Verbinding met ons

Verdediging

Amerikaanse lugmagpersoneel arriveer vir die eerste keer Noorweë-ontplooiing

Korrespondent Verdediging

gepubliseer

on

Vir die eerste keer in Noorweë sal meer as 200 Amerikaanse lugmagpersoneel van Dyess Air Force Base, Texas, met 'n ekspedisie B-1 Lancer bommenwerper eskader, opdaag om komende Bomber Task Force (BTF) missies vanuit die Orland Air Base te ondersteun, Noorweë. Die Airman sal die komende weke deel uitmaak van die voorafspan vir geskeduleerde missies wat vir 'n beperkte tyd sal plaasvind. Opleiding vir die Amerikaanse lugmagpersoneel sal 'n verskeidenheid gebiede insluit, wat wissel in die noorde tot die verbetering van interoperabiliteit met bondgenote en vennote in die hele Europese teater.

"Operasionele gereedheid en ons vermoë om bondgenote en vennote te ondersteun en vinnig te reageer, is van kardinale belang vir die gesamentlike sukses," het genl. Jeff Harrigian, Amerikaanse bevelvoerder van die Amerikaanse lugmag in Europa en Afrika, gesê. "Ons waardeer die blywende vennootskap wat ons met Noorweë het en sien uit na toekomstige geleenthede om ons kollektiewe verdediging te versterk."

In ooreenstemming met militêre beskermingsmaatreëls wat ooreenstem met die Departement van Verdediging, Amerikaanse sentrums vir siektebeheer en -voorkoming en die Noorse beleid, sal alle Amerikaanse lugmagpersoneel dadelik 'n tien dae lange COVID-19-beweging (ROM) beoefen. Al die personeel is medies in Texas gekeur voordat hulle in Noorweë aankom.

Alhoewel besonderhede oor spesifieke missies of getalle gebeurtenisse nie bespreek word as deel van roetine-veiligheidsstandaarde nie, bied Amerikaanse lugmagte in Europa gereeld 'n verskeidenheid Amerikaanse vliegtuie en eenhede regoor die teater aan, wat die USEUCOM-doelstellings ondersteun.

Oor USEUCOM

US European Command (USEUCOM) is verantwoordelik vir Amerikaanse militêre operasies dwarsoor Europa, gedeeltes van Asië en die Midde-Ooste, die Arktiese en Atlantiese Oseaan. USEUCOM bestaan ​​uit meer as 64,000 militêre en burgerlike personeel en werk nou saam met NAVO-bondgenote en vennote. Die opdrag is een van die twee Amerikaanse vorentoe-ontplooide geografiese vegteropdragte met hoofkwartier in Stuttgart, Duitsland. Vir meer inligting oor USEUCOM, kliek hier.

Lees verder

NAVO

Die NAVO-sekretaris-generaal doen 'n beroep op die EU om die verdedigingsamewerking te versterk

Catherine Feore

gepubliseer

on

NATo sekretaris-generaal jens stoltenberg

EU-leiers het 'n strategiese debat gevoer oor die Europese veiligheids- en verdedigingsbeleid (26 Februarie), die NAVO-sekretaris-generaal, Jens Stoltenberg, het dit duidelik gemaak dat 'n deel van die NAVO se strategiese plan vir 2030 die versterking van die samewerking met die Europese Unie insluit. 

Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, self 'n voormalige Duitse minister van verdediging, het gesê: 'Daar is scenario's waar die NAVO nie betrokke is nie, maar waar die Europese Unie 'n beroep gedoen word. Die Europese Unie moet daartoe in staat wees. Daarom moet Europa sy eie vermoëns ontwikkel wat die fragmentasie wat ons het stop en interoperabele stelsels ontwikkel. ”

Die EU het stappe gedoen om gesamentlike aksies te ontwikkel en het baie gesamentlike projekte. Dit het belangrike stappe gedoen om sy eie vermoë te ontwikkel om outonoom op te tree. In 2017 het die EU uiteindelik ooreengekom oor permanente gestruktureerde samewerking (PESCO), wat tans bestaan ​​uit ongeveer 50 projekte waaraan state kan deelneem. Baie PESCO-lede is ook NAVO-lede. Ierland is byvoorbeeld 'n PESCO-lid, maar nie 'n NAVO-lid nie, terwyl Denemarke 'n NAVO-lid is, maar verkies om nie aan PESCO deel te neem nie. 

EU-leiers is ook verbind tot 'n nuwe Europese vredesfasiliteit vir burgerlike en militêre betrokkenheid, die Gecoördineerde Jaarlikse Oorsig oor Verdediging (CARD) om hulpbronne te evalueer, 'n nuwe, maar relatief onder-hulpbronne, Europese Verdedigingsfonds en samewerking in die ruimte, die kuberruimte, die oop see en militêre toegang regoor die EU. 

"Ons wil meer strategies optree, ons belange verdedig en ons waardes bevorder," het president van die Europese Raad, Charles Michel, gesê: "Ons is daartoe verbind om nou saam te werk met die NAVO, 'n sterker Europa maak 'n sterker NAVO."

Die leiers verwelkom almal die vooruitsig om die samewerking met die nuwe Amerikaanse regering op 'n sterk en ambisieuse transatlantiese agenda te hernu en te versterk, wat 'n noue dialoog oor veiligheid en verdediging insluit.

Leiers het die Kommissie uitgenooi om teen Oktober 2021 'n tegnologiese padkaart aan te bied om navorsing, tegnologie-ontwikkeling en innovasie te bevorder en hul strategiese afhanklikheid in kritieke tegnologieë en strategiese waardekettings te verminder. Hulle het ook die Kommissie en die hoë verteenwoordiger, Josep Borrell, genooi om teen Junie 2021 verslag te doen oor die implementering van die kuberveiligheidstrategie.

Die leiers het die agenda van die ministers van buitelandse sake vroeër in die week gevra en die hoë verteenwoordiger van die EU, Borrell, die EU-leiers opgedateer oor die werk aan 'n strategiese kompas om toekomstige Europese optrede ten opsigte van veiligheid en verdediging te lei, met die oog op die aanvaarding daarvan teen Maart 2022.

Lees verder

radikalisering

Radikalisering in die EU: wat is dit? Hoe kan dit voorkom word? 

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Radikalisering hou 'n bedreiging vir ons samelewing in  

Radikalisering is 'n groeiende grensoverschrijdende bedreiging. Maar wat is dit, wat is die oorsake en wat doen die EU om dit te voorkom? Radikalisering is nie 'n nuwe verskynsel nie, maar dit word toenemend 'n uitdaging, met nuwe tegnologieë en die groeiende polarisasie van die samelewing wat dit 'n ernstige bedreiging in die hele EU maak.

Die terreuraanvalle in Europa die afgelope paar jaar, waarvan baie deur Europese burgers gepleeg is, beklemtoon die aanhoudende bedreiging van tuisgemaakte lande radikalisering, wat deur die Europese Kommissie gedefinieer word as die verskynsel dat mense opinies, sienings en idees omarm, wat tot terreurdade kan lei.

Ideologie is 'n intrinsieke deel van die radikaliseringsproses, met godsdienstige fundamentalisme dikwels in die hart.

Radikalisering word egter selde aangevuur deur ideologie of godsdiens alleen. Dit begin dikwels met individue wat gefrustreerd is met hul lewens, die samelewing of die binnelandse en buitelandse beleid van hul regerings. Daar is geen enkele profiel van iemand wat waarskynlik by ekstremisme betrokke sal raak nie, maar mense uit gemarginaliseerde gemeenskappe wat diskriminasie of verlies aan identiteit ervaar, is vrugbare grond vir werwing.

Wes-Europa se betrokkenheid by konfliksones soos Afghanistan en Sirië word ook beskou as 'n radikale uitwerking, veral op migrantegemeenskappe.

Hoe en waar word mense geradikaliseer?

Radikaliseringsprosesse is afhanklik van sosiale netwerke om aan te sluit en kontak te hou. Fisiese en aanlyn-netwerke bied ruimtes waarin mense kan radikaliseer, en hoe geslote hierdie ruimtes is, hoe meer kan hulle funksioneer as eggokamers waar deelnemers onderling ekstreme oortuigings bevestig sonder om uitgedaag te word.

Die internet is een van die belangrikste kanale om ekstremistiese sienings te versprei en individue te werf. Sosiale media het die impak van jihadistiese en ekstremistiese ekstremistiese propaganda vergroot deur maklike toegang tot 'n wye teikengehoor te bied en terroriste-organisasies die moontlikheid te gee om "narrowcasting" te gebruik om rekrute te teiken of om "troll-leërs" in te samel om hul propaganda te ondersteun. Volgens die 2020 Verslag oor die situasie en tendens van die EU in die EUGedurende die afgelope paar jaar word geïnkripteerde boodskaptoepassings, soos WhatsApp of Telegram, baie gebruik vir koördinering, aanvalbeplanning en die voorbereiding van veldtogte.

Van ekstremistiese organisasies is ook bekend dat hulle skole, universiteite en aanbiddingsplekke, soos moskees, teiken.

Gevangenisse kan ook 'n vrugbare grond vir radikalisering wees as gevolg van die geslote omgewing. Ontneem van hul sosiale netwerke, is die gevangene meer geneig as elders om nuwe oortuigings en assosiasies te ondersoek en radikaliseer, terwyl gevangenisse wat onder personeel is, dikwels nie in staat is om ekstremistiese aktiwiteite op te neem nie.

Die EU se stryd om radikalisering te voorkom

Alhoewel die hoofverantwoordelikheid vir die aanpak van radikalisering by die EU-lande lê, is instrumente ontwikkel om op EU-vlak te help:

Lees verder

terrorisme

Veiligheidsunie: Strenger reëls vir plofbare voorgangers sal dit vir terroriste moeiliker maak om tuisgemaakte plofstof te bou

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Laai nuwe tarief EU-reëls toegang tot plofbare voorgangers te beperk, begin regdeur die EU geld. Die reëls bevat sterker waarborge en beheermaatreëls vir die verkoop en bemarking van gevaarlike chemikalieë, wat misbruik is om tuisgemaakte plofstof in 'n aantal terroriste-aanvalle in Europa te vervaardig. Ingevolge die nuwe reëls moet verdagte transaksies - hetsy aanlyn of vanlyn - gerapporteer word, ook deur aanlynmarkte. Verkopers moet hul klante se identiteit verifieer en hul behoefte om 'n beperkte middel te koop.

Voordat 'n lisensie vir die koop van beperkte middels uitgereik word, moet lidlande sekuriteitskontrolering doen, insluitend 'n kriminele agtergrondkontrole. Die nuwe reëls beperk ook twee addisionele chemikalieë: swaelsuur en ammoniumnitraat. Die Kommissie het dit aangebied om lidlande en verkopers te help implementeer riglyne in Junie verlede jaar saam met 'n moniteringsprogram bedoel om die uitsette, resultate en impak van die nuwe verordening op te spoor. Die verordening versterk en werk die bestaande reëls op plofbare voorgangers, en dra daartoe by om terroriste die middele te weier om op te tree en die veiligheid van Europeërs te beskerm, in lyn met die prioriteite uiteengesit in die Agenda teen terrorisme in Desember 2020 aangebied.

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings