Verbinding met ons

ekonomie

Toespraak deur president Barroso op die European Forum Alpbach: 'Europese idees vir billike globalisering'

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

b8c3713b3eEuropese Forum Alpbach / Alpbach

31 Augustus 2013
Voorsitter van die Europese Forum Alpbach, Dr. Fischler,
President Fischer,
President kikwete
deugde,

Dames en here,

advertensie

Ons vergader op 'n kritieke tydstip: ná 'n finansiële krisis erger as enigiets wat ons gesien het sedert die Tweede Wêreldoorlog, ná 'n geopolitieke verskuiwing nie gesien in geslagte, wanneer globale probleme te bowe nasionale grense, wanneer burgeroorloë dreig plaaslike vrede en versteur die gewete van die internasionale gemeenskap. Op so 'n kritieke tydstip, globale leierskap beteken toets en aanpassing van die basiese konsepte wat ons politieke optrede ondersteun.

Op 'n punt wanneer nuwe idees nodig is om globalisering regverdiger en meer inklusief te maak, en om mense in staat te stel om sy voordele te bekom, moet ons kyk of ons basiese vooruitsigte op internasionale politiek en ons eie rol daarin slaag om die toets van ons vinnige Veranderende tye.

Ek is dankbaar vir die Europese Forum Alpbach vir die voorsiening van 'n 'toetsveld' in hierdie verband en in die besonder vir die voorsiening van 'n platform vir die toevlug met wêreldleiers wat ek die eer gehad het om gister saam te bied.

advertensie

Hierdie behoefte om 'nuwe idees vir billike globalisering' te ontwikkel, is veral relevant vir die Europese Unie, in baie opsigte die suksesvolste en mees gevorderde streeksintegrasieprojek van die vorige eeu.

Ek glo dat die idees en ideale van Europese integrasie in die komende dekades meer en nie minder van toepassing geword het nie. En nie net vir Europa nie, maar ook vir die wêreld as geheel. Ek herinner my miskien die woorde van een van ons 'stigtersvaders', Jean Monnet: 'Die gemeenskap is net nog 'n stap in die rigting van die vorme van organisasie van die wêreld van more.'

Dames en here,

Laat ek 'n oorsig gee van wat hierdie basiese grondbeginsels van die Europese Unie is en hoe hulle die eerlike globalisering kan inspireer.

In die eerste plek maak die grootte saak. In 'n wêreld met baie - en sommige van hulle massiewe - spelers, moet u kragte saamspan om gehoor te word. As u net u klein agterplaas oppas, kan dit nie aan ons burgers lewer nie.

Terselfdertyd sal die wêreld van die toekoms duidelik nie so Europees wees as in die verlede nie. Maar vir ons beteken dit dat ons eintlik meer Europees moet wees - en nie minder nie - om relevant te bly.

Met die VSA en China as groot spelers, met 'n nuwe akteurs versterking in die kollig, uit Indië na Brasilië en met baie ander ontluikende lande toegang tot hul regmatige plek in die wêreld markte en die wêreldpolitiek, moet ons kragte saam te snoer om ons rol speel. President Kikwete is een van daardie globale leiers wat hierdie oop, internasionale en konstruktiewe vooruitsigte demonstreer, om die voordeel van sy mense.

Kyk na die internasionale handel, byvoorbeeld, 'n gebied wat geweldig uitgebrei oor die afgelope dekades, waar skaalvoordele van toepassing beide in die ekonomiese en in die politieke sin.

United, die Europese Unie is die grootste ekonomie in die wêreld, en dit met een stem praat. Ons slaag dus in verbinding met die mooiste vennote, selfs begin die mees baanbrekerswerk onderhandelinge in die afgelope jaar met die gesprekke oor 'n Atlantiese Handel en Belegging Partnership.

Verdeel, aan die ander kant, sou ons nie die ekonomiese potensiaal, en ook nie die onderhandeling krag om dit te doen - wat duidelik self-defeating sou wees. Dit is hoekom ek so sterk oor die afgelope krisis-jaar dat ons almal die sirene lied van proteksionisme moet weerstaan ​​het aangevoer - in Europa en wêreldwyd.

Ook sou 'n verdeelde Europa nie dieselfde mag hê om te verseker dat die reëls gelyk en billik vir almal geld nie. Sou enige lidstaat op sy eie die mag hê om die grootste blokke ter wêreld op dumping- of onbillike handelspraktyke te handel? Of sou enige volk op sy eie hê wat nodig is om die reëls van globale handel te verbeter, soos die EU doen in multilaterale en bilaterale onderhandel?

Ons het geleer om saam te sterk wees, want ons is swak as verdeel. Dit kan vanselfsprekend wees, maar dit tel baie, nie net om ons onmiddellike belange, maar ook vir ons rol in die vorming van die nuwe globale spel.

Dieselfde geld op baie ander terreine, soos energiebeleid, waar ons 'n blote voorwerp sou word in die geopolitieke magspel van ander lande as elke lidstaat op sy eie optree. Boonop sal die ekonomiese voordele vir ons ondernemings en burgers van 'n ten volle geïntegreerde Europese energiemark, wat die Kommissie hard aandring, teen 30 tot 2030 miljard euro bereik. Hier het ons ons EU-spel al verbeter, soos byvoorbeeld weerspieël in 'n sterker eksterne energiebeleid wat ons voorsieningsveiligheid verbeter; of ons sterk steun aan die VN-inisiatief 'Volhoubare energie vir almal' wat letterlik honderdmiljoene mense sal 'energiseer'.

Of neem ontwikkelingsamewerking, waar die EU die mees vrygewige skenker ter wêreld is en selfs in moeilike tye. Ons nuwe meerjarige EU-begroting van 2014-2020 sal ons hoë vlakke van internasionale hulp handhaaf. Ek het hard hiervoor geveg, nie net omdat dit die regte ding is om te doen nie, maar ook omdat dit sentraal staan ​​in ons strategiese geloofwaardigheid. Ons belê letterlik nie net in die stryd teen armoede en vir wêreldwye billikheid en billikheid nie, maar ook om ons planeet te beskerm en te verbind. Europa is die leier in die ondersteuning van die Millennium-ontwikkelingsdoelstellings, in belegging in gesondheidstelsels, ondersteuning van onderwys of die vermindering van kindersterftes. Ons bly uiters toegewyd aan die laaste deel van die bereiking van die MDG's in die volgende twee jaar, en net so as dit kom by die vorming van die nuwe, wêreldwye ontwikkelingsagenda na 2015, wat die stryd teen armoede moet kombineer met die stryd vir volhoubaarheid.

Of neem die EU-uitbreidingsbeleid, waar ons 'n historiese deurbraak in die verhouding tussen Serwië en Kosovo moontlik gemaak het, wat slegs moontlik was met die slim gebruik van die aantrekkingskrag van die Unie.

Of die Europese omgewing beleid, waar ons strategiese bande te skep om wedersydse veiligheid en welvaart te verbeter. Natuurlik, dit is 'n ongelooflike uitdagende onderneming, soos die Arabiese ontwaking toon. Oop samelewings en ekonomieë nie opgelê van buite nie oornag geskep. Maar as ons wil selfs probeer om so tektoniese verskuiwings beïnvloed, Europeërs het net om op te tree in die konsert. Die situasie in Sirië is 'n skerp herinnering van hoe die sistematiese nie-nakoming van kern demokratiese beginsels en oppergesag van die reg onvermydelik lei tot 'n ineenstorting van veiligheid en sekuriteit wat ons almal raak. En die onlangse gebeure het bevestig dat Sirië is 'n dorp in die wêreld gewete.

Ons interne dinamika en internasionale dinamiek hang dus fundamenteel saam. Ons vermoë om ons burgers se belange te verdedig en universele waardes te bevorder, hang af van ons interne samehorigheid en solidariteit. En daarbenewens is 'n sterk Europese Unie die sterkste voorstander van effektiewe multilateralisme en regverdige globalisering.

Dit is natuurlik nie die enigste advokaat nie - ver daarvandaan. Die idee van interafhanklikheid en integrasie is nie net tot die EU beperk nie, inteendeel. Van die Oos-Afrikaanse Doeane-unie tot ASEAN tot Mercosur, van die Afrika-unie tot die Arabiese Liga, om nie te vergeet van die VN-familie nie, is daar 'n lang en groeiende lys van bilaterale, streeks- en multilaterale ooreenkomste en organisasies - met wie ons nou saamwerk - waarin ekonomieë en samelewings met mekaar verbind word en politieke samewerking ingespan word.

Sommige mense spot soms met hierdie 'alfabet sop' van organisasies - maar dit is van kardinale belang, want regverdige globalisering kan slegs bevorder word as die politiek ook van onder af geglobaliseer word.

Dames en here,

Die tweede fundamentele idee wat die EU ondersteun, is dit: ja, ons moet Europese dink, maar ons moet internasionaal optree. Ons moet nie alleen verenig word nie, maar ons moet oop wees vir die res van die wêreld.

Daar is 'n groeiende besef dat in 'n wêreld van globale aanbod kettings, komplekse finansiële strome, geïntegreerde maatskappye, kompetisie vir grondstowwe nie, maar ook die versnelde wêreldwyd uitruil van idees, is daar geen land, groot of klein, wat die globale spel kan ignoreer in die langer termyn. Ons rykdom, ons mededingendheid en ons inspirasie is almal verryk uit die buiteland. Dit is waarom ek glo dat, op die ou end, is 'n oop ekonomie intrinsiek gekoppel aan 'n oop samelewing, en sterker globale bestuur.

Maar as die geleenthede is globale, so is die probleme. Klimaatsverandering is uit die aard van 'n blinde op die grense; terrorisme dwars deur nasionale grense; migrasie en tegnologiese vooruitgang is versnel, maar het ook hul donker kante; onderontwikkeling is 'n bedreiging vir ontwikkelde ekonomieë te; en interne onstabiliteit tree gereeld as 'n broeikas van plaaslike probleme.

Ek wil net 'n punt wys waarop die EU sal voortgaan om te lei: globale klimaataksie.

Ons belowe om nie net aan die voorpunt te bly om ons eie ekonomie te vergroen nie - die Kommissie sal teen die einde van hierdie jaar 'n nuwe, ambisieuse energie- en klimaatraamwerk van die EU vir 2030 voorstel, maar ook op die internasionale verhoog. Ons werk hard daaraan om teen 2015 'n omvattende, wetlik bindende, wêreldwye klimaatverdrag uit te bou.

Ek is vol vertroue dat ons internasionale vennote geleidelik aan boord sal kom. Ek kan ook die leierskap van die sekretaris-generaal Ban Ki-moon in hierdie kritieke fase van die proses prys.

Die derde basiese konsep agter die Europese projek wat relevant is vir die bestuur van globalisering, is integrasie: samewerking as sodanig is van kritieke belang, maar uiteindelik nie genoeg nie. Om sekerheid en stabiliteit te bied, moet lande hul strukture en beleid integreer. Nie deur hul soewereiniteit prys te gee nie, maar deur dit saam te voeg. In die wêreldwye konsert moet hulle mag deel - juis om dit te herwin. Globalisering beteken dus nie bloot 'die einde van die politiek' nie. Dit beteken eerder om dit weer te vorm en weer uit te vind.

In hierdie verband is internasionale vooruitgang die afgelope jare ongelukkig minder uitgesproke. Laat ons eerlik wees: sommige hou steeds vas aan 'n idee van eksklusiewe nasionale belange. Maar oop internasionale markte en regverdige uitruilings vereis internasionale organisasies en gedeelde verantwoordelikhede. Om dit eenvoudig te stel: ons moet 'la raison d'état' vervang deur 'la raison de l'humanité'. Omdat die basis van ons lewens uiteindelik nie ideologieë of state is nie, maar lede van die menslike geslag.

Dit is waarom Europa bly so hoog verbind tot effektiewe multilateralisme en 'n sterker Verenigde Nasies. Om interafhanklik middel optree as 'n verantwoordelike belanghebbendes. Dit is een van die lesse van globalisering. Op die ou end, daar is nie so iets soos 'n gratis rit.

Dames en here,

Om af te sluit: In die hedendaagse wêreld staar alle nasies 'n soortgelyke situasie in die gesig wat gelei het tot Europa se integrasie. Interafhanklikheid is onmiskenbaar, beide met positiewe en negatiewe gevolge. Lande moet bereid wees om aan te pas, oop te maak vir wêreldgeleenthede en bydra tot internasionale oplossings. Ekonomies moet hulle integreer in wêreldwye voorsieningskettings en politiek moet hulle hul instellings in breër netwerke integreer.

Sommige praat van 'n "globaliseringsparadoks", waarvolgens ekonomiese welvaart, wettige regering en die selfbeskikking van nasies fundamenteel onversoenbaar sou wees. Ek stem nie saam nie en voer aan dat die EU - met al sy uitdagings - die teenoorgestelde bewys.

Globalisering as sodanig is 'n feit - maar as ons die groot voordele daarvan wil handhaaf en die onmiskenbare gebreke wil verhelp, as ons wil hê dat dit op lang termyn meer volhoubaar moet word - ekonomies, polities en sosiaal, moet ons dit regverdiger maak.

Dit beteken om toegang te verseker, om mense toe te rus met die gereedskap om daardeur voordeel te trek - vandaar die sleutelrol van onderwys en die negatiewe effekte daarvan.

Ons kan dit saam vorm as ons die politieke wil meet. Indien nie, sal ons dit individueel vorm.

Dit is wat ek glo moderne globale leierskap is in wese oor.

Slegs met hierdie oop en globale houding sal ons in staat wees om moontlik te maak wat nodig is.

Thank you very much.

Lees verder
advertensie

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OECD)

Die EU werk saam met ander OESO-lande om 'n verbod op uitvoerkrediete vir steenkoolkragprojekte voor te stel

gepubliseer

on

Lande van die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OESO) hou vandag (15 September) en Donderdag (16 September) 'n buitengewone vergadering om 'n moontlike verbod op uitvoerkrediete vir internasionale steenkoolkragopwekkingsprojekte sonder vergoeding te bespreek. Besprekings sal fokus op 'n voorstel wat die EU en ander lande (Kanada, Republiek van Korea, Noorweë, Switserland, die Verenigde Koninkryk en die VSA) vroeër hierdie maand aangebied het. Die voorstel ondersteun die vergroening van die wêreldekonomie en is 'n belangrike stap om die aktiwiteite van uitvoerkredietagentskappe aan te pas by die doelwitte van die Parys -ooreenkoms.

Uitvoerkrediete is 'n belangrike deel van die bevordering van internasionale handel. As deelnemer aan die OESO -ooreenkoms oor amptelik ondersteunde uitvoerkrediete, speel die EU 'n belangrike rol in pogings om 'n gelyke speelveld op internasionale vlak te verseker en om die samehang van die gemeenskaplike doelwit van die stryd teen klimaatsverandering te verseker. Die EU het belowe om steun vir uitvoerkrediete vir steenkool te beëindig sonder om maatreëls te verreken, en verbind terselfdertyd op internasionale vlak tot 'n regverdige oorgang.

In Januarie 2021 het die Raad van die Europese Unie 'n beroep gedoen op die globale uitfasering van omgewingsskadelike subsidies vir fossielbrandstof op 'n duidelike rooster en vir 'n resolute en regverdige wêreldwye transformasie. na klimaatneutraliteit, insluitend die geleidelike uitfasering van steenkool sonder kompenserende maatreëls in die produksie van energie en, as 'n eerste stap, die onmiddellike einde van alle befondsing vir nuwe steenkoolinfrastruktuur in derde lande. In sy handelsbeleidoorsig in Februarie 2021 het die Europese Kommissie onderneem om onmiddellik 'n einde te maak aan kredietondersteuning vir die steenkoolkrag-elektrisiteitsektor.

advertensie

In Junie vanjaar het G7-lede ook erken dat voortgesette wêreldwye belegging in die opwekking van steenkoolaangedrewe elektrisiteit nie in stryd was met die doel om aardverwarming tot 1.5 ° C te beperk nie en het belowe om nuwe direkte regeringsteun vir wêreldwye steenkoolkragopwekking te beëindig internasionaal teen die einde van 2021, insluitend deur staatsfinansiering.

advertensie
Lees verder

EU

Week vooruit: die toestand waarin ons is

gepubliseer

on

Die belangrikste punt van hierdie week is die president van die Europese Kommissie, von der Leyen, se toespraak 'State of the EU' (SOTEU) aan die Europese Parlement in Straatsburg. Dit is 'n verwaandheid wat uit die VSA geleen is, toe die president van die Verenigde State aan die begin van elke jaar die kongres toespreek en sy planne vir die komende jaar uiteensit. 

Ek is altyd verbaas oor Amerikaanse selfvertroue en byna onvernietigbare oortuiging dat Amerika die grootste nasie op aarde is. Alhoewel jy dink dat jy net wonderlik is, 'n aangename gemoedstoestand moet wees, laat die slegte toestand van die VSA op soveel vlakke my op die oomblik dink dat die buitensporig kritiese oog wat Europeërs op hul lot werp 'n gesonder perspektief kan wees. Soms is dit egter lekker as ons die vele voordele van die EU kan erken en 'meer' Europees en trots 'kan wees.

Dit is moeilik om te bepaal hoeveel belangstelling SOTEU uitoefen buite diegene wat die meeste betrokke is by die EU -aktiwiteite. Europeërs, behalwe 'n klein groepie van die mees godsdienstige, gaan gewoonlik nie rond en huil oor hoe groot die EU is nie, of oor die algemeen opgewonde oor die rigting daarvan. Alhoewel ons moontlik oor die kontrafaktuele gedink het, het die Verenigde Koninkryk aan elke EU -burger 'n baie skerp blik gegee van 'wat as?' 

advertensie

As ons kyk na waar die wêreld lyk, lyk die EU asof dit in 'n gesonder toestand is as die meeste - dit het ook hierdie jaar letterlike betekenis; ons is waarskynlik die mees ingeëntde vasteland op aarde; daar is 'n ambisieuse plan om ons ekonomie uit turbo te laai sy pandemiese insinking en die vasteland het sy ken uitgesteek en besluit om niks anders as die wêreld te lei om klimaatsverandering aan te pak nie. Persoonlik voel ek 'n groot hoop hoop van die feit dat ons blykbaar gesamentlik besluit het genoeg is genoeg vir diegene binne die EU wat wil terugval op demokratiese waardes en die oppergesag van die reg. 

Verskeie voorstelle sal hierdie week van die Kommissie kom: Vestager sal die plan vir 'Europa se digitale dekade' voorlê; Borrell sal die EU se planne vir bande met die Indo-Stille Oseaan-streek uiteensit; Jourova sal die EU -plan vir die beskerming van joernaliste uiteensit; en Schinas sal die EU -pakket oor noodreaksie en paraatheid op gesondheid aanbied. 

Dit is natuurlik 'n plenêre sitting van die Parlement. Behalwe SOTEU, sal die humanitêre situasie in Afghanistan en die betrekkinge van die EU met die Taliban -regering gedebatteer word; mediavryheid en die oppergesag van die reg in Pole, die Europese Gesondheidsunie, die EU -bloukaart vir hoogs geskoolde migrante en LGBTIQ -regte word bespreek.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings