Verbinding met ons

Europese Kommissie

President von der Leyen open die EU-bedryfsdae om die rol van die nywerheid in die ekonomiese herstel van die EU te bespreek

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Europa se grootste vlagskip-jaarlikse byeenkoms oor die nywerheid, die EU-bedryfsdae, sal van 23 tot 26 Februarie in 'n virtuele formaat plaasvind. Hierdie vierde uitgawe sal die huidige ekonomiese en sosiale konteks vanweë die pandemie in industriële ekosisteme bestudeer, en bespreek hoe die Europese industrie in 'n veranderende wêreldomgewing groener, meer digitaal en mededingend word. Na aanleiding van 'n welkome adres deur interne mark Kommissaris Thierry Breton, president Kommissie, Ursula von der Leyen, sal die konferensie open. Die president van die Europese parlement, David Sassoli, die uitvoerende vise-presidente Frans Timmermans, Margrethe Vestager en Valdis Dombrovskis, die kommissarisse Mariya Gabriel, Nicolas Schmit, Kadri Simson en die beste EU-leiers in die industrie sal ook bywoon. Sedert die eerste uitgawe in 2017 het die EU-industridae die belangrikste platform geword vir 'n oop dialoog met die belanghebbendes en besprekings oor die uitdagings en geleenthede van die bedryf.

Hierdie jaar sal veral die nuutste ontwikkelings van Industrial Alliances en die hervatting van die Clean Energy Industrial Forum bevat. 'N Nuwe Europese Data 4 Healthy Recovery-hackathon sal georganiseer word, wat toegewy is aan die oplossing van die uitdagendste slim gesondheidsuitdagings in Europa. Daar sal ook 'n nuwe en verbeterde weergawe van die Europese Cluster-samewerkingsplatform, wat vennote bymekaarbring om te werk aan 'n groen en digitale oorgang en die ekonomiese herstel van Europa. Om te registreer vir die geleentheid, sien hier afgelaai word.

EU

Kommissie bied die Europese pilaar van maatskaplike regte-aksieplan aan en effektiewe aktiewe ondersteuning vir indiensneming (EASE)

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Op 4 Maart het die Kommissie sy ambisie uiteengesit vir 'n sterk sosiale Europa wat fokus op werk en vaardighede vir die toekoms en die weg baan vir 'n regverdige, inklusiewe en veerkragtige sosio-ekonomiese herstel. Die Europese pilaar van maatskaplike regte-aksieplan skets konkrete aksies om die beginsels van die Europese pilaar van sosiale regte verder te implementeer as 'n gesamentlike poging van die lidlande en die EU, met 'n aktiewe betrokkenheid van maatskaplike vennote en die burgerlike samelewing. Dit stel ook voor dat die belangrikste teikens vir indiensneming, vaardighede en maatskaplike beskerming vir die EU teen 2030 sal bereik.

Meer inligting oor die aksieplan is beskikbaar in a persverklaring, 'n Q & A en 'n inligtingsblad.

As 'n konkrete aksie onder beginsel 4 van die pilaar, bied die Kommissie vandag ook 'n Aanbeveling oor effektiewe aktiewe ondersteuning vir indiensneming na aanleiding van die COVID-19-krisis (EASE). Met hierdie aanbeveling gee die Kommissie konkrete leiding aan lidlande oor beleidsmaatreëls, gesteun deur EU-finansieringsmoontlikhede, om geleidelik oor te skakel tussen noodmaatreëls wat getref word om werk te behou in die huidige krisis en nuwe maatreëls wat nodig is vir 'n werkryke herstel.

Meer inligting oor EASE is beskikbaar in a Q & A en 'n inligtingsblad.

U kan na die perskonferensie met die uitvoerende vise-president Dombrovskis en kommissaris Schmit kyk via EbS.

Lees verder

corona

Die Kommissie keur die Franse waarborgskema goed wat tot 20 miljard euro steun van private beleggers mobiliseer vir maatskappye wat geraak word deur die uitbraak van koronavirus

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het, volgens die EU-reëls vir staatssteun, 'n Franse staatswaarborgskema goedgekeur om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die koronavirus-uitbreking. Die skema het ten doel om langtermynfinansiering aan maatskappye te bied en sodoende nuwe beleggings te vergemaklik wat die herstel van die huidige ekonomiese krisis ondersteun.

Margrethe Vestager, uitvoerende visepresident, wat verantwoordelik is vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Hierdie Franse waarborgskema sal klein, medium- en middelkapitalisasieondernemings ondersteun wat deur die uitbraak van die koronavirus geraak word, en hulle help om hul aktiwiteite voort te sit ondanks die huidige ekonomiese onsekerheid. Deur steun tot € 20 miljard van private beleggers in die vorm van deelnemende lenings en agtergestelde skuld te mobiliseer, sal die waarborgskema help om die ekonomiese impak van die uitbraak van die koronavirus te versag deur die opeenhoping van private beleggings. Ons gaan voort om in noue samewerking met lidstatistieke te werk om te verseker dat nasionale steunmaatreëls so vinnig en effektief moontlik ingestel kan word, in ooreenstemming met die EU-reëls. ”

Die Franse steunmaatreël

Frankryk het 'n waarborgskema aan die Kommissie in kennis gestel om maatskappye te ondersteun in die konteks van die uitbraak van die coronavirus. Die steun het die vorm van 'n staatswaarborg op private beleggingsvoertuie, wat deur private beleggers gefinansier word, wat deelnemende lenings sal verkry wat deur handelsbanke versprei word, asook agtergestelde effekte, wat hul kapitaalposisie sal verbeter. Die skema sal toeganklik wees vir klein en mediumgrootte ondernemings en middelkappe op grond van die indiening van 'n beleggingsplan en minimum kredietgraderings.

Die Franse skema sal na verwagting tot 20 miljard euro aan private langtermynfinansiering mobiliseer om te steun vir maatskappye wat geraak word deur die ekonomiese impak van die uitbraak van die koronavirus.

Die staatswaarborg sal tot 30% van die portefeulje deelnemende lenings en agtergestelde obligasies wat deur die private beleggingsvoertuie verkry word, dek en is gekalibreer om te verseker dat die risiko wat die private beleggers dra, beperk word, in ooreenstemming met 'n beleggingskwaliteit kredietgradering, dus private beleggers (soos versekeringsmaatskappye, pensioenfondse en batebestuursondernemings) aan te spoor om finansiering na die reële ekonomie te kanaliseer. Die deelnemende lenings en agtergestelde effekte wat onder die skema in aanmerking kom, moet: (i) voor 30 Junie 2022 uitgereik word, (ii) gebruik word om beleggings te finansier en nie bestaande skuld nie, (iii) 'n looptyd van 8 jaar het, met 'n 4 -jaar grasietydperk op hoofterugbetalings.

Die Kommissie het die maatreël beoordeel volgens die EU-reëls vir staatshulp, en veral Artikel 107 (3) (b) van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie (VWEU), wat die Kommissie in staat stel om staatssteunmaatreëls wat deur die lidstaten geïmplementeer word, goed te keur om 'n ernstige versteuring van hul ekonomie reg te stel.

Die Kommissie het bevind dat die Franse skema in ooreenstemming is met die beginsels wat in die EU-verdrag uiteengesit word, en dat dit goed is om die Franse ekonomie te versteur.

In die besonder is die Franse skema ontwerp om risiko's aan te spreek wat verband hou met die onvermoë van maatskappye om te belê weens die langdurige ekonomiese impak van die uitbraak van die koronavirus en die verwante onsekerhede. Die Kommissie het bevind dat die maatreël streng nodig is om sy doel te bereik: (i) die skema berus op 'n belangrike betrokkenheid van private belanghebbendes, as finansieringsverskaffers en tussengangers, wat daarop gemik is om die gebruik van openbare steun te minimaliseer; (ii) die kenmerke van die staatswaarborg beperk is tot die bedrag wat nodig is om beleggers te lok deur die risikoprofiel van hul beleggings aan te pas; en (iii) die keuse van langtermyn ondergeskikte instrumente is daarop gemik om die skema aantreklik te maak en effektief deur finale begunstigdes gebruik te word, en hulle tyd te bied om hul aktiwiteite oor die komende jare behoorlik te ontwikkel. Die Kommissie het ook opgemerk dat die struktuur van die skema en die beperkings wat verband hou met die implementering daarvan 'n toekenningstydperk regverdig wat tot einde Junie 2022 duur.

Ten slotte het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël eweredig is, veral met inagneming van die kriteria wat gebruik word om die in aanmerking komende maatskappye te definieer, die vergoeding van die staatswaarborg en die maksimum bedrae instrumente per begunstigde.

Die Kommissie het dus tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël sal bydra tot die bestuur van die ekonomiese impak van die koronavirus in Frankryk. Dit is nodig, toepaslik en proporsioneel om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die algemene beginsels uiteengesit in die Tydelike raamwerk.

Op grond hiervan het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp.

agtergrond

In die geval van besonder ernstige ekonomiese situasies, soos die situasie wat tans deur alle uitbrekings van die koronavirus in die gesig gestaar word, kan die EU-reëls vir die staat se steun steun verleen om 'n ernstige versteuring van hul ekonomie te herstel. Dit word voorsien in artikel 107 (3) (b) VWEU van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie.

Op 19 Maart 2020 het die Kommissie a tydelike raamwerk vir staatshulpk gebaseer op artikel 107 (3) (b) VWEU om lidlande in staat te stel om die volle buigsaamheid wat in die reëls van staatssteun voorsien word, te gebruik om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die uitbraak van die koronavirus. Die Tydelike Raamwerk, soos gewysig op 3 April, 8 Mei, 29 Junie, 13 Oktober 2020 en 28 Januarie 2021, maak voorsiening vir die volgende soorte hulp wat deur lidlande toegestaan ​​kan word:

(I) Direkte toelaes, aandele-inspuitings, selektiewe belastingvoordele en vooruitbetalings tot € 225,000 aan 'n onderneming wat in die primêre landbousektor aktief is, € 270,000 aan 'n onderneming wat aktief is in die vissery- en akwakultuur-sektor en € 1.8 miljoen aan 'n maatskappy wat in alle ander sektore aktief is om sy dringende likiditeitsbehoeftes aan te spreek. Lidlande kan ook, tot die nominale waarde van € 1.8 miljoen per maatskappy, nulente-lenings of waarborge op lenings gee wat 100% van die risiko dek, behalwe in die primêre landbousektor en in die vissery- en akwakultuur-sektor, waar die perke van Daar is onderskeidelik € 225,000 en € 270,000 per maatskappy van toepassing.

(Ii) Staatswaarborge vir lenings deur ondernemings om te verseker dat banke aanhou om lenings te gee aan die kliënte wat hulle nodig het. Hierdie staatswaarborge kan tot 90% van die risiko's op lenings dek om ondernemings te help om onmiddellike bedryfskapitaal en beleggingsbehoeftes te dek.

(Iii) Gesubsidieerde openbare lenings aan ondernemings (senior en ondergeskikte skuld) met gunstige rentekoerse vir maatskappye. Hierdie lenings kan ondernemings help om onmiddellike bedryfskapitaal en beleggingsbehoeftes te dek.

(Iv) Veiligheidsmaatreëls vir banke wat staatshulp na die reële ekonomie kanaliseer dat sulke hulp beskou word as direkte hulp aan die bankkliënte, nie aan die banke self nie, en riglyne gee oor hoe om die mededinging tussen banke minimaal te verdraai.

(V) Openbare korttermyn-uitvoerkredietversekering vir alle lande, sonder dat die betrokke lidstaat nodig het om aan te toon dat die betrokke land tydelik “nie-bemarkbaar” is.

(Vi) Ondersteuning vir koronavirus-verwante navorsing en ontwikkeling (R&D) om die huidige gesondheidskrisis aan te spreek in die vorm van direkte toelaes, terugbetaalbare voorskotte of belastingvoordele. 'N Bonus kan toegeken word vir grensoverschrijdende samewerkingsprojekte tussen lidlande.

(Vii) Ondersteuning vir die oprigting en opskaling van toetsfasiliteite produkte te ontwikkel en te toets (insluitend entstowwe, ventilators en beskermende klere) wat nuttig is om die uitbraak van die coronavirus aan te pak, tot die eerste industriële ontplooiing. Dit kan die vorm aanneem van direkte toelaes, belastingvoordele, terugbetaalbare voorskotte en waarborge sonder verlies. Maatskappye kan voordeel trek uit 'n bonus wanneer hul belegging deur meer as een lidland ondersteun word en wanneer die belegging binne twee maande na die toekenning van die steun beëindig word.

(Viii) Ondersteuning vir die vervaardiging van produkte wat relevant is vir die uitbreek van die coronavirus in die vorm van direkte toelaes, belastingvoordele, terugbetaalbare voorskotte en waarborge sonder verlies. Maatskappye kan voordeel trek uit 'n bonus wanneer hul belegging deur meer as een lidland ondersteun word en wanneer die belegging binne twee maande na die toekenning van die steun beëindig word.

(Ix) Doelgerigte ondersteuning in die vorm van uitstel van belastingbetalings en / of opskortings van bydraes tot maatskaplike sekerheid vir die sektore, streke of vir soorte ondernemings wat die hardste getref is deur die uitbraak.

(X) Gerigte ondersteuning in die vorm van loonsubsidies vir werknemers vir die ondernemings in sektore of streke wat die meeste deur die uitbraak van die coronavirus gely het en andersins personeel moes ontslaan.

(XI) Gerigte herkapitaliseringshulp aan nie-finansiële maatskappye, indien geen ander toepaslike oplossing beskikbaar is nie. Daar is voorsorgmaatreëls ingestel om onnodige verdraaiing van die mededinging in die interne mark te voorkom: voorwaardes oor die noodsaaklikheid, toepaslikheid en omvang van die ingryping; voorwaardes vir die toetrede van die staat tot die kapitaal van maatskappye en vergoeding; voorwaardes met betrekking tot die uittrede van die staat uit die hoofstad van die betrokke maatskappye; voorwaardes ten opsigte van bestuur, insluitend dividendverbod en vergoedingsbeperkings vir senior bestuur; verbod op kruissubsidiëring en verkrygingsverbod en bykomende maatreëls om mededingingsversteurings te beperk; deursigtigheids- en verslagdoeningsvereistes.

(xii) Ondersteuning vir onbedekte vaste koste vir maatskappye wat 'n afname in omset gedurende die kwalifiserende periode van minstens 30% het in vergelyking met dieselfde periode van 2019 in die konteks van die koronavirus-uitbraak. Die ondersteuning sal bydra tot 'n deel van die begunstigdes se vaste koste wat nie deur hul inkomste gedek word nie, tot 'n maksimum bedrag van € 10 miljoen per onderneming.

Die Kommissie sal lidlande ook in staat stel om terugbetaalbare instrumente (bv waarborge, lenings, terugbetaalbare voorskotte) wat onder die Tydelike Raamwerk toegestaan ​​is, tot 31 Desember 2022 om te skakel in ander vorme van hulp, soos direkte toekennings, mits daar aan die voorwaardes van die Tydelike Raamwerk voldoen word.

Die tydelike raamwerk stel lidlande in staat om alle ondersteuningsmaatreëls met mekaar te kombineer, behalwe vir lenings en waarborge vir dieselfde lening en die drempels wat in die tydelike raamwerk voorsien word, oorskry. Dit stel lidlande ook in staat om alle ondersteuningsmaatreëls wat ingevolge die tydelike raamwerk toegestaan ​​is, te kombineer met bestaande moontlikhede om toe te ken de minimis aan 'n onderneming van tot € 25,000 oor drie fiskale jare vir ondernemings wat in die primêre landbousektor aktief is, € 30,000 oor drie fiskale jare vir ondernemings wat aktief is in die visserye- en akwakultuursektor en € 200,000 oor drie fiskale jare vir ondernemings wat in alle ander sektore aktief is . Terselfdertyd moet die lidstate hulle daartoe verbind om onbehoorlike kumulasie van ondersteuningsmaatreëls vir dieselfde ondernemings te vermy om ondersteuning te beperk om aan hul werklike behoeftes te voorsien.

Verder vul die tydelike raamwerk die talle ander moontlikhede aan wat reeds vir lidlande beskikbaar is om die sosio-ekonomiese impak van die uitbraak van die coronavirus te versag, in ooreenstemming met die EU-reëls vir staatssteun. Op 13 Maart 2020 het die Kommissie a Kommunikasie oor 'n gekoördineerde ekonomiese reaksie op die COVID-19-uitbraak stel hierdie moontlikhede uiteen.

Lidlande kan byvoorbeeld algemeen toepaslike veranderinge aanbring ten gunste van ondernemings (bv. Uitstel van belasting, of subsidiëring van kortstondige werk in alle sektore), wat buite die reëls van die staatsteun val. Hulle kan ook vergoeding verleen aan maatskappye vir skade wat gely word as gevolg van en direk veroorsaak word deur die uitbraak van die koronavirus.

Die tydelike raamwerk sal bestaan ​​tot einde Desember 2021. Met die oog op die versekering van regsekerheid, sal die Kommissie voor hierdie datum beoordeel of dit verleng moet word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.58639 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf keer enige vertroulikheid kwessies is opgelos. Nuwe publikasies van die staat besluite hulp op die internet en in die Publicatie Blaar is in die genoteerde Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander stappe wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronavirus-pandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

Lees verder

EU

Die Raad keur groter deursigtigheid vir groot multinasionale ondernemings goed

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Die EU tref maatreëls om die korporatiewe deursigtigheid van groot multinasionale ondernemings te verbeter. Ambassadeurs van lidlande het vandag (4 Maart) die Portugese presidentskap opdrag gegee om met die Europese parlement onderhandelinge te voer oor die vinnige aanvaarding van die voorgestelde richtlijn oor die bekendmaking van inkomstebelastinginligting deur sekere ondernemings en takke, wat gewoonlik die openbare land genoem word - riglyne vir landsverslae (CBCR).

Die richtlijn vereis dat multinasionale ondernemings of losstaande ondernemings met 'n totale gekonsolideerde inkomste van meer as € 750 miljoen in elk van die afgelope twee agtereenvolgende boekjare, hetsy hoofkwartier in die EU of daarbuite, in 'n spesifieke verslag die inkomstebelasting waarin hulle betaal elke lidstaat, tesame met ander relevante belastingverwante inligting.

Banke is vrygestel van die huidige richtlijn, aangesien hulle verplig is om soortgelyke inligting onder 'n ander richtlijn bekend te maak.

Ten einde buitensporige administratiewe laste op die betrokke maatskappye te vermy en die openbaarmaking van inligting te beperk tot wat absoluut noodsaaklik is om effektiewe openbare ondersoeke moontlik te maak, maak die richtlijn voorsiening vir 'n volledige en finale lys van inligting wat bekend gemaak moet word.

Die verslagdoening sal binne twaalf maande vanaf die balansstaat van die betrokke boekjaar moet plaasvind. Die richtlijn bevat die voorwaardes waaronder 'n maatskappy die uitstel van sodanige openbaarmaking vir 'n maksimum van ses jaar mag verkry.

Dit bepaal ook wie die werklike verantwoordelikheid dra om te verseker dat die verslagdoeningsverpligting nagekom word.

Verlede week kon lidlande saamstem oor hul onderhandelingsposisie. Hierdie onderhandelinge sal nou binnekort begin.

Evelyn Regner het gesê: 'Dit is 'n deurbraak vir belastingregverdigheid in die EU. Publieke land-vir-land-verslaggewing sal multinasionale ondernemings verplig om finansieel deursigtig te wees oor waar hulle wins maak en waar hulle belasting betaal. Veral in die konteks van die COVID-19-pandemie, waar maatskappye aansienlike steun ontvang van openbare besteding, het burgers nog 'n groter reg om te weet watter multinasionale maatskappye regverdig speel en watter vryry. '

Volgende stappe

Op grond van die ooreengekome onderhandelingsmandaat sal die Portugese presidensie saam met die Europese Parlement die moontlikheid ondersoek vir 'n ooreenkoms vir die vinnige aanvaarding van die richtlijn tydens tweede lesing ("vroeë tweede-lees-ooreenkoms").

Ibán García Del Blanco het gesê: “Ons het te lank op die Raad gewag. Ons is gereed om onmiddellik met onderhandelinge te begin om 'n ooreenkoms onder die Portugese presidentskap te bereik en sodoende vordering te maak met belasting- en korporatiewe deursigtigheid. Ons het dringend betekenisvolle finansiële deursigtigheid nodig om belastingontduiking en winsverskuiwing te beveg. Die vertroue van die burgers in ons demokrasieë hang daarvan af dat almal hul billike aandeel tot die herstel sal bydra. ”

agtergrond

Die voorgestelde richtlijn, wat in April 2016 ter tafel gelê is, is deel van die aksieplan van die Kommissie vir 'n regverdiger korporatiewe belastingstelsel.

Die Europese Parlement het op 27 Maart 2019 sy standpunt in eerste lesing aanvaar.

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings