Verbinding met ons

Europese Kommissie

Kritieke grondstowwe: verseker veilige en volhoubare voorsieningskettings vir die EU se groen en digitale toekoms

DEEL:

Gepubliseer

on

Op 20 Maart het die Kommissie 'n omvattende stel aksies voorgestel om die EU se toegang tot 'n veilige, gediversifiseerde, bekostigbare en volhoubare voorsiening van kritieke grondstowwe te verseker. Kritieke grondstowwe is onontbeerlik vir 'n wye stel strategiese sektore, insluitend die netto nul-industrie, die digitale industrie, lugvaart- en verdedigingsektore.

Terwyl die vraag na kritieke grondstowwe na verwagting drasties sal toeneem, maak Europa sterk staat op invoer, dikwels van kwasi-monopolistiese derdelandverskaffers. Die EU moet die risiko's vir voorsieningskettings wat verband hou met sulke strategiese afhanklikhede verminder om sy ekonomiese veerkragtigheid te verbeter, soos uitgelig deur tekorte in die nasleep van die Covid-19 en die energiekrisis ná Rusland se inval in die Oekraïne. Dit kan die EU se pogings om sy klimaat- en digitale doelwitte te bereik, in gevaar stel.

Die Regulasie en Kommunikasie oor kritieke grondstowwe wat vandag aangeneem is, maak gebruik van die sterk punte en geleenthede van die interne mark en die EU se eksterne vennootskappe om die veerkragtigheid van kritieke grondstofverskaffingskettings van die EU te diversifiseer en te verbeter. Die Wet op Kritieke Grondstowwe verbeter ook die EU-kapasiteit om risiko's van ontwrigtings te monitor en te versag en verhoog omsendbrief en volhoubaarheid.

President van die Europese Kommissie, Ursula van die Leyen het gesê: “Hierdie wet sal ons nader aan ons klimaatambisies bring. Dit sal die verfyning, verwerking en herwinning van kritieke grondstowwe hier in Europa aansienlik verbeter. Grondstowwe is noodsaaklik vir die vervaardiging van sleuteltegnologieë vir ons tweeling-oorgang – soos windkragopwekking, waterstofberging of batterye. En ons versterk ons ​​samewerking met betroubare handelsvennote wêreldwyd om die EU se huidige afhanklikheid van net een of 'n paar lande te verminder. Dit is in ons wedersydse belang om produksie op 'n volhoubare wyse te verhoog en terselfdertyd die hoogste vlak van diversifikasie van voorsieningskettings vir ons Europese ondernemings te verseker.”

Saam met die hervorming van die elektrisiteitsmarkontwerp en die Wet op die netto nul-industrie, skep vandag se maatreëls oor kritieke grondstowwe 'n bevorderlike regulatoriese omgewing vir die netto-nul nywerhede en die mededingendheid van die Europese industrie, soos aangekondig in die Green Deal Nywerheidsplan.

Interne aksies

Die Wet op Kritieke Grondstowwe sal die EU toerus met die gereedskap om die EU se toegang tot 'n veilige en volhoubare voorsiening van kritieke grondstowwe te verseker, hoofsaaklik deur:

advertensie

Stel duidelike prioriteite vir aksie: Benewens 'n bygewerkte lys van kritieke grondstowwe, identifiseer die Wet 'n lys van strategiese grondstowwe, wat deurslaggewend is vir tegnologieë wat belangrik is vir Europa se groen en digitale ambisies en vir verdediging en ruimtetoepassings, terwyl dit onderhewig is aan potensiële voorsieningsrisiko's in die toekoms. Die Regulasie sluit beide die kritiese en strategiese grondstoflyste in die EU-wetgewing in. Die regulasie stel duidelike maatstawwe vir binnelandse vermoëns langs die strategiese grondstofvoorsieningsketting en om EU-voorsiening teen 2030 te diversifiseer: 

  • Ten minste 10% van die EU se jaarlikse verbruik vir ontginning,
  • Ten minste 40% van die EU se jaarlikse verbruik vir verwerking,
  • Ten minste 15% van die EU se jaarlikse verbruik vir herwinning
  • Nie meer as 65% van die Unie se jaarlikse verbruik van elke strategiese grondstof op enige relevante stadium van verwerking van 'n enkele derde land.

Die skep van veilige en veerkragtige EU-kritiese grondstowwe-voorsieningskettings: Die wet sal die administratiewe las verminder en vereenvoudiging van prosedures vir kritieke grondstofprojekte in die EU. Daarbenewens sal geselekteerde strategiese projekte baat vind by ondersteuning vir toegang tot finansiering en korter permittydraamwerke (24 maande vir onttrekkingspermitte en 12 maande vir verwerking en herwinningspermitte). Lidstate sal ook nasionale programme moet ontwikkel vir die verkenning van geologiese hulpbronne.

Om te verseker dat die EU aanbodrisiko's kan versag: Om veerkragtigheid van die verskaffingskettings te verseker, maak die Wet voorsiening vir die monitering van kritieke grondstofvoorsieningskettings, en die koördinering van strategiese grondstofvoorrade tussen lidlande. Sekere groot maatskappye sal 'n oudit van hul strategiese grondstofverskaffingskettings moet uitvoer, wat 'n strestoets op maatskappyvlak behels.

Belegging in navorsing, innovasie en vaardighede:  Die Kommissie sal die opname en ontplooiing van deurbraaktegnologieë in kritieke grondstowwe versterk. Verder sal die vestiging van 'n grootskaalse vaardigheidsvennootskap oor kritieke grondstowwe en van 'n Grondstofakademie vaardighede bevorder wat relevant is tot die arbeidsmag in kritieke grondstofverskaffingskettings. Ekstern sal die Global Gateway as 'n voertuig gebruik word om vennootlande te help om hul eie onttrekkings- en verwerkingsvermoëns te ontwikkel, insluitend vaardigheidsontwikkeling.

Beskerming van die omgewing deur die verbetering van sirkulariteit en volhoubaarheid van kritieke grondstowwe: Verbeterde sekuriteit en bekostigbaarheid van kritieke grondstofvoorrade moet hand aan hand gaan met verhoogde pogings om enige nadelige impakte te versag, beide binne die EU en in derde lande met betrekking tot arbeidsregte, menseregte en omgewingsbeskerming. Pogings om volhoubare ontwikkeling van kritieke grondstofwaardekettings te verbeter sal ook help om ekonomiese ontwikkeling in derde lande te bevorder en ook volhoubaarheidsbestuur, menseregte, konflikoplossing en streekstabiliteit.

Lidstate sal nasionale maatreëls moet aanneem en implementeer om die versameling van kritieke grondstowwe ryk afval te verbeter en die herwinning daarvan in sekondêre kritieke grondstowwe te verseker. Lidstate en private operateurs sal die potensiaal vir die herwinning van kritieke grondstowwe uit ontginningsafval in huidige mynaktiwiteite, maar ook van historiese mynafvalterreine moet ondersoek. Produkte wat permanente magnete sal moet ontmoet omsendbrief vereistes en verskaf inligting oor die herwinbaarheid en herwonne inhoud.

Internasionale betrokkenheid

Diversifisering van die Unie se invoer van kritieke grondstowwe: Die EU sal nooit selfversorgend wees in die verskaffing van sulke grondstowwe nie en sal voortgaan om op invoer staat te maak vir 'n meerderheid van sy verbruik. Internasionale handel is dus noodsaaklik om globale produksie te ondersteun en diversifikasie van aanbod te verseker. Die EU sal moet sy wêreldwye verbintenis met betroubare vennote te versterk om belegging te ontwikkel en te diversifiseer en stabiliteit in internasionale handel te bevorder en regsekerheid vir beleggers te versterk. In die besonder sal die EU wedersyds voordelig soek vennootskappe met ontluikende markte en ontwikkelende ekonomieë, veral in die raamwerk van sy Global Gateway-strategie.

Die EU sal handelsaksies verskerp, insluitend deur die stigting van 'n Kritieke Grondstofklub vir alle eendersdenkende lande wat bereid is om globale voorsieningskettings te versterk, die Wêreldhandelsorganisasie (WHO) te versterk, sy netwerk van Volhoubare Beleggingsfasilitering-ooreenkomste en Vryhandelsooreenkomste uit te brei en harder te druk op afdwinging om onbillike te bekamp. handelspraktyke.

Dit sal strategiese vennootskappe verder ontwikkel: Die EU sal saam met betroubare vennote werk om hul eie ekonomiese ontwikkeling op 'n volhoubare wyse te bevorder deur waardekettingskepping in hul eie lande, terwyl dit ook veilige, veerkragtige, bekostigbare en voldoende gediversifiseerde waardekettings vir die EU bevorder.

Volgende stappe

Die voorgestelde Regulasie sal deur die Europese Parlement en die Raad van die Europese Unie bespreek en ooreengekom word voor die aanvaarding en inwerkingtreding daarvan.

agtergrond

Hierdie inisiatief behels 'n Verordening en 'n kommunikasie. Die regulasie stel 'n regulatoriese raamwerk om die ontwikkeling van binnelandse vermoëns te ondersteun en die volhoubaarheid en sirkulariteit van die kritieke grondstofverskaffingskettings in die EU te versterk. Die mededeling stel maatreëls voor om die diversifikasie van voorsieningskettings te ondersteun deur nuwe internasionale wedersyds ondersteunende vennootskappe. Die fokus is ook op die maksimalisering van die bydrae van EU-handelsooreenkomste, in volle komplementariteit met die Global Gateway-strategie.

Die Wet op Kritieke Grondstowwe is deur president aangekondig van die Leyen tydens haar 2022 Staat van die Unie toespraak, waar sy 'n beroep gedoen het om die EU se afhanklikheid van ingevoerde kritieke grondstowwe aan te spreek deur 'n binnelandse en volhoubare aanbod van kritieke grondstowwe te diversifiseer en te verseker. Dit reageer op die 2022 Versailles-verklaring aangeneem deur die Europese Raad wat die strategiese belangrikheid van kritieke grondstowwe uiteengesit het om die Unie se strategiese outonomie en Europese soewereiniteit te waarborg. Dit reageer ook op die gevolgtrekkings van die Konferensie oor die Toekoms van Europa en op die November 2021-resolusie van die Europese Parlement vir 'n EU-kritiese grondstowwestrategie.

Die maatreëls bou voort op die 2023-krititeitbeoordeling, die vooruitskouingsverslag wat op strategiese tegnologieë fokus, en die aksies wat onder die 2020-aksieplan oor kritieke grondstowwe begin is. Vandag se voorstel word ondersteun deur die wetenskaplike werk van die Kommissie se Gesamentlike Navorsingsentrum (JRC). Saam met die JRC Foresight-studie het die JRC ook die Grondstowwe Inligtingstelsel wat kennis verskaf oor grondstowwe, beide primêr (onttrek/geoes) en sekondêr, byvoorbeeld uit herwinning. Die instrument verskaf inligting oor spesifieke materiale, lande, sowel as vir verskillende sektore en tegnologieë en sluit ontledings in vir beide vraag en aanbod, huidige en toekomstige. 

Die Wet op Kritieke Grondstowwe word parallel met die EU se Net Zero Industry Act aangebied, wat daarop gemik is om die EU-vervaardiging van sleutelkoolstofneutrale of "net-nul" tegnologieë op te skaal om veilige, volhoubare en mededingende voorsieningskettings vir skoon energie te verseker. om die EU se klimaat- en energie-ambisies te bereik.

Vir meer inligting

Europese regulering van kritieke grondstowwe

kommunikasie

Vrae & Antwoorde

Inligtingsblad

Kritieke grondstowwe en handel - Infographic

Aksies op vier kritieke grondstowwe - Infografika

Grondstowwe Inligtingstelsel

JRC Foresight-verslag

Die Wet op Kritieke Grondstowwe – video-animasie

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings