Verbinding met ons

radikalisering

Radikalisering in die EU: wat is dit? Hoe kan dit voorkom word? 

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Radikalisering hou 'n bedreiging vir ons samelewing in  

Radikalisering is 'n groeiende grensoverschrijdende bedreiging. Maar wat is dit, wat is die oorsake en wat doen die EU om dit te voorkom? Radikalisering is nie 'n nuwe verskynsel nie, maar dit word toenemend 'n uitdaging, met nuwe tegnologieë en die groeiende polarisasie van die samelewing wat dit 'n ernstige bedreiging in die hele EU maak.

Die terreuraanvalle in Europa die afgelope paar jaar, waarvan baie deur Europese burgers gepleeg is, beklemtoon die aanhoudende bedreiging van tuisgemaakte lande radikalisering, wat deur die Europese Kommissie gedefinieer word as die verskynsel dat mense opinies, sienings en idees omarm, wat tot terreurdade kan lei.

Ideologie is 'n intrinsieke deel van die radikaliseringsproses, met godsdienstige fundamentalisme dikwels in die hart.

Radikalisering word egter selde aangevuur deur ideologie of godsdiens alleen. Dit begin dikwels met individue wat gefrustreerd is met hul lewens, die samelewing of die binnelandse en buitelandse beleid van hul regerings. Daar is geen enkele profiel van iemand wat waarskynlik by ekstremisme betrokke sal raak nie, maar mense uit gemarginaliseerde gemeenskappe wat diskriminasie of verlies aan identiteit ervaar, is vrugbare grond vir werwing.

Wes-Europa se betrokkenheid by konfliksones soos Afghanistan en Sirië word ook beskou as 'n radikale uitwerking, veral op migrantegemeenskappe.

Hoe en waar word mense geradikaliseer?

Radikaliseringsprosesse is afhanklik van sosiale netwerke om aan te sluit en kontak te hou. Fisiese en aanlyn-netwerke bied ruimtes waarin mense kan radikaliseer, en hoe geslote hierdie ruimtes is, hoe meer kan hulle funksioneer as eggokamers waar deelnemers onderling ekstreme oortuigings bevestig sonder om uitgedaag te word.

Die internet is een van die belangrikste kanale om ekstremistiese sienings te versprei en individue te werf. Sosiale media het die impak van jihadistiese en ekstremistiese ekstremistiese propaganda vergroot deur maklike toegang tot 'n wye teikengehoor te bied en terroriste-organisasies die moontlikheid te gee om "narrowcasting" te gebruik om rekrute te teiken of om "troll-leërs" in te samel om hul propaganda te ondersteun. Volgens die 2020 Verslag oor die situasie en tendens van die EU in die EUGedurende die afgelope paar jaar word geïnkripteerde boodskaptoepassings, soos WhatsApp of Telegram, baie gebruik vir koördinering, aanvalbeplanning en die voorbereiding van veldtogte.

Van ekstremistiese organisasies is ook bekend dat hulle skole, universiteite en aanbiddingsplekke, soos moskees, teiken.

Gevangenisse kan ook 'n vrugbare grond vir radikalisering wees as gevolg van die geslote omgewing. Ontneem van hul sosiale netwerke, is die gevangene meer geneig as elders om nuwe oortuigings en assosiasies te ondersoek en radikaliseer, terwyl gevangenisse wat onder personeel is, dikwels nie in staat is om ekstremistiese aktiwiteite op te neem nie.

Die EU se stryd om radikalisering te voorkom

Alhoewel die hoofverantwoordelikheid vir die aanpak van radikalisering by die EU-lande lê, is instrumente ontwikkel om op EU-vlak te help:

Verdediging

Visepresident Schinas en kommissaris Johansson neem deel aan informele videokonferensie van ministers van binnelandse sake

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Die bevordering van ons Europese lewenswyse, vise-president Margaritis Schinas, en Ylva Johansson, kommissaris van binnelandse sake, neem vandag (14 Desember) deel aan die informele videokonferensie van ministers van binnelandse sake. Die vergadering sal begin met 'n opdatering deur die Duitse voorsitter van die Raad oor die onderhandelinge oor die voorstel vir 'n verordening oor die voorkoming van die verspreiding van terroriste-inhoud aanlyn, waar 'n politieke ooreenkoms tussen die Europese Parlement en die Raad is gister gevind. Ministers sal dan gevolgtrekkings oor interne veiligheid en die Europese polisievennootskap bespreek, teen die agtergrond van die Kommissie Agenda teen terrorisme en die voorstel vir versterkte mandaat vir Europol wat Woensdag aangebied is.

Ten slotte sal deelnemers 'n bestekopname maak van die voortdurende werk om inligtingstelsels vir bestuur van die buitegrens interoperabel te maak. Die middag sal die ministers die Pact on Migration and Asylum, wat op 23 September deur die Kommissie voorgestel is, bespreek, insluitend 'n bespreking oor die EU-verbintenis met vennootlande oor effektiewe bestuur van hertoelating en migrasie. Die inkomende Portugese presidentskap sal sy werkprogram aanbied. 'N Perskonferensie met kommissaris Johansson sal om +/- 17.15 uur CET plaasvind, wat u regstreeks kan volg EbS.

Lees verder

Verdediging

Die Raad se presidentskap en die Europese Parlement bereik 'n voorlopige ooreenkoms oor die verwydering van aanlyn terroriste-inhoud

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Die EU is besig om terroriste te keer om die internet te gebruik om geweld te radikaliseer, te werf en aan te spoor. Vandag (10 Desember) het die Raadsvoorsitter en die Europese Parlement 'n voorlopige ooreenkoms bereik oor 'n konsepregulasie oor die verspreiding van terroriste-inhoud aanlyn.

Die doel van die wetgewing is 'n vinnige verwydering van terroriste-inhoud aanlyn en om een ​​gemeenskaplike instrument daarvoor in te stel. Die voorgestelde reëls is van toepassing op gasheerdiensverskaffers wat dienste in die EU aanbied, ongeag of hulle hul hoofkantoor in die lidlande het. Die vrywillige samewerking met hierdie maatskappye sal voortgaan, maar die wetgewing bied bykomende hulpmiddels vir lidlande om die terroriste-inhoud, waar nodig, vinnig te verwyder. Die konsepwetgewing bied 'n duidelike omvang en 'n duidelike eenvormige definisie van terroriste-inhoud ten einde die fundamentele regte wat beskerm word in die regsorde van die EU en veral die wat in die Handves van Fundamentele Regte van die EU gewaarborg word, volledig te respekteer.

Opheffingsbevele

Bevoegde owerhede in die lidlande sal die bevoegdheid hê om opdragte vir verwydering aan die diensverskaffers uit te reik, om terroriste-inhoud te verwyder of toegang daartoe in alle lidlande uit te skakel. Die diensverskaffers moet dan binne een uur toegang tot die inhoud verwyder of deaktiveer. Bevoegde owerhede in die lidlande waar die diensverskaffer gevestig is, kry die reg op bestellings wat verwyder word deur ander lidlande.

Samewerking met die diensverskaffers sal vergemaklik word deur die vestiging van kontakpunte om die hantering van verwyderingsbevele makliker te maak.

Dit is aan lidlande om die reëls vir boetes vas te stel in geval van nie-nakoming van die wetgewing.

Spesifieke maatreëls deur diensverskaffers

Aanbiedingsdiensverskaffers wat aan terroriste-inhoud blootgestel word, sal spesifieke maatreëls moet tref om die misbruik van hul dienste aan te spreek en hul dienste te beskerm teen die verspreiding van terroriste-inhoud. Die konsepverordening is baie duidelik dat die besluit oor die keuse van maatreëls by die diensverskaffer bly.

Diensverskaffers wat in 'n bepaalde jaar opgetree het teen die verspreiding van terroriste-inhoud, moet deursigtigheidsverslae beskikbaar stel oor die aksies wat gedurende die tydperk gedoen is.

Die voorgestelde reëls verseker ook dat die regte van gewone gebruikers en ondernemings gerespekteer sal word, insluitend vryheid van uitdrukking en inligting en vryheid om 'n besigheid te bedryf. Dit sluit effektiewe remedies in vir beide gebruikers wie se inhoud verwyder is en vir diensverskaffers om 'n klag in te dien.

agtergrond

Hierdie voorstel is op 12 September 2018 deur die Europese Kommissie ingedien na 'n oproep deur EU-leiers in Junie van daardie jaar.

Die voorstel bou voort op die werk van die EU Internet Forum, wat in Desember 2015 van stapel gestuur is as 'n raamwerk van vrywillige samewerking tussen lidlande en verteenwoordigers van groot internetondernemings om aanlyn terroriste-inhoud op te spoor en aan te spreek. Samewerking deur hierdie forum was nie voldoende om die probleem aan te pak nie en op 1 Maart 2018 het die Kommissie 'n aanbeveling aangeneem oor maatreëls om onwettige inhoud aanlyn effektief aan te pak.

Reaksie op die terreurdreigement en onlangse terreuraanvalle in Europa (agtergrondinligting)

Lees verder

misdaad

Veiligheidsunie: 'n Agenda teen terrorisme en sterker Europol om die EU se veerkragtigheid te verhoog

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Die bevordering van ons Europese lewenswyse Visepresident Margaritis Schinas het gesê: 'Die inklusiewe en regte-gebaseerde fondamente van ons Unie is ons sterkste beskerming teen die bedreiging van terrorisme. Deur inklusiewe samelewings te bou waar elkeen sy plek kan vind, verminder ons die aantrekkingskrag van ekstremistiese vertellings. Terselfdertyd is die Europese lewenswyse nie opsioneel nie en moet ons alles in ons vermoë doen om diegene te voorkom wat dit probeer ongedaan maak. Met die hedendaagse antiterrorismeagenda plaas ons die fokus op die belegging in die veerkragtigheid van ons samelewings met maatreëls om radikalisering beter teë te werk en om ons openbare ruimtes te beskerm teen aanvalle deur doelgerigte maatreëls.

Ylva Johansson, kommissaris van binnelandse sake, het gesê: “Met die hedendaagse antiterrorismeagenda verhoog ons kundiges se vermoë om nuwe dreigemente te verwag, ons help plaaslike gemeenskappe om radikalisering te voorkom, ons gee stede die middele om openbare ruimtes te beskerm deur goeie ontwerp en ons sorg dat ons vinnig en doeltreffender op aanvalle en pogings tot aanvalle kan reageer. Ons stel ook voor om Europol die moderne middele te gee om EU-lande in hul ondersoeke te ondersteun. ”

Maatreëls om te voorsien, voorkom, beskerm en reageer

Die onlangse vlaag aanvalle op Europese bodem dien as 'n skerp herinnering dat terrorisme 'n werklike en huidige gevaar bly. Namate hierdie bedreiging ontwikkel, moet ons samewerking om dit teë te werk ook so wees.

Die Agter-terrorisme-agenda is gerig op:

  • Die identifisering van kwesbaarhede en die bou van kapasiteit om dreigemente te verwag

Om bedreigings sowel as potensiële blinde kolle beter te kan voorspel, moet die lidstaten seker maak dat die Intelligensie- en Situasiesentrum (EU INTCEN) op insette van hoë gehalte kan staatmaak om ons situasiebewustheid te verhoog. As deel van sy komende voorstel oor die veerkragtigheid van kritieke infrastruktuur, sal die Kommissie adviesmissies instel om die lidstaten te ondersteun in die uitvoering van risikobeoordelings, en voort te bou op die ervaring van 'n poel EU-beskermende veiligheidsadviseurs. Veiligheidsnavorsing sal help om die vroeë opsporing van nuwe bedreigings te verbeter, terwyl belegging in nuwe tegnologieë Europa se teenterrorisme-reaksie sal help om voor te bly.

  • Voorkoming van aanvalle deur radikalisering aan te spreek

Om die verspreiding van ekstremistiese ideologieë aanlyn teë te werk, is dit belangrik dat die Europese Parlement en die Raad dringend die reëls moet aanvaar oor die verwydering van terroriste-inhoud aanlyn. Die Kommissie sal dan hul aansoek steun. Die EU-internetforum sal riglyne ontwikkel oor moderering vir die publiek beskikbaar inhoud vir ekstremistiese materiaal aanlyn.

Die bevordering van insluiting en die verskaffing van geleenthede deur middel van onderwys, kultuur, jeug en sport kan daartoe bydra om samelewings meer samehangend te maak en radikalisering te voorkom. Die aksieplan vir integrasie en insluiting sal help om gemeenskapsveerkragtigheid te verhoog.

Die Agenda fokus ook op die versterking van voorkomende optrede in gevangenisse, met spesifieke aandag aan die rehabilitasie en herintegrasie van radikale gevangenes, ook na hul vrylating. Om kennis en kundigheid oor die voorkoming van radikalisering te versprei, sal die Kommissie voorstel om 'n EU Knowledge Hub op te stel wat beleidsmakers, praktisyns en navorsers versamel.

Die Kommissie sal erkenning gee aan die spesifieke uitdagings wat deur buitelandse terrorisestryders en hul familielede geopper is, en sal opleiding en kennisdeling ondersteun om lidlande te help om hul terugkeer te bestuur.

  • Die bevordering van sekuriteit deur die ontwerp en die vermindering van kwesbaarhede om stede en mense te beskerm

Baie van die onlangse aanvalle wat in die EU plaasgevind het, het digte of baie simboliese ruimtes geteiken. Die EU sal die pogings verskerp om fisiese beskerming van openbare ruimtes, insluitend aanbiddingsplekke, deur veiligheid deur ontwerp te verseker. Die Kommissie sal voorstel om stede te versamel rondom 'n EU-belofte oor stedelike veiligheid en veerkragtigheid en sal befondsing beskikbaar stel om hulle te help om die kwesbaarheid van openbare ruimtes te verminder. Die Kommissie sal ook maatreëls voorstel om kritieke infrastruktuur - soos vervoersentrums, kragstasies of hospitale - veerkragtiger te maak. Om die lugvaartveiligheid te verskerp, sal die Kommissie opsies ondersoek vir 'n Europese wetlike raamwerk om veiligheidsbeamptes op vlugte te ontplooi.

Almal wat die EU binnekom, burgers of nie, moet in die betrokke databasisse gekontroleer word. Die Kommissie sal lidlande ondersteun om sodanige stelselmatige kontrole aan die grense te verseker. Die Kommissie sal ook 'n stelsel voorstel om te verseker dat 'n persoon wat 'n vuurwapen op veiligheidsredes in een lidstaat geweier is, nie 'n soortgelyke versoek in 'n ander lidstaat kan indien nie en sodoende 'n bestaande leemte kan sluit.

  • Die verskerping van operasionele ondersteuning, vervolging en die regte van slagoffers om beter op aanvalle te reageer

Polisiesamewerking en uitruil van inligting regoor die EU is die sleutel om effektief te reageer in geval van aanvalle en skuldiges voor die gereg te bring. Die Kommissie sal in 2021 'n EU-samewerkingskode vir polisie voorstel om die samewerking tussen wetstoepassingsowerhede te verbeter, onder meer in die stryd teen terrorisme.

'N Wesenlike deel van ondersoeke teen misdaad en terrorisme behels geïnkripteerde inligting. Die Kommissie sal saam met die lidstaten werk om moontlike wettige, operasionele en tegniese oplossings vir wettige toegang te identifiseer en 'n benadering te bevorder wat beide die effektiwiteit van kodering handhaaf om privaatheid en sekuriteit van kommunikasie te beskerm, terwyl dit 'n effektiewe reaksie op misdaad en terrorisme bied. Om ondersoeke en vervolging beter te ondersteun, sal die Kommissie voorstel om 'n netwerk te skep van finansiële ondersoekers teen terrorisme waarby Europol betrokke is, om die geldspoor te volg en die betrokkenes te identifiseer. Die Kommissie sal ook die lidstaten verder ondersteun om slagveldinligting te gebruik om terugkerende vegters van buitelandse terroriste te identifiseer, op te spoor en te vervolg.

Die Kommissie sal werk om die beskerming van slagoffers van terroriste-dade te verbeter, insluitend om toegang tot vergoeding te verbeter.

Die werk om terrorisme te voorsien, te voorkom, te beskerm en daarop te reageer, sal vennootlande, in die omgewing van die EU en daarbuite betrek; en vertrou op verskerpte betrokkenheid by internasionale organisasies. Die Kommissie en die hoë verteenwoordiger / visepresident, soos toepaslik, sal die samewerking met die Wes-Balkan-vennote op die gebied van vuurwapens verskerp, internasionale ooreenkomste met die suidelike buurlande onderhandel om persoonlike data met Europol uit te ruil en strategiese en operasionele samewerking met ander te verbeter streke soos die Sahel-streek, die Horing van Afrika, ander Afrika-lande en belangrike streke in Asië.

Die Kommissie sal 'n Koördineerder teen Terrorisme aanstel wat verantwoordelik is vir die koördinering van die EU-beleid en befondsing op die gebied van terrorismebestryding binne die Kommissie, en in noue samewerking met die lidstaten en die Europese Parlement.

Sterker mandaat vir Europol

Die Kommissie stel vandag voor om versterk die mandaat van Europol, die EU-agentskap vir samewerking met wetstoepassing. Aangesien terroriste dikwels misbruik maak van dienste wat deur private ondernemings aangebied word om volgelinge te werf, aanvalle te beplan en propaganda te versprei wat verdere aanvalle aanhits, sal die hersiene mandaat Europol help om effektief met private partye saam te werk en relevante bewyse aan die lidstaten oor te dra. Europol sal byvoorbeeld as fokuspunt kan optree ingeval dit nie duidelik is watter lidstaat jurisdiksie het nie.

Die nuwe mandaat sal Europol ook in staat stel om groot en ingewikkelde datastelle te verwerk; om die samewerking met die Europese staatsaanklaer sowel as met nie-EU-vennootlande te verbeter; en om nuwe tegnologieë te help ontwikkel wat ooreenstem met die wetstoepassingsbehoeftes. Dit sal Europol se beskermingsraamwerk en parlementêre toesig versterk.

agtergrond

Vandag se agenda volg uit die EU-veiligheidsunie-strategie vir 2020 tot 2025, waarin die Kommissie daartoe verbind het om te fokus op prioriteitsareas waar die EU waarde kan bied om lidlande te ondersteun in die bevordering van veiligheid vir diegene wat in Europa woon.

Die antiterrorismeagenda bou voort op die maatreëls wat reeds getref is om terroriste die middele te ontken om aanvalle uit te voer en om die veerkragtigheid teen die terroristebedreiging te versterk. Dit sluit EU-reëls in oor die bekamping van terrorisme, die aanspreek van finansiering van terroriste en toegang tot vuurwapens.

Meer inligting

kommunikasie oor 'n antiterrorismeagenda vir die EU: antisipeer, voorkom, beskerm, reageer

Voorstel vir 'n verordening wat die mandaat van Europol versterk

Versterking van die mandaat van Europol - Impakstudie Deel 1

en Deel 2

Versterking van die mandaat van Europol - Uitvoerende opsomming van die impakstudie

'N Agenda teen terrorisme vir die EU en 'n sterker mandaat vir Europol: Vrae en Antwoorde

Persverklaring: EU-veiligheidsunie-strategie: verbind die kolletjies in 'n nuwe veiligheidsekosisteem, 24 Julie 2020

Veiligheidsunie - webwerf van die Kommissie

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings