Verbinding met ons

Europees Parlement

EU-natuurherstelwet: MEP's sluit ooreenkoms om 20% van die EU se land en see te herstel  

DEEL:

Gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die nuwe wet, wat met lidlande ooreengekom is, stel 'n teiken vir die EU om ten minste 20% van die EU se land- en seegebiede teen 2030 te herstel en alle ekosisteme wat herstel moet word teen 2050, AGRI, ENVI, SLEGTE.

Onderhandelaars van die Parlement en Raad het 'n voorlopige politieke ooreenkoms bereik oor die EU-natuurherstelwet.

Natuurherstel teikens

Medewetgewers het ooreengekom op 'n EU-teiken om ten minste 20% van land en 20% van seegebiede teen 2030 te herstel en alle ekosisteme wat herstel benodig teen 2050. Om hierdie teikens te bereik, moet EU-lande ten minste 30% van habitattipes herstel gedek deur die nuwe wet wat in 'n swak toestand is tot 'n goeie toestand teen 2030, wat toeneem tot 60% teen 2040 en 90% teen 2050.

Lidlande sal deur middel van 'n oop, deursigtige en inklusiewe proses nasionale herstelplanne moet aanvaar waarin uiteengesit word hoe hulle van plan is om hierdie teikens te bereik. In ooreenstemming met die Parlement se standpunt, moet EU-lande prioriteit gee aan gebiede wat in geleë is Natura 2000-terreine tot 2030. Die medewetgewers het ook ooreengekom dat sodra 'n gebied 'n goeie toestand bereik het, EU-lande sal poog om te verseker dat dit nie aansienlik versleg nie.

Landbou-ekosisteme

Om die natuur te herstel in grond wat deur die landbousektor gebruik word, sal EU-lande maatreëls moet instel wat daarop gemik is om teen die einde van 2030 en elke ses jaar daarna 'n positiewe neiging in twee van die volgende drie aanwysers te bereik:

advertensie

- die grasveld skoenlapper indeks

- die aandeel van landbougrond met hoë-diversiteit landskap kenmerke

- die voorraad organiese koolstof in minerale grond in gewasland.

Die herstel van gedreineerde veenlande is een van die mees kostedoeltreffende maatreëls om emissies in die landbousektor te verminder en biodiversiteit te verbeter. EU-lande moet dus herstelmaatreëls instel vir organiese gronde in landbougebruik wat gedreineerde veenlande op ten minste 30% van sulke gebiede teen 2030 (ten minste 'n kwart sal herbenat word), 40% teen 2040 (ten minste een derde sal wees) herbenat word) en 50% teen 2050 (ten minste een derde sal herbenat word), maar herbenating sal vrywillig bly vir boere en private grondeienaars.

EU-lande moet ook die afname van bestuiwerbevolkings op die laatste teen 2030 omkeer en daarna 'n stygende neiging bereik wat ten minste elke ses jaar gemeet word.

Ander ekosisteme

Teen 2030 sal EU-lande maatreëls moet instel met die doel om 'n positiewe neiging in verskeie aanwysers in bos-ekosisteme te bereik. Terselfdertyd moet ’n bykomende drie miljard bome ook in die EU geplant word en moet minstens 25 000 km riviere in vryvloeiende riviere herstel word.

EU-lande sal ook verseker dat daar teen 2030 geen netto verlies in die totale nasionale gebied van stedelike groenruimte is nie, en van stedelike boomafdakbedekking in stedelike ekosisteemgebiede vergeleke met 2021. Na 2030 moet hulle dit verhoog, met vordering wat elke ses jaar gemeet word.

Finansiering en noodrem

Binne 12 maande nadat hierdie regulasie in werking tree, sal die Kommissie enige gaping tussen herstel finansiële behoeftes en beskikbare EU-finansiering moet evalueer en na oplossings kyk om 'n gaping te oorbrug as dit een vind.

Onderhandelaars het ook ooreengekom op 'n noodrem, soos deur die Parlement versoek, sodat teikens vir landbou-ekosisteme onder buitengewone omstandighede opgeskort kan word as dit ernstige EU-wye gevolge inhou op die beskikbaarheid van grond wat nodig is om voldoende landbouproduksie vir EU-voedselverbruik te verseker.

Na die transaksie, rapporteur César Luena (SD, ES), het gesê: "Die ooreenkoms wat vandag bereik is, is 'n belangrike kollektiewe oomblik. 70 jaar nadat die Europese projek begin het, is 'n Europese wet vir natuurherstel nodig om biodiversiteitsverlies aan te spreek. Vandag se ooreenkoms was moontlik danksy die inisiatief en toewyding van die Kommissie, die onderhandelingsrol van die Spaanse Presidensie van die Raad, wat hierdie kwessie geprioritiseer het, en die begrip houding van die parlementêre groepe, veral die progressiewe groepe, wat in staat was om te werk saam en kompromie aan om die bestaan ​​van 'n natuurherstelwet te verseker. Verder wil ek dankbaarheid uitlig en uitspreek vir die deurslaggewende rol wat die groep van die sosiaal-demokrate in hierdie onderhandelinge gespeel het, aangesien sonder die eenheid van die S&D-groep ter ondersteuning van hierdie wet, ons nie vandag die aanvaarding van 'n ooreenkoms sou vier nie. .”

Volgende stappe

Die ooreenkoms moet nog deur die Parlement en die Raad aanvaar word, waarna die nuwe wet in die EU Amptelike Joernaal gepubliseer sal word en 20 dae later in werking tree.

agtergrond

Meer as 80% van Europese habitatte is in swak toestand. Die Kommissie het op 22 Junie 2022 voorgestel 'n natuurherstelwet om by te dra tot die langtermyn herstel van beskadigde natuur oor die EU se land- en seegebiede en om EU te bereik klimaat en biodiversiteit doelwitte en om die EU se internasionale verbintenisse te bereik, veral die VN Kunming-Montreal Global Biodiversity Raamwerk. Volgens die Kommissie, sal die nuwe wet aansienlike ekonomiese voordele meebring, aangesien elke euro wat belê word, ten minste 8 euro se voordele tot gevolg sal hê.

Hierdie wetgewing reageer op burgers se verwagtinge rakende die beskerming en herstel van biodiversiteit, die landskap en oseane soos uitgedruk in voorstelle 2(1), 2(3), 2(4) en 2(5) van die gevolgtrekkings van die Konferensie oor die Toekoms van Europa.

Meer inligting 

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings