Verbinding met ons

terrorisme

Veiligheidsunie: Strenger reëls vir plofbare voorgangers sal dit vir terroriste moeiliker maak om tuisgemaakte plofstof te bou

gepubliseer

on

Laai nuwe tarief EU-reëls toegang tot plofbare voorgangers te beperk, begin regdeur die EU geld. Die reëls bevat sterker waarborge en beheermaatreëls vir die verkoop en bemarking van gevaarlike chemikalieë, wat misbruik is om tuisgemaakte plofstof in 'n aantal terroriste-aanvalle in Europa te vervaardig. Ingevolge die nuwe reëls moet verdagte transaksies - hetsy aanlyn of vanlyn - gerapporteer word, ook deur aanlynmarkte. Verkopers moet hul klante se identiteit verifieer en hul behoefte om 'n beperkte middel te koop.

Voordat 'n lisensie vir die koop van beperkte middels uitgereik word, moet lidlande sekuriteitskontrolering doen, insluitend 'n kriminele agtergrondkontrole. Die nuwe reëls beperk ook twee addisionele chemikalieë: swaelsuur en ammoniumnitraat. Die Kommissie het dit aangebied om lidlande en verkopers te help implementeer riglyne in Junie verlede jaar saam met 'n moniteringsprogram bedoel om die uitsette, resultate en impak van die nuwe verordening op te spoor. Die verordening versterk en werk die bestaande reëls op plofbare voorgangers, en dra daartoe by om terroriste die middele te weier om op te tree en die veiligheid van Europeërs te beskerm, in lyn met die prioriteite uiteengesit in die Agenda teen terrorisme in Desember 2020 aangebied.

radikalisering

Radikalisering in die EU: wat is dit? Hoe kan dit voorkom word? 

gepubliseer

on

Radikalisering hou 'n bedreiging vir ons samelewing in  

Radikalisering is 'n groeiende grensoverschrijdende bedreiging. Maar wat is dit, wat is die oorsake en wat doen die EU om dit te voorkom? Radikalisering is nie 'n nuwe verskynsel nie, maar dit word toenemend 'n uitdaging, met nuwe tegnologieë en die groeiende polarisasie van die samelewing wat dit 'n ernstige bedreiging in die hele EU maak.

Die terreuraanvalle in Europa die afgelope paar jaar, waarvan baie deur Europese burgers gepleeg is, beklemtoon die aanhoudende bedreiging van tuisgemaakte lande radikalisering, wat deur die Europese Kommissie gedefinieer word as die verskynsel dat mense opinies, sienings en idees omarm, wat tot terreurdade kan lei.

Ideologie is 'n intrinsieke deel van die radikaliseringsproses, met godsdienstige fundamentalisme dikwels in die hart.

Radikalisering word egter selde aangevuur deur ideologie of godsdiens alleen. Dit begin dikwels met individue wat gefrustreerd is met hul lewens, die samelewing of die binnelandse en buitelandse beleid van hul regerings. Daar is geen enkele profiel van iemand wat waarskynlik by ekstremisme betrokke sal raak nie, maar mense uit gemarginaliseerde gemeenskappe wat diskriminasie of verlies aan identiteit ervaar, is vrugbare grond vir werwing.

Wes-Europa se betrokkenheid by konfliksones soos Afghanistan en Sirië word ook beskou as 'n radikale uitwerking, veral op migrantegemeenskappe.

Hoe en waar word mense geradikaliseer?

Radikaliseringsprosesse is afhanklik van sosiale netwerke om aan te sluit en kontak te hou. Fisiese en aanlyn-netwerke bied ruimtes waarin mense kan radikaliseer, en hoe geslote hierdie ruimtes is, hoe meer kan hulle funksioneer as eggokamers waar deelnemers onderling ekstreme oortuigings bevestig sonder om uitgedaag te word.

Die internet is een van die belangrikste kanale om ekstremistiese sienings te versprei en individue te werf. Sosiale media het die impak van jihadistiese en ekstremistiese ekstremistiese propaganda vergroot deur maklike toegang tot 'n wye teikengehoor te bied en terroriste-organisasies die moontlikheid te gee om "narrowcasting" te gebruik om rekrute te teiken of om "troll-leërs" in te samel om hul propaganda te ondersteun. Volgens die 2020 Verslag oor die situasie en tendens van die EU in die EUGedurende die afgelope paar jaar word geïnkripteerde boodskaptoepassings, soos WhatsApp of Telegram, baie gebruik vir koördinering, aanvalbeplanning en die voorbereiding van veldtogte.

Van ekstremistiese organisasies is ook bekend dat hulle skole, universiteite en aanbiddingsplekke, soos moskees, teiken.

Gevangenisse kan ook 'n vrugbare grond vir radikalisering wees as gevolg van die geslote omgewing. Ontneem van hul sosiale netwerke, is die gevangene meer geneig as elders om nuwe oortuigings en assosiasies te ondersoek en radikaliseer, terwyl gevangenisse wat onder personeel is, dikwels nie in staat is om ekstremistiese aktiwiteite op te neem nie.

Die EU se stryd om radikalisering te voorkom

Alhoewel die hoofverantwoordelikheid vir die aanpak van radikalisering by die EU-lande lê, is instrumente ontwikkel om op EU-vlak te help:

Lees verder

Verdediging

Visepresident Schinas en kommissaris Johansson neem deel aan informele videokonferensie van ministers van binnelandse sake

gepubliseer

on

Die bevordering van ons Europese lewenswyse, vise-president Margaritis Schinas, en Ylva Johansson, kommissaris van binnelandse sake, neem vandag (14 Desember) deel aan die informele videokonferensie van ministers van binnelandse sake. Die vergadering sal begin met 'n opdatering deur die Duitse voorsitter van die Raad oor die onderhandelinge oor die voorstel vir 'n verordening oor die voorkoming van die verspreiding van terroriste-inhoud aanlyn, waar 'n politieke ooreenkoms tussen die Europese Parlement en die Raad is gister gevind. Ministers sal dan gevolgtrekkings oor interne veiligheid en die Europese polisievennootskap bespreek, teen die agtergrond van die Kommissie Agenda teen terrorisme en die voorstel vir versterkte mandaat vir Europol wat Woensdag aangebied is.

Ten slotte sal deelnemers 'n bestekopname maak van die voortdurende werk om inligtingstelsels vir bestuur van die buitegrens interoperabel te maak. Die middag sal die ministers die Pact on Migration and Asylum, wat op 23 September deur die Kommissie voorgestel is, bespreek, insluitend 'n bespreking oor die EU-verbintenis met vennootlande oor effektiewe bestuur van hertoelating en migrasie. Die inkomende Portugese presidentskap sal sy werkprogram aanbied. 'N Perskonferensie met kommissaris Johansson sal om +/- 17.15 uur CET plaasvind, wat u regstreeks kan volg EbS.

Lees verder

Verdediging

Die Raad se presidentskap en die Europese Parlement bereik 'n voorlopige ooreenkoms oor die verwydering van aanlyn terroriste-inhoud

gepubliseer

on

Die EU is besig om terroriste te keer om die internet te gebruik om geweld te radikaliseer, te werf en aan te spoor. Vandag (10 Desember) het die Raadsvoorsitter en die Europese Parlement 'n voorlopige ooreenkoms bereik oor 'n konsepregulasie oor die verspreiding van terroriste-inhoud aanlyn.

Die doel van die wetgewing is 'n vinnige verwydering van terroriste-inhoud aanlyn en om een ​​gemeenskaplike instrument daarvoor in te stel. Die voorgestelde reëls is van toepassing op gasheerdiensverskaffers wat dienste in die EU aanbied, ongeag of hulle hul hoofkantoor in die lidlande het. Die vrywillige samewerking met hierdie maatskappye sal voortgaan, maar die wetgewing bied bykomende hulpmiddels vir lidlande om die terroriste-inhoud, waar nodig, vinnig te verwyder. Die konsepwetgewing bied 'n duidelike omvang en 'n duidelike eenvormige definisie van terroriste-inhoud ten einde die fundamentele regte wat beskerm word in die regsorde van die EU en veral die wat in die Handves van Fundamentele Regte van die EU gewaarborg word, volledig te respekteer.

Opheffingsbevele

Bevoegde owerhede in die lidlande sal die bevoegdheid hê om opdragte vir verwydering aan die diensverskaffers uit te reik, om terroriste-inhoud te verwyder of toegang daartoe in alle lidlande uit te skakel. Die diensverskaffers moet dan binne een uur toegang tot die inhoud verwyder of deaktiveer. Bevoegde owerhede in die lidlande waar die diensverskaffer gevestig is, kry die reg op bestellings wat verwyder word deur ander lidlande.

Samewerking met die diensverskaffers sal vergemaklik word deur die vestiging van kontakpunte om die hantering van verwyderingsbevele makliker te maak.

Dit is aan lidlande om die reëls vir boetes vas te stel in geval van nie-nakoming van die wetgewing.

Spesifieke maatreëls deur diensverskaffers

Aanbiedingsdiensverskaffers wat aan terroriste-inhoud blootgestel word, sal spesifieke maatreëls moet tref om die misbruik van hul dienste aan te spreek en hul dienste te beskerm teen die verspreiding van terroriste-inhoud. Die konsepverordening is baie duidelik dat die besluit oor die keuse van maatreëls by die diensverskaffer bly.

Diensverskaffers wat in 'n bepaalde jaar opgetree het teen die verspreiding van terroriste-inhoud, moet deursigtigheidsverslae beskikbaar stel oor die aksies wat gedurende die tydperk gedoen is.

Die voorgestelde reëls verseker ook dat die regte van gewone gebruikers en ondernemings gerespekteer sal word, insluitend vryheid van uitdrukking en inligting en vryheid om 'n besigheid te bedryf. Dit sluit effektiewe remedies in vir beide gebruikers wie se inhoud verwyder is en vir diensverskaffers om 'n klag in te dien.

agtergrond

Hierdie voorstel is op 12 September 2018 deur die Europese Kommissie ingedien na 'n oproep deur EU-leiers in Junie van daardie jaar.

Die voorstel bou voort op die werk van die EU Internet Forum, wat in Desember 2015 van stapel gestuur is as 'n raamwerk van vrywillige samewerking tussen lidlande en verteenwoordigers van groot internetondernemings om aanlyn terroriste-inhoud op te spoor en aan te spreek. Samewerking deur hierdie forum was nie voldoende om die probleem aan te pak nie en op 1 Maart 2018 het die Kommissie 'n aanbeveling aangeneem oor maatreëls om onwettige inhoud aanlyn effektief aan te pak.

Reaksie op die terreurdreigement en onlangse terreuraanvalle in Europa (agtergrondinligting)

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings