Verbinding met ons

Oesbekistan

Die presidensiële verkiesings in Oesbekistan sal waarskynlik 'n goeie toets wees vir die land se toekomstige verloop

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Aangesien Oesbekistan op die punt staan ​​van die komende presidentsverkiesings wat op 24 Oktober plaasvind, is die internasionale gemeenskap bekommerd oor die land se verdere politieke koers. En om 'n goeie rede, skryf Olga Malik.

Die veranderinge wat die huidige president Shavkat Mirziyoyev aangebring het, toon 'n werklike breuk met die land se verlede. Die ontwikkelingsstrategie van Mirziyoyev vir 2017-2017, wat in 2021 gepubliseer is, het ten doel om 'alle lewensfere te moderniseer en te liberaliseer', bv. Staat en samelewing; die oppergesag van die reg en die regstelsel; ekonomiese ontwikkeling; sosiale beleid en sekuriteit; buitelandse beleid, nasionaliteite en godsdiensbeleid. Die voorgestelde stappe sluit in die opheffing van buitelandse valutabeheer, tariefverlagings, die liberalisering van die visumregime en vele meer.

Sulke vinnige veranderinge was in 'n groot kontras met die konserwatisme van Islam Karimov, die voormalige president van die land, en het vinnig die punt van belang geword vir Europese lande en die Verenigde State. Vroeër verlede maand het minister van buitelandse sake, Antony Blinken, tydens die ontmoeting met die minister van buitelandse sake van Oesbekistan, Abdulaziz Kamilov beklemtoon die “Oesbekistan se vordering op sy hervormingsagenda, insluitend die bestryding van mensehandel, die beskerming van godsdiensvryheid en die uitbreiding van ruimte vir die burgerlike samelewing”. Hy het egter ook genoem "Die belangrikheid van die bevordering van die beskerming van fundamentele vryhede, insluitend die behoefte aan 'n vrye en mededingende verkiesingsproses", wat verwys na die land se outoritêre politieke regime. Die owerhede van die land sowel as die ministeries bevestig dat hulle elke jaar baie aanbevelings van Westerse vennote ontvang oor hoe om 'n meer outonome stelsel van die burgerlike samelewing te verseker en te onderhou.

advertensie

Tog kan sulke 'te veel sorg' vir die demokrasie en vryheid van Oesbekistan van buite af 'n omgekeerde effek veroorsaak, gegewe die nasionale trots en onafhanklike gees. Die druk op die integrasie van sosiale waardes soos die ondersteuning van seksuele minderhede en gay -huwelike wat algemeen voorkom in Europese en Westerse lande, kan byvoorbeeld tot die skeuring in die samelewing lei, aangesien sulke standaarde steeds van die Oesbekiese mentaliteit afgesien is. Die pad na Oezbekistan vir liberalisering is grootliks afhanklik van die standpunte van die nasionale leier, terwyl die sagte kragmetodes van buite slegs sal werk as die plaaslike bevolking nog genoeg vryheid kry om die land se verdere kompas te trek. Die komende verkiesings sal waarskynlik 'n suurtoets vir die land se toekoms wees.

Deur Olga Malik

Vir EU -verslaggewer

advertensie

Oesbekistan

Oezbekistan se pogings om jongmense te ondersteun en openbare gesondheid te bevorder

gepubliseer

on

Op inisiatief van die president van die Republiek Oesbekistan Shavkat Mirziyoyev, is die jaar 2021 in die land as 'The Year of Support of the Youth and Strengthing of Public Health' verklaar, met grootskaalse hervormings en edele dade wat in die hele land.

Dit is opmerklik dat verskeie ministeries en agentskappe van Oesbekistan aktief deelneem aan sulke inisiatiewe saam met die algemene publiek van die land.

Een van sulke edele projekte is onlangs deur die Ministerie van Verdediging van die Republiek van Oesbekistan geïmplementeer. Ter ondersteuning van die inisiatief van die president van die Republiek van Oesbekistan-die opperbevelhebber van die gewapende magte Shavkat Mirziyoyev, het die Oezbeekse ministerie praktiese hulp verleen aan mev. Maftuna Usarova, 'n Oesbekiese burger met die diagnose 'n uiters skaars siekte - die Takayasu -sindroom 'n paar jaar gelede.

advertensie
Maftuna Usarova

Sedert 2018 het Maftuna verskeie behandelingskursusse in 'n aantal hospitale in Oesbekistan ondergaan, waaronder die Central Military Clinical Hospital van die Ministerie van Verdediging, en haar toestand het aansienlik verbeter. Om die behandelingsproses sonder onderbreking voort te sit en die gevorderde vordering te konsolideer, het Maftuna behandeling nodig gehad met behulp van die nuutste tegnologie wat slegs in 'n paar lande ter wêreld beskikbaar is.

Met die oog op die doeltreffende uitvoering van die take wat deur die opperbevelhebber gedefinieer is, het die departement van sorg verseker dat Maftuna in die Asklepios Klinik Altona-hospitaal in Duitsland opgeneem is om die nodige behandeling te ontvang.

Die Asklepios Klinik Altona is die grootste mediese onderneming in Europa, wat alle terreine van mediese spesialiteite dek en meer as 100 mediese instellings tot sy beskikking het. Alleen in Hamburg is daar ses klinieke met byna 13,000 1,800 mediese personeel, waaronder XNUMX dokters.

advertensie

Danksy die pogings van die Ministerie van Verdediging van Oesbekistan, het Maftuna Usarova in Augustus 2021 'n behandelingskursus van twee weke ondergaan by Asklepios Klinik Altona en kon sy haar toestand aansienlik verbeter. Terselfdertyd het die behandelende dokters hul bereidheid gegee om, na die ontslag van die Maftuna en terugkeer na Oesbekistan, gepaste mediese aanbevelings te gee, soos nodig.

Die personeel van die ambassades van die Republiek Oesbekistan in België en Duitsland was nou betrokke by hierdie edele projek. Veral diplomatieke missies het ondersteuning gebied om te verseker dat die pasiënt die hoogste gehalte diens geniet.

Ten slotte kan 'n mens sê dat grootskaalse hervormings wat deur president Shavkat Mirziyoyev begin is, resultate lewer by duisende mense wat nou mediese dienste van hoë gehalte geniet.  

Lees verder

Oesbekistan

Transformasie van verkiesingsproses in Oesbekistan: prestasies en uitdagings gedurende 30 jaar van onafhanklikheid

gepubliseer

on

"Oesbekistan is 'n land met 'n ryk geskiedenis en 'n dinamies ontwikkelende hede, met sy prioriteit om te beweeg na 'n oop demokratiese samelewing. Menseregte en burgerlike regte en vryhede waar die stem van elke burger gehoor word, is die prioriteite vir 'n demokratiese samelewing. 'N Demokratiese samelewing bestaan wanneer mag regmatig gevorm word deur universele stemreg en vrye verkiesings. Demokratiese samelewing en demokrasie word meer gereeld as 'n politieke en sosiale verskynsel uitgeoefen; die regsbasis daarvan is vasgelê in normatiewe regshandelinge, " skryf dr Gulnoza Ismailova, lid van die Sentrale Verkiesingskommissie van Oesbekistan.

"Die aanhef tot die Grondwet van die Republiek van Oesbekistan bevestig sy verbintenis tot die ideale van demokrasie en sosiale geregtigheid. Artikel 7 van die Grondwet van die Republiek van Oesbekistan lui:" Die mense is die enigste bron van staatsmag. Hierdie norm weerspieël die essensie van die bou van staatskaping in die Republiek van Oesbekistan. Die mense en hul wil is die kern van demokrasie.

"Met die erkenning van die prioriteit van die algemeen aanvaarde norme van volkereg, het Oesbekistan internasionale standaarde in sy wetgewing geïmplementeer. Die Grondwet van ons land het hierdie bepaling geïmplementeer, wat weerspieël word in artikel 32: Alle burgers van die Republiek van Oesbekistan het die reg om deel te neem aan die bestuur en administrasie van openbare en staatsaangeleenthede, direk en deur middel van verteenwoordiging. Hulle kan hierdie reg uitoefen by wyse van selfregering, referendum en demokratiese vorming van staatsliggame, asook ontwikkeling en verbetering van openbare beheer oor aktiwiteite van staatsliggame .

advertensie

"In moderne demokrasieë is verkiesings die grondslag van die beginsel van demokrasie, dit is die belangrikste vorm van uitdrukking van die wil van die burgers en 'n vorm van verwesenliking van volkssoewereiniteit. Deelname aan verkiesings maak dit moontlik om die reg om deel te neem aan die bestuur van die aangeleenthede van die samelewing en die staat, asook om die vorming en aktiwiteite van liggame van beide verteenwoordigende en uitvoerende mag te beheer. 1990 OSSE Kopenhagen -dokument bepaal dat die wil van die mense, vrylik en regverdig uitgespreek deur periodieke en egte verkiesings, die basis is van die gesag en legitimiteit van die regering. Die deelnemende state sal dienooreenkomstig die reg van hul burgers respekteer om deel te neem aan die regering van hul land, hetsy direk of deur verteenwoordigers wat hulle vrylik deur regverdige verkiesingsprosesse verkies. Artikel 117 van die Grondwet van die Republiek van Oesbekistan waarborg die stemreg, gelykheid en vryheid van uitdrukking.

"Op die punt om die 30ste herdenking van die onafhanklikheid van die Republiek van Oesbekistan te vier, kan ons terugskouend die skerp deurbraak op die gebied van deursigtigheid en openheid in die afgelope vyf jaar opmerk. Oesbekistan het 'n nuwe beeld op die internasionale arena gekry . Teen die verkiesings in 2019 onder die slagspreuk 'Nieu -Oesbekistan - Nuwe verkiesings' is dit 'n ware bewys daarvoor.

"In die eerste plek moet daarop gelet word dat die verkiesings-2019 van historiese belang was, wat getuig van die onomkeerbaarheid van die pad van aangeneem hervormings. Vir die eerste keer is die verkiesing gehou onder die leiding van die kieskode, wat op 25 Junie 2019, wat die betrekkinge met betrekking tot die voorbereiding en uitvoering van verkiesings reguleer en waarborge daarstel wat die vrye uitdrukking van die wil van die burgers van die Republiek van Oesbekistan verseker. Die kieskode is volledig in ooreenstemming met internasionale standaarde gebring.

advertensie

"Tweedens is die verkiesings in 2019 gehou in die konteks van versterking van demokratiese beginsels in die samelewingslewe, openheid en deursigtigheid, beduidende liberalisering van die sosiaal-politieke omgewing en die verhoogde rol en status van die media. Die beginsel van deursigtigheid en openheid is een van die grondbeginsels van verkiesings. Hierdie beginsel is vervat in baie internasionale ooreenkomste en dokumente. Die belangrikste kenmerke daarvan is die bekendmaking van besluite rakende die uitvoering van verkiesings, die verpligting van die kiesliggaam (verkiesingskommissie) om sy besluite oor die die uitslag van die verkiesings, asook die vermoë om openbare en internasionale waarneming van die verkiesings uit te voer.

"Na aanleiding van die statistieke het ongeveer 60,000 10,000 waarnemers van politieke partye, meer as 1,155 825 waarnemers van die burgers se selfregeringsliggame (Mahalla), XNUMX XNUMX verteenwoordigers van plaaslike en buitelandse media aan die moniteringsproses deelgeneem. Boonop, saam met plaaslike waarnemers, eers -tydse akkreditasie is verleen aan 'n volwaardige OSSE / ODIHR-waarnemermissie, en 'n totaal van XNUMX internasionale waarnemers is geregistreer.

"Vir 'n objektiewe beoordeling kan ons na 'n voorbeeld verwys na die finale verslag wat deur die OVSE / ODIHR -sending voorgelê is, wat sê dat die verkiesings plaasgevind het op die agtergrond van verbeterde wetgewing en verhoogde verdraagsaamheid vir onafhanklike menings. het die LUR van die Republiek van Oesbekistan positief gesê en gesê dat dit 'groot pogings aangewend het om die parlementêre verkiesings beter voor te berei.'

"In die jaar van die viering van die 30ste herdenking van die onafhanklikheid van die staat, gaan ons land voort met kardinale transformasies wat daarop gemik is om 'n nuwe Oesbekistan te skep, waar menseregte, vryhede en wettige belange van die hoogste waarde is. Onder die belangrikste rigtings in die land is demokratiese transformasies wat daarop gemik is om die sosiale en politieke lewe en die vryheid van die media te liberaliseer.

"Deesdae is voorbereidingswerk aan die gang vir 'n belangrike politieke gebeurtenis - die verkiesing van die president van die Republiek van Oesbekistan. Alle prosesse word openlik, deursigtig en op die nasionale kieswetgewing en die tydsraamwerke daarin uitgevoer. tyd vir verkiesingsoptrede is politieke sowel as wettige tyd. Die volgende wysigings en toevoegings is onlangs in die kieskode aangebring:

"Dit is veral die eerste keer dat die presidentsverkiesing vanjaar op die eerste Sondag van die derde dekade van Oktober gehou word, ingevolge die wysigings aan die Grondwet van die Republiek van Oesbekistan wat deur die wet op 8 Februarie vanjaar ingestel is. 'n groot politieke veldtog is op 23 Julie vanjaar van stapel gestuur.

"Tweedens, 'n prosedure vir die opname in die kieserslys van die burgers van Oesbekistan wat in die buiteland woon, is ingestel. Hulle kan stem, ongeag of hulle in die konsulêre register van diplomatieke missies geregistreer is of nie, en 'n regsgrondslag vir kiesers in die buiteland wanneer hulle gebruik draagbare stembusse by die woonplek of werk is geskep. Hierdie praktyk is die eerste keer geïmplementeer tydens die parlementsverkiesing van 2019.

"In die derde plek funksioneer hierdie verkiesingsveldtog op grond van die publisiteitsbeginsels; vir die eerste keer is 'n skatting van die uitgawes vir die voorbereiding en uitvoering van die verkiesing van die president van die Republiek van Oesbekistan openlik aangebied. Die presiese prosedure vir betaling lone en vergoeding aan lede van die verkiesingskommissies, met die berekening van hul salarisse vasgestel. Om deursigtigheid te verseker in die gebruik van fondse wat toegewys is vir veldtogte voor die verkiesing in ooreenstemming met die Wet op die Finansiering van Politieke Partye, word 'n prosedure ingestel om 'n tussentydse verslag en 'n finale finansiële verslag na die verkiesing, asook die bekendmaking van die resultate van 'n oudit van partye se aktiwiteite deur die Rekeningkundige Kamer.

"Vierdens, om te verhoed dat herhaalde klagtes teen die verkiesingskommissies ontvang word en teenstrydige besluite geneem word, is die praktyk ingestel dat slegs howe klagtes oor die optrede en besluite van verkiesingskommissies oorweeg.

"In 2019, tydens die verkiesings, is die inligtingstelsel vir verkiesingsbestuur (EMIS) en die Unified Electronic Voter List (EECI) suksesvol in die nasionale kiesstelsel ingebring. Die regulering van hierdie stelsel gebaseer op die kieskode waarborg die implementering van verenigde kiesers registrasie en die beginsel 'een kieser - een stem'. Tot op hede is meer as 21 miljoen kiesers by die EESI ingesluit.

"Die organisasie van presidentsverkiesings in Nieu-Oesbekistan is 'n logiese voortsetting van die voortgesette grootskaalse demokratiese hervormings in die land. En dit sal 'n lewendige bevestiging word van die uitvoering van die take wat in die aksiestrategie omskryf word vir die vyf prioriteitsgebiede van ontwikkeling van die Republiek van Oesbekistan.

"Die deelname van verteenwoordigers van internasionale organisasies en buitelandse waarnemers aan die presidentsverkiesing is belangrik, aangesien die veldtog gebaseer is op demokratiese beginsels van openheid en publisiteit. In onlangse jare het hul aantal en deelname aansienlik toegeneem in Oesbekistan, vergeleke met vorige verkiesings.

"Duisende verteenwoordigers van politieke partye, burgers se selfregeringsliggame en honderde internasionale waarnemers, waaronder joernaliste, sal die voorbereidings- en uitvoeringsproses van die presidentsverkiesings, insluitend die stemming van kiesers, waarneem.

"In Mei het kenners van die behoeftebepalingsmissie van die OVSE-kantoor vir demokratiese instellings en menseregte (ODIHR) Oesbekistan besoek, wat die situasie voor die verkiesing en die voorbereidingsproses vir die verkiesing positief beoordeel het, die maatreëls wat getref is om die houvas te verseker gevolg van vrye en demokratiese verkiesings in die land. As gevolg hiervan het hulle 'n mening uitgespreek oor die stuur van 'n volwaardige missie om die presidentsverkiesings waar te neem.

'Ek glo dat hierdie verkiesings van historiese belang is, wat getuig van die onomkeerbaarheid van die pad van aangeneem hervormings, wat daarop gemik was om ons demokrasie te versterk.'

Lees verder

Oesbekistan

Vooruitsigte op hervormings in die konteks van die ontwikkeling van onafhanklike Oesbekistan

gepubliseer

on

'N Internasionale wetenskaplike en praktiese konferensie oor die tema "Nuwe era en ontwikkelingsvooruitsigte van Oesbekistan" is in Tasjkent by die International Palace of Forums gehou.

Op die internasionale deskundige platform het die direkteur van die Sentrum vir Ekonomiese Navorsing en Hervormings (CERR) onder die President Administrasie van die Republiek van Oesbekistan, dr Obid Khakimov, 'n voorlegging gelewer.

In sy toespraak het Obid Khakimov gepraat oor die keerpunte van hervormings in Oesbekistan, veral oor ekonomiese rigtings.

advertensie

Onafhanklike Oesbekistan vier binne 30 dae sy 2ste bestaansjaar. Op die vooraand van onafhanklikheid was die land se ekonomie nog lank nie suksesvol nie, en die lewenstandaard was een van die laagste in die voormalige USSR. Die deel van die bevolking met 'n gemiddelde inkomste per capita was minder as 75 roebels per maand, terwyl dit in die hele land effens meer as 12%was. Met die ineenstorting van die USSR het ekonomiese bande begin breek, produksie gedaal en die reeds lae lewenstandaard en sosiale beskerming het vinnig gedaal.

In hierdie moeilike omstandighede is 'n model van sy eie oorgang na markverhoudinge onder vyf beginsels ontwikkel: die ekonomie het voorrang bo die politiek, die staat tree op as die belangrikste hervormer, die oppergesag van die reg, sterk sosiale beskerming en hervormings is uitgevoer in stadiums.

Teen die middel van die tiende het die ontwikkeling van die Oesbekiese ekonomie begin vertraag as gevolg van te streng administratiewe regulering en nabyheid. In 2016 het die nuwe president van Oesbekistan Shavkat Mirziyoyev 'n nuwe fase van hervormings op alle lewensterreine begin. In Februarie 2017 het hy die aksiestrategie vir die vyf prioriteitsgebiede van Oesbekistan in 2017-2021 goedgekeur.

advertensie

Belangrike gebiede van die nuwe fase: verbetering van staats- en sosiale konstruksie, die versekering van die oppergesag van die reg en die hervorming van die regs- en regstelsel, die ontwikkeling en liberalisering van die ekonomie, die ontwikkeling van die sosiale sfeer, die versekering van veiligheid, uitvoering van 'n gebalanseerde en konstruktiewe buitelandse beleid. Op al hierdie gebiede is die afgelope paar jaar belangrike stappe geneem.

Monetêre beleid

Een van die belangrikste kritieke van die Oesbekiese ekonomie tot 2017 was ondoeltreffende monetêre beleid gebaseer op nie-markreëls. In 2017 het die bekendstelling van gratis omskakelbaarheid van buitelandse valuta die sakeomgewing aansienlik verbeter.

Regeringsdeelname in finansiële markte verdraai markte en lei tot ondoeltreffendheid. Vanaf 1 Januarie 2020 begin rentekoerse op lenings wat deur kommersiële banke in nasionale geldeenheid uitgereik word, op 'n vlak vasstel wat nie laer is as die herfinansieringskoers van die Sentrale Bank nie, en vanaf 1 Januarie 2021 het handelsbanke die reg om onafhanklik te wees rentekoerse bepaal.

Die positiewe impak van hervormings op hierdie gebied word ook bewys deur die ramings van die Wêreldbank, die afname in inflasie het die Sentrale Bank in staat gestel om die basiskoers van 16% tot 14% te verlaag. Die kredietgroei aan die ekonomie het vertraag van 52% in 2019 tot 34% in 2020. Ten spyte van dalende kapitaaltoereikendheidsverhoudings en 'n toename in probleemlenings, het Oesbekistan se finansiële stelsel voldoende kapitaal (bo Basel III -minimumvereistes) om moontlike kredietskokke die hoof te bied.

In ooreenstemming met die belangrikste rigtings van die monetêre beleid vir 2021 en vir die tydperk 2022-2023, is doelwitte gestel om inflasie in 10 tot 2021% te verminder en 'n konstante inflasieteiken van 5% vanaf 2023. Die huidige 'relatief stywe' monetêre beleid die voorwaardes bly van krag tot einde 2021. Die gekonsolideerde begrotingstekort sal na verwagting tot 2.5% van die BBP in 2022 daal. Strukturele hervormings sal voortgaan en gereguleerde pryse sal in 2022-2023 geliberaliseer word.

Fiskale beleid

'N Ander belangrike hervorming wat daarop gemik was om die belastinglas te verminder en die belastingstelsel te vereenvoudig, was die bekendstelling van 'n nuwe weergawe van die belastingkode. Sedert 2018 is 'n kursus gevolg in die gefaseerde afskaffing van belastingvoordele en -voorkeure. Maar COVID-19 het die regering gedwing om belastingverlagings te soek as deel van 'n ongekende pandemie-stimuleringspakket van die regering om die bevolking en die ekonomie te ondersteun.

Oor die tydperk 2017-2020 het die inkomste van die staatsbegroting in die geheel met 2.7 keer toegeneem. Terselfdertyd het die ontvangste van direkte belasting 3.9 keer gestyg, indirekte belasting - 1.8 keer, hulpbronbelasting en eiendomsbelasting - 3.1 keer. Die groei in begrotingsinkomste was hoofsaaklik te wyte aan 'n toename in die aantal belastingbetalers.

Boonop sal verdere verbeterings in die belastingbeleid in die komende jare voortduur. In die besonder bly die rol van omgewingsbelasting onbeduidend, wat 'n toename in die omgewingsfokus van belasting vereis. Belangrike aspekte van belastinghervorming sal ook wees: vermindering van belastingdruk op ondernemingsbesteding, stimulering van belegging en innovasie.

***

Ter afsluiting:, Het Obid Khakimov opgemerk dat die dinamiese groei van die Oezbeekse ekonomie, wat die afgelope paar jaar waargeneem is, sowel as die ekonomieë van ander lande, vertraag is deur die koronaviruspandemie, maar hierdie jaar aktief herstel.

Die BBP in die eerste drie maande van 2021 het met 3%gestyg. Die Wêreldbank voorspel dat die ekonomiese groei in Oesbekistan in 2021 en 2022 onderskeidelik 4.8% en 5.5% sal bereik, en die EBWO - 5.6% in 2021 en 6% in 2022. Die deurlopende ekonomiese hervormings lewer reeds 'n tasbare positiewe uitwerking, wat sal net toeneem in die konteks van die groei na die pandemie van die wêreldekonomie.

Die geleentheid is gereël deur die Akademie vir Wetenskappe van Oesbekistan, die Ministerie van Buitelandse Sake, die Ministerie van Hoër en Sekondêre Gespesialiseerde Onderwys en die Ministerie van Kultuur.

Dit is bygewoon deur Alexander Sergeev, president van die Akademie vir Wetenskappe van die Russiese Federasie, Murat Zhurinov, president van die Akademie vir Wetenskappe van die Republiek Kazachstan, Murat Dzhumataev, president van die Akademie vir Wetenskappe van die Kirgisiese Republiek, Farhod Rakhimi President van die Akademie vir Wetenskappe van die Republiek Tatarstan, Vladimir Kvint, Akademikus van die Akademie vir Wetenskappe van die Russiese Federasie, Direkteur van die Sentrum vir Strategiese Studies van die Instituut vir Wiskundige Navorsing in Komplekse stelsels van die Staatsuniversiteit van Moskou, Sadik Safayev, Eerste Adjunk Voorsitter van die senaat van die Oliy Majlis van die Republiek Oesbekistan, Akmal Saidov, eerste adjunkspeaker van die wetgewende kamer van die Oliy Majlis van die Republiek Oesbekistan, Behzod Yuldashev, president van die Akademie vir Wetenskappe van die Republiek Oesbekistan en andere .

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings