Verbinding met ons

Godsdiens

Het Moslems en Sikhs 'n beeldprobleem?

DEEL:

Gepubliseer

on

In die afgelope paar jaar blyk dit 'n groot toename te wees in die aanbieding van geweldverwante inligting oor godsdiens en volgelinge van godsdiens via sosiale media en boodskapdienste. Sosiale media het die pas versnel waarmee 'n bepaalde gebeurtenis feitlik onmiddellik godsdienstige ondertone aanneem. Byvoorbeeld, onlangse uiterste betogings in die VK, Kanada en die VSA wat verband hou met Sikh Khalistan-beweging en aanvalle op Hindoe-tempels deur Moslem-skare in Bangladaesh, is Taliban wat onderwys vir vroue verbied, direk deur mediaberigte as gewortel in godsdiens voorgestel. Meer onlangs is die sluipmoord op Atiq Ahmed, wettelose politikus wat in polisie-aanhouding in Indië was, onmiddellik verbind met godsdiens- en godsdiensgebaseerde ideologieë. Daarom is dit belangrik om te ondersoek wat mense van verskeie godsdienste dink. 'n Opname is deur die Indian Institute of Management-Rohtak-navorsingspan regoor Indië gedoen, 4012 respondente in ouderdomsgroepe van 18 tot 65 jaar met ten minste hoërskoolvlakkwalifikasie. Indië is die wêreld se grootste demokrasie met verskeie groot en florerende minderhede. Die resultate van die opname is verwarrend, skryf Prof Dheeraj Sharma, Indiese Instituut vir Bestuur-Rohtak.

Die opname het by die respondent navraag gedoen oor hoe hulle sou voel as hul kind iemand huis toe bring van 'n godsdienstige denominasie waaraan hy/sy nie behoort nie. Daar is berig dat meer as 62% van die Indiërs ongemaklik voel as hul kind van 'n ander godsdiens na hul huis bring. Hierdie getal het egter oor godsdienste verskil. Vir Hindoe-respondente het 52% ongemaklik gevoel, vir Moslems het 64% ongemaklik gevoel, vir Sikhs het 32% ongemaklik gevoel, vir Christene het slegs 28% ongemaklik gevoel, vir Boeddhiste het 11% ongemaklik gevoel, en vir Jain het 10% ongemaklik gevoel.

Vervolgens, om die onderliggende redes vir ongemak onder mense te ontdek, het die opname gevra watter godsdienste respek en omgee vir almal in die samelewing aanmoedig. Ook watter godsdiens moedig geweld aan en watter godsdiens moedig vrede aan. Resultate het aangedui dat 58 persent gesê het dat hulle glo Moslem-praktyke en sienings moedig geweld aan, 48% het so gevoel oor Sikhs. Ter vergelyking het net 3 persent geweld in Boeddhistiese praktyke en sienings ervaar en 10 persent in Hindoe. Ten slotte het 2 persent gesê hulle dink aan Jain-praktyke en -beskouings moedig geweld aan en net 8 persent dink aan dieselfde oor Christelike praktyke en sienings.

Die resultate van ons studie stem ooreen met bevindinge van 2009-studie wat deur Angus Reid Strategies in Kanada uitgevoer is, wat bevind het dat meer as 66% van die Kanadese Islam of Sikhisme ongunstig beskou. Dieselfde opname het ook bevind dat 45 persent gesê het dat hulle glo dat Islam geweld aanmoedig, en 26 persent glo dat Sikhisme as geweld aanmoedig. In vergelyking, net 13 persent het geweld in Hindoe-leringe waargeneem, 10 persent het geweld in Christelike leringe waargeneem en 4 persent in Boeddhisme.

Dit is nie moontlik om te verhoed dat die media beelde van misdaad, oorlog en terrorisme aanbied wat meer as byna die helfte van die Indiërs laat besef dat Islam en Sikhisme geweld aanmoedig nie. Onlangse gebeure in Afghanistan het nie gehelp om die beeld van Moslems in Indië, Bastille Day Truck Attack, en aanvalle op Hindoe-tempels by te dra tot die negatiewe beeld van Moslems nie. Verder verskeie grusame dade van geweld soos die sny van hande van 'n polisieman deur 'n Sikh-persoon, 26th Geweld in Januarie in Delhi as deel van plaaswetprotes, en gewelddadige protes by die Londense Hoë Kommissie van Indië versterk net die negatiewe beeld van Sikhs. Die beelde van mense wat swaarde op straat swaai, help nie die reeds waargenome gewelddadige beeld van Sikhs nie. Die hele mediadekking wat verband hou met Amritpal ('n beweerde Khalistani) in Punjab, die onlangse bomaanvalle in Amritsar-stad, en media-waansin oor Moslem-gangsters wat politici in Uttar Pradesh verander het, het geensins die beeld van Moslems en Sikhs positief aangehelp nie.

