Verbinding met ons

Frankryk

In Frankryk veroordeel minderheidsgemeenskappe 'n toename in polisieboetes

DEEL:

Gepubliseer

on

Mohamed Assam was een middag in 2020 daarop uit om kruideniersware by 'n kruidenierswinkel naby sy huis in Parys te kry. Hy het gesê hy is reeds met meer as €900 beboet vir nege oortredings en is nou gereed om terug te keer huis toe.

Hy het gesê dat hy 27 jaar oud was en in Epinay-sous-Senart, 'n voorstad van Parys, gewoon het. Hy het ’n week later kennisgewing per pos ontvang. Volgens kennisgewings wat hy deur 'n agentskap van die ministerie van binnelandse sake ontvang het, sluit sy beweerde oortredings die oortreding van COVID-19-toesluitregulasies en die nie korrekte hoofligte vir sy vierwielmotorfiets in nie.

Assam het gesê: "Dit was 'n skok, 'n verskriklike verrassing." Volgens Assam se prokureur skuld hy sedert 2019 duisende boetes, wat laat betalingsfooie insluit.

Emmanuel Macron, die Franse president, het 'n reeks beleide geïmplementeer om stedelike misdaad hok te slaan. Hy is tans onder skoot van sy mededingers omdat hy te sag op dwelmhandelaars is. Dit sluit in verhoogde gesag vir die polisie om strawwe uit te reik - waarvan die polisie voordeel getrek het.

Volgens die agentskap van die ministerie van binnelandse sake vir strawwe het die land se aantal boetes wat nie met verkeer verband hou nie, ses keer toegeneem. Dit was 1.54 miljoen in 2018 vergeleke met 240,000 2018 in 2020. Die aantal nie-verkeersverwante boetes het in 19 met meer as ses keer gegroei ná veelvuldige COVID-XNUMX-inperkings.

Die boetes is bedoel om die regstelsel se las te verminder deur geringe oortredings uit die howe te hou. Kritici beweer dat die strawwe die polisie toelaat om sonder aanspreeklikheid te besluit watter sanksies hulle wil hê. Prokureurs en regte-voorstanders voer aan dat hierdie mag daartoe gelei het dat die polisie die armes en etniese minderhede geteiken het, wat daartoe gelei het dat sommige mense met groot skuld opgesaal is.

Franse wette beperk die versameling van data oor 'n individu se ras en etnisiteit. Dit maak dit moeilik vir owerhede om die impak van boetes op etniese minderhede te bepaal. Die sensus versamel egter inligting oor immigrante op grond van hul geboorteplek sowel as hul nasionaliteit. ’n Ontleding van Franse sensusdata en boeteverwante polisiedata toon dat boetes verhoog is in gebiede met hoë immigrantebevolkings.

advertensie

Alice Achache, 'n prokureur wat inwoners van Parys verteenwoordig wat boetes uitdaag, het gesê "daar is sistemiese diskriminasie".

Macron het vroeër gesê daar is geen sistemiese rassisme in Frankryk se polisiemag nie. Die nasionale polisie en sy kantoor het nie op vrae gereageer nie. Die ministerie van binnelandse sake het nie op vrae gereageer nie. Ander lande, soos die Verenigde State of Brittanje, is daarvan beskuldig dat hulle minderhede te veel polisieer en hulle sanksioneer.

’n Oorsig van meer as twee dekades se polisieverslae in Epinay-sous-Senart het bevind dat meer as 80% van die voorvalle wat ten minste een boete behels het, in twee woonbuurte naby Assam plaasgevind het. Inwoners beweer baie van hierdie gesinne is etniese minderhede. Volgens data van die plaaslike polisie was 403 van die 478 verslae waarin boetes tussen April 2018 en Julie 2020 uiteengesit is, uit hierdie gebied. Volgens data het die oorgrote meerderheid van diegene wat beboet is, Arabiese en Afrika-vanne gehad.

Volgens France Strategie, 'n regeringsdenktenk, is meer as een derde (33%) van Epinay-sous-Senart-inwoners tussen die ouderdomme van 25-54 van nie-Europese immigrante. Meer as die helfte van die kinders in die dorp is ook van nie-Europese oorsprong, volgens 2017-sensusdata.

Die patroon van swaar boetes in gebiede waar immigrante woon, stem ooreen met 'n patroon wat regoor Frankryk gesien word. Op grond van Frankryk-strategie-syfers het die polisie 58 COVID-verwante strawwe per 1,000 40 inwoners uitgereik in vyf Parys-distrikte wat die hoogste konsentrasie inwoners van nie-Europese agtergronde het. Dit is 42% meer as die koers in ander gebiede waar daar byna 1,000 boetes vir elke 40 XNUMX inwoners was. France Strategie se syfers toon dat hierdie syfer sowat XNUMX% hoër is.

Nasionaal was die koers vir pandemieverwante strawwe in gebiede met hoë immigrantkonsentrasies 54% hoër as elders tussen middel Maart 2020 en middel Mei 2020. Dit was tydens die land se eerste nasionale inperking.

Volgens verdedigingsadvokate en ontvangers kan die polisie ook afstandboetes uitreik en dieselfde persoon herhaaldelik beboet. Hierdie mense beweer dat minderhede die swaarste dra van herhaalde en afgeleë boetes, wat bydra tot vermoedens dat die polisie etniese gemeenskappe teiken.

Volgens regskenners oortree die uitreiking van boetes polisieprosedures vir nie-verkeersoortredings. Philippe Astruc is Rennes se staatsaanklaer. Hy bestuur die Rennes-kantoor wat boetes verwerk wat deur individue regoor die land betwis word. Behalwe vir sekere padverwante oortredings, het hy gesê die polisie moet nie 'n boete uitreik sonder om 'n reëloortreder te stop nie.

Sommige prokureurs wat boete-ontvangers verteenwoordig, beweer afstandboetes vind plaas ondanks die reëls. Achache, 'n Parys-prokureur, het gesê dat die polisie die name van mense het omdat hulle gereelde identiteitskontroles doen. Soms weet ontvangers nie dat hulle beboet word nie.

Sommige geleerdes beweer dit is moeilik om vooroordeel in boetepraktyke te bewys. Sosioloë het ook voorgestel dat ander faktore die geografiese verskil in boetekoerse kan verantwoord. Dit sluit in hoër misdaadsyfers of groter konsentrasies van polisiepatrollies.

Aline Daillere is 'n sosioloog aan die Paris Saclay Universiteit wat polisiëring studeer. Sy het gesê dié ontleding het getoon dat “sekere kategorieë” van die bevolking dikwels beboet word, meestal jong mans uit arm woonbuurte wat minderhede is – of beskou word as –. Sy het voorgestel dat die polisie moontlik minderhede teiken as 'n moontlike verduideliking. Sy het gesê dit is onmoontlik om diskriminasie te bewys sonder bewyse wat toon dat die polisie mense van verskillende etnisiteite verskillend behandel. Sulke data bestaan ​​nie.

Augustin Dumas was die Epinay-sous-Senart se munisipale polisiehoof vanaf die somer 2020. Hy het ontken dat hy enige spesifieke deel of area van die bevolking geteiken het en gesê dat die polisie net op inwoners se klagtes gereageer het. Dumas, wat nou 'n verkose amptenaar in 'n nabygeleë dorpie is, het gesê dat "as iemand iets verkeerd doen, moet jy optree."

Macron, wat vyf jaar gelede op 'n sentristiese platform tot bewind verkies is, het sy wet en orde-standpunt verskerp te midde van hewige mededinging van regs. Regte-voorstanders beweer dat Macron se regering burgerlike vryhede verswak het en groter gesag aan owerhede gegee het. Die vermoë om moskees te sluit sonder verhoor.

Uitgebreide polisiemagte laat nou die reg toe om boetes op die plek uit te reik. Sedert 2020 is verskeie nuwe oortredings nou moontlik. Dit sluit dwelmgebruik en rondswerf binne geboue in. As deel van ’n groter veiligheidswetsontwerp wil die regering polisieboetes verhoog. Die wetgewing sal vandeesmaand deur wetgewers gestem word.

Gerald Darmanin, minister van binnelandse sake, het in Oktober aan die hoërhuis gesê die voorgestelde verhoging in boetes is bedoel om “doeltreffendheid en eenvoud” te verskaf. Darmanin, wat 'n lid van die laerhuis was tydens 'n ander bespreking in November, het enige rasseprofiel ontken in die uitreiking van boetes deur die polisie.

Die regering se nuwe voorgestelde boetes, wat strawwe soos graffiti en diefstal petrol insluit, sal op 'n persoon se kriminele rekord aangeteken word. Dit is in teenstelling met boetes vir geringe oortredings soos die maak van geraas, rommelstrooiing of die verbreking van toesluitbeperkings. Die gebrek aan geregtelike toesig is wat sommige kritici kwel.

Daillere, 'n sosioloog, het verklaar dat geregtigheid op straat geskied in plaas van in 'n hofsaal. "As ons nie voor 'n regter gaan nie, wat verhoed dan dat 'n polisiebeampte 'n sanksie uitdeel al is daar nie 'n oortreding nie?"

Assam is in Frankryk gebore uit Marokkaanse ouers. Hy het gesê die polisie het hom en ander immigrante gestereotipeer en vooropgestelde idees oor hom. Assam het gesê die polisie stop hom dikwels, wat hom minder gelyk laat voel as sy medeburgers. Assam het gesê: "Ons is gereelde mense, soos almal anders. Ons is Frans, en ons is trots daarop om Frans te wees." Hy het aan die begin van hierdie jaar oor koffie by 'n plaaslike kafee gepraat.

Epinay-sous-Senart is sowat 30 km suidoos van sentraal Parys geleë en het 'n bevolking van net meer as 12,000 30 mense. Die historiese kwartier Epinay-sous-Senart is ongeveer 12,000 kilometer suidoos van sentraal Parys geleë. Dit was die tuiste van 'n klein bevolking van net meer as XNUMX XNUMX.

Assam woon hier in 'n nuwer area van die dorp genaamd 'Les Cineastes'. Dit is 'n versameling moderne woonstelblokke wat deur 'n kafee sowel as 'n paar winkels bedien word. Dit en 'n naburige woonbuurt was waar die meerderheid van die boetes oor die hersiene tydperk van twee jaar uitgereik is.

Die koers van geweldsmisdaad en nie-gewelddadige misdade in Epinay-sous-Senart is laer as dié wat gevind word in ander Parys-streke en -dorpe binne dieselfde departement, volgens syfers van die ministerie van binnelandse sake van 2021.

Dumas is in 2017 deur die destydse sentrum-regse burgemeester van die dorp as die munisipale polisiehoof aangestel. Hy het gesê dat sy doelwit was om anti-sosiale gedrag, dwelmhandel en ander kriminele aktiwiteite te bekamp.

Daar is ontdek dat sommige mense veelvuldige boetes opgelê is. Altesaam 185 mense was betrokke by die 478 polisieverslae wat ondersoek is. Volgens polisiedata wat verkry is, is ongeveer een vyfde beboet vir drie of meer voorvalle. Die inhoud van polisieverslae is ook hersien en daar is gevind dat sommige individue verskeie boetes vir presies dieselfde voorval ontvang het. Baie boetes is ook uitgereik in ooreenstemming met plaaslike verordeninge wat buitelugbyeenkomste verbied of die polisie toelaat om individue in sekere gebiede te stop.

Volgens data van die dorp is Hassan Bouchouf by meer as ses-en-twintig geleenthede beboet. Die 37-jarige fabriekswerker het gesê dat die polisie hom sal sê om aan te gaan of sy vriende sal beboet wanneer hulle hom buite saam met sy vriende sien. Dit was selfs nadat hulle na die bos getrek het.

Hy het gesê: "Wie steur ek? Stoor ek die eekhorings?"

Volgens ’n tesourie-opsomming, gedateer 9 Augustus, skuld Bouchouf meer as €20,000 2017 aan die tesourie vir boetes wat tussen 2020-XNUMX ontvang is.

Dumas het nie om verskoning gevra vir die uitreiking van herhaalde boetes nie. Dumas het gesê dat mense wat herhaaldelik beboet word, hulle aan herhaalde oortredings skuldig gemaak het.

Vrae oor boetes wat deur Assam of Bouchouf betaal is, is nie deur die Essonne-polisieafdeling beantwoord nie.

Volgens twee beamptes, die burgemeester, en meer as 'n dosyn inwoners wat ondervra is, was Epinay-sous-Senart se nuwe polisiehoof en burgemeester minder aktief om boetes uit te reik. Die Epinay-sous-Senart-burgemeester se kantoor het nie gereageer toe hulle vir data gevra is nie.

Damien Allouch (die sentrum-linkse burgemeester van die dorp wat in Junie 2020 verkies is) het gesê hoewel die polisie voortgaan om strawwe uit te reik wanneer nodig, het hy gesê dat anti-sosiale gedrag met ander metodes aangespreek kan word. Hy het gesê: "Soms is dit genoeg om 'n bespreking te hê."

Allouch het nie gereageer op vrae oor die vroeëre polisiedata wat van die munisipaliteit ontvang is nie.

Georges Pujals was die burgemeester van 2000 tot 2020. Hy het Dumas aangestel en ontken dat daar enige diskriminasie deur die polisie was. Hy het gesê dat die polisie COVID-verwante reëls tydens inperking toegepas het en dat 'n klein groepie mense wat aan veelvuldige boetes onderworpe was, welbekend was aan die polisie. Hy het gesê die staatsaanklaer hou toesig oor die munisipale polisiebeamptes wat vir wetstoepassing verantwoordelik is.

TERUGVEG

Assam se boetes het gelei tot 'n nog dieper warboel met die polisie

Volgens getuies en albei mans het Assam Dumas mondelings gekonfronteer nadat hy van die April 2020-boetes verneem het. Dumas beweer Assam het gedreig om hom dood te maak, terwyl Assam daarop aandring dat hy Dumas net beledig het. Albei mans het beweer daar was geen fisieke geweld nie. Volgens Assam is Assam die volgende oggend by sy huis in hegtenis geneem.

Luidens hofstukke is Assam in November 2020 deur die Hof van Evry skuldig bevind aan geweld en dreigemente teen 'n openbare amptenaar. Clara Gandin, Assam se prokureur, het gesê dat Assam teen die ses maande opgeskorte vonnis appelleer en dat sy appèl aangehoor sal word in Desember. Gandin het verklaar dat die polisie jeugdiges in die gebied geteister het en sy beplan om aan te voer dat hierdie provokasie 'n ligter vonnis regverdig.

Assam het ook die nege boetes wat hy ontvang het vir sy kruideniersreis in April 2020 en vier ander van Mei 2020 op verskeie gronde betwis. Gandin het gesê dat Assam nie in enige van hierdie gevalle voorgekeer is nie en dat verslae van die polisie onvoldoende besonderhede bevat. Gandin het gesê dat twee boetes wat verband hou met COVID-19 in November deur 'n polisietribunaal gekanselleer is. Gandin gaan voort om die 11 ander boetes te betwis, insluitend verskeie wat verband hou met die vierwielmotorfiets wat hy op sy kruideniersreis gebruik het.

Daar is ontdek dat minstens 45 mense in Epinay-sous-Senart, en ander gebiede in die groter Parys-omgewing wat beweer dat hulle beboet is, nie met 'n polisiebeampte gepraat het nie. Dit is volgens beide ontvangers en hul prokureurs. Volgens die prokureurs was die boetes vir antisosiale gedrag soos om geraas te maak en oortredings toe te sluit. Byna al die mense was afstammelinge van immigrante of immigrante op grond van hul name.

Volgens Assam en 'n plaaslike amptenaar het Assam gekla oor afgeleë boetes in 'n polisie-onderhoud ná sy inhegtenisneming in April 2020. Dit het gelei tot 'n hersiening van die aanklaer se kantoor wat aan die lig gebring het dat Assam afstandboetes deur die polisie uitgereik is, het hierdie persoon gesê.

Volgens die plaaslike staatsaanklaer se kantoor kon dit nie kommentaar lewer oor Assam se saak nie. Dit het egter gesê dat hy 'n 2020-klag oor afgeleë boetes ontvang het en 'n aanmaningsbrief aan burgemeesters gestuur het.

“Dit bevestig die aanklaer se volledige bewustheid dat daar afstandboetes was,” het Gandin, Assam se prokureur, gesê.

'POLISIE-TEISTERING'

Benewens die kritiek op polisieboetes, is daar ander bewerings dat die polisie teen mense gediskrimineer het. Polisie-identiteitskontroles was 'n flitspunt.

Die Paryse Appèlhof in 2021 het 'n landmerkuitspraak gemaak en bevind dat diskriminasie die rede was agter drie hoërskoolleerlinge se identiteitskontroles by 'n Parys-stasie in 2017. Hulle was Franse burgers van Marokkaanse, Malinese en Comorese afkoms. Die hof het verklaar dat elke individu 1,500 XNUMX euro se skadevergoeding en regskostes toegeken is.

Assam het saam met meer as 30 inwoners van Epinay-sous Senart 'n klag by die Defenseur des Droits (Franse staatsregtewaghond) ingedien oor hoe die polisie boetes tydens die pandemie hanteer het.

Die voorlegging van April 2021 wat deur Gandin en ander voorberei is, het gesê dat afstandsboetes "sistemiese diskriminasie" deur die polisie teen jong mans van Noord-Afrikaanse en Subsahara-Afrika-afkoms is. Dit beweer dat die polisie betrokke was by afgeleë en herhaalde boetes. Dit word beskryf as polisie-teistering.

Sedertdien het klagtes oor polisieboetes toegeneem. ’n Gesamentlike klag is in Maart deur 60 inwoners van drie Paryse woonbuurte by die Defenseur des Droits ingedien met soortgelyke bewerings. Volgens iemand wat vertroud is met die aangeleentheid, is sowat 10 klagtes teen die waghond ingedien wat beweer dat polisiebeamptes, waarvan die meeste Parysenaars, onbehoorlike boetes boetes. ’n Woordvoerder van die waghond het gesê hoewel hulle beleidsaanbevelings kan maak en regteskendings kan betwis, het hulle nie die mag of gesag om hof- of administratiewe bevele te kanselleer nie.

Claire Hedon, die Defenseur des Droits se hoof, wou nie kommentaar lewer oor die ondersoeke nie. Sy het gesê dat boetes arbitrêr uitgereik kan word, en dit is moeilik om te betwis. Sy het gesê dat die beginsel van geregtigheid toegelaat moet word om te appelleer.

Prokureurs sê dat skuld wat as gevolg van boetes opgehoop word, steeds swaar op individue kan weeg.

Assam, wat in November gepraat het, het onlangs verklaar dat hy ná 'n tydperk van werkloosheid 'n werk as verkoopspersoon gekry het. Assam het gesê dat hy steeds kennisgewings ontvang oor sy hofverrigtinge en briewe van owerhede wat dreig om deurwaarders te stuur of beslag te lê op enige geld wat hy skuld. Hy het gesê dat die waarskuwings hom gestres laat voel.

Hy het gesê: "Briewe kom by my huis aan, ek maak dit nie eers meer oop nie."

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings