Verbinding met ons

Kazakstan

Kasakstan se reis van hulpontvanger tot skenker: hoe Kasakstan se ontwikkelingsbystand tot streekveiligheid bydra

DEEL:

Gepubliseer

on

In 'n era waar wêreldwye uitdagings soos klimaatsverandering, pandemies en ekonomiese krisisse geen grense ken nie, was die noodsaaklikheid vir internasionale samewerking nog nooit groter nie - skryf Arken Arystanov, voorsitter van KazAID. Die onderlinge verbondenheid van ons wêreld bepaal dat 'n krisis in een land oor sy bure en selfs die wêreld kan rimpel. Hierdie werklikheid is die kern van die VN se 2030-agenda vir volhoubare ontwikkeling, wat die noodsaaklikheid van vennootskap in ontwikkelingsamewerking onderstreep. As die Voorsitter van KazAid, Ek is trots om te sê dat Kazakstan, sedert sy oorgang van 'n hulpontvanger na 'n skenkernasie, aan die voorpunt was van die aanvaarding van hierdie globale beginsel.

Ekonomiese groei wat lei tot ontwikkelingshulp

Sedert ons onafhanklikheid in 1991 het Kazakstan merkwaardige ekonomiese groei beleef, met 'n BBP wat nou ons streeksbure oortref. Die Kazakse regering is optimisties oor ekonomiese ontwikkeling in 2024, voorspel 'n minimum van 5.3% groei. Kasakstan het die afgelope jaar veerkragtigheid getoon deur by nuwe toestande aan te pas en 'n robuuste ekonomiese groei van 5.1% te behaal. Hierdie ekonomiese sukses, wat oor die afgelope drie dekades strek, het ons in staat gestel om by te dra tot globale pogings deur amptelike ontwikkelingshulp (ODA). Ons fokus was op sleutelareas soos armoedevermindering, omgewingsbeskerming en sosio-ekonomiese ontwikkeling. Ons het jaarliks ​​ongeveer 40 miljoen dollar aan ODA toegewy, wat meer as 600 miljoen dollar in die afgelope twee dekades beloop het. Hierdie bydrae, insluitende ondersteuning aan internasionale organisasies en humanitêre hulp, is 'n bewys van Kasakstan se toewyding nie net aan lande wat hulp ontvang nie, maar ook om ons internasionale betrekkinge en ekonomiese vennootskappe te versterk.

Ons staatsbeleid in ODA word gekenmerk deur duidelike sektorale en geografiese prioriteite, met 'n spesiale klem op bilaterale samewerking, veral in die Sentraal-Asiatiese streek. Ons het groot projekte geïmplementeer in lande soos die Kirgisiese Republiek, Republiek Tadjikistan en Afghanistan. Buite ons grense het Kazakstan sy internasionale ontwikkelingshulp uitgebrei deur aktiewe deelname aan projekte van die Verenigde Nasies, wat bygedra het tot diverse velde soos omgewingsbewaring, gesondheid, vroueregte en die bekamping van dwelmhandel.

Wêreldwye samewerking en beste praktyk

The guiding principles of our national strategy for ODA – transparency, accountability, and effectiveness – are pillars that ensure our aid is both impactful and respectful. We coordinate our decisions on aid provision and utilization with international standards, aiming for measurable results while considering the political and economic implications for both Kazakhstan and our partner countries.

advertensie

Ons nakoming van internasionale norme en beginsels is onwrikbaar. Ons sluit aan by raamwerke soos die Parys-verklaring oor hulpdoeltreffendheid, die Accra-agenda vir aksie en die Busan-uitkomsdokument, om te verseker dat ons ODA-beleid nie net in ooreenstemming is met globale standaarde nie, maar ook met Kazakhstan se nasionale belange en wetlike raamwerke. Ons glo vas daaraan om die soewereiniteit en regstelsels van ons vennootlande te respekteer, om sodoende te verseker dat ons bystand beide verwelkom en doeltreffend is.

Ek is trots daarop dat Kasakstan se rol in ODA erken is deur prominente internasionale liggame soos die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OECD), waar ons sedert 2015 die status van 'n "genooide" vir die Ontwikkelingsbystandskomitee (DAC) beklee. Hierdie erkenning weerspieël ons verbintenis tot globale ontwikkelingsinisiatiewe en ons groeiende invloed in die streek. Ons vennootskappe met die VN se Ontwikkelingsprogram, sleutelskenkers en internasionale ontwikkelingsinstellings strook met Kasakstan se buitelandse beleid, ekonomiese ontwikkelingsprioriteite en verbintenis tot internasionale beginsels, veral die Volhoubare Ontwikkelingsdoelwitte (SDG's). Hierdie doelwitte, wat in 2015 aangeneem is, streef na volhoubare globale ontwikkeling oor ekonomiese, sosiale en omgewingsdimensies en bou voort op die Millennium Ontwikkelingsdoelwitte (MDG's). Ons het ook 'n memorandum van verstandhouding onderteken met 9 internasionale samewerkingsagentskappe, insluitend die Amerikaanse Agentskap vir Internasionale Ontwikkeling (USAID), Turkse Samewerking en Koördineringsagentskap (TIKA), Korea Internasionale Samewerkingsagentskap (KOICA), Japan Internasionale Samewerkingsagentskap (JICA) , Azerbaijan Internasionale Ontwikkelingsagentskap (AIDA) en vele ander om samewerking te verhoog oor ontwikkelingshulp wat sosiale, politieke en ekonomiese stabiliteit en veiligheid in Sentraal-Asië bevorder.

Verbetering van die doeltreffendheid van ODA

Ons ODA-pogings strek tot die vestiging van streeksplatforms wat kritieke kwessies soos die water-energie-verband, omgewingsuitdagings en menslike hulpbronontwikkeling aanspreek. Hierdie inisiatiewe dra by tot streekstabiliteit deur voedsel- en omgewingsekuriteit te verseker, wat deurslaggewend is op die gebied van internasionale ontwikkelingsamewerking.

Voor 2013 was Kasakstan se internasionale hulp gefragmenteerd, sonder 'n gesentraliseerde benadering. Dit het die daarstelling van 'n wetlike raamwerk vir ons ODA genoodsaak en gelei tot die skepping van KazAID onder die Ministerie van Buitelandse Sake. KazAID is getaak om ODA-aktiwiteite te sistematiseer en te reguleer, om doeltreffendheid en belyning met ons buitelandse beleidsdoelwitte te verseker.

Vandag sien ons die vrugte van hierdie herstrukturering. Ek kan met vertroue sê dat KazAID Bevorder bilaterale samewerking en streekveiligheid in Sentraal-Asië. Ons fokus strek tot krisisreaksie, konflikvoorkoming, vredebou en die bevordering van sterk politieke en ekonomiese verhoudings. Ons is aktief betrokke by die ontwikkeling van navorsings-, tegnologiese en opvoedkundige platforms, wat aansienlik bydra tot ons binnelandse ekonomie en internasionale vennootskappe.

Uitkomste van Kasakstan se hulp

Die belangrikheid van ons ODA strek verder as tradisionele hulp. Dit gaan oor die bou van vermoëns, die deel van kennis en die oordrag van tegnologie. Byvoorbeeld, die verenigde Sentraal-Asiatiese Hoër Onderwysruimte inisiatief, wat interuniversitêre uitruilings bevorder, is 'n bewys van ons verbintenis tot onderwys en ontwikkeling. Verder, ons rol in Suid-Suid Samewerking (SSC) deur driehoekige vennootskappe met verskeie nasionale en internasionale ontwikkelingsagentskappe 'n nuwe era van samewerking merk, wat ons sterkpunte in handel, digitalisering, transito-vervoerbande en kulturele uitruilings benut.

Gesamentlike projekte in digitale ekonomiesektore soos kunsmatige intelligensie en e-handel is van kardinale belang. Byvoorbeeld, die vestiging van die ESCAP Digital Solutions Centre kan streekmededingendheid bevorder en digitale skeidings oorbrug.

Kasakstan bevorder ook digitale gelykheid en toegang tot onderwys in die streek, terwyl dit ook kulturele en humanitêre samewerking bevorder. 'n Goeie voorbeeld hiervan is die skepping van programme soos "Dostyk (Vrienskap): Diplomasie," wat daarop gemik is om samewerking tussen die ministeries van buitelandse sake van Sentraal-Asiatiese lande te versterk. Nog 'n inisiatief, "Dostyk (Vrienskap): Digitalisering,” poog om die doeltreffendheid van openbare administrasie te verbeter in samewerking met die Direktoraat Tegniese Samewerking onder die Ministerie van Buitelandse Sake van Singapoer. Daarbenewens ondersteun die "Avicenna: Gesondheidsorg"-program akademiese mobiliteit en bevorder streeksamewerking in mediese onderwys in Sentraal-Asië. Verder, in die implementering van die Memorandum van Verstandhouding en samewerking op die gebied van e-regeringstelseloordragte, het 'n formele oorhandiging van die e-regeringssagteware "eGOV" onder die KazAID-handelsmerk aan Tadjikistan plaasgevind as 'n tegniese toekenning. Die sukses van hierdie digitaliseringsprojekte het belangstelling ontlok nie net van buurlande nie, maar ook van nasies op die Afrika-vasteland.

Ek is bly om te kan sê dat Kazakstan gereed is om sy rol in SSC te versterk, ondersteun deur bilaterale ooreenkomste, streeksverdrae, en deelname aan verskeie streekformate soos Eurasiese Ekonomiese Unie, Sjanghai Samewerkingsorganisasie, Konferensie oor Interaksie en Vertrouebou-maatreëls, en vennootskappe met lande soos Indië, China en Japan.

Daarbenewens, om die doeltreffendheid en volhoubaarheid van ons ODA te verseker, het ons gefokus op die ontwikkeling van 'n finansiële raamwerk wat administratiewe koste, opvoedkundige toelaes, vrywillige bydraes en tegniese projekte insluit. Dit is opmerklik dat ons administratiewe koste, wat minder as 1% van ons ODA uitmaak, as 'n land se bydrae gereken word.

KazAID se aktiwiteite sedert sy ontstaan ​​het 'n toegewyde poging getoon om nie net hulp te verleen nie, maar ook om die doeltreffende benutting daarvan in sektorale sfere te verseker wat wissel van tegniese bystand en opvoedkundige toelaes tot gesamentlike projekte met regeringsministeries. Hierdie pogings is van kardinale belang op gebiede soos entrepreneurskap, vroueregte, digitale bestuur, mediese onderwys en waterhulpbronbestuur, wat Kazakstan en ons bure ook bevoordeel.

Uiteindelik weerspieël Kazakstan se benadering tot ODA ons begrip dat vandag se globale uitdagings kollektiewe optrede vereis. Ons pogings in ODA is 'n strategiese instrument om volhoubare ontwikkeling te bevorder en by te dra tot 'n stabiele en welvarende streek, sowel as 'n onderling verbonde wêreld. Ons benadering, gewortel in strategiese vennootskappe, respek vir soewereiniteit, en 'n fokus op volhoubare ontwikkeling, posisioneer ons nie net as 'n skenker nie, maar as 'n sleutelspeler in die vorming van 'n veiliger toekoms vir ons streek en verder. Deur te belê in die stabiliteit en ontwikkeling van buurlande, beoog ons om 'n buffer te skep teen potensiële konflikte en krisisse wat verreikende impakte kan hê. Ons ODA-inisiatiewe is aangepas om die unieke uitdagings wat ons streek in die gesig staar, aan te spreek, soos ekonomiese ongelykheid, omgewingskwessies en politieke onstabiliteit. Deur kapasiteitsbou, infrastruktuurontwikkeling en die bevordering van ekonomiese interafhanklikheid streef ons daarna om 'n grondslag vir blywende vrede en voorspoed te bou.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings