Verbinding met ons

corona

Michel beywer hom vir nuwe internasionale verdrag oor pandemies

gepubliseer

on

Die president van die Europese Raad, Charles Michel, het 'n beroep gedoen op 'n internasionale verdrag oor paraatheid. In 'n gesamentlike op-ed geskryf met die president van die WGO, Tedros Adhamon (30 Maart), voer hy aan dat die wêreld 'n meer robuuste internasionale gesondheidsargitektuur moet bou wat toekomstige geslagte sal beskerm. 

Die voorstel strek verder as die huidige pandemie en voorsien verdere ernstige noodgevalle in die gesondheid. Michel het gesê: “Geen enkele regering of multilaterale agentskap kan hierdie bedreiging alleen aanpak nie. Die vraag is nie of nie, maar wanneer. Saam moet ons beter voorbereid wees om pandemies op 'n baie gekoördineerde manier te voorspel, te voorkom, op te spoor, te beoordeel en effektief daarop te reageer. Die COVID-19-pandemie was 'n ernstige en pynlike herinnering dat niemand veilig is voordat almal veilig is nie. ”

Michel het gesê dat die hoofdoel sou wees om 'n regerings- en samelewingsbenadering te bevorder, wat die nasionale, streeks- en wêreldvermoë sou versterk en weerstand teen toekomstige pandemies sou hê: 'Dit sluit die verbetering van internasionale samewerking in om byvoorbeeld te verbeter waarskuwingstelsels, die deel van data, navorsing en plaaslike, streeks- en wêreldwye produksie en verspreiding van teenmaatreëls vir mediese en openbare gesondheid, soos entstowwe, medisyne, diagnose en persoonlike beskermingstoerusting. ”

Die voorstel vir 'n internasionale verdrag oor pandemies is die eerste keer deur die Europese Raad se president, Charles Michel, in November 2020 op die Parys-vredesforum aangekondig.

Daar word gehoop dat 'n internasionale verdrag oor pandemies wat onder die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO) aangeneem is, lande regoor die wêreld in staat sal stel om die nasionale, streeks- en wêreldvermoë en weerstand teen toekomstige pandemies te versterk.

advertensie

Nadat dit deur die WHO-vergadering aangeneem is, moet die verdrag deur 'n vereiste aantal lande bekragtig word om in werking te tree. Dit sou wettiglik bindend word vir lande wat dit op nasionale vlak bekragtig.

Bestaande wêreldwye gesondheidsinstrumente, veral die Internasionale Gesondheidsregulasies, sou die verdrag ondersteun. Die leidende beginsels agter die voorstel is kollektiewe solidariteit, geanker in die beginsels van billikheid, inklusiwiteit en deursigtigheid.

Die verdrag sou die doelstellings en fundamentele beginsels uiteensit ten einde die nodige kollektiewe optrede te struktureer om pandemies te beveg, en sal voortbou op reeds bestaande internasionale gesondheidsregulasies, wat in 2005 ooreengekom is en in 2007 in werking getree het.

'N Internasionale verdrag oor pandemies ondersteun en fokus op: vroeë opsporing en voorkoming van pandemies; veerkragtigheid teenoor toekomstige pandemies; reaksie op toekomstige pandemies, veral deur universele en billike toegang tot mediese oplossings, soos entstowwe, medisyne en diagnostiek, te verseker; 'n sterker internasionale gesondheidsraamwerk met die WGO as die koördinerende owerheid oor wêreldwye gesondheidsake; en 'n "een gesondheids" benadering wat die gesondheid van mense, diere en die planeet verbind. 

corona

Die Kommissie keur die Letse skema van € 1.8 miljoen goed om veeboere wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Lettiese skema van € 1.8 miljoen goedgekeur om boere te ondersteun wat aktief is in die veeteeltsektor wat deur die koronavirus-uitbraak geraak word. Die skema is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Ingevolge die skema sal die hulp die vorm aanneem van direkte toelaes. Die maatreël is daarop gemik om die likiditeitstekort wat die begunstigdes in die gesig staar, te verminder en om 'n deel van die verliese wat hulle gely het as gevolg van die koronavirus -uitbraak en die beperkende maatreëls wat die Letse regering moes tref, aan te spreek om die verspreiding van die virus te beperk. Die Kommissie het bevind dat die skema in ooreenstemming is met die voorwaardes van die tydelike raamwerk.

In die besonder sal die steun (i) nie meer as € 225,000 per begunstigde wees nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die skema ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64541 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Kommissie magtig Franse hulpskema van € 3 miljard om deur lenings en aandelebeleggings ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die koronaviruspandemie

gepubliseer

on

Volgens die EU -reëls vir staatshulp het die Europese Kommissie Frankryk se planne om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuldinstrumente en ekwiteit en hibriede instrumente belê word in ondernemings wat deur die pandemie geraak word, opgerig. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die tydelike raamwerk vir staatshulp. Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds met die titel 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat deur die COVID-19-pandemie geraak word', met 'n begroting van € 3 miljard.

Onder hierdie skema sal ondersteuning die vorm aanneem van (i) agtergestelde of deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg. Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en in alle sektore (behalwe die finansiële sektor) teenwoordig is, wat lewensvatbaar was voor die koronaviruspandemie en wat die lewensvatbaarheid van hul ekonomiese model bewys het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema. Die Kommissie was van mening dat die maatreëls voldoen aan die voorwaardes in die tydelike raamwerk.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike toesig. Op hierdie basis het die Kommissie hierdie skemas goedgekeur kragtens die EU -reëls vir staatshulp.

advertensie

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), het mededingingsbeleid gesê: 'Met hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro kan Frankryk ondernemings ondersteun wat deur die koronaviruspandemie geraak word deur hul toegangsfinansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk nou saam met lidlande om praktiese oplossings te vind om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie te versag, met inagneming van die EU -regulasies. ”

advertensie
Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings