van verbruikers te bring. Die sakegemeenskap en politici moet dus gesamentlik daarna streef na die gebruik van persoonlike advertensies wat die posisie van verbruikers en entrepreneurs beter beveilig.

Ons deel die kommer in die Europese Parlement oor die huidige advertensie-ekosisteem. Die groot hoeveelheid disinformasie wat via die groot digitale platforms versprei word, moet aangepak word. Dit het gelei tot oproepe in Brussel vir 'n verbod op geteikende of persoonlike advertensies heeltemal. Die verspreiding van verkeerde inligting en relevante, persoonlike advertensies is egter twee heeltemal verskillende dinge. In 'n goed funksionerende advertensie-ekosisteem is daar 'n behoefte aan persoonlike inhoud, byvoorbeeld gebaseer op gedrag en soekgeskiedenis. Personalisering verseker dat jy inhoud sien wat vir jou relevant is, in die oorlading van inligting waarmee mense aanlyn gekonfronteer word.

advertensie

Die sakegemeenskap en ander sektore werk hard aan gepersonaliseerde advertensies van hoë gehalte, wat so min as moontlik persoonlike data vereis. As 'n bedryfsvereniging is dit ons taak om aktief goeie voorbeelde te versprei en organisasies te help om data verantwoordelik te gebruik, soos ons doen met ons Data Gebruik Beginsels Kaart en werkswinkel oor data-etiek. Privaatheidsvriendelike gepersonaliseerde advertensies, waar die kliënt beheer oor sy data het, is moontlik binne die streng reëls van die GDPR vir dataminimisering.

Politici kan die sakegemeenskap help met inligting en hulpmiddels vir die nakoming van bestaande reëls en die toepassing daarvan. ’n Eenvoudige verbod of beperking van gepersonaliseerde advertensies help nie die verbruiker nie. Dit maak dit net te moeilik vir klein organisasies om hul gehoor te bereik.

Diana Janssen is direkteur van DDMA, Nederland se grootste handelsvereniging vir datagedrewe bemarking, diens en verkope.

advertensie

Deel hierdie artikel:

Lees verder

digitale ekonomie

Gesamentlike HUB-verklaring: 'Europa moet sy digitale ambisies in konkrete aksies vertaal'

gepubliseer

on

Ons, die uitvoerende hoofde van Europa se voorste telekommunikasiemaatskappye, doen 'n beroep op EU-beleidmakers om Europa se digitale ambisies noukeurig in lyn te bring met 'n ondersteunende beleid en regulatoriese ekosisteem. Ons sektor belê baie om nuwe digitale netwerke na alle Europeërs te bring: totale telekommunikasie-investering het nou €52.5 miljard per jaar in Europa bereik, die hoogste in ses jaar. Ons innoveer bo en behalwe ons 5G-, vesel- en kabelnetwerke, met samewerkende inisiatiewe oor Open-RAN, edge cloud en data-geaktiveerde dienste. Ons neem beslissende stappe teen klimaatsverandering deur ons eie klimaatneutraliteitsdoelwitte te voorsien, maar ook deur uitgebreide IKT-opname te fasiliteer: dit kan tot 15% vermindering in CO2-vrystellings oor die hele ekonomie moontlik maak.

Europese politieke leiers het ook hul pogings vir digitale leierskap verskerp. Nadat die 20%-toekenning vir die digitale oorgang in die Herstelplan vir Europeiv goedgekeur is en dit ondersteun is met ambisieuse EU Digital Decade-teikensv , is Europa by 'n keerpunt. Ons het nou konkrete en onmiddellike optrede nodig om die geleentheid aan te gryp en verdere tegnologiese innovasie en inklusiwiteit aan te wakker. Europa se globale rol kan nie beperk word tot die aankoop en regulering van die tegnologie wat deur ander gebou is nie: ons moet die toestande skep vir tuisgemaakte digitale infrastruktuur en dienste om te floreer en globale standaarde te stel waarna ander kan streef.

Om hierdie gedeelde ambisies te bereik, doen ons 'n beroep op aksie op drie gebiede:
• 'n Duidelike belyning tussen Europese digitale leierskapambisies en mededingingsbeleid. Die positiewe seine oor bedryfsamewerking – wat wissel van netwerkdeling tot IPCEI-projektevi en ander vorme van samewerking – is belangrike stappe vorentoe en moet versterk word. Om skaal in die telekommunikasiesektor te bou bly 'n prioriteit, binne markte sowel as oor markte heen: dit is in die strategiese belang van die EU en sy burgers.
• Sterk politieke inkoop om te verseker dat regulatoriese optrede investering in gigabit-netwerke bevorder, wat €300 miljard bykomende belegging sal verg vii . Regulering moet markwerklikhede ten volle weerspieël, nou en in die toekoms. Dit is naamlik dat telekommunikasie-operateurs van aangesig tot aangesig meeding met dienste deur groot tegnologie, in die konteks van lewendige markte. Hoë spektrumpryse en veilings wat onvolhoubare toetreders kunsmatig tot die mark dwing, moet beëindig word. Onlangse idees om 'n voorstel van die Europese Kommissie te verander deur kleinhandelprysregulering na internasionale oproepe uit te brei - 'n mededingende mark waar baie gratis alternatiewe bestaan ​​- is in stryd met die Digitale Dekade-teikens: ons skat dat dit meer as € 2 miljard inkomste met geweld uit die sektor sal verwyder in 'n tydperk van 4 jaar, wat gelykstaande is aan 2.5% van die sektor se jaarlikse beleggingskapasiteit vir mobiele infrastruktuurviii. Boonop is die deurlopende beleidswerk om die koste van uitrol te verminder, noodsaaklik en behoort vinnig voort te gaan.
• 'n Hernude poging om die verhouding tussen globale tegnologiereuse en die Europese digitale ekosisteem te herbalanseer. Horisontale maatreëls soos die Wet op Digitale Markte speel 'n deurslaggewende rol en om hierdie rede ondersteun ons dit ferm. Daarbenewens moet ons ook belangrike sektorspesifieke kwessies oorweeg. Groot en toenemende deel van netwerkverkeer word gegenereer en gemonetiseer deur groot tegnologieplatforms, maar dit verg deurlopende, intensiewe netwerkinvestering en beplanning deur die telekommunikasiesektor.

Hierdie model – wat EU-burgers in staat stel om die vrugte van die digitale transformasie te geniet – kan slegs volhoubaar wees as sulke groot tegnologieplatforms ook billik bydra tot netwerkkoste. Verder moet ons verseker dat nuwe nywerheidstrategieë Europese spelers - insluitend telco's - toelaat om suksesvol in globale dataruimtes mee te ding, sodat ons 'n Europese data-ekonomie kan ontwikkel wat op ware Europese waardes gebou is. Europa het 'n sterk telekommunikasie-sektor en ekosisteme nodig. Ons staan ​​gereed om instellings te help om 'n beleidsomgewing verder te vorm wat digitalisering tot voordeel van alle Europese burgers en besighede versnel.

advertensie

Ondertekenaars: Thomas Arnoldner, HUB, Telekom Austria Nikolai Andreev, HUB, Vivacom Guillaume Boutin, HUB, Proximus Group Sigve Brekke, President en HUB, Telenor Group Joost Farwerck, HUB en Voorsitter van die Bestuursraad, KPN Alexandre Fonseca, Uitvoerende President, Altice Portugal Timotheus Höttges, HUB, Deutsche Telekom Philip Jansen, HUB, BT Group Allison Kirkby, President en HUB, Telia Company José María Alvarez Pallete, Voorsitter en HUB, Telefónica Nick Read, HUB, Vodafone Group Stéphane Richard, Voorsitter en HUB, Orange Groep Urs Schaeppi, uitvoerende hoof, Swisscom

Deel hierdie artikel:

Lees verder

digitale ekonomie

Eerste oproepe vir voorstelle onder die Digital Europe-program word in digitale tegnologie en Europese digitale innovasie-hubs bekendgestel

gepubliseer

on

Die Kommissie het die eerste stel oproepe vir voorstelle onder die Digitale Europa Program. Dit volg op die aanvaarding van die werk programme byna €2 miljard toewys vir beleggings wat daarop gemik is om op die digitale oorgang te vorder. Die oproepe is oop vir besighede, organisasies en openbare administrasies van die EU-lidlande, sowel as entiteite van ander lande wat aan die Digital Europe-program geassosieer word.

Hierdie toekennings sal gerig wees op 'n belegging van meer as €415 miljoen in wolk-tot-rand-infrastruktuur, dataruimtes, kunsmatige intelligensie (KI), kwantumkommunikasie-infrastruktuur, in die bevordering van mense se digitale vaardighede, en projekte wat 'n veiliger internet bevorder, seksuele mishandeling van kinders beveg. , en disinformasie, tot die einde van 2022. Die eerste oproep vir voorstelle is ook oop vir die opstel en ontplooiing van die Europese Digitale Innovasie Hub (EDIH) netwerk. Hierdie spilpunte sal private maatskappye, insluitend KMO's en beginnerondernemings, en die openbare sektor in hul digitale transformasie ondersteun. Meer inligting oor die aansoek om toelaes onder hierdie stel oproepe vir voorstelle is beskikbaar aanlyn. Verdere oproepe sal vroeg in 2022 gepubliseer word.

Deel hierdie artikel:

Lees verder
advertensie
advertensie

Neigings