Die vorming van persepsie kan verduidelik word deur betekenisbewegingsteorie (MMT) wat verduidelik hoe gebeure wat verband hou met Moslems en Sikhs in een deel van die wêreld 'n impak het op die algehele beeld van Moslem en Sikhs regoor die wêreld. MMT voer aan dat sosio-kulturele betekenis van voorwerpe, gebeurtenisse, mense en organisasies uit die kultureel saamgestelde wêreld getrek word. Meer spesifiek, betekenisvolle gebeurtenisse lei tot die vorming van assosiasies wat lei tot die vorming van persepsies. Alhoewel mindere gebeurtenisse kan verdwyn, maar betekenisvolle gebeurtenisse kan voortgaan om identiteite te definieer en te karikatuur. Met ander woorde, 1985 Air India-lugbomaanval deur Sikh-opstandelinge was 'n keerpunt vir menings en persepsies oor Sikhs. Die gebeurtenis het aansienlike negatiwiteit oor Sikhs in Kanada en die wêreld versprei.

Die Sikhs in Kanada was so verstom deur die bombardement dat Sikhs oor die volgende paar jaar bykomende pogings aangewend het om hulself aantoonbaar te distansieer van stilswyende of eksplisiete ondersteuning vir enige gewelddadige aktiwiteit. Net so het gebeure van 9/11 'n wêreldwye beeld van Moslems as gewelddadig en aggressief ontwikkel. Verder word enige geweld in Moslem-meerderheidslande uitgebeeld as ingebed in godsdiens. Baie redeneer dat sulke gebeure sosiale, politieke en ekonomiese konteks waarin hierdie gebeurtenis plaasvind, ignoreer, maar daardie argumente verreken nie die dominante narratiewe oor godsdienstige beeld nie.

advertensie

Vervolgens kan dit belangrik wees om vas te stel of wette verslap moet word om godsdienstige praktyke en norme in 'n demokrasie te akkommodeer. Die resultate van die opname dui aan dat 83 persent van die respondente voel dat daar geen verslapping in wette moet wees om godsdienstige praktyke en norme te akkommodeer nie. Ten slotte het ons navraag gedoen of die respondente 'n vriend oor godsdiens heen het. Spesifiek, ons het gevra "het jy persoonlik enige vriende wat volgelinge is van godsdiens wat hieronder gelys word: Hindoeïsme, Islam, Christendom, Sikhisme, Djainisme en Boeddhisme. Indië is ongeveer 80% Hindoe, 14% Moslems, 2% Sikhs, 2% Christene, minder as een persent Jains en Boeddhiste. Meer as 22% van die respondente het beweer dat hulle 'n Moslem-vriend het, meer as 12% van die respondente het gesê dat hulle Sikh-vriend het, 6% het gesê dat hulle 'n Christelike vriend het, 3% het gesê dat hulle 'n Jain-vriend het, en 1 persent het gesê dat hulle 'n Boeddhis het. vriend. Soortgelyk aan Angus Reid Strategies-opname, het ons gevind dat om vriende te hê wat daardie godsdiens volg, nie noodwendig 'n positiewe siening van daardie godsdiens en godsdienstige aktiwiteite tot gevolg het nie. 'n Eenvoudige korrelasie tussen die twee is nie betekenisvol nie.

Gevolglik kan die ontwikkeling van vriendskap en toename in kontak nie noodwendig die negatiewe beeld wat in dominante narratief heers, verbeter, verander of omkeer nie, maar kan beslis help tot verbeterde begrip en verhoogde verdraagsaamheid. Die beste moontlike manier om negatiewe beeld te verander, is om groot en betekenisvolle positiewe gebeurtenisse te hê wat 'n dieper en langdurige impak het. Met ander woorde, wanneer Indië 'n Moslem-president of 'n Sikh-premier verkies, verbeter dit werklik die positiewe beeld van Hindoes verder. Soortgelyk aan die Verenigde Koninkryk, kan sommige Moslemlande dit oorweeg om 'n nie-Moslem as staatshoof aan te stel om die beeld van Moslems regoor die wêreld te verbeter. Hulle kan dan as verdraagsaam en oopkop beskou word.

Net so, as Punjab 'n Hindoe-hoofminister verkies en J&K 'n Hindoe-hoofminister verkies wanneer die staatskap herstel word, sal dit waarskynlik die positiewe beeld van Sikhs en Moslems help. Verder moet beduidende Sikh- en Moslem-persoonlikhede openlik gewelddadige dade en plegers van geweld veroordeel. Dit kan goed voorspel vir die opheffing van die beeld van Sikhs en Moslems. Na 1947, toe 'n aparte land vir Moslems geskep is, kon die oorblywende (Indië) deur eenvoudige logika 'n Hindoe-nasie gewees het. Daarom het 'n wyse man eenkeer gesê dat Indië sekulêr is omdat Indiërs sekulêr is. Daardie idee moet ook deur belangrike gebeurtenisse gekoester word.

*Die menings wat uitgespreek word, is persoonlik en navorsingsbystand word verskaf deur me Lubna en me Eram, albei doktorale studente by Indian Institute of Management-Rohtak.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings